Originally Posted by
TR.CaPTaiN
Daum konusunda en büyük sıkıntı şudur: Fenerbahçe'de şampiyon olamayan bir hocanın Fenerbahçe'de geleceği yoktur. Şampiyonlar liginde destan yazan bir teknik direktör bile gönderilebiliyor. Fenerbahçe yöneticileri Daum'un sözleşmesini daha özenli bir şekilde hazırlamalı ve başarısızlık halinde Fenerbahçe'nin eli Daum'a karşı güçlü olmak zorundaydı. Özellikle Şekip Mosturoğlu gibi bir hukukçu nasıl olur da böyle bir detayı atlar anlamıyorum. Yani, Daum'un sözleşmesine lig şampiyonu olunamaması halinde teknik direktör herhangi bir hak talep edemez tarzında maddeler konulamaz mıydı ? İşin hukuki boyutunu bilmiyorum ama illa ki bu tip düzenlemeler yapılabilird. Söz uçar yazı kalır. Daum Aragones için tazminat konusunda bu kadar inatçı olmamalı, ben olsam böyle birşey yapmam tarzında birşeyler söylemişti. Ama görüldüğü üzre Daum da o paranın sonuna kadar peşinde. Sağ tarafa Ronaldo, sol tarafa Messi göbeğe Mascherano ve Xavi'yi alsanız dahi ne olur ne olmaz diyerek sözleşmeyi buna göre hazırlamak lazımdı.
Tahminim, yönetim bir süre bu tip yıldırma politikası uygulayacak eğer Daum yıldırılıp, bırakırsa tazminattan kurtulmuş olacağız. Yok eğer Daum bırakmayıp devam ederse Aykut Kocaman'ın yetkileri daha da artacak ve sportif direktörlük işini geliştirecektir. Aynı zamanda geçen sezon şampiyonluğun son anda kaçması nedeniyle yönetimin Daum'dan şampiyonluk beklentisi de olacaktır. Ancak; Daum'lu Fenerbahçe önümüzdeki sezon başarısız olursa yük sadece teknik direktöre kalmaz, yönetim de kendini ateşe atmış olur.