iyi bari burak yılmazı selcuk u falan almış
Printable View
iyi bari burak yılmazı selcuk u falan almış
Abdullah Avcı'nın Belediye'deki geçmişini bakıyım dedim ne kadar "GENÇ OYUNCU" yetiştirmiş diye..
Bu yabancı sınırlması onun zamanında ortaya atıldı ve yürülüğe konuldu "SEBEB" ne Futbolumuz geri gidiyor diye..
Abdullah Avcı Belediye başına geldiği zaman.Tarihler 2006 gösteriyordu.
17.11.2011 yılında Milli takım antrönörü oldu.
5,5 yıllık süre zarfı içersinde altyapıdan cıkardığı oyuncu sayısı..
İbrahim Yılmaz yaş (19) (DARICA GENÇLERBİRLİĞİ (KİRALIK) 37 maçta 20 GOL ATTI)
Zeki Korkmaz,Erol Durbakan 3 Lig Ümaraniyespor,Gökhan Süzen,Mahmut Tekdemir,Erkan Ferin (3.lig)
5,5 Sezon boyunca taraftar baskısı olmayan bir kulpte teknik direktörlük yapan avcı sadece 6 tane altyapıdan oyuncu cıkarmış.
2012 geldiğinde "TÜRK FUTBOLUNUN GENÇ OYUNCULARA İHTİYACI VAR" Diyor..
Abdullah Avcı kendisnini yapamadığı işi başklarının yapmasını istiyor.
Belediye takımı 10 hafta 18 puanla 3 sırada olduğu için milli takımın başına getiridli..
Oyunu bozmasın diye.
bugün letonya maçı varmış ya rastgele kanalları gezerken gördüm iyiyice milli takımdan soguduk :uzgun:
Avcı: Başarılı değiliz, bu bir gerçek
"BAŞARILI DEĞİLİZ, BU BİR GERÇEK"
Milli Takım olarak özeleştiri yaptıklarını ve başarılı olmadıklarını kabul ettiklerini vurgulayan Avcı, "Milli Takım adına sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bunu da özeleştiri yaparak kabul ediyoruz. Ama şansımızı sonuna kadar zorlarken, 2016 ve 2018 için de yapılanmamızı devam ettireceğiz. Başarılı değiliz, bu bir gerçek. Biz, oyunu çok büyük takım gibi oynamak istedik. Bununla ilgili elimizde teknik analizler var. Biraz daha kompakt oynamak gerektiğinin farkına vardık. Bireysel hatalardan yediğimiz goller vardı, bunların üzerinde taktikler geliştirdik" şeklinde konuştu.
YABANCIYI SERBEST BIRAKIRSAK SORUNLAR DEVAM EDER"
Son günlerde gündemde olan yabancı oyuncu sayısı ile ilgili de yorumda bulunan Avcı, "Yabancı sınırlamasından önce Türk futbolunda yapılması gereken şeyler var. Türk futbolunun altyapısına bir standart getirmemiz lazım. Eğer bunu başarabilirsek, ileride yabancı sayısı serbest bırakılsın. Bu yapılanmayı gerçekleştirmeyip, bir de yabancı sayısını sınırsız bırakırsak, mevcut sorunların devam etmesini sağlarız. Şu anda daha az ve daha elit yabancı olması, Türk futboluna katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum" dedi.
Devami Burda
http://turkfutbol.com/detay.asp?id=13820
ey abdullah avci bu ulke altyapisizda dunyada basarili oldu altyapiyi bahane etme basarisizsin iste istifani ver.
#direnmillitakim diyorsun yani :n:
dogru seyler soylemis, temelsiz oldugunda sonu boyle olur iste. donemsel basarilar olur sadece. biz merdivenleri yurumeden zirveye ciktik, dususu de hizli oldu tabii ki. gercekten dedikleri yonde ilerleyecekse ve turk futboluna bu yonde hizmet vercekse arkasindayiz. gunluk basarilarla avunmak istemiyorum ben sahsen artik. bunu surekli kilacak formuller uretmeliyiz. su gitsin bu gelsinle olacak is degil bu bence.
Dogrumu bilmiyorum ama biraz önce duydum aykut kocaman kariyerini ya avrupada ya da milli takimda devam ettirecekmis ama milli takim icin israr edilirse yurt disi kariyerini erteliycekmis.aman allah korusun demisim kendi kendime.insallah yalan haberdir.
Aykut Kocaman milli takımın başına geçerse sahada oynanılan futbol iyi olmaz ama sonuçlar gayet iyi olur. Milli takım için gerekli olanda bu zaten. Oyuncu seçimlerini doğru yapmak ve sahada alınan sonuçlardır. Milli takımın başına geçmesini istediğim hocadan bir kaç tanesi AK.
Sanırsam fanatik iddaada okumuştum,Aykut Kocaman bir eliminasyon turnuva teknik adamı. Fener'i yarı finale taşıdığı gibi aynı başarıyı Türkiye'de de sağlayabilir. Türkiye'nin başına geçmesine hayır demem bende şahsen.
Baroni de gerekirse Türk olurum demişti, yoksa.. :icon_eek:
Allah Korusun birinden birisi tamam ama ikisi birden hiç olmaz valla. Aykut Kocaman geçsin isterim başa ama Baroni olmaz :n:
Umarım da geçer oyunu falan bırakmak gerek artık bu takımı turnuvalarda toparlayacak birisine ihtiyaç var ve bu bence Aykut hocadır.
Aykut Kocaman Milli Takım'da başarılı olamaz,Fenerbahçe'de ki kadar kaliteli bir kadro olmayacak elinde.Hoş olsa da defansif oynatmaktan ciğeri solar adamın.
Nasıl elinde Fenerbahçe'deki gibi kaliteli kadro olmayacak. Milli takımdan bahsediyoruz. Onca oyuncu arasından seçim yapacak. Hem başarılı olmayacağını nasıl peşin peşin yazabiliyorsun. Kısaca sevmediğim için Milli takımın başına geçsin istemem diye yazsaydın sallamak yerine.
Aykut Kocaman başarılı olur. Zira Türk Futbolu'nun sorunu hücum değil, takım savunması. Berbat hücum ederek bile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3. olduk.
Aykut Kocaman tıpkı Abdullah Avcı gibi başarısız ve yetersiz bir teknik direktör. Önüne gelen milli takıma hoca veya hoca adayı olduğu için Avcı'yı kovup onu getirirlerse şaşırmam. Zaten kendisinin Avrupa'da eli yüzü düzgün bir takım çalıştırma ihtimali yok gibi bir şey, çok fazla para istemeden teklifi kabul edecektir.
Bence de pesin hukumlu olunmamali. Milli takimin ihtiyaci olan saglam bir defans kurgusu, bunu da aykut kocaman basarabilir. Oyunculari da cok iyi taniyor yabancilara nazaran. A.avci ofansif yonden cok olumlu ama kaleyi korumada zayif kaliyor. Onun sistemini oynyabilmemiz icin ortasahaya yaya toure defansa da kompany ile puyolu koymak lazim :D ama ben yine de umutluyum a.avcidan. Sonraki donemde basariyi yakalayacaktir. Keske bu donemde de play offa falan kalabilsek, ama zor gorunuyor.
Ak nasil basarili degil, anlayabilmis degilim. Neye dayanarak bunu soyluyorsunuz. 1 lig sampiyonlugu, 2 kupa ve avrupada yarifinal. Yetmez mi. Son iki sezonki lig performansi dicekseniz 3 temmuz onun sucu degildi. Yapabileceginin en iyisini yapti bu surecte.
Hiddink çok eleştirilmişti bence oyuncu seçme konusunda sıkıntılar yaşasa da o takımı Belçika önünde playoffa götürmüştü. şimdi ise Belçika'dan daha zayıf olan Macaristan ve Romanya karşısında gerideyiz.
Aykut Kocaman'ın oyun stili de Hiddink'e benzer, bir avantajı var oyucuları tanıyor ve daha iyi seçimler yapacaktır. Keşke gelse milli takıma.
Ya bırakın Allah aşkına. Milli takım için Aykut Kocaman'ı yedirmeyiz. Başkasını bulsunlar.
Ben gelmesin demiyorum, YD TFF başkanıyken kimin teknik direktör olacağı pek umrumda değil,ha karşılaştırma yaparsak Abdullah Avcı Milli Takım'ın başına getiriliyorsa Aykut Kocaman'da hayli hayli getirilir ancak o da başarılı olamaz,gönül ister ki başarılı olsun ancak defansif bir oyun oynayıp onu da başaramayan bir hocanın Milli Takım'da başarılı olmasını ben beklemiyorum.
108 lig maçında 112 gol yemiş Aykut Kocaman yönetiminde ki Fenerbahçe.Eğer bu istatistikle defansif oyunda başarılı diyorsanız sizi bilemem ancak bana göre değil.Aldığı 2 Türkiye Kupası ve 1 lig şampiyonluğunun 2 tanesi zaten Alex De Souza'nın özel çabalarıyla,kilit pasları,golleriyle geldi.3 sezon boyu sezon başında Alex'i oynatmayarak saçma sapan bir başlangıç yaptı hep,bu sezon da son noktası oldu ama ortaya Sow,Kuyt,Gökhan ve tabi ki Salih gibi ekstra oyuncular çıktı,ikinci yarı da Webo sayılabilir ve gerekli anlarda gerekli hareketleri yaparak Avrupa'da yarı finali kupada şampiyonluğu getirdiler,sezon boyu Fenerbahçe'nin maçlarını izleyen birisi bana Aykut Kocaman'dan bahsetmesin.Bahsediyorsa eğer objektif değildir.
tabii ki on plana cikacak oyuncular olacak. o zaman hagi olmadan ya da gecen sene selcuk olmadan ya da bu sene drogbasiz buraksiz olsaydi diyerek terimin basarilarini hangi kefeye koyucaz. alex sayesinde diyerek aykut kocamanin kariyerini kenara koyamazsin. iyi bir degelendirme olmaz bu.
Direnin ve yedirmeyin. :)
Bu mevzunun çıkışı muhtemelen burası;
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23676207.asp
Bu da tipik Ahmet Ercanlar haberi. Taktiksel başarıları kısmında koptum.
Milli Takımlar bana göre futbolun en üst noktasıdır. Sadece A milli takım için değil U21,U20,U19 için de geçerli. Burada teknik olan adamın futbol içinde 20-30 yıl ter akıtmış, oralarının tozunu yalayıp yutmuş bir isim olması her zaman iyidir. Genç ve ideal bir hoca için uygun değildir Milli Takımlar çünkü hedeflerini gerçekleştirmek için deneme-yanılma süreci ve zamanı kısıtlıdır. Oyuncularla çok az süre beraber kalır ve yapacaklarını uygulamak oldukça zor bir iş olur ancak yaşı gelmiş ve bu işlerde oldukça tecrübeli bir teknik adam, bu kısıtlı zamanı ve dar çerçeveyi en iyi ve ekonomik şekilde değerlendirebilir. Genç bir teknik adamın vereceği şey az ancak öğreneceği şey çok olur ancak Tecrübeli bir teknik adamın pek bir şey öğrenmesini gerektirecek durum yokken verebileceği çok şey olabilir.
Bu yüzden olur da bir hoca değişikliği söz konusu olursa Futbol baharında son dönemini yaşayan bir hocanın Milli Takım Teknik Direktörü olmasını yeğlerim.
Ben Alex'i oynatmamasından bahsediyorum,3 sezona aynı şekilde başladı,2 tanesinde dayanamadı yine Alex'i oynattı,3.sezonda Alex dayanamadı patladı ve gönderildi.Bir teknik adam çareyi bu yolda buluyorsa Aykut Kocaman'ın başarılarının baş mimarını Alex olarak gösteririm.Fatih Terim'e gelirsek ne zaman o saydığınız oyuncuları iyi oynarken kenara oturtumuşta baktı işler kötüye gidiyor tekrar ona dönmüş ? Elbet iyi bir kadro teknik direktör için önemlidir ancak Alex'in önemini size benim anlatmam pek normal olmaz değil mi ? :)
Fatih Terim ile Aykut Kocaman'ı kıyaslayacaksak oraya hiç girmeyelim bence.Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'ye ayıp ederiz.
Yilmaz Vural....
Aykut Kocaman uzak dursun. Arda Turan'sız oynamaya alışmalıyız falan diyebilir. Yapmadığı şey değil.
Yukarıda dediğin ile bu dediğin alakasız.
Quote:
2 tanesi zaten Alex De Souza'nın özel çabalarıyla
Bu cümlelerden Alex'i kesmesini ve tekrar Alex'i oynatmasını mı anlamalıyız ? Sanki; Kuyt'ı , Sow'u , Salih'i o bu takıma almamış gibi konuşuyorsun. Alex'e de en verimli sezonunu Aykut Kocaman yaşatmıştır. Alex Fenerbahçe için efsanedir elbette ama zamanında söylenen 'Alexsiz Fener bir hiç' lafının da boş olduğu gözükmüştür. Alex gitti ama Fenerbahçe'yi yine birileri sırtladı. zaten onlar da bunun için para almıyorlar mı? Kuyt, Sow olmasa onların yerine bir başkası olsa Fenerbahçe yine başarılı olacaktı. 2011-2012 sezonu şampiyonluğunu sadece Selçuk ve Melo'ya bağlamakla Fenerbahçenin başarısını Alex'e ya da Sow ve Kuyt'a bağlamak aynı şey.Quote:
Sow,Kuyt,Gökhan ve tabi ki Salih gibi ekstra oyuncular çıktı,ikinci yarı da Webo sayılabilir ve gerekli anlarda gerekli hareketleri yaparak Avrupa'da yarı finali kupada şampiyonluğu getirdiler
aykut kocaman ile fatih terimi kiyaslamiyorum, cok telasli cevaplar veriyorsun. yazdigim mesajin detaylarini okumadan terimi savunma icgudusune girmissin. benim anlatmak istedigim sahada oynanan oyunu sadece bir isme endekslersen takimin patronunu gormezden gelirsen terimin uefayi aldigi zaman da basariyi hagiye yuklemen gerekir senin dedigine bakilirsa. ya da gecen sezonki olaganustu performansiyla selcuk inan dersin basarinin tek mimari. bunu demekle terime ne kadar haksizlik edilirse aykut kocaman icin de aynisi gecerlidir.