Kesinlikle yırtıcı bir forvete ve Baroni ile Selçuk yerinde oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Avrupa'da iyi yerlere gelmek istiyorsak. Asamoah transferi umarım gerçekleşir, aradığımız forvet olacak.
Printable View
Kesinlikle yırtıcı bir forvete ve Baroni ile Selçuk yerinde oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Avrupa'da iyi yerlere gelmek istiyorsak. Asamoah transferi umarım gerçekleşir, aradığımız forvet olacak.
Baroni ile Bilica gönderilip yerlerine Luisao ve Poulsen yada Melo alinirsa iyi olur :) tabi bunlar benim istedigim adamlar bizim yönetim ilgilenmez bu adamlarla :) Krasic dediler Dia'yi getirdiler Aykut hoca daha bir kac gün önce yildiz oyuncu alacagiz dememismiydi ? Dia yildiz oyuncu degildir kim ne derse desin kendinizi kandirmayin genc gelecek vaad eden bir oyuncu olabilir fakat henüz yildiz statüsüne ulasmamistir. Gyan'da öyle yildiz oyuncu felan degil normal düzeyde takim oyuncusu transferler Stoch disinda kötü bu sezonda. Gyan'da gelince transferi kapatirlar halbuki takim bas bas bagiriyor iyi birer stoper ve ön libero diye.
Fenerbahçe bu sezon yabancı transferinde farklı bir politika izliyor.Burayı bir sıçrama tahtası olarak gören,yetenekli genç yaşta oyuncular alınıyor.Bu politika uzun süredir dillendirilen abi bizim takımlar neden bu adamları gençken bulamıyor geyiğinin cevabı niteliğinde olacak.Tabii bu durum birazda şartların böyle gerektirmesiyle de alakalı.(Krasic ve Hazard alınamayınca Dia'nın alınması) İsimler pek tatmin edici olmayabilir ilk etapta ama en azından belli bir stratejiye göre alınmış olması olumlu bir durum.Bakalım bu politika bu sezon nasıl yansıyacak Fenerbahçe'ye.
Bugün UEFA'ya Young Boys maçları için takım listesini göndereceğiz.Gyan transferi açıklanır büyük olasılıkla.
Onlar da ust duzey oyuncular degil, ama simdilik Ilhan ve Beki'den ondeler. Ki o saydigin yerli oyuncular bile kendi takimlarda yedek, BJK sirf Avrupa kupalari icin 2 yabanci stoper almisti, ligde zaten kontenjandan dolayi oynuyor Toraman, GS keza gecen sene yerli stoperlerin cok sikintisini cekti, GS'li arkadaslar cikip anlatsin iste.
Deivid devsirme diyorsun, ama adam sonucta FB'ye geldiginden beri neredeyse hep sag kanat oynuyor. M.Topuz gobek oyuncusu falan degil, Kayseri'de hep gobekte Ragip ve Saidou oynadi, Topuz ya orta alanin saginda ya da ikinci forvet olarak oynadi, nadiren de sagbek olarak. Kazim ve Ozer Hurmaci da sag kanatta oynayabilen oyuncular, hatta buna saga kaydirabildigin Stoch'u da sayabilirsin, etti 5. Daha sag onde gerektiginde oynayabilen G.Gonul ve G.Unal'i saymadim bile. Sen simdi elinde 5 tane sag kanatta iyi oynayabilecek oyuncu varken gidip 6. adami aliyorsan ve orta gobeki M.Topuz/Selcuga ve defansi Bekir/Ilhana emanet ediyorsan ve buna iyi transfer diyorsan sen buna inanmaya devam et, maclar baslasin gorusecegiz yine.
Ayrica birazcik iyi okumaya gayret et, ben orada FB'ye kucuk falan demedim, iyi okuyup sonra sucla insani. Arkadas Young Boys maci icin lazim olacak dedi, ben de cevap olarak FB Nancy'nin kanat oyuncusu olmadan Young Boys'u gecemeyecek kadar kucuk takim mi diye sordum, tam tersine kucuk degil buyuk demeye calistim. Dikkatli okumaya gayret edersek bu tur yanlis anlasilmalar da olmaz......
Birader sen sag kanada 1 yil evvel tam 13 milyon euroluk takviye yapmissin (Ozer+Topuz), 1 sene ardindan oraya pahali bir yabanci daha aliyorsun, ama stoperlerin kim? 1 milyonluk Bilica, Bekir ve Ilhan. Kimse bana cikip da cok iyi transfer yaptik, kadromuz iyi ve dengeli vs demesin. O Emre-Topuz orta sahasini bir lig baslasin gorecegiz zaten. Kimse'nin Dia'ya kotu oyuncu vs dedigi yok, ismi olmasa bile Fransa liginde performans gostermis genc bir oyuncu, buyuk katki da yapabilir, amenna, ama FB ihtiyaci olmayan bolgeye ciddi bir yatirim yapti, ancak sikintili bolgelerdeki aciklar hala devam ediyor, yabanci kontenjani nedeniyle de kadro dengesiz oldu. FB yarin gidip G.Inler ve S.Tasci'yi almayacagina gore bu sikinti devam da edecek.
transferde her sene olduğu gbi sınıfta kaldık,belki gelen adamlar iyi oynayacak(seyretmedim daha)fakat ihtiyaç bölgelere gelmedi transferler bir takımın önce omurgaya ihtiyacı var yani defans, orta saha,forvet.Defansda r.marquez gibi tansfer olması gerekirdi,orta sahaya emrerenin yükünü azaltacak hatta zaman zaman onun görevini yapabilecek ama defansif yönü iyi olan bir adam lazım(_ki bahsedilen rakamlara oraya baya iyi oyuncular alınabirdi)forvet olarakda Gignac olabilirdi.Gyan da olabilir fakat arkasında gol becerisi adamlar olması lazım onlara boş alanlar açacaktır.Benim kişisel fikrim hala bilica,deivid,güiza,cristian birşekilde yollanmalı yerlerine artık yıldız adayı değil gerçek yıldızlar alınmalı en azında stoper,ön libero,forvet e
Bakınca Barça'ya felan onlarda genelde tanınmamış isimdeki genç adamları alabiliyorlar. Sonuçta yetenekliyse parlayıp isim yapıyor oyuncu. Hep eleştirdimiz nokta, neden 30 yaşında doymuş adam yerine genç potansiyeli olan oyuncuları bizde almıyoruz diyorduk ve şimdi eleştiriyoruz. Gayet yerinde hamleler. Böyle oyuncularla hedeflerimize ulaşabiliriz. 34-35 yaşındaki adamlar a rtık bizim kulüpten içeri girmemeli. Biz o devreyi kapatmış olmalıyız. Zaten R3 geldiğinde yeterince o politikayla reklam yaptık. Artık 22-23 yaşında bize göre çocuk ama Avrupa bazında olgunlaşmış oyuncuları almalıyız. Bu sene takımdan umutluyum..
Aziz Yıldırım: "Gyan ile görüştüğümüz doğru"
Yıldırım, bir transfer daha yapacaklarını belirterek, “Asamoah Gyan ilgilendiğimiz, görüştüğümüz bir futbolcu.. Eğer anlaşma sağlarsak, bu transferi hemen açıklayacağız” diye konuştu.
evet katılıyorum düşüncelerine ama şöyle bir durum var oturmuş bir kadro yaparsın sonra üzerine yıldız olabilecek gençleri monte edersin bizim daha ideal 11 yok direk oynayacak kapasite olan gençlere kimse bişey demez zaten hazrd gibi ama kapalı kutu olursa sorun yaşabiliriz.
Bekir ve İlhan'ı takip ettiğinden çok daha öncesinde de tanıyorum.O oyuncuların hiçbiri önde değiller, Servet kağnı arabası, geçen sene kötü bir sezon geçirdi.Ligin 2. yarısı sahada yoktu.Toraman kalburüstü oyuncu, hiç bir zaman banko olamadı Milli Takım'da, diğer oyunculara göre fiziksel dezavantajı var.
Bekir ve İlhan yetenekli oyuncular, eski takımlarının scoutlarına, headresearchlarımıza sor istersen anlatsınlar.Oyuncular pek oynamasalar da form tuttuklarında büyük fark kalmaz, oynamadan seçilmelerinden kimse bahsetmedi zaten.
Topuz gerçek bir orta saha göbek oyuncusu.pek izlememişsin Ragıp pek oynatılmadı, çoğunlukla yedek kaldı.Kayserispor genelde forvet arkası bir oyuncu ile oynar, Topuz gerçek bir göbek orta saha oyuncusudur, sadece kritik maçlarda eksiklikte sağ kanat oynadı.Mehmet Eren çoğu zaman sağ oynadı, sola Cangele'yi çekti ya da bazen tam tersini yaptı Tolunay.
Topuz gerçek bir sağ kanat falan değil, bunu söylüyorsan hiç izlememişsin demektir.Çoğu maçta forvet arkası oynadı, orta saha ortasından bile oldukça ilerideydi.
Topuz çabukluğu olmayan, fiziksel mücadele ile kısa dribbling yapan, kanadı tam kullanamayan br oyuncu, orta saha direnci yüksek bir oyuncu, topla çevik değil.Asla bir kanat oyuncusu olamaz, geriden oyuna katılan bir bek olarak daha verimli olur sağ açıktan.Topuz bu sene Selçuk ve Cristian'ın yerinde oynayacak.
Deivid sağ kanata zorunluluktan devşirildi.Hiçbir zaman kanadı kullanmadı, topla hep içeriye dribling yaptı, topu Alex'e taşıdı, pas alışverişinde fazla ayağında tutup Alex'in bölgesini kalabalıklaştırdı, top ters taraftayken içeri kaçarak 2. forvet olarak oynadı.Böylece orta sahadaki yan pas trafiği azaltarak topu çabuk ileri taşımaya çalıştı.Deivid ağır ve top tekniği yüksek bir oyuncudur, topu alıp kafayı kaldırabilen, top saklayıp geriden gelene oyunu açabilen bir oyuncu, topla alıp gitmez, gidemez.
Özer playmaker özellikleri olan, çabukluğu hiç olmayan bir oyuncu, sol kanatta rezil bir oyun oynadı.Kanat oynaması takıma ihanet, topla/topla sürekli içeri dribbling yapıyor, çizgide hiç kalmıyor.Özer kanat oyuncusu değil, göbekte Iniesta gibi bol pas yapan bir orta saha oyuncusuna dönüşebilir.Özer'in sezon boyunca 1 maç bile kanat oynamayacağı apaçık.
Gökhan Gönül teknikle dribbling yapan bir oyuncu değil, top ortada dönerken bindirip çizgiye kaçan bir oyuncu, hızını kullanıyor.Sağ kanatta top ile alıp gitmeyeceği, pasla topu içeri döndüreceği için geriden hızla çıkıp rakip bekirn açığını kollaması en faydalısı.Fiziksel özellikleri müsait olsa da tekniğini pek kullanamayacağı, topla sakin kalamayacağı için çizgi üzerine topla hakeret edemez, dolayısı ile içbir zaman gerçek bir açık olamaz.Ancak zorunluluktan oynatılabilir.
G.Ünal pivot santrafor, ne sağ açığı? Şaka mı?
Yenii aldığın sağ açığı takıma monte edip alışmasına yardımcı olmak varken niye gidip geçen senenin formsuz sağ açığı Kazım ile oynasın takım? Bu takımın önemli parçası olacaksa erkenden yüklemelerine başlayıp takımın pas organizasyonuna adapte olması lazım.Yoksa sezon boyu ilk haftalarının hatalarını toparlayamayız.
@indie
"-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde)."
Dia 1,65 boyunda çabuk bir oyuncu, forvet oynaması imkansız.4-3-3 kanatlarının forvetsi özellikleri olmak zorunda ama forvet değil.Govou'nun bir forvet olduğunu söylemekten bir farkı yok bunun.Dia'nın 1 gr forvet ile alakası yok.Youla ile hiçbir alakası yok, top tekniği zayıf, topa sert vuran çevik ve hızlı bir santrafor Youla.
Çok daha iyi oyuncular değil o stoperler, o aradaki fark Milli Takım'a alınmasına engel olacak kadar fazla değil, daha fazla fizik direnci yüksek oyuncular.Servet'in fizik mücadele gücü düştüğü anda gözden düşmesi çok kolay olur.Gökhan Zan'ı sonn bir kaç yılda maç oynadığını bir saymak lazım.Erne Güngör'ün bu oyunculardan hemen hemen hiçbir farkı yok gibi.
Bence oturmuş kadromuz var ama mevkilerde eksikliklerimiz var.
Kalede Volkan var yıllardır. Yedeği olarak ise Mert'i tercih edebilir Aykut hoca. Bence Mert Volkan'dan daha iyi bir kaleci olabilir. Sağ bekin bankosu Gökhan. Ortada Lugano kesin. yanına ise kesin transfer yapılmalı bence. Olmadı Bilica oynar. Lugano'nun yanı için banko oynar diyebileceğimiz adam yok. Orası rotasyon olur eğer transfer olmazsa. Andre'ninde yeri garanti. Buraya alternatif olarak Caner var ama bence o sol açıkta daha iyi iş yapar. Sol kanadımızda Boral ile Stoch var. Ortada Emre & Topuz & Selçuk & Baroni vs. Sağ kanatta Dia & Kazım var. Buraya boşluğa göre Özer'i de koyabilirsin, Topuz'uda kaydırabilirsin. Önlerinde Alex. Forvet konusu belli değil. Bence hemen hemen belli kadromuz ama dediğim gibi eksik mevkiler var. Buralar yaşı genç oyuncular almalıyız. Tamam çok çocuk yaşta oyuncular alma ama 23-24 yaşındaki oyuncuları al. Benim fikrim kadromuzun hemen hemen şekli belli. Yerlilerimiz kaliteli. bir iki adam daha alırsak kadroyu oturtur Kocaman zamanla. Ayrıyetten yerli olarak sağ beke transfer yapabiliriz.
Bekir'e de,İlhan'a da güveniyorum düzenli forma şansı bulup da bir devamlılık sağlarlarsa,o zaman konuşuruz Milli Takım seviyesinde mi,değil mi diye.
Kazım her ne kadar düzelmiş gözükse de yeni başlayacak bir sezon öncesinde sağ kanat ona emanet edilemez,istikrar problemi en büyük sorunu Kazım'ın.
Ayrıca şunu kabullenmemiz lazım arkadaşlar.Dünya futbolunda yavaş yavaş tek yönlü ortasahaların devri kapanıyor.Oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen ortasaha oyuncuları revaçta,yani tercih ediliyor.Mehmet Topuz da bunu iyi yapabilecek bir oyuncu,sadece defansa yardım etmede daha çok çalışması gerekebilir.
Özer ortasahanın göbeğinde oynar,bir kanat oyuncusu değildir.Daum geçen yıl mecburiyetten Özer'i sol açıkta oynatmıştır.
Gyan da geldiği zama çok hızlı,süratli bir şekilde atağa kalkan,tehlikeli bir takım olacağız.Yalnız kapanan takımlara karşı sorun yaşayabiliriz.Bunu da yedekte bekleyen bir Gökhan Ünal,Semih Şentürk çözecektir.
Bu sene Alex'in son senesi.Takım seneye 4-3-3'e dönecek büyük olasılıkla.Bu yıl da bunun hazırlığı olacak bir yıl diyebiliriz.Aykut Kocaman'ın da dediği gibi değişim yavaş yavaş gerçekleşecek.
Seneye Alex gittikten sonra;
http://www.footballuser.com/Formatio...erbahçe_SK.jpg
şeklinde olacak bir takım izleyebiliriz gibi geliyor bana.
Edit:Özer yazdım ama Mehmet Topuz da oynayacaktır orada sık sık.
1 Eylül'e kadar transfer bitmez, transferin son gününe kadar gelecek ve gidecek oyuncular olabilir dedi dün maçtan sonra Aykut Hoca.
Takımda oynayabilecek 1 sağ kanat oyuncusu vardı, O da istikrarsız ve tüm sezon oynaması için güvenilecek isim değildi. Şimdi 2 tane oldular, en azından geçen sene yaşanan sıkıntılar yaşansa bile sağ kanatta Deniz Barış'ı görmeyiz.
Geçen sezon Deniz Barış sağ kanatta oynadıysa bu takımda, bu takımın mutlaka ve mutlaka sağ kanada ihtiyacı varmış yani.
Birincisi, sadece ben degil burdaki diger OBJEKTIF Fenerli arkadaslar da sag kanat enflasyonundan bahsediyor. Istedigin kadar olayi saptirmaya calis, Deivid FB'de neredeyse hep sag kanatta oynadi ve gayet basarili oldu, onun iceriye girmesi onun sag kanat oyuncusu olmadigi anlamina gelmez, o oyun tarziyla alakali birsey. O zaman Barcelona'da Messi yerine adam alsin, cunku Messi sag acik gibi oynamiyor, iceri giriyor. Stoch da o zaman sol acik degil, cunku topla iceri giden ve sut ceken adam, son cizgiye inen sol ayakli bir oyuncu degil.
Cangele'yi niye kattin anlamadim, cunku Cangele ve Topuz sadece 1 sene beraber oynadi. M.Topuz'un cikis yaptigi seneler, yani E.Saglam doneminde hep ya forvet arkasi ya da sag acikta oynamistir. Ragip da nasil ilk 11 oyuncusu degilse, 2007/2008'de 32, 2008/2009'da toplamda 27 mac yapmis arkadas, hakikaten senin dedigin gibi yedekmis. Buradaki 10 kisiye sorsan Topuz'un mevkisi nedir diye sag acik veya forvet arkasi der, orta sahanin gobeginde de mesela 4-4-2'de yaninda safkan onlibero varsa oynar, FB'nin sisteminde Emre'nin yaninda oynamaz, ya Alex'in yerinde ya da orta sahanin sag tarafinda oynar. Insallah Emre-Topuz yanyana oynar da goruruz neler olacagini. Sen burada kendini ve transfeleri hakli cikarma adina gunumuz futbolundaki gercekleri degistirmeye calisiyorsun, ama anca kendini kandirirsin. Gunumuz futbolunda orta sahada 1 safkan onlibero, sisteme gore de yaninda 1 veya 2 box-to-box oyuncusu oynar. Barcelona da bilirdi ortada senin mantalitene gore Xavi-Iniesta yapip forveti ciftlemeyi, ama onlarda ya Busquets ya Toure oynuyordu. Benitez de bilirdi ortada Alonso-Gerrard yapmasini, ama hep Mascherano/Lucas'tan biri oynadi, Gerrard ayni Topuz gibi ya sag kanatta ya da ikinci forvet olarak oynadi. Chelsea de gidip Lampard-Deco yapabilirdi, ama cogu macta Ballack veya Mikel geride oynadi. Istedigin kadar konus, kendini kandirmaya calis, gunumuz futbolunda orta alanda Emre-M.Topuz ikilisi olmaz, Emre-Topuz'dan biri oynar, yaninda da ya Selcuk ya Baroni oynar.
Ozer'e kanat oyuncusu degil demissin ama bu adam Ankaraspor'da tum sene kanatta oynadi. Adam gecebilen, calim atabilen oyuncularin tamami kanatta oynuyor. Sana gore J.Cole da kanat oyuncus degil, cunku hizli degil ama her antrenor kanatta oynatiyor. O zaman Ronaldinho da kanat oyuncusu degil agirligindan dolayi, ama en iyi gunlerini kanatta yasadi. Yine futbolun gercekleriyle celisiyorsun.
G.Gonul ve G.Unal'i zaten zorunluluk olunca oynayabilir diye yazmistim son alternatif olarak, ki G.Unal ikinci yarida sonradan oyuna girip baya sag kanatta oynadi, Manisa macinda arka direkte kafa golu bile var.
Milli takim mevzusuna gelince. Servet ile bu ikiliyi karsilastirman bile komik, Servet'in seviyesine gelmeleri icin kirk firin ekmek yemeleri lazim. I.Toraman'in niye milli takimda oynamadigini hepimiz biliyoruz, kesinlikle oyuncu kalitesi ile alakali birsey degil. Bekir su an 26 yasinda, Ilhan Eker de 25 yasinda. Bekir sadece 1 kere milli takima secilmis, Ilhan ise daha secilmemis bile, hala potansiyel vs diyorsun. Potansiyele 18 yasinda bakilir, adam 25 yasina gelmis ne potansiyel ne de baska birsey kalmamistir. Bu oyunculardan Fenerbahce icin iyi bir yedek oyuncusu olur, ama sen Sampiyonlar Liginde R.Madrid deplasmanina defansta Ilhan/Bilica/Bekir 4'lusunden biriyle gidersen olmaz iste.
G.Unal'a pivot santrfor demen zaten ozet olmus bence.
[quote=SAİT71;1779023]Bence oturmuş kadromuz var ama mevkilerde eksikliklerimiz var.
oturmuş kadromuz mu var:)) stoperde eksik var,önlibero kim belli değil,sol açık sağ açık yeni nasıl oynayacakları belli değil ,forvet daha ortada yok.Benim anlayışıma göre oturmuş kadro dediğin zaman 11 bellidir sen 11 için bir sürü adam saymışsın kimin oynayacağı hatta ne oynayacağı belli değil.Barca örneğindeki gibi ideal kadrosunu hep gençlerle takviye eder sıçrama yapanı hemen rotasyona alır barca hiç birzaman eksik mevkisine soru işaretli oyuncu almaz barca, zaten bir 11 i vardır .
http://www.footballuser.com/Formatio...erbahçe_SK.jpg
Bence gayet güzel bir kadro oldu...
Oraya Güiza yazdım diye çok eleştiri alacağımı biliyorum ama bence Güiza beklenen patlamayı bu kadroyla bu sene yapar...
Gyan gelirsede başarılı olacağını düşünüyorum :D
Geçen sene de devşirme kanat oyuncularla oynadığımızı yazıyorduk şimdi de yazıyoruz , Kocamanın oturtmaya çalışıtğı sistemde topla ve topsuz sürekli hareketli hızlı adam eksiltebilen oyunculara ihtiyacı vardı bu doğrultuda bu transferleri yapacağız dedi ve ona uygun oyuncular aldı , ligdeki en iyi defans kurgusuna sahip olduğumuzu da iddia ediyorum , ancak orayı da zenginleştirecek transferler yapılabilir kaldı ki transferler bitmeyecek , yerli transferimiz olabilir dendi
Tamam.İşe açıklık getirelim.Sizin dediğiniz gibi Fenerbahçe'de sağ kanat enflasyonu yaşanıyor.Ama ne Deivid,ne Kazım,ne Mehmet Topuz,ne de Özer Aykut Kocaman'ın sağ kanatta istediklerini yapabilecek oyuncular değiller.Aykut Kocaman bilmiyor mu hangi futbolcusundan nerede en çok verim alınacağını.Eğer Deivid,Kazım,Mehmet Topuz veya Özer sağ kanatta Aykut Kocaman'ın istediklerini yapabilselerdi zaten Dia transfer edilmezdi.Dia sağ kanatta daha verimli olacağına inanıyor ki,transfer edildi.
Aykut Kocaman 1 senedir bu takımın içerisinde ve bu takımın zayıf noktalarını,daha iyi olması için neler gerektiğini en iyi bilen birisi.Bu kadar basit.
Deivid gereksiz bir oyuncu. Kazım'dan hucümda da yararlanılıyor. Mehmet Topuz, Özer sol ve ortada da gayet oynayabilen oyuncular. Dia transferine hiç kimse çıkıp da gereksiz diyemez.
Madem antrenorler isi o kadar iyi biliyor, o zaman Daum'u elestirmeyeceksiniz, Daum gitsin demeyeceksiniz. Vardir bir bildigi diyeceksiniz. Aykut Kocaman'in kariyeri, basarilari ortada, hicbir basarisi yok bunca yil antrenor olmasina ragmen, futbol olarak da hep kotu futbol oynamistir takimlarina. Ama siz guveniyorsaniz sizin bileceginiz is, ama ben akibetini Ridvan ye da Oguz'dan farkli gormuyorum, hele ki bu transfer politikasiyla. Fazla uzatmaya da gerek yok cunku herkesin fikri ve dusunceleri belli, zaman kimin hakli oldugunu gosterecektir....
Daum işi biliyordu, mesela bu takım savunma yaptığında gol yemeyeceğini gösterdi.
O savunma yapan takıma hücumda zenginlik katacak oyuncular lazımdı, atağa hılza takımı çıkarabilecek, Aykut Kocaman da ilk olarak bunu gerçekleştirdi.
Aykut Kocaman'ı başarısız görebilirsin, bu göreceli bir kavramdır bence eldeki imkanlarla o takımlarda da elinden geleni yapmıştır.O'na güvenilmesinin bir başka sebebi de, ilk geldiği gün söylediklerini hatta geçen seneden söylediklerini gerçekleştiriyor olması, ben şöyle yapacağım, böyle yapacağım diye boş konuşup farklı icraatlarda bulunmaması.
Rıdvan ve Oğuz'dan farkı, aslında Oğuz'u hiç saymamak gerekir, geldiği dönem Fenerbahçe tarihinde futbol takımının en karışık olduğu dönemdi, o takıma devre arasında Mourinho'yu getirsen o bile düzeltemezdi. Hiç teknik direktörlük yapmamış Oğuz Çetin'in düzeltebilmesi zaten imkansızdı.
Rıdvan Dilmen mağlubiyet almadan kovulmuştu, Aziz Yıldırım'ın tezcanlılığı. Aragones'e 1 sezon dayanan Aziz Yıldırım, şartlar ne olursa olsun Aykut Kocaman'a da 1 sene şans verecektir, Rıdvan'da olduğu gibi 5 maç sonra kovmayacaktır.
Bir tane hızlı oyuncu bile (Stoch) nasıl fark yaratıyor?
Deivid, Kazım... İsterse beş yaşından beri sağ kanat oyuncusu olsunlar: Bunlar üç sezondur hezimet yaşayan kadronun bir üyesidirler ve o kadro miadını doldurmuştur. (Kazım'ın geçen sezon kiralık gitmesi de bu tezimi değiştirmez.) Bu takımın geleceğini Deivid gibi, Kazım gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan oyuncuların keyfine ısmarlayamayız.
Deivid'in bu takımda yeri yoktur; ağzıyla kuş tutan bir SAĞ AÇIK olsa dahi, beş yaşından beri SAĞ AÇIK oynasa dahi, orası asli bölgesi olsa dahi, gelen oyuncudan çok yetenekli olsa dahi DEİVİD'in BU TAKIMDA YERİ YOKTUR.
Gitmesi gerekenler birer ikişer gidecektir. Onlar zamanında gönderilmediği için bu takım bu halde... Bazı oyuncuların kadroda halen bulunuyor olması, bir alternatif oldukları için değil; sadece HENÜZ gönderilemedikleri için...
Stoper ve önlibero ihtiyacımız: Hava ve su kadar gerekli... Ayrı mesele... Ama -şimdilik- mental değişimin ilk adımı: Topla hızlı çıkabilen ve ara koşuları yapabilen kanat oyuncuları...
Daum'u da eleştiririz,Aykut Kocaman'ı da eleştiririz.Fenerbahçe taraftarının en büyük hakkıdır bu.Tabi siz de eleştirebilirsiniz,beğenmeyebilirsiniz.Sonuçta karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz burada.
Aykut Kocaman kariyersiz,başarısız demişsiniz.Çalıştırdığı takımlara bakalım.
İstanbulspor-Konyaspor-Ankaraspor
Bu takımların başarı ölçütü nedir?Lige başlarken ki hedefleri nelerdir? Bu takımlar kendilerine çok mu yüksek hedefler koymuşlardır ki Aykut Kocaman bunların aşağısında kalıp başarısız olmuştur.
Ayrıca Aykut Kocaman Ankaraspor ile son senesinde,lig de başarılı sonuçlar almış,5.ci sıraya kadar çıkmıştı.O dönem kamuoyunda Ankaraspor'un oynadığı futbol herkesin takdirini kazanmıştı.
Mehmet Topuz sağ kanatta oynayabilir ama asla bir Dia kadar oynayamaz bence.Onun asıl oynaması gereken yer ortasahadır.Mehmet topuz iki yönlü iyi bir ortasaha oyuncusudur.Oyun tarzını biraz Tim Cahill'e benzetiyorum aslında.Süpriz kafa gollerinden olabilir belki bu:)
Sisteminde önemli bir yeri olan Özer'in ligin 2. devresinde sakatlığından dolayı hiç oynayamaması, ligin 2. döneminde zorlanmalarına neden olmuştu. Arkadaş Ankaraspor'da oynattığı oyunu beğenmemiş ama ben aksini düşünüyorum ama ikna etmek gibi bir derdim olmadığından sürekli belirtmiyorum. Ankaraspor'un o dönemde oynadığı futbolu çoğu kesim takdir ediyordu. (Maçlarını 90 dakika izlemediğimiz için 90 dakika izleyenlerin yorumlarına güvenebiliriz ancak)
İstanbulspor'u o şartlarda kümede tutması da büyük başarıdır, şartlar daha da kötüleşti, sonrasında İstanbul amatöre kadar düştü hızla.
Şu ana kadar sadece 4 maç izledik, bu maçlarda da geçen sene oynayan oyunculardan bir fark yok hatta geçen senekiler bile tam değildi. Stoch'un bile takıma ne kadar etki ettiğini gördük, elbette resmi maçlar başlamadan net yorumlar yapamayız ama takıma hareketlilik kazandıracağı kesin.
Bir de, Deivid, Önder ve Bilica ile bu sezon yolları ayırırsa, çok iyi yapmış olacak.
Önder Bursa'ya gidebilir diye konuşuluyor, Deivid gönderilmese bile, tribünde oturacak oyuncu olacağından O'nu sahada görmemek yetecek mutlu olmamıza, tribünde otursun.
elmizdeki bu oyuncuları takasda falanda kullanamıyoruz galiba aldıkları ücretler yüzünden,ence Türk oyunculardan orhan şam alınabilir.
Orhan Şam'ı almak istesen İlhan Cavcav'ın 5milyondan aşağıya kapıyı açacağına inanmıyorum, yedek bekleyecek bir oyuncu için de o kadar para ödemek yerine Okan'ın üzerinde durulsun. Gökhan düzeldiğinde zaten kadroda hep olacak, senede belki 4-5 maç kaçıran bir oyuncu Gökhan, bu şekilde sakatlığı bir daha ne zaman yaşar, bilinmez. Bu 4-5 maçta da Okan denensin, hata da yapar elbette ama bir yerden de başlamak gerek artık, 20 yaşını geçtikten sonra bu genç iş yapar diye ısrar etmek yerine bu yaşlarda ısındırmak daha iyi olur.
Orhan Sam'i alirlarsa sevinirim fakat sana katiliyorum Ilhan Cavcav tam bir FB düsmanidir. Dedigin gibi astronomik rakamlar isteyebilir. Okan bence kesinlikle denenilmeli herkes cocugun cok iyi oldugunu söylüyor en azinden 5-6 mac sans verilmelidir.
ömer toprak falan bu oyuncuların fiyatları nasıl acaba alamıyormuyuz bu oyuncuları
Trabzondan Ceyhun un adı geçiyordu bi aralar.
ilhan cavcav serdar kulbilge için 3 m euro istemişti bizden 2 hafta önce :D
Selçuk takımında mutlu olduğunu, sözleşme yenileyeceklerini söylemişti Umut; yani öyle bir transfer olacaksa dahi bu fırsattan istifade olarak olmaz. Gerçi bana göre Trabzon hiçbir önemli oyuncusunu satmaz. Bursa'nın şampiyonluğu Trabzon yönetimine baskı olarak geri dönecek; demek ki Anadolu'dan başka şampiyon çıkabiliyormuş, biz yıllardır bekliyoruz şeklinde. Trabzon yönetiminin de ciddi transfer yapmadığı düşünülürse eldekileri sattığında büyük tepki alabilir.
Getafe başkanı Fenerbahçe Güiza için 5 m € istiyor ancak bu para bizim için fazla, kiralık almak istiyoruz demiş.
Fenerbahçe eğer Selçuk'u alacaksa, Kaptan'ın da söylediği gibi fırsat kollayarak almaz, Trabzon'un bu oyuncu için belirdiği bir bedel vardır, onu teklif ederse satabilir Trabzon tabi bir de Selçuk sözleşme yenilemeye yanaşmazsa, yenileyeceğim dediyse zaten bu transfer Trabzon'un istediği para verildiğinde olabilir sadece.
Ceyhun'u almak ise Selçuk'tan daha zor olur, daha çok para vermek gerekir, yine Trabzon'un isteyeceği bedeli vermesi durumunda ancak gerçekleşir transfer.
Trabzon'un da şartlarına baktığımızda, düşük bedellerle satmayı asla düşünmeyeceği bir ortam var. Zor ama imkansız değil, olursa da çok para verilerek olur.
güiza 5 kuruş etmez.
Quote:
"Fransa'nın Robinho'su!"Fransız gazeteciler, Kanarya’nın yeni transferi Issiar Dia’yı anlattı.22/07/10 09:59
Sarı-Lacivertli takımın son olarak kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Senegalli’yi “Hızlı ve spektaküler” olarak niteleyen Fransız basın mensupları, Fenerbahçe’ye geçişine de şaşırdı: Dia bu ülkenin Robinho’su olabilirdi. Böyle bir oyuncunun Türkiye’ye nasıl gittiğini anlamadık.
"TÜRKİYE'YE NASIL GELDİ?"
“Issiar Dia bayıldığım tipte bir oyuncu. Bir kere, müthiş bir çalımcı. Topu alıp bütün sahayı katedebilecek kadar hızlı. Bu da kontratak oynayan bir takımın çok işine yarar. 3 yıl önce keşfedildi. Ancak sonra uzun süre istikrarsızlığı yüzünden geri planda kaldı. Arap ülkelerinden birine gitmeye hazırlanıyordu ki geçen sezon ondan beklenen oyunu sergilemeye başladı. Çok hareketli bir santrfor rolündeydi ama sık sık da kanatlara kaçmayı seviyordu.
Şutlarının kaleye isabet oranı hâlâ yeterli değil. Boyu nedeniyle doğal olarak hava toplarında da pek etkili değil. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Fransa’nın Robinho’su olabilirdi. Ama şunu söyleyebilirim ki bu transfer beni hayal kırıklığına uğrattı. Fransa Ligi’nin gerçek yıldızlarından biri olabilirdi. Bu kadar yetenekli bir oyuncunun Türkiye’ye gitmesi ancak parayla açıklanabilir. Fransa’dan ayrılmayı istiyordu. Ancak gideceği ülke İngiltere ya da İspanya olabilirdi. Bu ülkelerden onun için fazla teklif gelmedi. Nancy Kulübü de çok para kazanmak istiyordu. Bu parayı veren Fenerbahçe onu almayı başardı.”
JEAN-SÉBASTIEN GROND-FOOTBALL.FR
"OLAĞANÜSTÜ İŞLER YAPAR"
“Dia, Fransa Ligi’nin en hızlı oyuncularından biriydi ve Nancy tribünlerinin de sevgilisiydi. Çok spektaküler bir oyuncudur. Tek başına olağanüstü işler yapabilir. Çok iyi çalım atar. Bu sayede takımına çok sayıda faul kazandırır. Geçen sezon bu özelliği sayesinde 5 penaltı yaptırdı.
Ayrıca çok hızlı. Geniş alan bulduğunda rakip kaleye çok kolay iner. Ama illa geniş alana ihtiyacı yok. Dar alanda bile 2-3 küçük hareketle rakiplerini ekarte edebilir. Nancy’de Hadji sahadayken daha çok kanatta oynadı. O yokken ise santrfor olarak görev yaptı.”
PIERRE-HENRI WEXLER – EST RÉPUBLICAIN
HTSPOR / Alp ULAGAY
Habertürkten bir haber , fransadaki iki gazetecinin yaptığı yorumlar oyuncumuzla ilgili