:D :D
Future fee belirlersin, mesele değil bu.
Belirlemezsen "iyi oynasa seneye gidecek kötü oynasa zarar" olabilir :D
Printable View
ya böyle bi adamda satın alma opsiyonu olsa da uçuk olur. zaten adam iyi oynasa atletico bi şekilde aklını çeler istediğin kadar opsiyonun olsun.
kira tercih edilmemel tabii, ama mecbur kalırsan yapıyorsun. kimi kiralık alırsan al bu durum geçerli. zamanında fiyasko olmuş adamlarda durum farklı sadece ama 19 yaşında aldığınız kiralıkta bu durumu beklemek insafsızlık
Arkadaşlar Türkiyede yaşadığımızı unutuyorsunuz.Kimse geleceğe yatırım yapmaz.Herkes 1 senelik düşünür.Bu durumda da kiralık transferler gayet ideal.En azından üstüne para verip gönderme derdin yok,bir şey olsa serum merum her şey var...
Kiralama olayı bence de mantıklı. Öyle 10 milyon eurolar vermeye gerek yok zaten yabancı oyuncuların iyisi şımarık oluyor. Ya da biz şımartıyoruz.
Fink transferinin detaylarını öğrendim.Böyle bir yönetimin yönettiği takımı tutmaktan utanıyorum.Bu kadar amatörlük olmaz yahu.2012'de sözleşmesi bitecek olan adamı 1 sene kiralık veriyorsun ve maaşının yarısını karşılıyorsun.Sonra da hiçbir katkısı olmadan gidiyor.Üstelik yabancı kontenjanı yok ve lazım olduğunda sorun çıkartmadan oynayabilecek bir oyuncu.Allaha haval ediyorum sizi diyorum başka da bir şey demiyorum.Beşiktaşa verdiğiniz zarar umarım hayatınızda bir yerlerde karşınıza çıkar.
Julio Regufe Alves'in transferine ilişkin olarak, futbolcunun ekonomik haklarının %50'si kulübü Atletico Madrid'den 3.100.000.avro'ya satın alınmıştır. Alves ile 5 yıllık anlaşılmış olup; oyuncuya her sezon için 300.000.avro garanti ücret ödenecektir. Oyuncunun 12.000.000.avro'ya serbest kalma hakkı bulunmaktadır.
Schalke 04 kulübü oyuncusu Eduardo Goncalves de Oliveira'nın 2011-2012 sezonunda kiralık olarak transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Anlaşma karşılığında Schalke 04 kulübüne 500.000.avro kiralama bedeli, Oliveira'ya ise 2011-2012 sezonu için 1.150.000.avro garanti ücret ödenecektir. Şirketimizin oyuncuyu 2.000.000.avro bedelle satın alma opsiyonu bulunmaktadır.
------------------------------------------------------------------------------
Bu arada Alves'in bonservisini 2.5 milyon euro'ya almış Madrid, şimdi yarısını 3.1'e Beşiktaş'a vermişler. Enteresan.
şimdi herkes memnun olmuştur umarım adamın yarısı bizim basit bi kiralama değil transfer
%50 si için 3.100 çok gözüktü bana.Tabi adamı izlemedim nasıldır bilmiyorum umarım iyi çıkar.
firatgunayer fırat günayer
Mendes show..Bjk'nin yüzde 50'sini 3.1 milyon euro'ya aldığı Julio Alves sadece 35 gün önce A.Madrid'e 2.5 milyon euro'ya transfer olmuş.
Bu doğruysa eğer gerçekten çok yazık.
Serdar AdaLı iLe düzene giren transfer yöntemimiz adamın tekrar içeri girmesi iLe beraber aLLak, buLLak oLdu.
Bu %50 olayı İtalyadaki gibi mi yoksa başka türlü mü?
Ona benzer birşey sanırım. Fon iLe aLındığı için oyuncu üzerinde 2 takımın hakkı mevcut. Yarın A.Madrid ya da Beşiktaş oyuncuyu satacak oLsa o transferden geLen parayı %50 oLarak böLüşecek. Ama oynama hakkı bizde oLacak. Oyuncu bizde oynayacak, A.Madrid taş atmadan, koLunu yormadan para kazanacak bu işten.
Quaresma, Fernandes, Simao, Almeida... Bunları ayrı tutmak ve getiren menajerin hakkını vermek lazım. Jorge Mendes... Ardından Sidnei, Bebe ve son olarak Julio Alves... Bebe'yi Manchester United'a transferinden ve sıradışı kariyer başlangıcından dolayı çok insan hatırlıyordur ama Sidnei için izleyelim, görelim demek yerindeydi. Bebe sakatlanınca golcü arayan Beşiktaş'a santrfor olmayan bir genç geldi bir anda. Julio Alves... Ardından da Edu girdi aynı kapıdan.. Julio Alves hakkında ne biliyoruz. Zenit'te oynayan, kıtanın en iyi stoperlerinden biri olan Bruno Alves'in ufak kardeşi.. Portekiz'de anlam ifade eden bir kariyere sahip değil. 20 yaş altı milli takımında oynuyor ve Atletico Madrid B Takımı'nda. Sonuncusu doğru değilmiş. Julio Alves, Atletico Madrid formasını hiç sırtına geçirmedi. Vicente Calderon Stadı'na imzaya da gelmedi. Madrid'deki iki büyük gazeteden onu gören de yok. Temmuz ayında bir haber çıkmış. Caminero hayır almıyoruz demiş Alves için. O zaman dolaşan rakam bonsevisi için 2.5 milyon Euro. Sonra ne oldu? Aradan iki ay geçti. Pizzi'yi alan Atletico Madrid, federasyona Alves'in alınıp Beşiktaş'a kiralandığını bildirdi. İspanyol medyası da buna garip transfer manşetini attı. Çünkü Beşiktaş, Atletico Madrid ile transfer görüşmelerine başladığında ve oyuncu İstanbul'a geldiğinde Atletico Madrid, Alves'i kadrosunda göstermemişti. Sonra borsaya yapılan açıklama. Alves'in bonservisinin yüzde 50'sine Beşiktaş 3 milyon Euro ödeyeceğini bildirdi. Yani fiyatı 6 milyon Euro olan bir adamdan bahsediyoruz. Spor gazeteleri değil, El Pais en geniş yer ayıran gazete oldu. Jorge Mendes'in Atletico Madrid'i paravan olarak kullandığını iddia ettiler. Şimdi harbiden mesele Alves'in nasıl bir futbolcu olduğu mudur?
Bülent Timurlenk
Serdal başgan çık artık gel işinin başına geç böyle olmuyor..
Sercan Galatasaraydaymış hepimize hayırlı olsun.:)
Mutlu oldum net :D
Arkadaşlar her konuyu yerinde konuşalım burası Beşiktaş Transfer Haberleri.
Bu arada NTVSPOR'da izlediğim bir spor programında Julio Alves'in çok iyi olduğu önümüzdeki günlerde herkesin göreceği.
Umarım bu şekilde olur.
TRTSPOR: Baros'un Sivok üzerinden Beşiktaş'la teması var. Beşiktaş'ın devre arasındaki flaş transferi olabilir.
Çok isterim gerçekten. Türkiye'de ki en kaliteli ST'dir Baros :)
kesinlikle olmaz pili bitmiş artık onun
Bence de olmaz pili bitmiş artık Baros'un beyler almamalısınız. :)
Beşiktaş yönetimi Quaresma ve Mustafa Pektemek'in haklarının yüzde 50'sini Jorge Mendes'in şirketine 10M Euro'ya satmak üzere.
Te Allam ya.Sıktı artık bu Mendes meselesi,klübü oyuncağı yaptı resmen.
Beşiktaş'ta dün yapılan icra kurulu toplantısı sert tartışmalara sahne oldu. Quaresma ve Mustafa Pektemek'in de Menajer Jorge Mendes'in ortağı olduğu fon şirketine verilmesi kararı alındı. Yönetici Ertunç Soğancıoğlu, malî işler görevini bıraktı.
Beşiktaş'ta dün yapılan icra kurulu toplantısında Siyah-Beyazlı kulübü derinden etkileyecek kararlar alındı. Futbolcuların durumundan malî işlere kadar birçok konu görüşüldü. Menajer Jorge Mendes'in ortağı olduğu fon şirketi ile yeni bir anlaşmanın yapılması kararlaştırıldı. Yöneticiler arasında tartışmalara sebep olan toplantının detayları şöyle:
Toplantıda öncelikle olarak borçların her geçen gün artması ve acil kaynak bulunması gündeme geldi. Daha önce Necip Uysal, Atınç Nukan ve Muhammet Demirci'nin bonservis haklarının bir bölümünün fon şirketine verilmesi gündeme gelmişti. Bu toplantıda ise oyuncu sayısının artırılması kararı çıktı. Siyah-Beyazlı takımın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma ile Mustafa Pektemek'in de bonservis haklarının bir bölümünün fona bırakılması düşünüldü. Bu anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Beşiktaş'ın 10 milyon Euro'luk ek gelir elde etmesi öngörüldü. Borçların bu kadar yükselmesinin geçmiş dönemde yapılan transferlere bağlanması, bazı yöneticilerin mali işlerden sorumlu olan Ertunç Soğancıoğlu ile tartışmasına yol açtı.
Daha önce sponsorlukların sorumluluğunu bırakan Soğancıoğlu, ithamlar karşısında malî işlerdeki görevinden de istifa etti. İcra kurulundan kararların bir türlü çıkmamasını ve işlevini tam olarak yapamamasını öne süren tecrübeli yönetici görevini bıraktı. Tartışmalar bununla da kalmadı. Bir yıl önce yönetimde ele alınan ve Başkan Yıldırım Demirören'in de onay verdiği işten çıkarmalar gündeme geldi. Demirören hâlâ bu işin çözülmediğini öğrenince, "Kulüp çalışan sayısı ve maliyetleri normalin üç katına çıkmış. Bu zamana kadar neden çözülmedi? Bir hafta içinde bu işler yapılsın." dediği belirtildi.
Bunun üzerine sadece eleman çıkartımı değil, yüksek maaş alan üst düzey yöneticilerin ücretlerinde de indirim yapılacak. Başta Beşiktaş AŞ'nin müdürü Murat Ülgen olmak üzere Metin Emirkadı ve Levent Çifter gibi isimlerin de maaşları büyük oranda düşecek.
Haber Kaynağı: Zaman
Mali olarak harbiden durum kötü ve bunun önüne geçilemiyor.
Zaman gazetesinin haberi resmi bir şey yok.
Yine de ben endişeleniyorum bu durumdan ve Mendes konusuna çok canım sıkılıyor.
Sabah'ta da bir haber var.Bu haberin doğru olma olasılığı düşük değil gibi geliyor bana.Ah Demiören,ah diyorum,başka da bir şey demiyorum.
Bende garip bir şekilde Mendes hakkında rahatım.Yani bi Ahmet Bulut, Figer gibi gelmiyor bana. Real, Manu, Chelsea dahil dünyanın büyük kulüpleriyle çalışan bi adam sonuçta.Simao ve Fernandes'i bedellerinin çok altında da getiren bu adam.
Ayrıca Q7+Pektemek %50'si 10 milyon euro ise hiç fena değil. Q7 yi satmaya kalksak Avrupada verecekleri 10 veya 12. Pektemek te 6 etsin. Satsak dahi karlı çıkarız diye düşünüyorum.
O dediğin gibi büyük sorun. Ama çözülebilitesi çok zayıf malesef. Taraftara çok büyük görev düşüyor. Forma ve komine satışları ciddi anlamda çok düşükmüş.Hersene Q7 gibi yıldız gelirse mi artacak satışlar.
Yıllarca saçma sapan transferlere birsürü para harcadı demirören.Bunca hatadan sonra kulüp bu hale gelmekte haklı.Bisürür gereksiz transferler yapıldı.Her yıl 10 tane adam alıp bunları ertesi yıldığını 4'te 1'ine satarsan olacağı bu.
Beşiktaş'ta Guti krizi artık son aşamaya geldi. Siyah-beyazlı kulübün İspanyol yıldızla olan sözleşmesini bugün feshetmesi bekleniyor.
Beşiktaş, 2010-2011 sezonunun başında Real Madrid'den kadrosuna kattığı Guti Hernandez ile yollarını ayırıyor.
Milli maçlar için verilen arada ülkesine giden, ancak hala İstanbul'a dönmeyen İspanyol futbolcu ile olan sözleşmenin gün içinde resmi olarak feshedilmesi bekleniyor.
Sezon başından bu yana fazla forma şansı bulamayan ve sık sık özel hayatıyla gündeme gelen 35 yaşındaki oyuncunun avukatlarıyla, karşılıklı fesih için son görüşmeler yapılıyor.
Görüşmeler sonrası Guti'nin 2012 yılının mayıs ayında bitecek olan mukavelesinin karşılıklı olarak feshedilmesi bekleniyor.
NTVSPOR
EDİT : AYNISINI KUAREJMA İÇİN BEKLİYORUM YÖNETİMDEN!