Şu güzelim konuyu, ''şike'' diyerek kirletmeyelim.
Printable View
Şu güzelim konuyu, ''şike'' diyerek kirletmeyelim.
Bu kadronun Uefa Champions League Knockout Tour'da başarı sağlayacağına gerçekten inanıyor musunuz ? Tuhafsınız vesselam :)
Sorunu hala kadroda arayanlar UEFA kupasını aldığımız seneki kadro için kupayı aldığımız yılın bir önceki sezonunda yapılan yorumlara bakmasını tavsiye ederim. Mesele kadroda değil.Bence sadece üst düzey bir AMC ve belki bir sol bek alınarak 4-2-3-1 sistemine geçilirse bu kadro çok büyük işler başarabilir. Amrabat klasik 4-4-2 oyuncusu değil. Küçümsediğiniz kadroda Danny,Semih, Melo, Eboue, Selçuk,Hamit,Elmander,Amrabat ve Burak gibi isimler var. UEFA kupasına uzanan yol öncesinde Bülent Korkmaz ile yönetim istemeye istemeye kontrat imzalamış,Suat Kaya Konyaspor'a kiraya falan verilmişti. Kadroda Capone ve Marcio gibi isimsiz yabancıların yanısıra Ahmet Yıldırım gibi Türkler vardı.Sadece Hagi-Popescu-Taffarel ya da Hakan Şükür'le alınmadı o kupa. Zaten o kupa alınana kadar saydığım isimlerin çok kıymeti de yoktu Avrupa futbol piyasasında.
Sorunu kadroda arıyorum, evet. Eksiklerini gördüğüm mevkilere transfer yapılmazsa başarının yalan olacağını ve taraftarı kandırmanın alemi olmadığını söylemek istiyorum. Öncelikle stoper mevkii hiç güven vermiyor. Özellikle Dany Nounkeu'nun ağır konsantrasyon eksikliği yüzünden yaptığı hatalar gün gibi ortadadır. Semih Kaya'nın yanına sağlam bir oyuncu alınması şiddetle tavsiye ettiğim bir durumdur. Sol bekte Albert Riera'nın Hakan Balta'dan sonra bir Gareth Bale etkisi yarattığını gördüğüm için bu mevkiye transfer ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Gelelim orta sahaya ... Felipe Melo'nun Miami'de 2 ay süren keyifli bir tatil yaptığını bir çoğumuz biliyor. Kendisini hala toparlayamadığı gün gibi ortadadır. Umarım devre arası kampı ilaç gibi gelir ve geçen senenin belli bir dönemindeki Melo'yu sahada görme fırsatını buluruz. Sol açıkta konumlandırılan Noureddine Amrabat'ın senenin en büyük balonlarından biri olduğundan söz etmeye gerek bile duymuyorum. Birkaç maç dışında kendisinden beklenilenin çok altında performanslar gösterdi maalesef. Kendisinin bu türde bir performans göstermesi takımın yaratıcılık konusunda bir hayli sıkıntılar yaşamasına sebebiyet verdi. Kesinlikle orta sahaya yaratıcı 1 ya da 2 oyuncu transferini şart görmekteyim. Forvet mevkiisi ise yerli oyunculardan kurulu olması bakımından Türkiye şartlarında üst düzeydir. Transfer önerilerim bunlardır ve herşey takımın daha iyi olmasını istediğim içindir.
Amrabat'a haksızlık yapılıyor yemin ederim.
Emre Çolak oynasın o zaman Engin oynasın onlar cok daha iyi mi oynadılar o bölgede.
Amrabat Selcuk'tan bir tane pas alamıyor çocuk yine de maça küsmüyor kendince bir şeyler yapmaya calısıyor ve surekli deniyor. 40 kere denese en azından bir tanesinde sonuc cıkarıyor.
Braga maçında oldugu gibi.
Ayrıca Quaresma maksimum duzeyde oynasa oynasa 1 sezon belki, ama Amrabat daha uzun süre top form oynayabilecek bir oyuncu. Yeterki kadronun içine harmanlanabilsin.
Yaşını bilmiyorum ama UEFA kupasını alan kadroda Bülent Korkmaz,Ergün Penbe ve Suat Kaya kupadan 1 sene önce tribünlerdeki GS taraftarından en çok küfür yiyen oyunculardı. Formsuzluk derseniz eyvallah ama oyuncuların kalitesi açısından ben özellikle Amrabat,Hamit,Melo ve Danny gibi isimlere söz edilmesini futbola hakaret olarak görüyorum :)
Uğur Meleke'den ilk yarı değerlendirmesi;Quote:
2011-2012’nin şampiyon 11’ine kayıtsız, koşulsuz sokulan 5 yeni transfer Galatasaray’a hedeflediği sonuçları getirdi; ama 90 dakika baskılı oyunu götürdü. Bu yeni görüntüden Fatih Terim de memnun değil ki, iki cephede hedefe giden takıma Kaka ayarında bir yıldız takviyesi düşlüyor.
http://www.sporyazarlari.com/ffutbol...di/521960.aspx
Hazırlık maçlarının programı belli mi acaba ?
Fatih Terim'le yönetim arasında bir sıkıntı var gibi. Yönetim saçmalamaya başladı, özellikle GS Tv. Bugün Rıdvan bey iş yoğunluğundan dolayı programa katılamayacağını belirtmiş, tepkiler işe yaradı. Bir diğer tepki çeken isim İbrahim Seten gazetesinde takımı karıştırmaya yönelik bir haber yapmış, Fatih Terim bunu yalanladı ama resmi site veya tv'den değil, basın aracılığıyla. Bu da çok mantıklı bir hareket, GS Tv İbrahim Seten'in tweetlerini okuyor, kanala çıkarmaya kalkıyor ama adam bir yandan Fatih Terim'e karşı haberler yapıyor Seten.
Bir diğer detay, Kaka meselesi. Fatih Terim basın toplantısında madem imkan var Kaka'yı isterim derken eklemişti, aramızdaki görüşmeden nasıl haberiniz olduysa diye. Sonrasında Ünal Aysal yine basın aracılığıyla o transfer olmayacak demişti bunun üzerine Fatih Terim öyle mi ben de öğrenmiş oldum diyerek sitem etmişti. Başkan, bazı yöneticiler ve Fatih Terim üçgeninde sıkıntılar var. Alayına Fatih Terim, akıllı olmaları lazım.
Canı sıkılan, Galatasaray'ı özleyen varsa 2012'nin son gününde 2012'ye ait en güzel olaylardan birinin öyküsü, tavsiye edilir;
http://www.ntvspor.net/video-galeri/...-ligi-macerasi
Devamı da gelecek inşallah..
saha icinden cekimlerle macin icine daha fazla giriyorsun. cok farkli cekim acilariyla yeniden izleme sansimiz oldu bu program sayesinde. bence de umarim devami gelir, cok ilgi cekiciydi.
Galatasaray Ahmet Çakar'a açtığı 1 Milyon liralık tazminat davasını kazanmış. İyi para :)
Dany Nounkeu: "Old Trafford'dasın. Sahaya bir çıkıyorsun, senin taraftarının sesi yine geliyor, yine oradalar. O anda her şeyi unutuyorsun."
Dany Nounkeu: "Taraftarımız bana oynama hissi veriyor. Tamam diyorum, bizimkiler buradalar, arkamızdalar, e hadi, biz de çıkalım oynayalım!"
Dany Nounkeu: "Bu taraftarı görünce kendime diyorum ki, neyin varsa sahaya dökmelisin. Afrika’da dediğimiz gibi, mayonu ıslatacaksın."
Dany aynı zamanda basit oynayamam, yapımda yok gibi birşeyler demiş. Az piyasa yapsın satalım gitsin, bir stoper için fazla seviyor topla oynamayı.
Ahmet Çakar'a açılan davayı kazanmışız ama 1 milyon ödemek durumunda mı o belli değil, kaldı ki temyize falan götürür orada da karar bozulmasa bile kulübun o paranın peşine düşeceğini sanmam.
Yeteneğine diyecek birşey yok ancak defans dediğin sağlam oynar, riske girmez. Top Dany'e geldiğinde taraftarların yüreği ağzına geliyodur. :icon_biggrin:
Ortada ki Berk Yıldız mı yahu ?
Cris Gremio ile bir günde anlaştığına göre bu karşılıklı fesih işlemi daha önceden planlanmış.
Saçma sapan tezahüratlar yerine maçlarda bunu söyleseler keşke;
http://s14.directupload.net/images/u...6/vzcanjm2.swf
Alanyaspor karşısındaki ilk 11'imiz: Ufuk, Sabri, Semih, Dany, Hakan Balta, Aydın, Engin, Yekta, Riera, Umut, Burak...
Allah Muslera'yı korusun, sakatlık olsa ayvayı yedik.
http://s14.directupload.net/images/130106/9a97oddp.swf
Peh dediğin gibi şöyle 4-5 maç Ufuk çıkarsa ligte yandık gerçekten.
Burak Yılmaz kendini yere atmış diye yazanlar var.
Burak Yılmaz: "Evet kendimi atıyorum ancak bundan sonra dikkatli olacağıma dair söz veriyorum."
Böyle bir açıklaması oldu mu ? Gerçi neyse ilk atan Burak olmadı son atanda Burak olmayacak :)
Atmış :)
https://pbs.twimg.com/media/A_8bqzSCIAA_IB3.jpg
Öğrenmeye başladınız sonunda. :)Quote:
Gerçi neyse ilk atan Burak olmadı son atanda Burak olmayacak
İşi gücü bırakıp bu muhabbetlerin peşinde koşanları gördükçe, atmasın diyen benim bile içimden atsın arkadaş, inadına atsın hatta o İnönü'den gelen 1 puanlık farkla şampiyon olalım demek geliyor. Maçlarımızın ve Burak Yılmaz'ın özel bir kitlesi oluştu, merakla izliyorlar aha attı, attı caps al caps şeklinde gözler ekranda hep. :)
Engin süper vurdu ama Elmander'e kısmet oldu.
3-2
Edit:
Aydın attı bu sefer
4-2
Şu maça 6.5 üst oynayacakken vazgeçtim son anda, gitti paralar ya.
Aydın 4-2 yaptı.
Emre çok güzel pas attı,Riera attı.
5-2
Riera'nın beke geçince daha iyi oynaması önemli bir detay.
sabri bitmis gerçekten su maclarda bile iyi oynuyamiyor.
Aman Selçuk :(
Bence çok net penaltı adamın tabanına vuruyor gibi.
Maçı izlemedim bile. Twitter'dan yazanlar olunca baktım. Bu arada açıklamalarına rastladım. İki gün önce yere attığını kendisi söylemiş ve bir sonraki oynadığı maçta yine kendini yere atmış. Burak bunu hep yapıyor ve yapmaya devam edecek. Huylu huyundan vazgeçmez.. Sorun Burak'ın bu hareketlerine rağmen kendi taraftarının savunması. Yaptığı yanlış ama neyse sizce sorun yoksa tamamdır o hal :) Bol bol atsın.