Beşiktaş'a kesinlikle Mustafa Denizli lazım. Hele böyle bir aklı başında yönetim varken kulüpte.
Printable View
Beşiktaş'a kesinlikle Mustafa Denizli lazım. Hele böyle bir aklı başında yönetim varken kulüpte.
blanc beşiktaş için çok iyi bi seçim olur getirebilirlerse
Ralf geliyor galiba. Adaş :0:
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...medium=twitter
Hoca değişikliği yok deniyor, bakıyoruz medyada hâlâ isimler dolaşmaya devam ediyor.
Tayfur Havutçu ile devam etmek büyük bir hata olur. Sportif Direktörlük de verilmesin ve tamamen kesilsin ilişkisi kulüple.
Daha ne bekliyorlar, anlamıyorum, lig de bitti. Yöneticilerin hocamız değişmeyecek sözleri gerçekten de doğru olmasın?! :(
@ibrahimseten
Fikret Orman'a Rangnick'i sorduk, "Hayır o değil" dedi ama "Kimden duydun?" diye de sordu merak edip.. Ben pirelendim..
Fikret Orman, göreve gelirken çok şeffaf bir yönetim duruşu sergileyeceklerini söylemişti. Her şeyi açıklayacağız, gizli kalmayacak ve bizden duyacaksınız gelişmeleri diye açıklamada bulunmuştu. Bu konu öyle saklı kalması gereken bir şey değil sonuçta. Doğrusu neyse onu açıklamasını bekliyorum şahsen. İsmi söylemesine gerek yok. Kesin bir dille, Tayfur gidecek veya kalacak demesi yeterli benim için. Bu belirsizlikler çok kötü ve can sıkıcı.
Yılmaz hocaya laf yok beyler aldığı takımlar kötü hep iyi kadro verdiler de mi başarılı olmadı :D bizde uzun yıllar duracak Süper Lig'e çıkarız :D
http://img232.imageshack.us/img232/6...0956438512.jpg
Daha neyine laf yok, adam yönettiği takımlarla 2 ayrı lig kurar gider onlarda da küme düşer :n:
Daha güzeli de var:
http://img543.imageshack.us/img543/4643/img31994.jpg
Beşiktaş'ın ilacı Hector Cuper'den başkası değildir. Adam hem ülkemizi tanıdı,hem kariyerli ve disiplinli hem de orduspor'da yaptıkları ortada. Beşiktaş'la ortalama bir kadro dahi verilse eline çok başarılı olabilir.
Beşiktaş'a gelecek olan teknik direktör uzun süreli kalacak şekilde gelmeli. Bence Ralf buna uygun. Zaten kadroda revizyona gidilecek. Kadroyu 1-2 yılda kendisi kursa anca oturur ve ligi tanır. Ben 1-2 yılı gözden çıkarmaya razıyım.
Görkem ile aynı düşüncedeyim. Ralf'in bir an önce açıklanmasını bekliyorum ve istiyorum. Bielsa zor, gerçekçi olmak lazım.
Ralf değil mi her ayrıldığı takımdan Bunalım'a girip ayrılan.
Böyle bir hoca bizde Allah korusun stressten kalp krizi geçirir.
gözümüzün önünde hikmet karaman gibi bi hoca dururken biz neyin peşindeyiz
Ondaki bir nevi hastalık. Tükenmişlik sendromu. Bu söylediğinde haklı olabilirsin, fakat ilk geldiğinde beklenti çok büyük tutulmazsa ve işinde rahat bırakırlarsa bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. 4-5 yıllık bir anlaşmanın ardına en azından 1-2 sezon sabredilirse sonrasında iyi şeyler olabilir. Vizyonu dar hocalarla devam etmemizi istemem. Ralf umarım gelir.
Beşiktaş, Milne'den sonra takımın başına gelen hiçbir teknik adamla 2 sezonun üzerinde çalışamadı; Daum ve Lucescu gibi yüksek galibiyet yüzdesi yakalayan ve kupa kazanan isimler de dahil. Gerçi bu Beşiktaş'a mahsus bir şey mi? Değil. Fenerbahçe'de mesela, 3 sezonun üzerine çıkabilmiş son isim Fuat Hüsnü Kayacan imiş, ki kendisi takımın üçüncü teknik direktörü, sene 1920'lerin başı. Galatasaray'da da Fatih Terim'in haricinde 3 sezonun üzerine çıkabilen tek isim İskoç Billy Hunter, sene yine 1920'ler.
Rangnick'in Hoffenheim'dan ayrılma sebebi, bildiğim kadarıyla, kulübün sportif başarı yönünden frene basması ve belli bir seviyenin üzerine çıkmış futbolcuları satmaya başlamasıydı. Bizim buralarda, eğer Gençlerbirliği veya Gaziantepsor'un başında değilse böyle sorunlar yaşamaz herhalde.
Gelse ne güzel olur; taktik açıdan en iyi ismimiz hâlâ Yılmaz Vural iken.
Fikret Orman ve yönetiminin amaçları hocayla 4 yıllık bir anlaşma yapmak ve mümkün olduğunca sonuna kadar devam etmek.(bunu kendisi söyledi) Yönetim bunu yapar da medya ve taraftar buna ne kadar destek olur orası muamma.Hatta muamma bile değil,özellikle medyanınki.Burada en büyük görev taraftara düşüyor.Zor ama belki bulunduğumuz durumu göz önünde bulundurup sabretmesini başarabiliriz.
Buyuk takimin basina gelinir de beklenti olmaz mi hic :p
Son zamanlarda bu konuda bir Bursa bir de Fenerbahce cok iyi gidiyor. Ertugrul Saglam belki sampiyon yapamasa o sene giderdi ama ertesi yil hayal kirikligi oldugu zaman bile kimse homurdanmadi. Fenerbahce de genelde minimum 2 sene tutuyor, Aragones haric :p onda da 1 sene sabrettiler.
Yeni yonetimin secimi ne olursa olsun YD ile gecen yillardan daha guzel olacaktir, orasi kesin :zuhaha
Ben kesinlikle yerli hoca taraftarıyım. Gençlerle iyi anlaşabilen, medya ilişkileri iyi olan, kulübün yapısını bilen, en azından 3-5 cümle konuşan, disiplinsiz yabancılara taviz vermeyen ve kafasında ki taktiği takıma zorlamaya çalışan değilde takıma göre taktik yapmaya çalışan bir hoca yeter :n: Hadi bunların üçü olsun o bile yeter. Yılmaz Vural, Samet Aybaba, Hikmet Kahraman kesinlikle istemediklerim. Tayfur ve yaş grubundakileri de istemiyorum. Geriye zaten 4-5 isim kalıyor :n:
Hepsine uymasalarda, Denizli, Rıza, Ziya Doğan, Rasim Kara şuanda aklıma gelenler. Şu maddi sıkıntıların olduğu dönemde yıllık 500.000 Euro alan adamın yerine gidip onun 4-5 katını alan adam getirmek ne kadar doğru olur ki ?
Mustafa hoca uzun vadeli çalışılacak birisi değil,bizi şampiyon yaptıktan sonra bırakmak istedi,zar zor ikna edildi.Keşke ikna olmasaymış.Rasim hoca teknik direktörlüğü bırakmış.Ziya Doğan kesinlikle olmaz.Anadolu takımı zihniyetinde futbol oynatan Carvalhal'i daha yeni gönderdik.Rıza hoca yeni sözleşme imzaladı.İmzalamasa bile onunla uzun süreli bir çalışmanın mümkün olduğunu pek sanmıyorum.Dediğim gibi yönetim uzun süreli çalışacak birisini arıyor.Düşündükleri isim yabancıymış.Ben de yabancı hocadan yanayım.Umarım iyi bir hoca ile anlaşılır.
Rasim Kara'yı bilmiyordum bak. Birde sen inanıyormusun Şemsi herhangi bir yabancı hocanın aynı takım başında +2 seneden fazla kalacağını. Ülkemizde durumlar belli malesef. Sen tutmak istesen basın gönderir bi şekilde. Schuster'i hatırla, aylarca devre arasında şu takımda, sene sonunda bu takımda, Quaresma ile kavga etmiş yaza yaza gönderdiler adamı ki son yıllarda ki en zevkli Beşiktaş'ı izlettiriyordu her ne kadar sonuca çok yansıtamasada.
Benim asıl demek istediğim fiyat-performans olarak bakarsak olaya ve yeni gelecek yabancı hocanın en fazla 2 yıl kalabileceğini düşünürsek Ziya'da, Rıza'da bu geçiş döneminde takımın en az zararla düzlüğe çıkması için ellerinden geleni yaparlar.
Şöyle bi alternatifte var tabi. Geçen sene Galatasaray'ın yaptığı gibi büyük bir isim ile anlaşıp bir çok takviyeyle borcumuza borç katacağız, eğer başarı getiremezsek iyice dibe vuracağız. Yok başarılı olursak bunun sürekliliğini sağlamaya çalışacağız, yani yine para harcayacağız.
Valla benim bu yönetime güvenim var.Her alanda profesyonel bir anlayışla hareket etmeye gayret gösteriyorlar.Dediğim gibi medya kesin baskı yapacak ama burada taraftara büyük görev düşüyor.Destek olursak çok rahat istikrar sağlanır.Tabii bunun için bu istikrarın umut vaad etmesi gerekiyor.Bunun için de yönetimin iyi bir hocayla anlaşması gerekiyor.Zaten şu anda bunun için uğraşıyorlar.Yapacakları tercihin çok kritik olduğunu farkındalar.
Galatasaray örneğin içinse Çarşamba günkü panelde İbrahim Altınsay'ın açıklamaları yeterli olacaktır sanırım izlenecek yolun ne olacağı hakkında;
Quote:
Beşiktaş Futbol Komitesi Üyesi İbrahim Altınsay ''Beşiktaşımız'da Ekonomik ve Kurumsal Revizyon Paneli'' adlı panelde geleceğe ışık tutacak açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar;
''Gorevim gonullu olarak futbol takimlarini yeniden yapilandirmaktir.''
''Beşiktas'a bagli oldugum icin bu gorevi kabul ettim.''
''Amacimiz eldeki kadronun maliyetini dusurup, maliyeti dusuk kaliteli futbolcular almak.''
"Bizim sermayemiz duygudur. Bu duyguyu yeniden uyandıracağız."
"Semt kulübüyken dünya kulübü olmakta zorluklar yasıyoruz."
"Sağ olsunlar 8 senede dibe vurmuşlar ve enkaz kaldırmak gerçekten çok zor."
"1 liralık futbolcuyu 5 liraya alıyorlar, temizlemesi size kalıyor."
"Profesyonelleşme şirkette olmalı. Dortmund buna en iyi örneklerden biri."
"Her kriz bir şanstır, bu sebeple bu dönemi de bir şans olarak görüyorum."
"Beşiktaş ödeyemeyeceği şeyi vaad etmeyecek, belki küme düşeceğiz. Ama ben şampiyon olacağımıza inanıyorum."
"Herkes ücretini zamanında alacak. Herkese hakkını vereceğiz."
"O forma için babami bile tanımam, o formanın hakkı verilecek. Besiktas formasini haketmeyen giyemeyecek."
"Kadroda 2-3 uluslararasi topcu, 7-8 tane milli takim tecrubeli topcu olacak. Digerleri genc ve alttan gelen olacak."
''Hazirlik kampinda hocamizin onunde 35 civari futbolcu olacak.''
''Bu sezondan itibaren altyapiya iyi bakin. Hersey degisecek.''
''Taraftar da kendine ceki duzen vermeli. Bu sene 6 macta sahamiz kapandi. Bunun duzelmesi lazim.''
''Artik herkesin ozelestri yapmasi gerekiyor sahada gercek Besiktas takimi ile birlikte artik tribunde de gercek taraftar yer almali.''
''Uzun donemde Kartal Lab projemiz var.Amacimiz futbolcularimizi basit sakatliklardan kurtarmak.''
''Şan Öktem tesisleri bir utanctir. Alt yapiyi tamamen Umraniye'ye tasimak istiyoruz. 4 senelik yatılı okul yapılabilinir. A takım egitimi küçükken başlamalı.''
''Ust yapida hedef dunya kulubu olmak fakat alt yapida genclerimize Besiktas terbiyesi vermek.''
''Centilmenlik ligi sampiyonu olmaliyiz. Sonuncu degil.''
''Bu sezon kirmizi forma var ve yeni formalar cok guzel.''
Rasim Kara en son Azerbaycan'daydı. Dönüşünde herhangi bir takım çalıştırmadı ama Beşiktaş'a gel deseler gelir muhtemelen.
Mali açıdan bir geçiş dönemi söz konusu olacaksa, kağıt üzerinde yabancı bir hoca daha mantıklı duruyor. Ahmet'in listesindeki isimlerin daha önce çalıştırdıkları takımlara ne oynattıkları ortada.
Bir sezon, kupa ve Avrupa maçlarıyla beraber yaklaşık 50 maçlık bir periyod demek; bu listedeki adamların en iyisiyle bile hemen hemen bir 30 maçta vasat altı futbol garanti. 10 maç üst üste iyi oynayan takım, bu maçların 5'ini kaybetse bile camia yine sabreder de, 10 maç üst üste kötü oynayıp kazanan takım 11. maçı kaybedince kıyamet kopar.
Rasim Kara aktif teknik direktörlük hayatını sonlandırmış abi.Forza'da yiğeni söyledi bunu.Tabii Beşiktaş teklif yapsa belki bu kararından vazgeçebilir ama yönetimin düşündüğünü sanmıyorum.Yine de yerli tercih edilecekse benim ilk seçeneğim Rasim hoca olurdu.
Bize taktik bilgisi yüksek bir hoca lazım.Çünkü mevcut duruma ve açıklamalara bakarsak elimizde çok üst düzey bir malzeme olmayacak önümüzdeki sezon(larda) kadro olarak.Bunun için elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanabilecek bir hocaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.Ralf Ragnick bu tanıma uyuyor.Adama Almanya'da taktik bilgisinden dolayı profesör lakabı takılmış.Almanya'da bir çok başarılı hocanın hocası olduğu söyleniyor.Fm'de de taktik bilgisi 20 olarak girilmiş.
Ayrıca şu da var; İspanyol futbol ekolüne yatkın hocalar bizde tutmuyor ama Alman ekolünün tuttuğunu söyleyebiliriz.Bu yüzden ben Ragnick ismine sıcak bakıyorum.O olmasa bile bu tarz bir yabancı hoca istiyorum.Mevcut yerli hocalardan bu tanıma uyan yok bence.Bu tarz bir hocayla bahsettiğimiz istikrar olayı sağlanabilirse finansı düzeltme sürecini iyi bir şekilde geçirebiliriz sportif açıdan.
Gerçi Almanlar son senelerde taktik konusunda kendilerini aştılar, Rangnick'in taktik dehası, 80'lerin Kiev'inin, 90'ların Milan'ınin bir tür yeniden ve yeniden uyarlaması seviyesinde kaldı ama bize o bile fazla gelir zaten.
Yukarıda bizim memleketin en iyisi Yılmaz Vural dedim, okuyan gülmüştür eminim, ama ciddiyim vallahi. Adamın agility, balance, aggression, tendency to punch gibi özelliklerine yoğunlaşıldığı için, taktik açıdan takımının sahada neler yaptığı ve dolayısıyla kendisinin ne seviyede olduğuna pek dikkat edilmiyor. FM'de adamın taktik puanı 8; Rıza Çalımbay'ınki 15, Ziya Doğan'ınki 18... Bülent Korkmaz'ınki bile 9 yahu!
Daum. Başka isim aramaya gerek yok bence, Hem koşarak gelir hem de eğer geçiş döneminden bahsediliyorsa elinde kadro ne olursa olsun onu zirveye oynatır.
Fenerbahçe'nin ligi 6. bitirdiği sezondan sonra gelip, o dönemde pek çok genç genç oyuncuyla başarıyı yakalamıştı hatta ertesi sene Alex'in de katılımıyla son yıllarda başarılı olan sistemin temelini atan isim olmuştu Daum.
Bıkmadık mı hala Daum'dan :) Kariyerinde kazandığı paranın çok büyük kısmı buradan kovulurken aldığı tazminatlar :)
Aslında bence de Daum olabilir. Hem ligi tanıyor hem de Beşiktaş'ı.
Sekopej'e katılıyorum. Beşiktaş'a Daum ve Mustafa Denizli gibi ligi iyi bilen hocalar lazım. Bu isimlerle şampiyon olamasak bile sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olan bir takım oluşturulur. Saydığım hocaların oynattıkları oyun taraftara sıkıcı gelebilir ama şu geçiş döneminde Beşiktaş'ı hedefe götürecek bir hoca lazım. İsmi geçen hocalardan Marcelo Bielsa ve Ralf Rangnick gibi isimler gelirse Schuster döneminin bir benzerini yaşarız. Beşiktaş'a hoca konusunda lobisi olan bir teknik direktör lazım.
Daum sonuca odaklanır, herhangi bir yerli isim getireceğine Daum'u getirebilirsin. Üstelik şu anda işsiz.
Ülkemizde, yurt dışından getireceğin isim yapmış yabancı ile yeniden yapılanma yapamazsın. Zaten öyle 2-3 senelik yapılanma planı da ülkemizde iş görmez. Bunlar büyük camialar, kötü geçen bir sezon varsa, ertesi sene şampiyonluğa oynayabilirler, öyle 2-3 senelik yapılanma bize ters.
Kısa sürede sistem oturtacak ve bu geçiş döneminde de en az kayıp yaşatacak isim gelmeli.
Yoksa Del Bosque, Schuster ya da başkası, farklı bir sonuç olmaz.
O değil de bir gün Daum futbolu bırakıp emekli olunca Türk futbolu ne yapacak merak ediyorum.
O zaman akıllı olsunlar, kısa süreli kontratlar yapsınlar. 4 yıllık anlaşma yapıp ilk yılın sonunda kovuyorlar adamı her gittiği takımda :)
Bende o yüzden Ziya filan dedim, çok sevdiğimden filan da değil. Bütün taraftar işin ciddiyetinin farkına varabilse ama işte mentalitemiz her sene iyi top oynansın, iyi transferler olsun ve başarı gelsin. Dünyada kafa takımlar dışında yapılanma sürecine giren hangi takım yada kaç takım vardır bu taraftarın istediklerini yapabilen ?
Zico adı da geçiyor yakında Boas, Benitez ile de girer gündeme :)
Bu arada http://en.wikipedia.org/wiki/Ralf_Rangnick çalıştırdığı takımlarda Beşiktaş'ta gözüküyor :)