iste diyorum ya soylencek cok sey var solemiyoruz diye irkciligida geçtim emrenin hakemlere yaptigi hareketleri vesairede biliyoruz. o yuzden enginin cezasi dusmelidir 5-6 maç"a.
Printable View
Normal bir ceza.Keşke aynı disiplin kurulu daha önceki kararlarında da uygun cezalar verebilseydi.Kulübün aldığı cezayla Engin'in para cezası aynı olmuş.Kulübün cebinden para çıkmayacak olması iyi :)
Hayret Türkiye'de böyle cezalar verilir miydi, baya şaşırdım. 5 maç falan bekliyordum ben. 11 maç az bile sen kimsin hakemin yakasına yapışıyorsun vericeklerdi 25-30 maç görecekti Engin efendi anyayla Konya'yı
Ömer Çatkıç "Galatasaray'a sempati duyuyordum" dedi. Ağlamak istiyorum (f)
Oyuncu yapmaması gereken bir hareket yapıyor. Kendi taraftarı bunu savunmuyor, olur tarafını görmüyor. En ağırı istenirken kuralların belirttiği sınırlarda ceza alıyor.
Taraftarlık öyle bir noktada ki bunlar bile tatmin etmiyor. Öldürseler, ciğerini yemeye kalkacağız.
Engin'e taa Gençlerbirliği'ndeyken bile gıcık olurdum. Adam nerde oynarsa oynasın aynı çirkefliğini koruyor yahu. İnsanda biraz otokontrol olur. Sen kimsin de hakemin yakasına yapışıyorsun. Vereceklerdi 20-25 maç ceza,akıllanmasa da anlayacaktı anyayı konyayı, çok hoşuma giderdi açıkçası. Galatasaraylı olmasıyla alakalı değil bu dediğim.
Talimatnamede hakeme saldırının cezası en az 10 en fazla 15 maç diyor.
Hakeme saldırı ne şekillerde olur? İtersin, yakasına yapışırsın, tükürürsün, vurmaya çalışırsın veya vurursun. Bu yazdığım sıralama en hafiften en ağıra doğru. Yani 15 maç gelmesi için vurmuş olması gerekir diye mantık yürütebiliriz. Bu yüzden Engin'e verilen 11 maç ceza gayet normal bence. Daha fazlasını verseler "e peki üst sınır 15 maçsa ve hakemin yakasına yapışmaya 14-15 maç alıyorsa hakeme vursaydı kaç maç ceza alacaktı o zaman?" diye sorulmaz mı?
Luisao Benfica'nın hazırlık maçında hakemi bayıltmıştı acaba kaç maç ceza alacak ?
Başkan Ünal Aysal, Engin Baytar'a 11 maç ceza veren PFDK'ya tepki gösterdi. Cim Bom'un patronu, “Raporlarda küfür bile yok. Karara itiraz edeceğiz” dedi.
Aysal’ın ilk sözü, “Vur deyince öldürmüşler!” oldu. Kararın çok ağır olduğunu ve bazı yönlendirmeler nedeniyle bu çapta bir ceza kesildiğini savunan Başkan, “Engin’in hareketini tasvip etmek elbette mümkün değil. Ancak raporlarda oyuncumuzun küfür ettiğiyle ilgili bir detay yok. Engin’in hakeme yönelik bir hareketi var. Ancak bu ceza çok ağır” dedi. Yönetim olarak gerekeni yaptıklarının altını çizen Ünal Aysal, “Biz sözleşmesi gereği zaten Engin’e çok ağır bir ceza verdik. Ancak 11 maçlık ceza kabul edilir değil. İtiraz hakkımızı kullanacağız” diyerek sözlerini noktaladı.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=30079
Ek olarak abdurrahim albayrakda engin hakkinda konusmus.
[YOUTUBE="sVRgUu9Fwnc"]Engin[/YOUTUBE]
Şimdi Tuğrul koyunca geldi aklıma. Ünal Aysal iyi hoş çok da iyi hizmet ediyor şu zamana kadar Galatasaray'a ama şu transfer dönemlerinde tarih koymalar, sürekli açıklamalar yapmalar beni deli ediyor. Başkanlığa ilk geldiğinde beni televizyonlarda çok görmeyeceksiniz dedi ama maşallah televizyonlardan en genel haliyle medyadan ayrılmıyor. Şu özelliğini de yontsa 10 numara olacak.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim allah bize Adnan Polat gibi bir başkan bir daha nasip etmesin. Bu kadar kusur kadı kızında da olur :)
Çok önemsenecek açıklamalar değil ki onlar Kaan. Adam 10 temmuzda transferler bitecek desin, buna rağmen 20 ağustosta bitsin birşey farketmez. Sonuç olarak taş gibi bir takım kurdurdu. Lafa değil icraate bakalım :)
Valla tek diyeceğim rahat olun. Ben hiç tarihe, haberlere bakmadan rahat bir şekilde bekledim. Çünkü biliyordum iyi transferler yapılacağını. Hatta Kanake "Siz daha Melo'yu bile alamadınız" vs demişti. Bende bu mesajını saklıyorum deyip transferlerden sonra eklemiştim buraya :)
Unal Aysal gibi beyefendi bir insanin ne olursa olsun bir oyuncunun hakeme darp etmesini tasvip etmemesi gerekirdi. verilen cezanin ister kufur etsin ister etmesin kart sonrasinda yaptigi hareketle ilgili oldugunu neden gormezden gelir anlamis degilim. fairplayden yana oldugunu bildigimiz baskanin aciklamalari dogru degildir umarim. itiraz edilecek bir durum yok, bu GS taraftari acisindan da affedilecek bir durum degildir eminim.
Engin benim için kolay kolay affedilecek birşey yapmamıştır ancak takım havaalanına geldiğinde Engin omuzlara alındı. Oyuncuya sahip çıkmak demek büyük bir hata yaptığı zaman onu ödüllendirmek değildir.
Fatih Terim'in, Aydın Yılmaz'a tepkisi :) .
http://youtu.be/2Q5mzAP4Jqc
tasvip etmiyorsa davranislariyla da bunu gostermeli, tasvip etmeyip itiraz etmek celiskili bana gore. benim sitem ettigim konu hala oyuncusunu savunma pesinde olmasi, hersey gozonunde oldu. savunulacak bir taraf kalmadi olayda. bu cezayi da itiraz sonrasi indirirlerse hakemlerin can guvenligi tehlikede demektir :]
Hepsinin yerine Fernandes'e 5 maç ceza verirler olur biter :n:
Şaka bi yana itiraz edilecek bi durum yok bence de. Ben satılık listesine konulmamasına şaşırdım transfer sezonuda açık olduğu için.
Engin'in neden direk kırmızı kart gördüğünü açıklayacak var mı peki ?
kurallarda açık var ondan ceza 7 veya 8 maça inecektır
Aydın Eyüp'e hat-trick yapıyor ama Fenerbahçe'ye karşı falan bu kadar cesur olamıyor...
Erzurum hatırası tişörtleri de çıktı.
https://p.twimg.com/A0Ri4iaCMAAk45E.jpg:large