aziz yildirim'a göre zaten ondan iyisi yok hooijdonk'u kötüler tuncayi kötüler emreyi kötüler.. tamam kulübe cok sey kattida bir insanda bu kadar kibir olmamali aykut hocayla iyi anlasmalarinin nedeni ikisininde kibirli olmasi.
Printable View
aziz yildirim'a göre zaten ondan iyisi yok hooijdonk'u kötüler tuncayi kötüler emreyi kötüler.. tamam kulübe cok sey kattida bir insanda bu kadar kibir olmamali aykut hocayla iyi anlasmalarinin nedeni ikisininde kibirli olmasi.
Ali Ece:''Belözoğlu'nun gideceğin 4 ay önceden belliyse..Alex kadroda çok düşünülmüyorsa..Neden orta sahaya transfer yapılmadı?'
ugur meleke yazmis.. alexin spartak macinda oynamamasi sprint degerinden mis.. :) komedi üstüne komedi.. bu adami birde hoca diye 2 senedir basimizda tutuyorlar.Quote:
Akla tek bir yanıt geliyor: Sprint ölçümleri! Evet, şaka yapmıyorum, sprint ölçümleri... Son bir haftada (bu bilgilere nasıl ulaştıklarını çok merak ettiğim) bazı muhabirlerin/yazarların sütunlarında Fenerbahçe’nin sprint mesafelerini okuyorsunuz. Bu ölçümlere göre Alex’in sprint rakamları düşük olduğu için kadroya alınmıyormuş!
O zaman benim teklifim şu: Madem futbolda neticeyi yalnızca sprint ölçümleri belirliyor, o zaman Spartak’la Fenerbahçe’nin istatistiklerine de bakalım; kimin sprinti fazlaysa o girsin Şampiyonlar Ligi’ne! Olmaz mı?
Krasic 1 ay yok.
Sonunda bunuda gördük. Bu da oldu. Gelinen nokta;
Bir takım sonuçlarla aldığımız başarısızlık ve bazı etmenler sonucu ikiye ayrılan yol.
Aykut Kocaman-cılar ve Alex-ciler. Bunuda gördük. Helal olsun herkese. :)
Eğer Alexciler - A.Kocamancılar diye ayrılıyorsak. Ben sonuna kadar Alex'ciyim.
Aykut Kocaman demişti ya zamanında bu kulübe yararım olamayacağını anladığım anda istifa ederim diye işte o gün bugün Sayın Kocaman.
Bazı arkadaşların anlamadığı şu:
F.Bahçe taraftarı bu sene çok sıkıntı çekti. Şimdi bilmiyorum burada yorum yazan arkadaşlar maça gidiyorlar mı, hiç Çağlayan'a, Metris'e gittiler mi, ama bu taraftarın bu sene çektiği acıları Allah kimseye yaşatmasın. Hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak hem de madden ciddi zorluklar yaşandı.
Birçok maça gidiyorum, maça gideceksin, bilet işiyle uğraşacaksın, maç günü komple bütün günün maç olacak, stada girmek için ayakta dikileceksin, bağıra çağıra maçı izleyeceksin, sonra evine giderken, staddan ayrılırken binbir zahmet. Televizyonda maç izlemeye benzemez. Siz rahat koltuklarınızdan maçınızı çay kahve eşliğinde izleyip yorumlarken stadyumdaki taraftar gece yarısı binbir yorgunlukla evine varabiliyor. Bırakın da o taraftar "Söyle Aykut Alex Nerede" deme lüksüne, "I Love You Alex" deme lüksüne, Selçuk'u ıslıklayabilme lüksüne sahip olsun.
Hele ki koca sene yüzlerce yürüyüş yapan, Çağlayan'ı, Metris'i mesken tutmuş taraftar artık başarı bekliyor, yoruldu. Siz artık bu taraftara bir şey vermezseniz tepkiye de maruz kalacaksınız. Kocaman dedi ki "taraftara kırgınım." Arkadaş bu taraftar da sana kırgın. Sen bu taraftarın neler yaptığını biliyor musun? Ben yağmur altında maça gittiğimi hatırlarım geçen sezon. Pantolunumdan tut üstüm başım her yerim ıslak maç izleyip döndüğümü bilirim. Sen bu kadar destek görüyorsan bunun biraz da olsa karşılığını vermek zorundasın.
Rıdvan Dilmen de aynısını söylemişti, halden anlıyor. Demişti ki "taraftar en üst noktaya geldi, müthiş destek oldu, patlama noktasında, artık bir şeyler bekliyor karşıdan da"
Bu verilen desteğe layık olmak, bir şeyler yapmak gerekiyor. Her Allah'ın günü küme düşecek mi puanı silinecek mi tartışmaları yaşanadursun bu taraftar hiçbir zaman azmini yitirmedi. Futbolcular senede en az 2-3 milyon lira maaş alırken sıkıntıyı çeken de taraftar olmuştur. Kimsenin bu taraftara söz söylemeye hakkı yok. Beşiktaş taraftarı bugün FEDA diyorsa, o taraftara da kimse gıkını çıkaramaz. G.Saray taraftarı sezon başlamadan kombineleri tüketiyorsa, o taraftara da kimse söz söyleyemez. Ki bunların arasında en sıkıntılı günleri geçiren taraftar grubudur F.Bahçe taraftarı. Hangi takım 3 kez lig şampiyonluğunu son maçta kaybetmiştir? Bunun üzüntüsü bile bu taraftara yetmiştir. Siz kalkıp anons yaparak taraftarı hizaya getiremezsiniz. Yarın öbürgün Yargıtay cezanı onadığında Metris'e gelecek olan yine anons yaparak susturduğun F.Bahçe taraftarıdır. Başkanın bunu idrak etmesi lazım.
Ben destek vereceğim kadar verdim, bir zahmet artık sahadaki takım da beni mutlu etsin. Bunu istemeye hakkım var. Saçma sapan gerekçelerle eldeki potansiyel kullanılamıyorsa bunu sonuna kadar eleştiririm. 2 sene takımın başındasın, 2 senede senin ne A planın ne B planın var. Saçma sapan bir futbol var. Bu takımı 2 senedir şekillendiren sen değil misin? Elinde her imkanın var. F.Bahçe tarihinin görmediği kaliteli oyuncularla çalıştın, istediğin oyuncuları aldırdın, artık bir mazeretin yok. Bu oyuncu grubunu bu kadar şekillendirme imkanına hiçbir hoca sahip değildi. Hatırlayın, Zico döneminde Zico'nun önüne kimi koydularsa onunla çalıştı, Kezman'ı Zico mu getirdi? Aragones döneminde hocanın transfer yetkisi hiç yoktu, önüne Selçuk'u koydular onunla oynadı. Bir tek Kocaman'a transfer yetkisi verildi. Demek ki senin futbol bilgin bu kadar. Eğer sen bunu beceremiyorsan daha fazla ısrar etmenin anlamı yok.
@eGowiCh
Seni takdir ediyorum.Fikirlerini bıkmadan,üşenmeden her zaman açıklayarak geniş bir biçimde anlatıyorsun.
Savcı Berk: " 30 kişiyi tutuklayıp 90 kişiyi gözaltına aldım 14 ay hapis yatırdım. Yıkamadım.Keşke Alex'i alıp tweet attırsaydım"
Durum bu:) ciddiye alan çıkmaz umarım :)
Aykut hocanın dün 2 yanlışı vardı.Birincisi Alex'i oyuna geç alması , 2.cisi Topuz'u oyundan çıkarması.Ayrıca Kuyt'ı ilk defa bu kadar etkisiz gördüm.Dün gereksiz bir baskı vardı sanki üstünde.Bence Topuz'un yerine Kuyt çıkmalıydı.Krasic'in sakatlığı kötü oldu.Stoch girdi ama şutları çok kötüydü.Vurması gereken 2 net pozisyonda vurmadı.Bence gol olabilecek şutlardı ama o daha zor pozisyonlarda vurdu.UEFA'ya döndük mecburen yüzümüzü.Bu sene UEFA'da baya güçlü takımlar var.Hangi takım gelirse gelsin UEFA'da grupları mutlaka geçmemiz lazım.Eğer kötü kura çekmezsekte en azından çeyrek final oynamalıyız.
Erken gelen gol herşeyi bozdu o konudaki açıklamasına katılmamak mümkün değil Aykut Kocaman'ın ama Krasic'in sakatlığını beklemiyorduk falan demiş zaten beklenen sakatlık diye bir şey yok. 1-0 Fenerbahçe'ye yetecekti, plan buna göre yapılmış belli ki hedeflenen muhtemelen maçı dengede götürmek atılacak 1 gol ve sonrasında iyi savunma ile turu kapmaktı. Maçtan önce bir B planı olmayışının cezası boşa geçen 45 dakika ile ödendi. Gol yersek şu formata döneceğiz şeklinde bir plan olsa devre arasından sonra değişen anlayış yenen golden sonra da pekala olabilirdi diye düşünüyorum.
Alex'in 180 dakika boyunca oynadığı dakika sayısı 30 küsur sanıyorum ve ilginçtir ki Fenerbahçe Alex'li dakikalarda 1-0 önde. Attığı kornerler bile farkı yarattı nitekim gol de geldi. Üstelik takım Alex'e alışkın düzeni iyi biliyor aslında hemen geçen senelerden alışkın oyuncular hem de hazırlık maçlarında bu sezon alışmış isimler var. Haliyle Alex'in oyuna girmesi futbolcuların da işini kolaylaştırdı gibi geldi bana.
Bugün Ali Ece'nin söylediklerini paylaşmıştım yukarda, mantıklı buluyorum dediklerini. Emre takıma bir şekilde zarar veriyordu madem, bunu Aykut Kocaman biliyordu ve tam yetkili bir isim. Gideceğini bildiği Emre'nin yerine sadece Tino Costa alternatifi mi belirlenmiş bunca zaman, Diarra zaten her sene her takıma yazılan bir isim. Tino Costa cepte görüldü herhalde.
Bir diğer kısım da Alex mevzusu, Sportif + Teknik direktör olarak bu 4. sezonu sanıyorum Aykut Kocaman'ın, 3 sene öncesinde Alex 32 yaşındayken bile onsuz sistemler üzerinde yoğunlaşmalıyız, alternatifler bulmalıyız minvalinde konuşan Aykut Kocaman bu sezon başında Alex'i göndermeliydi bence. Alex'in tıpkı Hakan Şükür gibi yaşına falan bakmaksızın sürekli oynama isteğini herkes biliyor. Oynamadığında sorun çıkaran bir isim. Bu gerçek ortadayken, bu sürecin idare edilmeye çalışılması bence çok yanlış bir seçim. Bu saatten sonra Alex gitmez, bu sene de belirli bir süre sonra aynı sisteme dönülür gibi geliyor bana. Puan kaybı olan her maçtan sonra Alex sorularından sıkılıp yılacaktır Aykut Kocaman.
Alex yedek kalır ; tüm Türkiye bunu konuşur , Alex'i yedek bıraktı.
Stoch yedek kalır; bak bak görüyor musun Stoch gibi adamı var oynatmıyor derler.
Krasiç yedek kalır; kulübede otursun diye mi aldık derler.
Sow yedek kalır ; böyle bir forveti var oynatmıyor adamın kafa güzel derler.
Kuyt yedek kalmadı daha kalacak olursa yeni Pierre miz onu nasıl keser derler.
Ee söyleyin kim yedek kalacak bu takımda. kim kalırsa kalsın adamın yerin dibine sokuyorlar. şimdiye kadar herkes Alexsiz kadro kurardı ama Aykut hoca onsuz oynattığı için sorun oldu. maçtan önce kimsenin kafasında Alex yoktur ama Alex sonradan oyuna girince vay sen misin Alex'i kesen diyor insanlar.
Bizim takım yukarıdaki 5 ismin sadece 3'ünü 11 inde barındırabilir ortasahası itibariyle. eğer şöyle adam akıllı iki yönlü bir ortasaha alınırsa o zaman bu rakam 4'e çıkabilir. ama asla 5 olmaz. neymiş dün 4 ü de sahadaymış oyunu yıkmışız rakip alana. ya bu adamlar o zaman kontradan Dzyuba ile bile gelip tehlike yaratmadılar mı ? ya da siz her maçta rakibin öyle kapanacağını mı düşünüyorsunuz ? o dediğiniz geriye düşmüşsündür rakip de skoru korumaya çalışırsa olur. yoksa maçın başında denesen bu sistemi dağılırsın.
Aykut hocanın elbette hataları var ama eleştiriler çok ağır. adama dersin;
1-neden Krasiç den sol açık yapmaya çalışıyorsun ?
2-Topal-Selçuk nasıl aynı anda oynar ?
3-Ortasaha istediğini biliyoruz ama neden zaman zaman kadromuz yeterli diyorsun ?
4-Futbol sadece istatistik midir , bütün bakış açın bundan mı ibaret ?
5-Selçuk Şahin'e nasıl 60 dk dayanırsın ?
6-Sezon başında paslı bir sistem kuracağım diyorsun bunları Selçuk-Topal ikilisi mi yapacak ?
7-Ortasaha transferi yapılana kadar takıma bir beyin (Alex) gerekmez mi ?
bunları sor tamam derim, ama hakaret asla..
Bana kalırsa Krasiç dönene kadar;
--------Sow
--Caner Alex Kuyt
-----Topal Topuz
Hasan Egemen Yobo GG
bu şekilde,
Krasiç döndükten sonra transfer de gelmiş olur. o zamanda ;
-------Sow Kuyt
Caner-----------Krasiç
-----Topal Transfer
Hasan Egemen Yobo GG
Böyle oynamalıyız. Stoch da sonradan giren isim olur. zaman zaman ileriden biri kesilerek Stoch da 11 de başlayabilir.
Güzel günler göreceğiz , inanıyorum...
Alex 2014'e kadar kalmak istiyormuş,kulübü üstüne yapalım istiyorsa. Bu başlık da ya da transfer haberleri başlığında 5-10 sayfa geriye gitsek yani sezon öncesi üyelerin kafalarında yazdıkları kadrolara 10 kadronun 9'unda alex kadroda yokken şimdi konuşulanlar inanılmaz.
Mert 6. dakikada topa düzgün çıksa bunlar konuşulmayacaktı yüksek ihtimal ama hayat bu.
FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 25.08.2012 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - GAZİANTEPSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, akredite edilmiş basın mensuplarının stadyuma alınmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, kulüp başkanının akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, anons sisteminin statüye aykırı şekilde kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Cezaların birleştirilmesi suretiyle FENERBAHÇE A.Ş.'nin, toplam 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. başkanı AZİZ YILDIRIM'ın, müsabaka esnasında akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Bir kaç sayfa önce yazmıştım yine yazayım bu ligin en kötü teknik direktörüne sahibiz, kendisi başımızda durdukça başarı hayal.
2.liği başarı olarak görenler Fenerbahçe'yi tutmasınlar.
Aykut kocaman ı beğenen arkadaşlar niye beğniyor(t.direktör olarak) merak ediyorum .
Bende çok inanıyorum buna
aykut gitsin o gelsin o 4 5 maç kaybetsin bu gelsin bu gelen 4 5 maç kaybetsin şu gelsin şu 4 5 maç kaybetsin öbürü gelsin böyle olmamalı
ferguson yanlış bilmiyorsam ilk geldiği 7 sezonda 0 kupa aldı
[YOUTUBE="T76Im24HAFs"]Aykut Kocaman[/YOUTUBE]
haklisiniz aykut kocaman berbat bir TD, istifa etsin. alexe soralim da bi tane hoca bulsun bize brezilyadan, kendisi de sportif direktor olsun. 2014e kadar ilk 11 garantisi koysun kontratina da. bir iki arkadasini daha getirsin brezilyadan, cristianla onlara abilik yapsin vs vs
ancak bu kadar celiskili olunabilirdi, 3 temmuz yasandi ve bu sezon hersey bitti. tum yil butun inancinla arkasinda durdugun degerleri basit bir tartisma ile kenara at. bu mudur yani, cok yazik. 100 yillik cinari mahkemeler degil kendi taraftari baltaliyor artik. helal size.
fenerbahçe yi bende çok seviyorum benim kadar sevdiğini bildiğim arkadaşlarım da var gelsinler ozaman başa.
teknik olarak hiç bir umut vaadetmiyor aykut kocaman.günden güne de kötüye gidiyor.
krasic avrupanın en iyi sağ açıklarından biriydi bence hala üstlerdedir sıralamada, adamı sol açık deniyor ?????????????
sow keza öyle, forvet oynayınca adam artık kendini paralayıor buranın topçusu olduğunu gösteriyim de bir daha sola geçmiyim diye.
fenerbahçe kazanmak zorunda olduğu maçın 70 dakkası uzun topla rakibin üstüne gitmeye çalışıyor haliyle tek pozisyon yok
elazığ maçında da aynı anlayış ile sahadaydık..
hataları say say bitecek gibi değil..
derbi maçlar zaten malum.
elle tutulur tek başarısı 17 maçlık seri.
orada alex ile uğraşmayı bıraktı alex inanılmaz bir sezon yaşadı yaşattı.
kupa finali %90 Alex'in performansı ile kazanıldı.
geçen sene takımın iyi oyuncularından, yanına adam aradığımız emre ile kavga etti.
emre yi takımdan gönderdi cristian ı tuttu.
emre kendisine saygısızlık yaptıysa çalışmak istememesi doğaldır.
ancak emre gidiyorsa en az onun kadar kaliteli adamı bulacaksın öyle vazgeçeceksin
emre ye karşı cristian ı savunur ondan emre nin performansını beklersen sana gülerler sadece.
bu sene de öyle yada böyle en büyük efsanemiz alex i küstürüyor başkanı da arkasına alarak.
alex kaç sezondur bu ülkede bir kez olsun yanlışını görmedik gördük mü ?
attığı tweet yanlış ancak ona o açıklamayı yaptıran sebebleri incelememiz gerekiyor.
Alex i oynatsa dahi geldiği günden beri kafası takık.Alex ile 5 sezonda 1 şampiyonluk yaşadık bunun incelenmesi gerekiyor deyişi buna kanıt.
6 sezonda 2 şampiyonluk yaşadı ayrıca Alex ?
ki o sezon da alex en büyük can kurtarıcısı oldu şampiyonluğu getirdi.
Dünkü maç Krasic sakatlandı Caneri sokuyordu az daha 1-0 geridesin ilk maçı kaybetmişsin en iyi oyuncun Krasic cıkıyor sen Caner'i düşünüyorsun..
Sahanın en iyilerinden Topuz'u kenara aldı..
Yine kurtarıcısı Alex oldu ancak bu sefer Alex de kurtaramadı kurtarsa bu sezon yine Alex ile devam ederdi kendisini sevmemesine ve istememesine rağmen.
Ferguson'un başına geçtiği man utd ingiltere'nin şimdiki gibi büyük bir takımı değildi.
man utd şuan büyük olduysa ferguson ile oldu.
o yıllarda everton sunderland aston villa ayarında bir takımdı.
Fenerbahçe ise hali hazırda ülkesinin en büyük takımlarından biri.o açıdan bu kıyaslama yanlış bana göre.
Konu sanki sadece Alex.
Alex le bu sorunu yaşamasa dahi, Aykut Kocaman bu sezon başından beri eleştiriliyor ve yine eleştirilecekti.
Oynattığı futbolu, sahadaki anlayışını sen beğeniyor musun ?
Geçen sene de çok kötü oynuyorduk ancak geçen yılın mazereti vardı pek ses çıkmıyordu bu yıl öyle değil imkanlar fırsatlar herşey müsahitti.
Şampiyonlar ligine gidememenin bize kaybettirdikleri kadar en büyük rakibimize de kazandırdıkları var.
Galatasaray lılara sorsan Aykut Kocaman'ın maaşını kendi ceplerinden öderler.Şuana kadar bizim teknik direktörlerimiz arasından en çok onu sevdiler.
Başımızda kalmasını da en çok onlar istiyor neden acaba
[QUOTE=GebzeLi1907;2324036]
her zaman çok beğeniyorum yazılarını.:)
sorun sadece alex degil bazi arkadaslar olayi hala anlamadi.. sahadaki futbola bakmalari yeterli.. nereleriyle izliyorsalar artik bilemiyorum.
bence gecen sene cok ekstra bir sezon yasandi, degerlendirirken fazla acimasizsiniz. esas degerlendirmeyi bu sezon sonunda yapabilirsiniz. henuz taslar yerine oturmadiysa bu tamamen gecen sezonla alakali. ben Aykut Hocayi takimin basina yeni gelmis biri gibi degerlendiriyorum. arada koparilmis bir yaprak var, hal boyle iken ilk mactan herseyi halletmesini bekleyemeyiz. hem kim sifir sorunla idarecilik yapabilmis de Aykut Hoca bunu yapsin. insanin oldugu yerde problem vardir, gayet de iyi bir sekilde bu zamana kadar bunlar cozuldu. bundan sonra da cozulur. taktik acidan en azindan bu sezon sabir gosterilmeli, degerlendirmeler cok erken. bari ilk yariyi bekleyin.