Bu vatandaşlığa geçme olayı otomatik olmuyor mu orada FMde otomatikti:)
Printable View
Bu vatandaşlığa geçme olayı otomatik olmuyor mu orada FMde otomatikti:)
eet oluyor zamanı dolan herkes gecebiliyor basvurursa otomatik degıl
real madrid in acayip acayip alternatifli bir kadrosu oldu, her ne kadar çok para bayılsalar da aldıkları oyuncuların çoğunun genç olması iyiye doğru gidişi gösteriyor
favoru yıne barca... ama 2.lik için (valencia,A.MADRİD,real madrid,sevilla) bu takımlar ikincilik için inanılmaz yarışacak ama benim favorım a.madrid cunku gecen sene buyuk hayal kırıklığı oldu affettirecekler kendilerini ben güveniyorum hatta sampıyon olabilirler bile diyorum .............
madrid be sene kesin şampiyon zaten iddaa da da oynıcam emerson ve cannavaro geriyi toplar ramos tecrübe kazandı forvet zaten güçlü forza real
Bursaspor(oğuz)isimli üyemizin atletico için yaptığı atkı çalışmaları:
http://img133.imageshack.us/img133/7...loscolcrb0.jpg
http://img392.imageshack.us/img392/3...onerosuuw2.jpg
kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.
Avrupa´nın en çekişmeli liginde son şampiyon Real Madrid, Heinze ve Robben´i transfer ederken, yabancı kontenjanını açmak isteyen Barcelona´da Ronaldinho pazartesi günü İspanyol vatandaşı olacak
Avrupa´nın en çok ilgi çeken liglerinden biri olan İspanya´da kulüpler, büyük mücadeleye iki gün kala transferde hareketlendiler.
Son şampiyon Real Madrid, Arjantinli defans oyuncusu Gabriel Ivan Heinze ve Hollandalı sol kanat hücum oyuncusu Arjen Robben´i transfer etti. Real Madrid´in, Robben´in transferi için 36 milyon euro ödeyeceği belirtildi.
Defanstaki sorununu gidermek için İngiliz takımı Manchester United´dan Heinze´yi de kadrosuna katan Real Madrid, bu sezon transfer ettiği futbolcular için şimdiye kadar toplam 119 milyon euro harcadı.
Öte yandan, ilk 11´de en fazla 3 AB dışından futbolcunun oynatılmasına izin verildiği La Liga´da, AB dışı ülkelerden gelen özellikle Brezilyalı futbolcuları İspanyol vatandaşı yapma yöntemi devam ediyor. Geçmişte Real Madrid´de Brezilyalı Ronaldo, Roberto Carlos, Baptista, Barcelona´da Arjantinli Lionel Messi ve Meksikalı Rafael Marquez gibi futbolcular İspanyol vatandaşlığı da alarak, yabancı statüsünde futbolcu olmaktan çıkarken, son olarak Brezilyalı Ronaldinho bu gruba eklenecek.
2003 yazından bu yana İspanya´da oturan ve yaklaşık 1 yıl önce vatandaşlık için başvuran Ronaldinho´nun gelecek pazartesi günü İspanyol bayrağı önünde anayasasına yemin ederek vatandaşlık hakkını elde edeceği belirtildi. Ronaldinho, İspanyol vatandaşlığı alsa da Brezilya Milli Takımı´nda oynamaya devam edecek. Barcelona´da mevcut durumda yabancı statüsüne sadece Kamerunlu Samuel Eto´o ve Fildişi Adaları´ndan Yaya Toure bulunuyor
kaynak=milliyet
Real Madrid
Barcelona..
berk messi,eto'o,henry,ronaldinho dörtülüsü ilk 11 de olcaklar mı?
Herhalde 1 sene önce başvurmak gerekiyor.Gerekli koşullarada sahip olunca İspanyol vatandaşı oluyorsun.Bu İspanyol takımlarının her zaman başvurduğu bir yoldur.
Atletico deplasmanda en az 1 puan alır..
Büyük ihtimalle öyle olacak ama Eto'o yedek kalabilir..
http://img209.imageshack.us/img209/4...9253atlpr0.gif
la liga açılış maçında iki dev takım karşı karşıya geliyor.maç yarın saat 21:00'de ntv kanalından canlı verilecek
muhtemel kadrolar
Casillas
Ramos - Pepe - Cannavaro - Torres
Diarra
Sneijder
Robinho--------------Drenthe
Van Nistelrooy - Raúl ©
Leo Franco
Seitaridis - Pablo - Perea - Pernía
Maniche - Raúl García
Maxi © - Kun Agüero - Simão
Forlán
Maxi'nin kaptan olmasi beni sasirtti :)
Reyes yedek Atletico da...
peki ben size bişey sorayım arkadaslar bu pepe 30mn€ edermi yahu bu ne biçim mantık anlamadım gitti 30mn€ ne demek ya
Beckham bedelsiz mi gitt hani 150 milyon dolara gitmişti..
Real Madrid diyorum başka birşey demiyorum..
Kesinlikle Barca....
Gönlümden Valencia geçyio ama bu konuya bi cevap vermek gerekirse Barca'yı sevmediğim için Real Madrid..
real madrid :)
T.Henry için Barcelona:)
Sampiyon yine lanet olası barca olucak galiba
Real'im 2. olur. ilk iki kesin gibi de zaragoza manyak kadro kurmuş abi yaa...
Atletico Madrid
Hedef: Şampiyonlar Ligine bir bilet ve UEFA kupası
Efsanevi başkan Jesus Gil'in ölümünden sonra son yıllarda kurumsal bir yapı kazanan Atletico Madrid, İspanyol futbolunun 3'üncü büyüğü olmasına rağmen Real Madrid ve Barcelona ile olan yarışttaki tarihi yerini son 10 yılda Valencia, Deportivo, Villarreal, Sevilla gibi takımlara bırakmıştı. Geçen yıl iddialı transferlere rağmen bir türlü istikrar sağlayamayan Atletico, bu sezona son derece iddialı giriyor. Her ne kadar teknik direktör Aguirre ve camianın önde gelenleri çok iddialı konuşmasa da eldeki kadro herkesi yenecek kadar güçlü. Ama sezon boyunca bir istikrar sağlanır mı? "Los rojiblancos" son yıllarda bu soru işaretiyle çok boğuştu ve bir türlü bulamadığı istikrarı bu yıl bulmak zorunda! Çünkü 71 milyon Euro harcadılar ve son derece iddialı bir kadroya sahipler.
http://www.ntvspor.net/Images/18539.jpgSatılan 44 bin kombine bilet İspanya'daki en ateşli taraftarın Calderon'u her maç salkım saçak dolduracağının bir habercisi. Takımın en ateşli taraftarı Fernando Torres Liverpool'a gidince keyifler biraz kaçtı ama İspanyol Milli takımının 2 yıldızı Jose Antonio Reyes ve Liverpool'lu Luiz Garcia gibi 2 büyük yıldızın kırmızı-beyaz çubuklu formayı giymeleri Torres'in gidişindeki acıyı dindirmeye yetti.
Yeni transferlerden Uruguaylı forvet Diego Forlan hırslı oyunuyla "Frente Atletico" nun gözdesi olmaya aday. 20 milyon euro ödenerek Benfica'dan alınan Portekizli Simao Sabrosa ise 2'nci İspanya macerası öncesinde çok iddialı. Daha önce büyük umutlarla Barcelonaya gelen ama yeteneklerini pek sergileyemeyen Simao artık çok daha tecrübeli ve olgun. İspanyol ümit milli takımının yıldızı ,Osasuna'nın orta sahadaki dinamosu Raul Garcia da sezonun İspanya'daki önemli transferlerinden biri. Brezilyalı Kleber, Kaleci Abbiati Atletico'nun diğer yeni transferleri..
Geçen yıl 23 milyon Euro verilerek alınan "Kun"Aguero, uyum sürecini atlattı ve Kanada'daki 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda Arjantin'i adeta tek başına şampiyon yaparak kendisine neden bu kadar çok para ödendiğinin cevabını gecikmeli de olsa verdi. Böylesine önemli bir yeteneğin Atletico Madrid'in kadrosunda olması büyük avantaj. Kanada'da yaptıklarını izleyenler bu 18.5 yaşındaki çocuğun doyumsuz yeteneklerini izleyebilmek için Atletico maçlarını sabırsızlıkla bekleyecek.
Tüm bu transferlere rağmen bence takımın en büyük yıldızı geçen yıl ayağı kırıldığı için oynayamayan Maxi Rodriguez... Arjantinli oyuncu son derece formda görünüyor. Atletico'nun kadrosundaki Maniche, Luccin, Jurado, Perea, Antonio Lopez ve Pablo Ibanez de son derece önemli oyuncular.
Artıları: Genç ve yıldızlarla dolu bir kadro,orta alanda alternatif çokluğu, yaratıcı oyuncuların fazlalığı. Disiplinli bir teknik adam
Eksileri: Savunmada alternatif az. Orta alanda aynı mevkiide çok fazla oyuncu var. Seyirci baskısı.Genç kadro
Bence: Maxi Rodriguez , Forlan, Reyes, Luiz Garcia, Simao, Aguero kendilerinden bekleneni verirlerse Atletico Madrid ofansif anlamda La Liga'nın Barcelona'dan sonra en heyecan verici takımı olacaktır. Aguirre bu kadar yetenekli oyuncuyu bir "takım" haline getirebilirse Atletico Madrid zirve yarışına ortak olur.
Tahmin: 2-5
kaynak:ntvspor(güntekin onay)