Dostum ne istemesi, Lille'da kalmak istiyorum, sözleşmemi tamamlayacağım dedi.
Printable View
Turk basinina ve antu'ya gore gelmek istiyordu, onlar da sallama haber. Fransiz basinindaki haberlere gore tamamen Lille'de kalmak istiyordu. Yapmayin yahu, adami R.Madrid, Chelsea gibi kulupler isterken Fenerbahce'yi mi isteyecek? Ki adamin bonservisi belli, gorusmeler o asamaya bile gelmemistir muhtemelen.....
Türk basınına bakacak olursak tüm Avrupa yıldızları FB-GS ve BJK'ye gelmeye can atıyor :n:
atıcam şimdi kendimi balkondan :D
laf anlatmak çok zor.
hazard yıllık 600 bin euro alıyor lille'de. fenerbahçe'ye geldiğinde en az yıllık 2m euro alacaktı. kaldı ki biz çocuğu ikna ettik. ama kulübünü ikna edemedik. vereceğimiz fiyat 20 idi. ama lille 30 m euro peşin + sonraki satıştan %40 istedi ,,,
lille, real madrid, chelsea gibi kulüplerden de bu parayı istedi eminim.
ama kimse 19 yaşındaki bir oyuncu için 30 m euroyu riske atamaz. tamamiyle riskti zaten.
nitekim olmayınca spekülasyonlar artmasın diye lille'de kalacağını açıkladı.
bu kadar basit.
her branşta alt yapı konusunda ülke olarak ispanya'yı örnek alsak en az 5 sene sonra meyvesini görmeye başlarız.
<----- yiğit incedemir
------> önder turacı + 1m euro
manisa yiğit'i bırakmaz bence.
ironi
Sezon: 1987-88 / Bir önceki yıl ligde aradığını bulamayan Fenerbahçe nedense kadroda köklü bir revizyona gitme gereği duymamış, yediği enteresan gollerle meşhur Lukovcan bile takımda kalmıştı. Olumlu tek hamle Sarıyer'den Rıdvan diye bir oyuncunun alınmasıydı. Ama Rıdvan'a ve onun iyi oyununa rağmen 20 takımlı ligde Fenerbahçe sezonu 8.sırada tamamladı. Evet, SEKİZİNCİ... Çünkü bir önceki yılda kötü olan futbol takımında köklü bir değişiklikten korktular ve dibe vurdular. (Bir önceki yıl, yani 1986-87 sezonunda sanırım 5. olmuştuk; 5.olan takımda köklü revizyon yapılmadı, hemen ertesi sezon tarihin en büyük facialarından birini yaşadık.)
1988 yazında bu defa takıma NEREDEYSE 20 KADAR FUTBOLCU alındı. Eskilerden Rıdvan, Erdi, Müjdat ve İsmail Kartal hariç hemen herkesle yollar ayrıldı. Sakaryaspordan Aykut, Oğuz, Turan ve Serdar, Trabzonspor'dan Şenol Ustaömer, sanırım Rize'den Hakan Tecimer, Almanyadan dünyaca ünlü kaleci Tony Schumacher ve daha nice oyuncu... Ne mi oldu? 103 gollü tarihi şampiyonluk geldi.
1999-2000 sezonu... Yine şampiyonluk yarışında yokuz. Yine erkenden atılmış bir havlu... Sezonun tek tesellisi Uefa şampiyonu Galatasarayı deplasmanda Johnson'ın golüyle yenmek... Yine erken havlu atıldı çünkü 3 yıldır şampiyon olamayan kadroda köklü bir revizyon yapılmadı ve sadece birkaç değişiklikle yetinildi. Olan oldu; başkaları Uefa şampiyonu olurken biz Şubat ayında lige havlu attık.
2000 yazında takım baştan sona değişti. Mustafa Denizli neredeyse 15 tane yeni transfer yaptırdı. Sonuç: ŞAMPİYONLUK...
Aynı şekilde 2002-03 sezonunda lige daha Şubat ayında havlu atan takımda ısrar edilmedi ve birkaç ufak değişiklikle yetinilmedi. 2003 yazında Pier Van Hoojdonk başta olmak üzere en az 10-12 yeni transfer yapıldı. O yıl ve ertesi yıl şampiyonluk...
O günden bugüne kadronun üstüne hiçbir şey koymadık, hep birkaç ufak değişiklikle yetindik. Kadroya güç katmak bir yana her sezon kadro kalitesi düştü düştü ve nihayet dibe vurdu.
Bu kadroda takımın en iyi oyuncusu bilinenler başta olmak üzere tamamına yakınıyla yolları ayırmaktan ve SIFIRDAN BİR TAKIM KURMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK. Gökhan Gönül, Lugano, Emre yeterlidir benim için...Eskilerden... Başka kimi ama kimi gönderirlerse göndersinler umrumda olmayacağı gibi arkalarından kına yakacağım. İlla 1987-88 sezonundakine benzer bir 8.lik mi yaşanması gerekiyor? Bu kadro, bu iskelet ömrünü doldurmuş, misyonunu tamamlamıştır. Vesselam... Üç-dört yeni ve kaliteli oyuncuyla işler biraz düzelir ama İTELEYE KAKALAYA...
Hocam iyi guzel yazmissin da 20 oyuncu gonderip 20 tanesini almak imkansiz, FB'nin bile butcesi el vermez. Mesela Alex, Guiza gibi oyunculara kimse FB'de aldigi parayi vermez, bunlarin tazminatini odemeye kalksan yine milyonlarca euro gider. Keza yerlileri de gonderirsin, ama vasat bir yerlinin bile 3-4 milyon euro oldugu piyasada 10-15 yerli nasil alacaksin birden? Bence FB'nin oyuncu kadrosunda revizyondan ziyada yeni bir havaya, hatta firtinaya ihtiyaci var. Bunun basi da otoriter, kariyeri tartisilmaz, karizmatik ve guclu bir antrenor ve yanina saglam bir menajer, hatta daha da ileriye gidersek yepyeni bir yonetim ve baskan.
Ama tekrar ediyorum, FB bu kadrosuyla bile ilk 3'e girer ve muhtemelen sampiyonlugu son haftalara kadar kovalar, ki 2 saglam (stoper, onlibero, 3 de alternatif (kaleci, sagbek, forvet) transferle sampiyon da olur, illa kadronun tamaminin degismesi gerekmiyor. Revizyon zaten bir senede olmaz, 2-3 sene boyunca curuk elmalari (Guiza, Selcuk, Bilica, Onder, Baroni vs) kontrati bitince veya teklif gelince gonderirsin, her sene 4-5 takviye yapip kadroyu revize edersin. Bir transfer doneminde 20 kisilik kadroyu full degistirmeye ne para ne de zaman yetmez......
Bence Fenerbahçe'nin tek sorunu alamayacağı adamları ikna etmek için boşuna zaman kaybedip geriye kalan kısıtlı zamanda gelişi güzel sadece transfer yapmak için adam almasıdır.
Aykut Kocaman zaten değişimi zamanla yapacağız dedi, bir anda revizyon yapacak kadar güçlü değil Kocaman. Geçen sezon devre arasında bu kadroya 1 stoper alınmış olsa, avrupada 1-2 tur daha fazladan geçebilirdik, ligde de şampiyonluğa ulaşabilirdik, o kadro hala duruyor, o kadroda eksik yerler iyi doldurulmalı.
Gökhan,Lugano ve Emre yoktu, gördük takımın halini, diğer eksiklikler bir şekilde kapatılır ama bu oyuncuların alternatifleri muhtalak iyi olmalı, Gökhan'ın alternatifi Önder, Lugano'nunki Bekir, Emre'ninki Cristian ise olmaz bu işler.
Öncelikle forvet sorununu çözdükten sonra yerli 2-3 takviyeyle de kadro zenginleştirilmeli. Takımdan gönderilse de sıkıntı duyulmayacak oyuncular, Deivid, Bilica, Önder. Bu 3 isim gerçekten yakışmıyor bu formaya, diğerleri de zamanla temizlenir.
Sonuçta bilemiyoruz, basında çıkan isimler bunlar. Hazard defteri kapandı, Lille Fenerbahçe'nin de teklifini doğruladı ama 25 milyona satmayacaklarını söyledi. Forlan transferi ise yalanlanmıştı, her yazılanı yalanlamıyorlar ama Forlan'ı yalanlamışlardı.
Krasic teklifi ortada, Krasic daha iyi teklif gelebilecek avrupa takımlarını bekliyor, bu sezon için gecikilmesinin farklı nedenleri var diye düşünüyorum, takımın kaliteli yabancı oyuncu ihtiyacı çok ama yabancı sayısı sınırlı, bunun çözülmesi gerekiyor, kararın verilmesi gerekiyor.
Güiza'nın durumu var, forvet alırken taksta kullanılabilir mi diye düşünülüyor, bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Eğer takımın başında Daum olsaydı ya da Zico, yine giderler Brezilya'dan adam getirirler diye endişe duyardım, çünkü Daum'un orada ekibi var, Zico zaten Brezilyalıydı ama şimdi çeşitli alternatifleri Aykut Kocaman'ın sunduğunu düşünüyorum.
Sonuçta belli bir planı var, oynatmak istediği sistem var, basında çıkan isimlere bakıyoruz, birbiriyle alakasız oyuncular, bu nedenle çoğu zaten belki kulübün hiç gündeminde olmayan oyuncular, bu nedenle basının yazdıklarına hiç itibar etmiyorum, elbette onların yazdıklarından biri de gelebilir ama birbirinin alternatifi olan oyuncuların, farklı stilleri olması, bana inandırıcı gelmiyor.
Aykut Kocaman 2-3 güne kadar basın toplantısı düzenleyeceğim orda daha ayrıntılı konuşabiliriz dedi. Transferler çalışmalarının nasıl gittiği hakkında bilgi verebilir belki.
Aykut hoca "bardağı taşıran bir son damla vardır; ama o gün bugün müdür, bilemiyorum" dedi ve ekledi: "büyük bir zihniyet devrimine ihtiyacımız var. Bazen aslında bildiğimiz gerçekler çırılçıplak yüzümüze vurulur ya...Bugün onu yaşadık. Zihniyet devrimi için neler gerektiğini oturup yöneticilerle konuşacağım. Profesyonel antrenörlük kariyerimde bu kadar durağan bir futbol görmedim..."
Kelimesi kelimesine böyle değil ama aklımda kaldığı kadarıyla bunları söyledi.
2 gün sonra basın toplantısında transfer ile alakalı konuşmayı çok isterim demişti. belli ki daha biten birşey yok.
Bir kere mazeret üretmedi. "İyi yoldayız, bize iki ay süre verin, şu anda % bilmem kaçımızla oynuyoruz, Mayıs ayında tekrar görüşelim vs." Hep böyle günü kurtarmaya dönük ucuz laflar duyardık.
Bu kadar açıksözlülüğü bizim kamuoyu ne kadar kaldırabilir; bilmiyorum.
Eğer Aykut Kocaman bir hazırlık maçında bu kadar umutsuz gözüküyorsa bence yol yakınken Genel Menejerliğe geri dönüş yapsın antrenörlük sözleşmesini fesh edip. Ben Aykut Kocaman'ın kesinlikle başarılı olamayacağını düşünüyorum. Bir kere takımın 5. golü yedikten sonra oyuncularına ikaz yapıp onları havaya sokacağına 70'lik dede gibi sus pus oturuyorsan onları ayakta tutacağına sen çöküyorsan henüz hazır değilsin bu koltuğa. Fenerbahçeli arkadaşlar Aykut Kocaman'a çok güveniyor fakat ben henüz olumlu hiç birşeye rastlamadım onuda ekliyeyim. Belki daha çok erken olabilir ancak ön eleme maçları çok yakın ben Şampiyonlar Ligine katılamaması durumunda Aykut Kocaman'ın suyunun ısınacağını ve kötü bir sonuçta devre arasını göremeyeceğine inanıyorum. Bir kere takım içinde otoritesi yok. Emre Belözoğlu'nun yaptıklarını sıkıysa başka bir hocaya yapsın. İstanbul'a dönüş biletini eline tutuşturur geri yollarlardı. Fakat Aykut Kocaman ne yaptı sesini çıkarmadı. Eğer kendi otoritesini takıma kabul ettiremezse oyuncular onun sözünü dinlemezse işi çok zor gerçekten. Hazırlık maçları ölçü değildir derler bence gayette ölçüdür. Beşiktaş geçen sezon hazırlık maçlarında az gol attı az gol yedi gol sorunu çekti yani. Bütün sene gol sorununu çözemedi gerçektede. Aynı şekilde Sivasspor 4-0 ve 5-0'lık skorları gördü hazırlık maçlarında sonuç küme düşmekten zor kurtuldular. Kısacası eğer Fenerbahçe bu sezon başarı istiyorsa kesinlikle transfere ihtiyacı var. Her sezon olduğu gibi yine 2. sınıf Brezilyalı futbolcular gelirse Aykut Kocaman gibi 2. sınıf başarısı olmayan bir teknik direktörle işleri çok zor.
Evet Aykut hoca... Niye tiyatro oynamıyorsun Aykut hoca? Kabahatlisin. Yılmaz Vural'dan biraz drama dersi al... Nasıl takım ateşlenir, 5 olduktan sonra hangi mimikler sergilenir filan... Suçlusun hoca... Tiyatro bilmiyorsun. Yahut köylü kurnazı sarışın Alman'dan biraz nabza göre şerbet verme, yağcılık ve yalakalık yapma dersleri alsaydın. Sen ise ruhsuz futbolcuların ruhsuzluğunu ve onların ruhsuzluğundan duyduğun rahatsızlığı belli ediyorsun, kartlarını açık oynuyorsun... Yanlış yapıyorsun hoca... Herşeyi tozpembe göstereceksin. Avutacak ve oyalayacak demeçler vereceksin. Takım beş yediğinde pişkin pişkin taktikler verecek, Molyer'den seçme skeçler oynayacaksın. Maske takacaksın hoca; maske... (Aklıma birden Yeni Türkü'nün o nefis bestesi geldi: TAKETTİ CANIMA BU MASKELİ BALO ve ONUN SAHTE YÜZLERİ...)
Sonuç olarak: Kereste fabrikasına bile kabul edilmeyecek bu vasıfsız oyunculardan kurulu takımın başarısızlığın bedelini Aykut hocaya ödetecek, hesabını Aykut hocadan soracak yönetimin Allah belasını versin derim, başka birşey demem.
acik acik yönetime sitem etmis.. sonuna kadar hakli taraftar zaten arkasinda camiada aykut hocaya destek vermeli aziz yildirim bu takimin basinda oldugu sürece degisim megisim zor adam koltugunu iyice saglamlastirdi aykut hoca bu sezon basarisiz olursa aziz yildirim yine gitmeyecek ve seneyede takimda duracak bu daha dünden belli ondan sonraki kongrede karsisina yine adam gibi aday cikmassa yine baskan olacaktir camia tamami ile onu destekliyor muhalefeti tamamen yok etti aziz yildirim kendisine rakip olarak gördügü herkesin ipini kesti voleybol ile baskete karismiyor bakin adamlar avrupada final oynuyor futbola karistikca futbol takimini daha cok geriye götürüyor.. aykut hoca biran önce transfer istiyor hala transferler bitmedi son 2 senede yaptigimiz yabanci transferleri galatasarayin son 2 senede yaptigi yabanci transferlerle bir karsilastiralim bizim transferlerimiz tamamen fiyasko.. transferler 22 temmuza kadar bitmesse young boysa elenir bu takim benden söylemesi kimse gelipte tepki göstermesin takimin durumu ortada bu futbol ile degil young boys 2. lig takimi gelse onlarada yenilirler.. forveti sag acigi felan biraksinlar önce adam gibi 1 yabanci stoper bulsunlar ve 1 yabanci ön libero.. acilen bu mevkilere oyuncu alinmali daha sonra deivid ve güizanin kalma durumuna göre sag kanat ve forvete transfer yapilmali
Fenerbahçe'nin geçen seneki başarısının nedeni(son ana kadar şampiyonluğu kovalaması) Daum'un defansif ama maç kazandıran tarzıydı. Fenerbahçe'nin kadrosu çok kötü durumda. Kaleci, stoper, ön libero, forvet bölgelerinde eksik var. Yani takımın en önemli bölgeleri. Eğer İlhan iyi çıkarsa stoper eksikliği kapatılabilir, Semih'e de güvenilirse forvet eksiği kapanabilir ama yine de Fener'in kadrosunun revizyona ihtiyacı var.
Aykut Kocaman takımı transfer tercihleriyle ve sistem oluşturmasıyla ileriye taşıyacak biri ama oyuncu seçimi, taktik bilgisi, motivasyon gibi konularda başarılı olamazsa sistem oluşturacak kadar zamanı olmaz. Fenerbahçe'nin başına Arsene Wenger bile gelse kredisi şampiyon olamayınca biter. Hem de kısıtlı bir kadroyla şampiyonluğa oynayıp son maçta 35 şut atan takımı 2. golü bulamadığı için şampiyon olamasa bile kredisi biter.
Bende bunu söylemek istiyordum. Bu takım açık oyunla hayatta şampiyon olamaz. Yaparsa Daum yapar başkası yapamaz. Daum Alex'e güveniyordu atar yada attırır birşeyler yapar bende golümü yemem kazanırım diyordu. Keşke yıl başında öyle başlasaydı da farkla şampiyon olurduk.
Geleceğin Mourinho'su bence Aykut Kocaman.. Yeter ki şans tanıyalım istediği imkanları sağlayalım.. Bize böyle hocalar lazım. Bize Ertuğrul Sağlam gibileri lazım.. En açık örnek Ertuğrul Sağlam Türk hocalar açısından.. Bence Aykut hocanın istedikleri yapılmıyor o nedenlede böyle konuşmuş olabilir. Birşeyler var ama nedir bilemiyoruz. Hayırlısı..
Aykut hocaya hala güveniyoruz, en azından ben güveniyorum. Sonuçta bir hazırlık maçıydı ve ben ilk defa bu takımın başında ki bir hocanın yönetime sitem ettiğini görüyorum. Belli ki birşeyler zamanında bitmemiş !
Bu revizyonu yaparsa Aykut hoca yapar, gerisi yalan.
Ne Mourinho'su yahu?:icon_biggrin:
Bu adam 1 yillik antrenor degil arkadaslar, kac yildir antrenorluk yapiyor bu adam, ne gibi bir basarisini veya ayricaligini gordunuz? Butceli bir takim olan Ankaraspor'u ilk 5'e sokamamis, ligin en defansif ve sikici futbolunu oynatmis bir adam, keza Konya ve Istanbulda vasati asamamis, hicbir is yapamamis. Kayseri gibi bir takimi 2 defa ilk 4'e sokmus ve Bursaspor'u sampiyon yapmis bir E.Saglam dururken A.Kocaman gibi vasifsiz bir antrenore gelecegin Mourinho'su vs demek komik oluyor. Ha, zamaninda cok iyi futbolcu olmus olabilir, kulubu icin efsane olabilir vs, ama bunlar iyi antrenor olacagi anlamina gelmiyor, ayni seyler Bulent Korkmaz ve Riza Calimbay icin de gecerli.
Tabi Mourinho'nun şartları ile Kocaman'ın çalışma şartları çok farklı ;)
Ben adam Mourinho'dur demiyorum zaten, onun da onu demek istemedigini anladim. Ama gelecegin Mourinho'su demek bu ulkenin en cok umut vaad eden en kaliteli antrenoru demek, ki ben zaten ona cevap verdim. Calisma sartlari demisken, Mourinho Porto gibi bir takima UEFA Kupasini ve Sampiyonlar Ligini de kazanabilmis bir adam.....
Ben Aykut Kocaman'ı beğeniyorum o nedenle gözümde kişilik olarakta ayrı bir yeri var. O nedenle benim gözümde değerli ve geleceği olan bir adam. Mourinho kadar süper bir hoca olacak diye iddia etmiyorum ama bizi başarıya götüreceğine, o yetenek ve hırsa sahip olduğuna ve eksiklerimizi görme konusunda iyi tespitler yaptığına inanıyorum.. Ben kendi açımdan Aykut hocaya öyle bakıyorum.. Konu Mourinho ile kıyaslamak değil konu yeterli şansın verilmesi ve Aykut hocanın kazandırılması..
Evet Mourinho bence dünyanın en iyisi. VVveya en iyi bir kaçından birisi evet Porto'yada beklenmedik bir şekilde avrupa kupaları kazandırdı, bence herşey lehine gelişti Yani her imkanı vardı + yeteneğini koydu ve kazandı. Aykut hoca orda olsa yapardı da demiyorum.
Benim anlatmak istediğim Ertuğrul ve Aykut hoca gibi adamlara güvnenmeliyiz. Haa Aykut hoca oynatamamış mı, ligi 3. mü bitirmişiz, CL'de 1 puan alarak sonuncu mu olmuşuz önemli değil Diğerleriylede çok başarılı olduğumuz söylenemez. En azından Türk hocalar kaybederek kazanmayı öğrenmiş olurlar..
Buna katılıyorum; ama sorun maddi. Hazard'a 30 versen 5 yıl sonra çok iyi bir oyuncu bile olsa Türkiye'den hiçbir oyuncuya bu parayı vermezler. Bir kere Baliç'e verdiler kazara, ondada fiyasko yaşadılar. Bir daha yapmazlar. Fenerbahçe paraları verse alacak; ama vermekten ve zarar etmekten korkuyor. Çünkü, Fenerbahçe, R.Madrid veya Barcelona gibi değil, bu gün parası var yarın olmayabilir. Ama onların hep olacak.
Koca Gs Arda'yı 15 milyon euroya satamıyor ben olsam bende Hazard'a o kadar parayı vermem. Real Madrid gibi zengin kulüpler hep piyasayı yükseltiyorlar. Ederinden fazlasını verip tüm piyasadaki iyi oyuncuların fiyatını çıkarıyorlar bence. Kaka 60 küsüre gitmiş adamlar Hazard'a hem 30 milyon euro istiyor hemde sonraki satıştan %40 pay.. Bari bonservisinide ortak yapalım..
King_91'e katiliyorum, Fransa'nin en buyuk yetenegi ve bu sene olmasa bile gelecek sene bir dunya devinde oynayacak bir adam Turkiye ligine gelmez, istedigin kadar para ver, hele ki mevcut kulubu ile eledigi bir takima hele hic gelmez. Adamin kariyerini inanilmaz bir sekilde yukseltme sansi varken bir adam geriye atmaz, bazi seyler parayla da olmuyor.....
Abdullah Kiğılı : '' Haftaya açıklanacak yeni transfer için forma baskılarına başladık ''
gibi bir laf etmiş sanırım.
Artık görmeden inanamıyoruz :)
Sissoko+Poulsen+5m€ :icon_eek: