1-Arda
2-Meira
3-Hakan Balta
4-Baroş
5-Kewell
6-Lincoln olabilir
Bu adamların geneli üst düzey ama 13'ün üstündeler
Printable View
1-Arda
2-Meira
3-Hakan Balta
4-Baroş
5-Kewell
6-Lincoln olabilir
Bu adamların geneli üst düzey ama 13'ün üstündeler
kewell kanımca baros tan bi üst sırada olur.lincoln bnm gözümde çok soğukkanlı bi oyuncu değil.ardayla meirayla kıyaslarsanız aradaki farkı görürsünüz..
okadar çalımları güzel hareketleri soğukkanlılığından değil yetenekli olduğu için ypabilio.(ama türkiyedeki bi çok oyuncudan daha soğukkanlı orası kesin)
Transferin son gününde Bursaspor’dan alınan Serkan Kurtuluş, Beşiktaş’ta oynayan kardeşi Serdar’la birlikte en büyük hayallerinin Arsenal forması giymek olduğunu söyledi. Galatasaray Dergisi’ne konuşan genç futbolcu, kendisine Real Madrid’te top koşturan Sergio Ramos’u örnek aldığını belirterek, “Galatasaray’da sıranın bir gün bana da geleceğine inanıyorum. Hücum yönüm gayet iyi ama savunmada zaaflarım var. Bu eksikleri gidermek için de elimden geleni yapıyorum” ifadesini kullandı.
FANATİK
bilgilerinize...
Galatasray'ı beğenmedim ben açıkçası. Zaten gerçek Galatasaray'ın aldığı sonuçlarla buradaki Galatasaray arasındaki fark ortaya çıkıyor. Ha o senin beceriksizliğin derseniz, o da var tabi muhakkak :)
Ama hadi Arda'nın, Servet'in yeteneği bu kadar derseniz bir yere kadar anlarım da, Baros bence bariz olarak gerçek Baros'tan uzak. Üstelik ortaya koyduğu futbol, oyundaki özelliklerinin de altında. Ne yapsam etsem 6.5'in üzerine çıkmıyor performansı. Neden böyle oldu acaba?
Baros Ingiltere'den gelirken benim de bekledigimin cok altinda bir seviyede geldi. Bu da esasinda gayet dogal cunku son 1.5 yildir gayet vasat bir futbol ortaya koymus bir Baros var.
Tabii bu vasat futbolu ortaya koyma nedenlerinin bir kisminin futbol disi nedenler oldugunu tartisabilir, ve hala genc olan bu oyuncunun esasinda Ingilizlerin yapmis oldugu kadar zayif olmamasi gerektigini de soyleyebiliriz.
Baros uzerinde bir miktar daha degisiklik olacak 9.0.3 yamasi icin. Ozellikle degistirmeyi dusundugum ozellikler ilk temas ve onsezi.
Arda'nin ve Servet'i dengesiz olarak nitelendirmissin ve bence guzel bir yaklasim bu.
Servet'i nasil taniyorsunuz diye bana sorarsaniz ben Servet'i fizigi, mucadeleciligi ve istekliligi ile taniyorum. Muthis teknik kapasitesiyle degil.
Arda icin de benzer durum gecerli. Arda'yi driplingleri ile taniyoruz. Ortalari, uzaktan sutlari, 35-40 metre attigi milimetrik paslari ile degil. Dengesizlik olmasi da dogal bence bu nedenle.
Bence Barış'ın yaratıcılık ve benzeri mental özellikleri baya düşük olmuş. Bunların yükseltilmesi gerekir kanaatimce. Bunun dışında çok yerinde bir Barış yapmışsınız tebrikler.
"....Ve en ilginci, 1.82 boyundaki Yaser’in, takımında en yükseğe sıçrayan isim olması... Hatta, kendisinden 10 cm daha uzun Servet Çetin’den bile 10 cm daha fazla yükselebilme özelliğine sahip. İdmanlarda da çalışkanlığı ve hırsıyla dikkati çeken 21 yaşındaki oyuncunun, bugünden sonra daha fazla forma şansı bulacağı kesin."
FANATİK
boyun yansıtılmadığı bir oyun olarak düşünrsek FM09 u bu durumda yaserin jumping 20olmak zorunda kalıyor....
Yaserin Jumping konusunu Altay macından sonra yazacaktım ama vazgecmiştim. Gercekten cok iyi yükseliyor + kafa vurusları da iyi. Bellinzona, Altay macında attıgı gollerdeki sıçrayış ve kafa vurusu bunun göstergesi.
Başka takımları aldıgım zaman Ümit Karan G.Saraydaki en kötü forvet ama her maçta Ümit oynuyor , Ümit i en kötü yapsak bile ümit oynuyacak galiba ,
6+2 den degil de onu ömer abi daha önceden söylemişti galiba. Takımın kaptanı oldugundan yapay zeka onu oynatıyor demişti yanılmıyorsam...
Evet nedeni bu olabilir Ümit Karan'dan kurtulalım :).Gerçege dahada yatkın olur o zaman :)
Ömer abi,Yaser'in Jumping ve Heading özellikleri hakkinda ne düsünüyorsun ?
attığı golden öncede bi pozisyonu vardı.yine çok güzel vurdu fakat kalecinin çok iyi yer tutması golü engellemişti(kafa vuruşu ceza sahası dışındaydı)
ömer abi,bukadar gerçekçi bir oyunda neden boy oyuna eklenmemiş bi özellik??
Boy oyuna ekli bence.1.60 lık bi adam yapsan editorden yanınada 2m lik bir adam koysan jumpingleri aynı olan, 2m lik adam alamazmı topu ?
malesef oyundaki boy sadece makyaj bi özellik..önemli olan jumping..
boyları ne olursa olsun,bütün özellikleri aynı olup jumpingi yüksek olan oyuncu topu hep alır(mış)
banada böyle söylendi...
Mesela Servet'in dengesiz kafalarına 12 vermişssiniz bence dogru bir karar yani istedigi yere topu gönderemiyor.Meira da keza öyle kafa pozisyonların Servet gibi Meira'nında kafa özelligini biraz daha kısmak gerekiyor üstelik Volkan Yaman'ın pozisyon alması ciddi ciddi indirilmelidir.
Saçmalık,Boyu 1.60 olan jumpingi 16 olan adam,boyu 2m olan ve jumpingi 15 olan adamla hava topu mücadelesinde topu alıyorsa saçmalıktan başka bir şey değildir.(Tabi tüm diğer özellikleri aynı olmak koşuluyla)
söylenenlere göre öyle değil.35431321m olsun boyu,zıplamasıda 15 olsun 1.60 lık adamın zıplamasıda 16 olsun,1.60lık adam alır o topu...
Aynen öyleydi şu ana kadar:) Bundan sonra değişiklik olurmu bilemem.
Yalnız boyu 1.60 olan bir adamada 15-16 jumping vermezler.
Jumping özelliği oyuncunun nekadar yükseğe ulaşabildiğini gösterir. Dikkat ettiyseniz Zigic'in boy2.02 zıplama 20ydi FM2008'de şimdi değişmiş :)
Yahu arkadaşlar. Biz araştırmacılarda o jumpingi boyuna oranla veriyoruz ki.
Her araştırmacı böyle veriyor bunu. Biz şimdi 1.60 lıklara düşük veriyoruz 190lıklara yüksek veriyoruz
Sİ diyor ki hava hakimiyeti için oyuncuların zıplama ve boy özelliklerini göz önünde tutun. Bizde bunu düşünüyoruz ve ona göre veriyoruz
Jaba'ya 17 jumping veren mı var?
Jumping= hava topu alabilme hakimiyeti. Sadece boy, sadece zıplama yeteneği değil...
Mesela paretez'i hatırlıyormusunuz. Çok iyi zıplıyordu eee Fm'de ki jumping kaç olur en fazla?
12-13
Neden?
Çünkü 173-179 arası oyuncu
1.60lık birinin jumpingine 1 verilir, şaka değil gerçekten 1 verilir.
Buonanotte 1 mesela :)
oyundaki bi eksikliktir bence bu..ve bu eksikliğide boya oranla jumping vererek(verdirterek) kapatmaya çalışıyorlar-ki yanlış birşey bence.
bnm arkadaşım var boyu 1.80 ama boyu 1.96 olan arkadaşımdan basket oynerken hava topu çalıyor.Blok koyuyor vs.vs futbol oynadığımızdada ondan kafa topu almasınıda iyi biliyor. yani ne demek?? 1.80lik adamın jumpingide gayet yüksek olabiliyor..uzun adam daha fazla sıçrar demek çok yanlış...kısa ama iyi zıplayanlara haksızlıktır bu..
fmde bunu görememek üzücü