Bu resimler cok daha net, ama sanki kamera goruntusunden alinmis SS gibiler.
Printable View
Bu resimler cok daha net, ama sanki kamera goruntusunden alinmis SS gibiler.
Ligtv halen resimleri yayinlamadi sitesinde, butun medya organlari yayinladi ama. Bi yasaklari varmi ???
3cu dalgada kimler alinir merak ediyorum ?
Bu olay baya sürer. Aziz Yıldırım'ın neden soruşturmanın son gününde ifadesi alınıyor onu anlamadım (:
Hani anlamadığım şu ; güya dosyada gizlilik var.Herkes birşeyler biliyor,bütün kanalllar Fenerbahçe'yi küme düşürüyor.Birileri çıkıp şu bilgi kirliliğini giderse cidden çok iyi olacak.Ortada daha belli olmuş hiçbirşey yokken Fenerbahçe'yi ligden düşürmeler,-10 puanla filan başlatmalar midemi bulandırıyor,çıldırma raddesine geliyorum.
Öncelikle takım tutmadığımı, Galatasaray ve Beşiktaş'a sempatimin, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye ise antipatimin olduğunu söylemek istiyorum. Kendimi yansıtmakta ne kadar tarafsız isem birtakım olaylara da aynı tarafsızlıkla yorum getirmek istiyorum. En büyük temennim tarafların aklanması ve bu temennim sonucunda ligin heyecan ve rekabetine gölge düşmemesidir.
Yalnız bazı arkadaşların şike olup olmadığı hakkında kesin görüşler belirtmesi açıkça beni şaşırtıyor. Var ya da yok bunu şimdilik bilmiyoruz. Şahsım, bu ülkenin adaletine her zaman mesafeli olmuş ve onu güvensiz bulmuştur.
Fakat, eğer bir maçta şike yapıldıysa o maçta futbolcuların lay-lay-lom şekilde top oynamadıklarını, sert mücadeleler olduğunu anlatarak, o maçta şike olmadığını söylemek bana akıl dışı geliyor. Bir kere bu adamlar bu işin piri, yani profesyonel futbolcu; yaptıkları şeyin (eğer ki varsa) üstünü örtmekte de başarılı olabilirler.
Diğer taraftan bir maçta Fenerbahçeli futbolcuya kart gösterilmedi diye de Fenerbahçe şike yapıyor nasıl denilebilir ?
Ben Fenerbahçe'nin şike yaptığına şu an için inanmıyorum. Kanıtlar netleşirse, eğer ki varsa bu kanıtlar, çünkü bu ülkenin yargısına güvenimin olmadığını söyledim; ikna olup olmamak da şahsi insiyatifimde. Bu duruşun benim gibi sporseverlerin duruşu olması gerektiğini düşünüyorum. Çok güvenilir bir hukuk ülkesinde bile bu duruşun sergilenmesi taraftarıyım. Çünkü burada FB'li olmayan insanların tavırlarında inceden inceye bir FB aleyhine bir karar umudu beklediklerini görüyor gibiyim. Yanılıyor olabilirim ben de insanım bir yerde. Fakat FB'li arkadaşların külüplerinin üzerindeki ithamın onları çok yorduğunu görünce vicdani kanaatim bu yöne doğru sapıyor.
Kim ne derse desin bu ülkede 4 büyük klüp var ve bu klüplerden herhangi birisinin ligde olmadığını görmek beni bir sporsever olarak üzecektir. Diğer insanların, tabi ki kimse aynı şekilde düşünmek zorunda değil, benim gibi düşünmelerinin kendi futbol zevkleri açısından daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
Aziz yıldırım kesinlikle kurtulamaz ve bizde küme düşücez gibime geliyor.
Maclara tesfik bulasmasi Fenerbahceyi tabi ilgilendirir, ondan sonra ise Aziz Yildirimin ayri davalari acilir
Arkadaşın dediği gibi Aziz Yıldırım'ı olduğu kadar kulüpleri de ilgilendiren bir soruşturma.
Şike için fetva
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da gözaltına alındığı şike operasyonunda polis şüphelileri adım adım takip etmiş.
Önceki gün gözaltına alınan ve Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla tanınan Bülent İbrahim İşçen’in sorgusunda ilginç bilgilere rastlandı.
Önceki gün sorgulanan İşçen’e;
- Bucaspor-Fenerbahçe (3-5)
- Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (2-0)
- Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (3-1)
- Fenerbahçe-Ankaragücü (6-0)
- Sivasspor-Fenerbahçe (3-4)
maçlarında şike yapılıp yapılmadığı soruldu.
İşçen tüm sorgusu boyunca şike olayına karışmadığını söyledi.
Polis raporuna göre, başta İşçen olmak üzere, Aziz Yıldırım’ın, Ali Kıratlı’nın, Mecnun Odyakmaz’ın, İbrahim Akın’ın emniyet güçlerince adım adım takip edildiği ortaya çıktı. Bu takibin neticesinde görüntülere de ulaştı. Polis İşçen’e, bu isimlerle yaptığı telefon görüşmelerini tek sordu.
Teknik takibe alınan görüşmelerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın’ın şike parasını bir poşet içinde teslim aldığı ve “Bu parayı kabul etmemin dinen bir zararı var mı” diye bir hocaya sorduğu öğrenildi.
İşte sorgudaki o bölüm:
İşçen ve Çelebi aracı olmuş
(Tüm tutanak boyunca, Aziz Yıldırım’ın şike için para verdiği iddia edilmekte. Bu para alışverişinin içinde Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Kulübü muhasebecisi Tamer Yelkovan’ın ismi geçmekte. Diğer isimler ise Ali Kıratlı, İbrahim Bülent İşçen, Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, İbrahim Akın, Yusuf Turanlı, Cemil Turan, Kaan Söylemezoğlu)
Şüpheli ifade tutanağında;
1 Mayıs 2011’deki Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediye maçı öncesinde Aziz Yıldırım, Bülent İbrahim İşçen’i, Ahmet Çelebi ile birlikte yapılacak şike için yanına çağırdığı ifade edildi. Akın’a bu maçta iyi oynamaması ve gol atmaması için 100 bin dolar teklif edildi.
‘Dolar değil Euro olsun’ dedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın, polisin tespitlerine göre, kendisine teklif edilen şike parasıyla ilgili bir din görevlisini arayarak görüş sordu. Bu görüşme polisin mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinleme tutanaklarına yansıdı. İbrahim Akın akıl danıştığı kişiye, “Hocam bir şey sormam lazım. Şimdi hafta sonu Fener’le maçımız var ya, demişler ki İbo gol atmasın; 100 bin dolar para verelim...” diyerek şike yapıp para almasının sakıncalı olup olmadığını sordu. Görüşme yaptığı kişinin sakınca olmadığını söylemesi üzerine İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’yı arayarak teklifi kabul ettiğini ancak 100 bin dolar değil 100 bin Euro’dan aşağı kabul etmeyeceğini söylediği belirlendi. Aziz Yıldırım ve diğer şahısların Ahmet Çelebi’ye İbrahim Akın ile görüşülmesi ve şike karşılığında para teklif edilmesi yönünde talimat verdikleri, Ahmet Çelebi’nin Yusuf Turanlı aracılığı ile bu teklifin İbrahim Akın’a iletildiği ve şike konusunda mutabakat sağlandığı polis fezlekesine yansıdı.
Şike parasını poşet içinde aldı
Polisin tespitleri sonunda İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’ya rüşvet parasının 14 bin lirasını kumar borcu için göndermesi, 16 bin lirasının da kendisi için almasını söylediği belirlendi. İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’dan parayı Etiler’de Big Chefs isimli restaurantta bir poşet içinde alarak mekandan ayrıldığı tespit edildi.
Yine tekrar ediyorum. Hiçbir açıklama yapılmamışken resmi organlardan Doğan Grubu bu bilgilere nasıl ulaşıyor ve nasıl fütursuzca yayın yapabiliyor? Şu aşamada bu soruşturmanın 2 sonucu var. Suçlananlar ya aklanacaklar, ya da hüküm giyecekler. Henüz hüküm giyen hiç kimse ve kurum yokken hüküm verip yayın yapmak hem kurumlara büyük zarar verir hem de kişilere. Suçlananlar hakkında olumsuz bir sonuç çıkmaması halinde bu yapılan haberlerle kaybedilen prestij, itibar ve dolaylı olarak maddi kayıpların hesabını kim verecek? Yayın yasağı talebi bunun için çok önemli. Yayın yasağı getirilmezse herkes atıp tutacak. İsmi lazım değil çok ve boş konuşan hakem eskisi gibi. Yayın yasağı getirilmiyorsa da ilgili kurumlar bu bilgi kirliliği ve yıpratmaların önüne geçmek amacıyla bir çalışma yapmak zorunda.
haberler de hep doğan grubundan çıkıyor
haberlerdin hep bu gruptan çıkması bu işin siyasi olmadığının kanıtıdır.
malumunuz bu grup siyasi otoriteyle arası kötü olan bi grup
az da olsa ergenekon ihtimali belirdi kafamda
baksanıza millet ikiye bölündü bile şike yapanlar yapmayanlar olarak
bu tip örgütlerin amacı da bu
amaçlarına ulaştılar sanki.
herkes aklın başına alsın yargının kararını beklesin
konuya atılan haberledin de yüzde 90 doğan grubuna ait olması da çok düüşündürücü
Lube Ayar'ın Beşiktaş ile konuşmasının nedeni o olaylarla ilgili kanıtları yayınlamış olması. Olayı Beşiktaş'a getirme çabası değil. Misal Antalyaspor ile ilgili belgelere ulaşmış olsaydı o zaman Antalyaspor'dan bahsederdi.
Kardeşim Lube Ayar orda Beşiktaş'ı suçlamaktan ziyade belgelerin olduğunu ve emnieytte olmasına rağmen neden bişey yapılmadığına isyan etti. Bursasporlulara ne diyeceksiniz dedi. Yani açık açık bi suç var. Eskiden şike suç değil demenin de akla yatmayacak bişey olduğunu söyledi. Sence de haklı değil mi? Mesela ben bir Fenerbahçeli olarak bu olayların aydınlanması sonucunda utanacağım, üzüleceğim, yıkılacağım. Ama sonuna kadar da ceza verilsin. Fakat sadece bu kişilerin başının yanması da içime oturacak. Ya önceleri yapılanlar?
Yukarıdaki fotoğrafların neresi büyük kanıt ben onu anlayamadım? anlayan biri bana da açıklarsa sevinirim.Bu fotoğrafların neyi polisi bu kadar etkilemiş?
yahu hala ısrarla eskilerde incelensin diyorsunuz :) Adamlar bu iş bitsin artık diye eski yaşananlardan bıkmışlar ve meclliste toplanıp bir yasa çıkarmışlar. Sonra bazıları bu yasayı takmayarak eskisi gibi davranmaya devam etmiş olma ihtimaliyle göz altına alınmış.Siz hala çıkıp "eskilere bakılsın,sizin kulüplerde de yapanlar var" diyorsunuz :) Artık eski ve yeni kavramı oluşmuş.Sebebi ise ülkenin yasama organı olan TBMM'nin çıkardığı bir YASA! Artık eski yok. Eskiye dayanıp suç işlemekte yok.
"Erman Toroğlu'nu ben kovdurdum
Futbolumuzun en kapsamlı şike soruşturmasındaki son iddialara göre Aziz Yıldırım, İnönü'de Kanarya'nın 4-2 kazandığı Beşiktaş maçına Cüneyt Çakır'ın verilmesini istemiş ve federasyona bu isteğini ilettikten sonra da "Cüneyt Çakır'ı bana yollayın" demiş.
Radikal'in haberine göre pazar sabahı saat 07.00'de başlatılan futbolumuzdaki en geniş kapsamlı şike soruşturmasına ilişkin, her gün yeni, dudak uçuklatacak gelişmeler yaşanıyor, bilgilere ulaşılıyor. Son bilgi de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda baskı yaptığı yönünde. Edinilen bilgilere göre Yıldırım, İnönü'de oynanan ve Beşiktaş'ın 4-2 yenildiği karşılaşmaya Bülent Yıldırım'ın atandığını öğrenince Cüneyt Çakır'ın verilmesini istemiş. 'Aziz Başkan', Federasyon yönetimine bu isteğini ilettikten sonra da "Cüneyt Çakır'ı bana yollayın" diye telkinde bulunmuş. Telefon kayıtlarına yansıyan bu konuşmadan sonra hakem Çakır'ın Yıldırım'la görüştüğü, bunun görüntülerinin de poliste olduğu iddia ediliyor.
'Toroğlu'nu kovdurdum'
İddialardan biri de, çoğu kez basında dillendirilen ama 'somut' bir veriyle açıklanmayan, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun Lig TV'den Yıldırım'ın talimatıyla kovdurulması. "Erman Toroğlu'nu ben kovdurdum. Daha farklı şeyler mi yapayım?" dediği dinlemeye takılan Yıldırım hakkında, Toroğlu'nun suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Yıldırım'dan şikâyetçi olan Toroğlu'nun 'müşteki' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin Futbol Federasyonu tarafından yapılan futbolcu menajerliği sınav sorularını 15 bin euroya sattıkları da öne sürülüyor. Hatırlanacağı gibi federasyon, bu sınavda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle sınavı iptal etmişti.
Korcan'a Nissan alınmış
Şike soruşturmasında dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Pazar gününden beri aranan ve dün gözaltına alınan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğu'nun menajerler aracılığı ile Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'a gol yemesi için şike teklif ettiği belirlendi. Ekşioğlu, menajerler Abdullah Başak ve Yusuf Turan aracılığı ile kaleci Korcan'a ulaşmış ve ligin son haftasında 'Şampiyon'u belirleyecek mücadelede gol yemesini istemiş. Yapılan pazarlıkların ardından menajerlerle kaleci Korcan'ın gol yemesi için 55 bin euroya anlaşılmış. Söz konusu maçta Korcan'ın, özellikle Selçuk Şahin'in attığı ikinci goldeki hatası günlerce konuşulmuştu. Maç sonrasında İlhan Ekşioğlu, şikeyi ayarlamakta başarılı olduğu için Başak'ın oğluna Mini Couper otomobil hediye etmiş. Başak, dikkat çekmemesi için aracın ruhsatını kız kardeşinin üzerine yapmış. Operasyonlarda bu araca el konuldu. Öte yandan Korcan'a paranın ödenmediği anlaşılınca devreye Fenerbahçeli yöneticiler girmiş. İddiaya göre Korcan'a Nissan marka Qasqai otomobil alınmış. Genç kalecinin otomobil satın alınırken çekilmiş kamera görüntüleri olduğu öne sürülüyor.
Polisin, Eskişehirspor'un hocası Bülent Uygun ile futbolcu Ümit Karan'a bir araçla gönderildiği iddia edilen 400 bin TL'yi tespit etmek için göstermelik bir operasyon yapıp, söz konusu parayı kayda aldığı da iddialar arasında.
Kartal'ın kupası da tehlikede
Soruşturma çerçevesinde Beşiktaşlı yöneticileri de sıkıntılı günler bekliyor. Beşiktaş-İBB arasında oynanan Türkiye Kupası final maçında da şike olduğu iddia ediliyor. Serdal Adalı'nın İBB'li futbolcu İbrahim Akın'a teşvik verdiği öne sürülüyor. Adalı'nın da birkaç gün içerisinde ifadesine başvurulacak. İbrahim Akın ise aranıyor.
Beşiktaş'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'da bulunan Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise arandığına dair haberlere ilişkin, "Benimle ilgili bir şey olsa burada olmazdım" dedi.
Vural da takibe takılmış
Öte yandan Konyaspor maçı öncesinde Fenerbahçeli bir yönetici ile Yeşil-Beyazlı takımın hocası Yılmaz Vural arasındaki konuşma da teknik takibe takıldı. Sarı-Lacivertli yönetici, Vural'a takımının yenilmesi durumunda tüm futbolculara teşvik primi verileceği vaatinde bulundu. Fener'in 2-0 kazandığı maçtan sonra Vural'ın Fenerbahçe tesislerine gittiği polis kameralarına yansıdı. Bu arada aranan Vural'ın, yurtdışında olduğu ve Uerdingen-Trabzonspor hazırlık maçını izlediği öğrenildi.
Kendisine sportif olarak fayda sağlaması önemli değil. Bu tür bir olayın içinde yer alması bile yeterlidir konum ayırt etmeksizin.