Çarpılırsın bak Serhat. :D
Printable View
Ben derim ki Real Barça'yı da devirerek ligde içerde oynadığı 16. maçınıda kazanmış olur .
3-3 biter :D
messi
daha çevik
daha dengeli
daha teknik
daha çabuk
daha iyi pasör
daha iyi plase ve aşırtmalar.
daha iyi dribling
daha vizyonlu
takım oyunu daha iyi
şut yüzdesi daha iyi.
ronaldo
daha hızlı
daha sert şut
daha etkili kafa vuruşları
daha isabetli frikikler
daha güçlü fizik
bence :) aklıma gelenler bunlar.diğer özellikler eşit bence karar alma,çalışkanlık,dayanıklılık gibi.
ayrıca messi kesinlikle ceza sahasında daha iyi.fazla cıvımıyor yeteneklerine kale önünde harekete geçiriyor.
Cekismeli bir mac olacaktir.Fark olmaz diye dusunuyorum.Barca kazanacaktir bence..Messi yine sovunu yapar ve maci alir ;;)
Şöyle bir şey de var ama Hüseyin.Tamam Ronaldo'nun takım arkadaşları da çok iyi oyuncular ama çoğu ilk kez bu sezon birlikte oynamaya başladı.Barcelona'da çocukluktan beri aynı takımda,aynı sistemde oynayanlar var.Portekiz-Arjantin örneğin bu konuda benim düşüncemi destekler şekilde bence.Portekiz'in kadrosu senelerdir aynı ama adamlarda bariz bir forvet sıkıntısı olduğu da ortada.Arjantin'in kadrosuna baktığımızda tek tek hepsi iyi oyuncular ama durumları ortada.Arjantin'de neden tek başına maç kazandıramıyor Messi? Çünkü dediğim gibi futbol takım oyunudur.Evet yıldızlar fark yaratırlar ama tek başlarına maç kazanamazlar.Messi'nin attığı gollerde Messi kaleden başlayıp tek başına gol atmıyor.Messi şu an en iyidir,evet.Şu an en iyi oyuncu olmasında,yeteneklerini göstermesinde kuşkusuz takım arkadaşlarının payı büyük.Son olarak bu maç Ronaldo ile Messi'nin değil,Real Madrid ve Barcelona'nın maçıdır.Bu maçı Messi ya da Ronaldo kazandırmayacak bence.Eğer bir maçla adam karşılaştırmakta inat ediyorsanız geçen seneki finale göre o zaman Messi en iyidir düşüncesini kabul etmek zorunda kalırsınız.(Her ne kadar Ferguson'un finalde uygulamaya çalışıp başarısız olduğu taktiğe rağmen)
Barça barça barça
Xavi İniesta ve Xabi Alonso - Lass karşılaştırması biraz yanlış olur. Xabi ve Lass oyunun defans yönünde müthiş ama hucum yönünde zayıf oyuncular. Xavi - İniesta bunların tam tersi. Toure olmadığında Barcelona'nın geri 4'lüsünün ne kadar zorlandığı ortada. Kaka - Guti - Vaart kendi performanslarını sergileyemiyolarki. Kaka Milan'da nasıl oynuyodu bu sene nasıl oynuyo.
Şemside söylemiş Messi çocukluğundan beri bu takımın taktiğiyle oynuyo. O takıma göre hareketler geliştiriyo. Xavi - İniesta'nın neler yapacağını çok iyi biliyo. Onları izleyerek büyümüş zaten. Ama Ronaldo için böyle değil. Bu sene kurulmuş bir takım. Ronaldo'nun neler yapabildiğini geçen senelerde gördük zaten.
Messi Çok Büyütülmüş,Real Çok Küçümsenmiş...
Real Madrid geçen seneki maçın acısını çıkaracak derecede büyük bi skor alacaktır,Ronaldo-Higuain gollerine devam edecektir.
"Bereberlik kötü sonuç olur!"
La Liga'da merakla beklenen El Clasico'ya artık saatler kalırken iki takımın teknik direktörleri Guardiola ve Pellegrini'den birbirinden iddialı açıklamalar geldi!..
Real Madrid-Barcelona maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid teknik direktörü Manuel Pellegrini, ''Real Madrid asla başka takımın futboluna bağlı oynamadı'' dedi.
Pellegrini, başkalarının farklı yorumları olsa da 3 puanı alacaklarına güvendiğini belirterek, ''Beraberlik kötü bir sonuç olur'' değerlendirmesini yaptı.
İstatistiklere göre Barcelona'nın dünyanın en iyi takımı olduğunu, ancak özel bir hazırlık yapmayacaklarını ve futbolcuların kampa girmeyeceğini kaydeden Şilili teknik adam, ''Sahaya çıkıp, kendi futbolumuzu oynayacağız ve umarım bu yıl sahamızda oynadığımız diğer maçları tekrarlarız'' ifadelerini kullandı.
Lionel Messi hakkında yöneltilen sorulara ise Pellegrini, ''Kapasitesini gösterdi. Daha fazla iltifat duymaya ihtiyacı yok. Futbol, kişisel becerilerin farkı ortaya koyduğu, kollektif bir oyun. Beni Messi'nin nasıl oynayacağı değil, sadece Real Madrid'in ne yapacağı ilgilendiriyor'' dedi.
Pellegrini, farklı futbolları olduğu için Messi ile Ronaldo'nun kıyaslanamayacağını, her iki futbolcunun da genç ve önünde çok uzun yıllar olduğunu söyledi.
Real Madrid teknik diretörü, Barcelona'da Zlatan İbrahimoviç'in oynamayacak olmasıyla ilgili olarak ise, ''Bu tür maçlarda bir oyuncunun yokluğu asla özür olmadı'' yorumunda bulundu.
Barcelona'nın teknik direktörü Pep Guardiola da basın toplantısında, Santiago Bernabeu'ya kazanmak için çıkacaklarını vurguladı.
''Önemli maçları iyi oynadık ve iyi sonuçlar aldık'' diyen Guardiola, ''Bernabeu'da ortaya koyacağımız imaj benim için çok önemli. Tüm dünyanın yeniden Barça'yı görmesini istiyorum. Zevkli ve gollü bir maç olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu. Guardiola, geçen sezon Santiago Bernabeu'daki 6-2'lik sonucun ''tek ve tekrarlanamaz'' olduğunu da dile getirdi.
Katalan teknik adam, Real Madrid maçıyla ilgili bir günlüğüne de olsa futbolcularına konuşma yasağı getirmesi konusunda ise, ''Takımın dinlenmesini ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalmanın tadını çıkartmasını istiyordum. Dinlenmenin en iyi yolu konuşmamaktır. Sadece bir günlük birşeydi, o kadar da önemli değil'' değerlendirmesini yaptı.
İbrahimoviç'in yokluğunu hissedeceklerini ancak İniesta'nın gayet iyi durumda olduğunu kaydeden Barcelona teknik direktörü, Messi ile yapılan yorumlara da, ''Leo bildiği gibi oynuyor. Ama tek başına Santiago Bernabeu Stadı'nda kazanamaz. O bunu biliyor'' dedi.
Real Madrid'in bu sezon La Liga'da sahasında oynadığı tüm maçları kazanmış olduğunu hatırlatan Guardiola, ''Güçlü, çok yüksek düzeyde bir takım. Maçlarını gördüm ve beni şaşırttı. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için yaratılmış bir takım. Onlara karşı kazanmak için cesur oynamamız gerekir. Bir final maçı gibi oynamalısın yoksa lig şampiyonluğunu kaybedebilirsin'' açıklamalarında bulundu.
LigTv
Ne beraberliği ben +7 oynamayı düşünüyordum bu maça :D
Evinde oynadığı tüm lig maçlarını kazanan Real Madrid, Barcelona maçında da puan kaybetmez diye düşünüyorum. Barcelona ve özellikle Messi bu aralar insanüstü oynuyor ama rakip Real Madrid'in bu sene ŞL de elden gittikten sonra ligi alması gerekiyor ve bu maçta yiyecekleri bir darbe, büyük yatırımlara rağmen sezonu hayal kırıklığıyla tamamlamaları anlamına geleceğinden; bu maçı ne yapıp, edip alacaklardır. Skor tahminim:Real Madrid 3-1 Barcelona ( Xabi Alonso'dan gol bekliyorum)
Keşke Kaka ve İbrahimoviç de bu maçta oynayabilseydi. Daha renkli bir maç olurdu.
Marcelo: ''Messi'yi durdurmak için Roberto Carlos gibi oynamak gerekir.''
Kesin Bir Favori Yok, ama kendi fikrim maçı izlerken nefeslerimizin kesileceği cok anlar olacağını söylüyor...
Real Madrid li olarak gönlüm Real den yana.
Hazır mısınız?..
La Liga'daki zirve ateşi Barnebau'dan başlayarak her yeri yakacak!. Ligde son 8 haftaya girilirken aynı puanla zirveyi paylaşan Real Madrid ve Barcelona, başkentte kozlarını paylaşacak!
Bir tarafta sezon başında trasnfer rekorlarını alt-üst eden Real Madrid... Diğer taraftar oynadığı futbolun dünya üzeri olduğu belirtilen Barcelona.. Dünyanın en büyük derbilerinden biri olan El Clasico, bu kez bilinenden daha fazla anlam içeriyor. Sezon başından beri ligi domine eden ve müthiş bir kapışmaya giren iki takım, belki de 2009-2010 sezonunda şampiyonluk düğümünün çözüleceği El Clasico'da bu sezon son kez sahne alıyor.
Maç öncesi teknik adamlardan da iddialı açıklamalar geldi. Real'in patronu Pellegrini, "Real Madrid asla başka takımın futboluna bağlı oynamadı" diyerek Barcelona'dan korkmadığını söylerken Pep Guardiola da '"Bernabeu'da ortaya koyacağımız imaj benim için çok önemli. Tüm dünyanın yeniden Barça'yı görmesini istiyorum" diyerek takımına duyduğu güveni dile getirdi.
Barcelona, geçen sezon Santiago Barnebau'da oynanan maçı tarihi bir skorla 6-2 kazanmıştı. Bu sezon Nou Camp'ta oynan ilk maç ise Barcelona'nın 1-0'lık üstnülüğüyle bitmişti. Bu arada Real Madrid'in bu sezon evinde oynadığı tüm maçları kazanmış olması, dev maç öncesi en büyük ayrıntı.
La Liga'da bitime 8 hafta kala iki takım da 77 puanla zirveyi paylaşırken Real Madrid Katalanlar'a göre +1 averajı bulunuyor.
BÜYÜK KAPIŞMAYA HAZIR OLUN!
Öte yandan bu müthiş maçta bir başka müthiş düello için gözler Messi ve Cristiano Ronaldo'nun üzerinde olacak. Barcelona'nın Arjantinli yıldızının bu sezon gösterdiği doğa üstü performans, Katalanlar'ın El Clasico'daki en büyük kozu olacak. Real Madird Teknik Direktötü Pellegrini'nin Messi'yi Alvaro Arbeloa'yla durdurmayı planladığı gelen haberler arasında. Arjantinli'nin en büyük rakibi olan Cristiano Ronaldo ise, bu maçın Messi'yle kendisi arasında oynanmayacağını ifade etse de, maçın adamının kendisi olmak istediğini söylemekten çekinmiyor. Futbolsevelerin büyük bir heyecanla beklediği iki yıldızın kapışması, heyecanı şimdiden ikiye katlıyor.
KİM VAR, KİM YOK?
El Clasico öncesi iki takımda da önemli eksikler bulunuyor. Evsahibi Real Madrid'in Brezlyalı yıldızı Kaka, sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamazken ilk maçta galibiyet golünü atan Barcelona'nın golcüsü Zlatan Ibrahimovic, aynı nedenle El Clasico'da forma giyemeyecek. Katalanlar'da ayrıca sol bek Abidal de bu maçta yer alamayacak.
MUHTEMEL 11'LER
REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Garay, Alonso, Diarra, Van der Vaart, Grenero, Ronaldo, Higuain.
TEKNİK DİREKTÖR: M. Pellegrini
BARCELONA: Valdes, Maxwell, Puyol,Pique, Dani Alves, Xavi, Iniesta, Keita, Messi, Pedro, Krkic.
TEKNİK DİREKTÖR: P. Guardiola
LigTv
Real'le Barça'nın tdlerini karıştırmışlar.
Düzeltiyorum şimdi.
Lig TV teknik direktörlerin yerlerini karıştırmış sanırım :) Ayrıca Real Madrid tek farkla kazanır gibime geliyor.
Barcelona alır gibime geliyor. Ama Messi değil de başka biri ön planda olacak gibime geliyor.
2-1 Barcelona alıcak.Goller : Messi,Xavi - Higuain :) İçime doğdu :)
Bol gollü bir maç olacak gibi bence geçen sene ki gibi :) Barça ezer :D
Ntv şifreli mi bir bilgisi olan var mı?
Şu maçı ne kadar abartıyorlar yahu inanamıyorum. Barcelona 5-6 sene önce orta sıralara yakın yerlerde sürünürken neredeydi bu El Kılasiko ?
Her kanalda yok hazırmısınız , tuvaletinizi yapın, mısırları hazırlayın falan.. Derbi dediğin Mİlan-Juve'dir.
Derbi dediğin Boca-River'dır gerisi yalan..
Senden de bu yorum beklenirdi zaten. Hiç mi pozitif mesajı olmaz bir insanın.
Buyur bak, ne kadar eskiye dayanıyor bu derbi,
http://www.tarafsizhaber.com/haber-Y...tarihi-481903/
Yahu ne alaka pozitiflikle ? Bir kere pozitif veya negatif bir yorum yapılacak konu değil onu anla önce.
İkincisi İNter-Milan derbisi demediğim için kızmışsında onu yansıtmasan iyi olurmuş :icon_wink:
Mustafa abiye de kız o zaman o da River-Boca derbisi demiş uzaklardanda olsa :n:
Ahmet pozitiflik konusunda katılıyorum.Pozitif mesajlarının sayısı bir elin parmaklarını geçmez nerdeyse :D
Bu arada İbrahimovic oynamayacak diye duydum doğru mu acaba ?
Zlatan kesin oynamayacak. Maçın gollü geçmesini istiyorum ama Real önceliği beraberliğe verip altta kalmasını sağlayacak maçın diye düşünüyorum :D tahminim 10 çifte şans :n:
Gönlüm Real Madrid diyor, aklım Barçayı gösteriyor .. İlginç bir maç olacak,beklenilenin aksine en fazla 3 gol olacağını düşünüyorum ... Tahminim 2-1 Real Madrid galibiyeti ...
Maçı Ertem Şener anlatsa ne eğlenceli olurdu :D Yanında da İlker Yasin.
BARCELONA
Valdes
Puyol
Pique
Milito
Maxwell
Dani Alves
Keita
Busquets
Xavi
Pedro
Messi
REAL MADRİD
Casillas
Ramos
Albiol
Garay
Arbeloa
Xabi
Gago
Marcelo
Van der Vaart
Ronaldo
Higuain
Barca'nın kadro ne öyle ya :S
Barcelona'da dizilim nasıl olacak çok merak ediyorum.İlginç bir kadro olmuş.
Pedro veya Messi forvet-sol açığı paylaşıyorlar Daniel Alves sağ açık. :)
Dağıtıcak Real Barça'yı hemde süründürecek..
Az kaldı az.
Barça'lar.