araştırmacılardan istemiyorum zaten herhangi bir kişi yok mu öldüm burda
Printable View
araştırmacılardan istemiyorum zaten herhangi bir kişi yok mu öldüm burda
Bu cevabı bekliyordum :) ne değerlendirmede bulunsam, tarafınızdan çoktan halledildiğini - değerlendirildiğini öğreniyorum. En uygun profilin hazırlanacağından şüphem yok.Quote:
Baros'u nasil degistirecegim konusunda bir cok test yapiyorum mac motorunda. Bir sezonda yapay zeka ile 17-18 gol atabilecek kapasiteye cikarttim. Ocak yamasi icin. Lincoln icin de degisiklikler var. Gerisi sizin taktiginize kalmis..
Beylerbeyi hakkında taraftarı arkadaşımdan aldığım bilgiler.
Galatasaray %50den daha az yüzdeye sahip (%35 dedi sanırım ama %45 de olabilir).
Taraftar baskısından ve kötü gidişten bıkan yönetim Galatasaray ile görüşme yapmış, hisselerin satışını istemiş.
Başkan bırakıyormuş, geri çağırmışlar ve acil ödenece paraları cebinden karşılaşmış.Şimdi Galatasaray'ı istemiyorlar, maç kazanmaya başlamış takım, yokse küme düşeceğiz dedi.
Galatasaray kiralıkları geri gönderiliyor, kadro dışı bırakılabilirmiş.
Beylerbeyi taraftarı ve yönetimi kesinlikle Galatasaray'ı istemiyor, kulüp başkanı Fenerbahçe'liymiş -Beşiktaş'lı dememişti sanırım ama Gs'lı değil- (Arkadaşım Beşiktaş'lı).
Klup başkanının hangi takımlı olduğunun bu gibi işlerde ne önemi olur allah aşkına?
Bana pek mantıklı gelmedi zaten şunun şurasında 3-4 maçtır kazanıyorlar ki kadro yine aynı. Hatta en çok Galatasaraylının 11 oynadığı kadro.
Ne dedi ise yazdım, Galatasaray'lı olmadığım için pek bilmem ama başkan Gs'lı olsa idi herhalde bir yakınlığı olurdu demek istemiş.Her maçına giden taraftarı, kulübün 200-300 sabit taraftarı var zaten onlardan biri işte, istenmediğini söyledi ben de yazdım, olası bir gelişme olursa işte o zaman doğrulanmış ya da yalanlanmış olur.
Yok Cengiz hocam lafım sana değil zaten. Şimdi tff den baktım. Son 4 maçta 2 mağlübiyet 2 galibiyetleri var evet. O iki galibiyette de 4-5 Galatasaray alt yapısından adam oynamış ki. Rekor sanırım.
İlyas Tüfekçi'den sonra Galatasaray kökenliler daha çok forma bulmaya başladı da. Hala bir kadro laçkalığı ve kaos ortamı var. Oyuncu kalitesinden değil. Oyuncu fazlalığından sorunlar oluşuyor sanırım.
galatasaray ın başkanı adnan polat bazı açıklamalar yaptı galasaray ın bilinmeyen maddi gelirlerini açıkladı işte bazıları :
--Aslantepe için Türk Telekom Arena 10 yıllık ve 5 yıl opsiyonlu bir anlaşma yaptık. Göğüs reklamımıza da onların reklamını alacağız. 137.5 milyon dolarlık bir anlaşma yaptık.
--Aslantepe'nin işletmesi için AIG firmasıyla bir anlaşma yaptık. Locaları ve VIP koltuklarının satılmasıyla ilgili de ISG firması ile bir ön protokol imzaladık. Protokolün tutarı 320 milyon dolar...
--Sportif AŞ ve Futbol AŞ'nin birleşmesi için 70-80 milyon dolara ihtiyaç var. Bunun kredisi için Goldman Sasch ile anlaşmamıza rağmen kriz nedeniyle bunu Ocak ayına kadar erteledik.
bu açıklamalardan sonra bir değişiklik söz konusu olabilir mi gs finansı açısından ocak da kredi işi sonucu acıklanacak büyük ihtimalle çekilecek ayrıca Aslantepe stadı için bir 320 milyon dolarlık loca ve vıp lerle alakalı satış bunun yanında TT la 137.5 milyon dolarlık anlaşma var ortada
Ya birkaç şey sorabilirmiyim..? Lincoln GS ye gelmeden önce sanırım 180 veya 185 PA ydı tam hatırlamıyorum niye şimdi 164... Milan Baros GS ye gelmeden önce PA 165 şimdi 150... Fernando Meira GS ye gelmeden önce PA 165 şimdi 155 ... Niye böyle oyuncudaki performans düşüklüğü PA sı değil CA sını etkilemesi lazım değilmi..?
Bu dediklerin GSye borçlarını kapamada ve dediğin gibi sportif ve futbol AŞyi birleştirmede kullanılacaktır. Tabii bunun sonucunda GSnin finansal olarak rahatlaması transferlerine de yansıyacaktır. Çünkü borca ödenen gelir artık kaynak olarak kullanılabilecek duruma gelecektir ilerleyen yıllarda. Bu da GSnin ününe rağmen finansal açıdan dolayı yapamayan GSdan FB konumuna ya da daha öteye taşıyacaktır. Sonuçta bi Aslantepe projesi, Riva arazisi, gerekirse floryadaki arazi hepsi çok değerli yerlerdir..
sportif ve futbol AŞyi birleştirmede 70-80 milyon dolara ihtiyaç var deniliyor ki borçlarında hepsi bir anda asla ödenmezki onu uzun vadede öderler hemde baya bir uzun vadede ancak kulüb bunları baya iyi şekilde değerlendirecektir adnan polat 22 milyon euro harcadık diyor gs nin kasasında hiç 22 milyon euro gibi bir rakamla başlamadı hersene ucu ucana gelecek şekilde sezon başında neredeyse hiç transfer üçreti vermiyordu kulüb ancak mehmet yıldız için 3.5 milyon euro veriliyor üstüne bir de oyuncu veriliyor ki bu medya da duyulan tek gs transferi haldun üstünel transfer çalışmalarımız var diyor yani birden çok oyuncu ile görüşülüyor ki sağ bek kesinlikle alınacaktır ancak bunlar oyuna yansımıyor biraz daha fazla bütçesi olması lazım değil mi gs nin? bu kadar anlaşma var ayrıca başkanların ca ve pa değerleri o busniss ne varsa data editörden görünüyor onların adnan polat ın biraz daha yükseltilmesi gerekir diye düşünüyorum çünkü oyuna etkisi gerçekten oluyor ç.rize spor un başkanın kayıtlı oyun editöründen oynadım ve adam sezon sonunda 65 milyon ytl lik sponsorluk anlaşması yaptı aynı şekilde adnan polat da gerçekte yapıyor bunlar göz önünde bulundurula bilir şeyler değil mi yani?
Ayni zamanda oyuncu satilmazsa oyuncu alamayiz da diyorlar. Mali kongre'de ortaya cikanlar hic ic acici degil cunku ozellikle Turk lirasinin deger kaybetmesi sorun yaratiyor.
Sezon basinda 10 milyon Euro harcanacak para var dendi, bunun tamami asagi yukari harcandi. Dvre arasinda transfer yapmak icin Galatasaray'in birseyler satmasi gerekiyor. Bu yeni stat'da olacak localarin bir kismi olabilir, kredi alimi olabilir. Devre arasinda Mehmet Yildiz'a bu para harcanirsa, zaten bu para gitmis demektir, yani Galatasaray'in butcesinde olmaz. Mehmet Yildiz alinmazsa bu paranin hazirda oldugunu kimse de anlatamaz cunku hazirda olmadigini zaten mali kongre acikliyor.
Lincoln 170 PA ile geldi, o kadar yukselecegini hic tahmin etmiyorum. Lincoln su anda belki de en iyi sezonunu oynuyor.
Baros 150 olarak geldi.
Meira 165 olarak geldi ama gordugu en yuksek PA 155 civarindaydi. Kariyerinin zirvesinde olan bir oyuncu icin CA'nin gordugu en yuksek seviyeyi PA olarak yansitmak esastir.
Abi zaten futbolcu ödemeleri yine aşırı aksamaya başlamış. Yıldız filan alamazlar o kadar para vererek bu zamanda, alırlarsa saçmalık olur.
Bir senelik 320M$ değil sonuçta, 5-10 senelik bir süreç olması lazım.Galatasaray'ın bunlar dışında borcunu kapatacak başka bir ciddi geliri yok.Bunları direk harcar ve kullanır ise takım-transfer ödemeleri için başka bir kaynak yaratmak zorunda kalır, bu da yeniden borç alması demek.
Sene başına gelirlerde 70 buradan gelse, 20 de diğer kaynaklardan (ki tamamen farazi, Ömer abi değerlendirir ise daha net olur) 90 olur mesela, hadi 100-110 oldu, bir o kadar gider demek, bu arada borç da ödeyecek Galatasaray.Hadi takımı kurdu, paraları ödedi borçlar nasıl ödenecek.
Sonuçta o gelecek paraları da taksitle verebilirler, kimse bu krizde 320M$'ı tek seferde çıkarmaz.
Galatasaray o para ile yeni kaynak yaratma peşinde, belki bir otel, belki bir alışveriş merkezi.Borcu sabit gelir ile, oyuncu satarak kapatmak zor.Elindeki arazileri satarsa tabi ki kapanır o da ayrı konu.
Yanılıyor da olabilirim, biri bize senelik giderleri ve gelirleri açıklarsa hesap yapabiliriz.
Tabii G.S. camiasının içinden yetkili birilerini tanımadıkça güncel mali durumu bilmek zor. Ancak medyada çıkan her habere de balıklama atlamamak lazım; şirketler, tüzel kişilikler; zaman zaman medyayı çıkarları doğrultusunda yönlendiriyrlar; maliyenin denetimleri arttırdığı dönemde karamsar tablo çizilebilir, gerek olduğunda pespembe bir tablo.. Strateji sonuçta bunlar. Sadece genel çıkarımlar yapabiliriz; Aslantepe- T.T. Stadı' nın Galatasaray' a çok büyük bir ekonomik avantaj sağlayacağını biliyoruz. Canaydın döneminde başlayan ve Adnan Polat döneminde de devam eden sıkı para politikaları izlendiğini, borçların yapılandırıldığını; klübün önünü tıkamayacak hale getirildiğini biliyoruz. Elde çok değerli taşınmazların olduğunu biliyoruz..
Tabii ki mali yapının yeni stada taşınma ile daha iyi duruma gelmesi gerekir, bu artış da oyuna sadece kapasite artışından gelen artış şeklinde yansımamalı ancak gerçekçi olmayan değişikliklere de gerek yok, bence.
Galatasaray'ın öteden beridir en önemli sorunu nakit döngüsünü sağlayamamaktı. Nakit döngüde sürekli açık oldukça en pahalı borçlanma yöntemi olan kısa vadeli banka borçlarına sarılmak zorunda kaldı kulüp. Kar topu etkisi yaratıp zaman içinde 180M $'lara kadar ulaştı. Süren yönetimi sportif başarılar bıraktı ama finansal çöküşü de yarattılar. Canaydın yıllardır bu borç yapısını düzeltmeye çabaladı. Son iki sezonunda bunu başardı ve o zaman da yönetimde olan Adnan Polat sonunda nakit döngüyü pozitife çevirmeyi başardı. Kısa vadeli borç yapısı yavaş yavaş orta ve uzun vadeye dönmeye başladı, bu da yönetime nefes aldırdı, geçen sezon ve özellikle bu sezon transferlerde cömert olabilme yolunu açtı.
Galatasaray bu darboğazdan mülklerini elden çıkarmadan kurtulmaya çalışıyor ve Canaydın yönetimi en büyük miras olarak Seyrantepe'yi bıraktı bana kalırsa. Şimdi Adnan Polat eldeki mülkleri de değerlendirip borçları temizlemeyi umuyor. Riva'daki araziye imar izni çıkması ve Florya'ya ya yeni tesisler vehayut iyi fiyata kiralama ya da satma beklentileri de var. Böyle bir dönemde ister istemez Galatasaray, her kuruşu iki-üç sene sonra kulübe dönüşü nasıl olacak diye ince eleyip sık dokuyarak harcayacak. O yüzden harcama planlarına Türk Telekom'dan 10 sene içinde gelecek gelirleri dahil etmekte imtina ediyor yönetim. Ömer abinin dediği gibi krizde yine kur dengesi bozuldu, € ve $ borçlanıp YTL kazanç sağlayan kulübün gelecek ile ilgili gelir planları bir-iki sezon ötelenmek zorunda da kalabilir. Bu şartlar altına GS yeni transfer harcarması yaparken bunun kaynağını da içerden yaratmak zorunda, en önemli ve taze gelir kalemi ise oyuncu satmak olacaktır. Bir otel, bir alışveriş merkezi yatırımının hele ki bu kriz döneminde dönüşü değil bir sene üç-dört seneyi bulur. M.Yıldız'ı almak çalışırken bile artık takımın planlarında olmayan oyuncuları takasa sokmak istiyor kulüp ve bence gayet akıllıca. Sivas'ın ise puan gelirinden başka geliri yok denilebilir. Sivas M.Yıldız'ı bırakmak istemediğinden değil, iyi fiyata okutmak istiyor. Bu yüzden sıkı pazarlıklar oluyor.
Galatasaray'ın genel mali yapısını böyle gözlemliyorum. Bu nedenle oyunda öyle çok rahat milyonların transfere ayrılacak olmaması gayet normal bence.
Benim tabir biraz anlatımda karışık oldu ise kusura bakmayın :icon_biggrin:
Benimki sadece mantık yürütmek, dayanağı yok.
Evet GS ilk aşamada gelecek parayı borçlar için kullanabilir ama gelecek yıllarda artık stad gelirleri başka amaçlar için kullanılabilir. Gerçekçilik açısından ilk yıllar borç gösterilip sonraki yıllar gelir hanesine geçiş olabilir(tabii bunları oyuna aktarmak şimdilik zor olabilir çünkü herşey net değil).
Ama bu değerler artık GSnin şu anda olmayan ama ilerki yıllarda eklenecek gelirleri olacak.
GS loca ve business seatler(BS) AEG firması ile anlaştı. Her ne kadar 320M dolarlık gibi gözüksede ilk aşamada 3 yıllık 90M sonrası opsiyonlu olacak. Yani nereden bakarsanız yıllık 30M ek gelir.
Planlara göre:
7,978 BS koltugu olacak
52,647 - 7,978 BS - 1,814 Loca - 454 Medya - 2,517 misafir = 39,884
Bu 40000den kaçı kombine olur, kombine fiyatları ne olur bilmem ama geçen yıl için GSnin kombine fiyatları açık 500 dolar, kapalı 1000 dolar, numaralı 2500 dolar şeklindeydi. Bunlara artı olarak bi de maç günü gelirleri olacak.
10 sene stad: senelik 10,25 milyon USD (7,1 milyon euro)
Yani sadece staddan GSnin gelirlerinin minimum 40M dolar gibi ek gelir vereceğini görüyoruz. Ek gelir diyorum kombineleri de geçen yılki kadar satarsa ki daha fazla satar büyük ihtimalle ve maç günü gelirlerini de eklersek
GS alisamiyenden kazandığının 40-50M dolar fazlasını kazanacak gibi gözüküyor.
İlk yıllarda GS bu parayı daha çok borçlarını düzenlemekte kullancak olsa bile, birkaç yıl sonra finansal düzenleme ile bu para kaynak olarak diğer amaçlar için kullanılabilecektir.
bu sene takımlar için finans azlığından söz etmenin gereksizliğini düşünüyorum çünkü önceki sezonlara göre oyuncu vsatışları daha rahatlamış durumda ayrıca kontratlarda gerçek seviyesinde
bırakın Adnan polatın 10 yıl vadeli alacaklarını borçlarını oyun içerisindeki mantıklı hamlelerle adnan polatı bile gölgede bırakacak bütçeler yaparsınız saten..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
galatasarayda barış bir döndü pir döndü sevgili dostlarım ne der barış hakkında..
Barış döndükten sonra orta saha toparlandı yetmedi sağ kanatta da tek başına oynadı.Tam bir dinamo.Şimdi Linderoth'un da iyileşmesiyle(inşallah oynar)tam bir orta sahaya kavuşmuş olacağız. Bu da 3 kulvarda başarı hedefleyen Galatasaray için çok önemli.
Bu arada PA nın bir yerden sonra değişmeyeceğini savunuyoruz ancak Baros 2008 de 165 iken 2009 da 150 ye düşürüldü.Baros şu anda 150 nin üstünde oynuyor bence.
benim bir sorum olacak lincoln soğukkanlılık özelliğinde bir artış söz konusumu? çünkü oldukça soğukkanlı davranıyor bir cesaret konusunda bir artış olabilir mi? çünkü oyuncuları çalımlamak için yaptığı hareketler falan cesaret ister yaprasan süpersin yapamazsan kendi çapında eğleniyorsun demektir ve çoğu zaman başarılı oluyor bundan dolayı 9.3.0 da ne gibi bir artışlar olabilir lincoln de acaba merak ediyorum şimdiden teşekkürler herkesin yeni yılı kutlu olsun...
lincoln aslında pek soğuk kanlı değil. nekadar çalım atabilsede karşısında kaleciyi görünce eli ayağına dolaşıo.top bir an önce benden çıksın mentalitesi var kaleciyi görünce..
Takımdaki en soguk kanlı oyuncu Hakan balta
Lincoln konusuna katılmıyorum İBB maçındaki attıgı golü hatırlayın topu birden önünde buldu ve sogukanlılıkla çekti golünü attı.
1-Hakan Balta
2- Arda
3- Lincoln bence;)
Peki sorarım size futbol olarak bakarsak Ayhan hiç mi soğukkanlı değil? Lincoln'den iyidir en azından. Ya Meira? Meira'nın yaptığı işi çok basit görüyor çoğu kişi. Fakat Meira gördüğüm en soğukkanlı stoperlerden...
Katılmıyorum..
H.balta bence pres yediği zaman paniğe kapılıyor..Özellikle euro 2008deki
almanya maçındada bunu gördük..Defanstan top çıkarırken sık sık pres yiyince panik yapıp pas hatası yaptı..H.balta saha içinde konuşan duygularını belli edebilen biri değil(gerçek hayattada böyledir zaten) bu yüzden size soğukkanlı gözüküyor..