Bence bu sene tekrardan Ronaldo Dünya'nın en iyi oyuncusu olacak bana Messi'den daha çok zevk veriyor Messi değil Barcelona zevk veriyor fakat Ronaldo tek başına zevk veren bir futbolcu
Printable View
Bence bu sene tekrardan Ronaldo Dünya'nın en iyi oyuncusu olacak bana Messi'den daha çok zevk veriyor Messi değil Barcelona zevk veriyor fakat Ronaldo tek başına zevk veren bir futbolcu
Barcelona'nın yıldız oyuncusu Messi, Türk Ligi ve eski hocası Rijkaard ile ilgili düşüncelerini söyledi.
Altın Ayakkabı'nın yeni sahibi Lionel Messi, Spor Toto Süper Lig, Barcelona'da beraber çalıştığı Frank Rijkaard ve aldığı ödül ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Fanatik'e konuşan Arjantinli yıldız oyuncu, Altın Ayakkabı'yı kazanmasında arkadaşlarının önemine vurgu yaparak, "Takım arkadaşlarımın da bu başarıya ulaşmamda benim kadar rolü var. Barcelona benim özgüvenimi yükseltiyor" dedi.
Barcelona'da beraber çalıştığı Frank Rijkaard'a da bir teşekkür borçlu olduğunu söyleyen Messi, "Guardiola ile Rijkaard çok farklı teknik adamlar. Guardiola bize daha disiplinli futbol oynatıyor. Rijkaard bugünlere gelmemde çok büyük rol sahibi. Beni o keşfedip, henüz 17 yaşında gencecik bir çocukken, A takımda oynamamı sağladı" dedi.
Rijkaard'ın Galatasaray'da başarılı olması için ona inanmanın ve destek vermenin gerekli olduğunu söyleyen Messi, "Galatasaray’da kısa zaman içinde başarılı olacağına inanıyorum. Barcelona’ya geldiğinde de ilk zamanlar işler hiç de iyi gitmiyordu. Ama belli bir süre sonra futbol bilgisini ve tecrübesini ortaya koyarak, her şeyi düzeltti. Sonuçta tanımadığı bir ülke ve yeni bir kültürde çalışıyor. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir" diyerek sabır gerektiğini vurguladı.
Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda yer alamamasına şaşırdığını söyleyen yıldız oyuncu, "Türk futbolu giderek kalitesini yükseltiyor. Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynayan Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na gidememesine şaşırdım. Gerçekten iyi futbolculardan kurulu, iyi bir takımdı" diyerek Türk Milli takımı hakkında görüşlerini belirtti.
Guti ve Quaresma gibi yıldızların Türk Ligi'nin kalitesini yükselttiğini söyleyen Lionel Messi, Türk taraftarlarının Arjantinliler gibi ateşli olduğunu bildiğini ve birgün Türkiye'de maça çıkmayı istediğini de sözlerine ekledi.
Burada daha geniş halde mevcut
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=91699
Mehmet Topal sakatlandı.2 Hafta yok.
Fabiano'dan ayrılık sinyali; Sevilla'nın Brezilyalı golcüsü Luis Fabiano, ocak ayında takımdaki geleceğini gözden geçireceğini söyledi.
http://media1.ntvspor.net//C/I/72/fabiahbr_BDP0H.jpg
Brezilyalı futbolcu Luis Fabiano, takımda düzenli yer bulamaması halinde Sevilla'daki geleceğini Ocak ayında gözden geçireceğini söyledi.
Dünya Kupası'ndan dönmesinden bu yana form tutturamamakla eleştirilen 29 yaşındaki futbolcu, kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, zor bir dönemden geçtiğini, ancak bunun dünyanın sonu olmadığını belirtti.
Takımından ayrılmak istemediğini, Ocak ayına kadar hala uzun bir süre bulunduğunu ifade eden Fabiano, ''Ne olacağını bilmiyorum. Eğer birşeyler değişmezse çözüm arayacağım'' diye konuştu. Fabiano, futbol oynamak istediğini, devamlılık aradığını ifade etti.
Brezilyalı milli futbolcu, Sevilla'nın ligde oynadığı maçlarda sadece bir kez ilk 11'de yer bulabildi. Sevilla teknik direktörü Gregorio Manzano, henüz golü bulunmayan futbolcunun yerine hücum hattında Fredi Kanoute ile Alvaro Negredo'yu tercih ediyor.
İSPANYOL BASININDAN BEŞİKTAŞ İDDİASI
Öte yandan İspanyol spor gazetesi AS da, Fabiano'nun takımdan ayrılabileceği yönünde iddialara yol açan sözleriyle ilgili, ''Luis Fabiano ayrılırsa, gideceği ilk takım Schuster'li Beşiktaş olur'' yorumunda bulundu.
AS gazetesi, Brezilyalı golcü futbolcuya İtalyan ve İngiliz kulüplerinden teklifler geldiğini ancak ''En ciddi olasılığın Bernd Schuster'li Beşiktaş olduğunu'' yazdı. Yapılan yorumlarda, ''Alman teknik direktör, Brezilyalı futbolcunun bir hayranı ve Real Madrid'deyken de onu getirmek istedi. Şimdi Luis Fabiano durumundan hoşnut değil ve Schuster için ona sahip olmak bu zamana kadar hiç olmadığı kadar gerçek gözüküyor. Schuster'in yapması gereken sadece ocak ayına kadar beklemek ve Luis Fabiano'nun bu şekilde tartışmalı durumunun devam etmesi için dua etmek'' denildi.
Bu arada, 2 ay önce Sevilla ile sözleşmesini 2013 haziran ayına kadar uzatan 29 yaşındaki Luis Fabiano, ''Oynamamam ne benim ne de Sevilla için iyi'' dese de şimdilik ayrılmayı düşünmediğini açık bir şekilde dile getirdi.
NTVspor
Quote:
Orjinal Metin;
El Besiktas de Schuster tiene en sus planes al ariete brasileño
Que Luis Fabiano tiene mucho cartel en todo el mundo es algo que escapa a pocos. El brasileño y su representante han dejado claro que no tienen encima de la mesa ninguna propuesta en firme. Desde Italia se apuntó hace diez días al posible interés del Inter de Milán. Desde Inglaterra poco después se hizo lo propio con el Tottenham. Pero el que puede ir a Sevilla en serio y en poco tiempo es el Besiktas de Bernd Schuster. El técnico alemán es un enamorado del internacional brasileño y ya cuando dirigía al Real Madrid lo solicitó. Ahora, con la temporada en juego y con Luis Fabiano disgustado, la posibilidad de tenerlo en su plantilla parece más real que nunca. Eso sí, deberá esperar a enero y rezar porque la titularidad de Luis Fabiano siga siendo una quimera.
AS
Fabiano çok iyi olur.
Gelsin gelsin.Gittikçe kaliteli bir lig olma yolunda ilerliyoruz.Umarım bir kaç sene sonra dışarıya oyuncu pazarlayabiliriz.
İnşAllah gelir diyorum hem ligimiz açısından hem de Beşiktaş çok önemli bir transfer olur.Zaten forvet sorunu da var Beşiktaş'ın.Fabiano nokta transfer olur.
Bobo'nun gönderilmesiyle birlikte süper ötesi bir transfer olur.
Barcelona - Valencia maçı güzel bir maç olacak. Lider Valencia şampiyonluğun en büyük adaylarından birinden puan çıkartırsa yarış daha kızışabilir. Real Madrid ise böyle bir haftayı kayıpsız geçmek isteyecektir.
Bobo'yu değil de oynatılmayan Fink'i yollarız ve o şekilde kadromuza katarız Fabiano'yu. Umarım bu transfer gerçekleşir.
Beşiktaş'ın forvetten önce kaliteli bir stopere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ama Fabiano'da gelirse ne alâ.Türkiye için fazla kliteli bir hücum hatları olur.
Real Madrid içinde adı geçiyor Fabiano'nun
Her sene çıkıyor Fabiano haberi, gelecekse gelsin de kurtulalım.
Fabiano
Quaresma-Guti-Holosko
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Türkiye Ligi için olağanüstü bir hücum hattı...:)
Real Madrid Racing karşısında 6-0 önde. Yüklenmeye devam ederlerse maç 9-10'a gidebilir.
aynen bıraksınlar artık yazık yahu..
Racing attı 6-1 :)
Maç 6-1 ken ronaldonun kaçırdığı gol sonrasındaki üzüntüsü ve hırsı sanırım bizim oyuncuların örnek alması gereken şeyler..
Lig başlamadan önce kafamda biraz şüphe vardı hatta ligin ilk 2 haftasında da ama şu anda eminim ki Real bu sezon şampiyon olacak :D:D
Maç sırasında kalbi duran Salamancalı oyuncu Miguel Garcia'nın durumunun iyi olduğu bildirildi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/75/mig...a600_DR53J.jpg
İspanya futbol sahalarında yeni bir futbolcu dramı yaşanırken, maç sırasında 20 saniye kadar kalbi duran 2. lig takımlarından Salamanca'nın futbolcusu Miguel Garcia kurtarıldı.
Geçtiğimiz pazar günü oynanan Salamanca-Betis maçının 59. dakikasında bir anda yere düşen ve baygınlık geçirdiği sanılan Miguel Garcia'ya hemen her iki takımın da doktorları müdahele etti. Kalp krizi geçiren ve 20 saniye kadar kalbi duran 31 yaşındaki İspanyol futbolcu, sahada yapılan 6 dakikalık müdahaleden sonra hayata geri döndü. Sahadaki dramatik olayda Garcia'yı gören diğer futbolcular, kötü bir şey olduğunu düşünerek ellerini başlarına götürerek büyük panik yaşarken, bazılarının ağladığı bile görüldü.
Doktorlar, yoğun bakımda olan Garcia'nın durumunun iyi olduğunu açıklarken, futbolcunun beyninde herhangi bir zarar meydana gelmediğini söylediler. Miguel Garcia'nın bundan sonrası için futbol kariyerinin büyük ihtimalle bittiği belirtiliyor.
İspanya futbolunda benzer olaylar geçmişte yaşanırken, 2007-2008 sezonunun başında Sevilla'lı Antonio Puerta sahada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Espanyol takımın futbolcusu Dani Jarque de 2009 Ağustos ayında İtalya'nın Firenze kentinde kamptayken kalp krizi geçirerek otel odasında ölmüştü. Real Madrid'in İspanyol futbolcusu Ruben de la Red de 2008 Ekim ayında sahada kalp krizi geçirdikten sonra kurtarılmış ancak futbolu bırakmak zorunda kalmıştı.
Kaynak:NtvSpor
Zaragoza 0 - 2 Barcelona
Real Madrid 6 - 1 Santander
Valencia 1 - 2 Mallorca
Almeria 1 - 1 Hercules
Espanyol 2 - 1 Levante
Getafe 3 - 0 Sporting Gijon
Osasuna 3 - 0 Malaga
Sevilla 4 - 3 Athletic Bilbao
Villarreal 2 - 0 Atl. Madrid
Sociedad 3 - 0 Deportivo La Coruna
http://www.yukleresim.com/images/608...7313195514.png
Valencia'nın Mallorca'ya hemde evinde yenilmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.Villarreal ilerleyen haftalarda ilk 2den çıkar.Şampiyonluk her zamanki gibi Barça-MAdrid arasında geçer.Ama bu yıl Mourinho-Barça arasında geçecek.Şimdiden favori göstermek güç.Ligin yarısından sonra daha iyi şekillenmeye başlar.
Mallorca aldığı 2 beraberliğin birini Barca birini de Realden aldı Valencia'dan da galibiyet ben baya şaşkınım bu olaya.
Real Madrid 22-4 gol en büyük rakibi Barcelona 14-6 gol ilginç :)
Bu hafta NtvSpor 5 maç canlı gösterecek. 3'ü Cumartesi 2'si Pazar.
Barça yine takılır Madrid farka koşar artık koparlar birbirlerinden.
Angel Di Maria ve Higuain bu takımın oyuncusu olmadıklarını bağıra çağıra söylüyorlar..
Real Madrid Hercules karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen 3 gol atarak maçı çevirdi. Maçın bitmesine az bir süre kaldı. Mourinho'nun Madrid'i bu sene La Liga şampiyonluğunu kimseye kaptırmaz.
Real Madrid rahatladı 3.golle birlikte.Birazdan Barcelona-Sevilla maçı başlayacak.
Madrid kaybetmez bu sezon.
Barcelona çok hızlı başladı maça. 4 dakikadır tek kale oynuyorlardı, nihayetinde Messi golü attı.
Sadece sustum izliyorum...
9 haftada 2 olur, 38 haftada 10 olur.Di Maria Real topçusudur veya değildir ben işin orasında değilim, benim isyanım Robben gibi bir adamı 25 Milyona satıp, yerine 40 milyon verip Di Maria gibi bir adamı almaları.Geçen sene Portekiz Ligindeydi bu arada, hatırlatayım.
"Takılır"ı öyle kafasına göre takılır, sonuca gider, 5'ler falan manasında söylediysen haklı çıktın bak gördün mü?:)
Maçın yıldızı konusunda birşey söyleyeceksem o kişiler Ronaldo ve Marcelo'dur. Marcelo'da kendini çok geliştirmiş. Bir kaç yıl önceye kadar vasat gibi performans gösteriyordu ama Mourinho ile çok toplanmış. Hele o 2.golün olduğu pozisyonda muazzamdı. Sadece muazzam.
@Limon
Bende yanıyorum Robben'in gitmesine Ama Di Maria 40'a değil 25'e geldi. O 2 maçıda öylesine söyledim yani vasat üstü oynadığı maç sayısıdır. Ama Racing maçının kahramanı tartışmasız Di Maria'dı. İlk golde Xabi Alonso vari bir asist yaptı. Sonra penaltı yaptırdı ve hatırlayamadığım onca yararlı hareket. Robben çok kalite ama Di Maria'da kötü adam değil.