Taraftarı bu hale getirende direkt yönetim ya da Aykut Kocaman değil ki... Medya, sosyal medya ve onun gücü. Ben çok ciddi merak sarmaya başladım bu konuya, ufacık bir zedelenmeyi devasa bir yaraya dönüştürebilme gücü var.
Printable View
Taraftarı bu hale getirende direkt yönetim ya da Aykut Kocaman değil ki... Medya, sosyal medya ve onun gücü. Ben çok ciddi merak sarmaya başladım bu konuya, ufacık bir zedelenmeyi devasa bir yaraya dönüştürebilme gücü var.
Aziz Yıldırım kendi elleriyle bence takımın ipini çekiyor yavaş yavaş. Benden sonrasında hiç bir şey kalmasın demek istermiş gibi. Aykut'un ne kadar yetersiz bir teknik adam olduğunu biliyoruz. Oynatmak istediği futbol güzel olabilir fakat oynatamadığı da bir gerçek. Oyunu okuyamaz. Küme takımı yönetiyormuş gibi savunma yapar öne geçince. Fenerbahçe'ye layık bir teknik adam değil ve bu adam için Alex gönderilmeli miydi ? Bence hayır. Üzülüyorum Alex için. Onun gibi bir topçu bir daha gelmez Fener'e.
Serkan abi nerde acaba onun alex konusundaki düşüncelerini merak edıyorum
Aziz Yıldırım'ı günahım kadar sevmem. Ama kulübe faydaları için destan yazılır. Tam tersi, zararları için de yazılabilir. Avrupa Ligi maç konusunda gördüm. Takımın kaybetmesini isteyenler var. Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın gitmesi için takımın yenilmesini isteyenler var. Takımın kaybetmesini istemek apayrı bir konu. Benim gönlüm kaldırmaz ama görüşlere de saygım var, kimseyi eleştiremem.
Aziz Yıldırım başkanlığı bırakmalı düşüncesindeyim çok çok uzun zamandır. Ama 3 Temmuz girince araya bırakmamalı diye düşündüm. Fenerbahçe Başkanı olarak aklansın, sonra bıraksın istedim gönlümce. Bu operasyon Fenerbahçe Başkanı olduğu için yapıldı kendisine bana göre. Şu an bırakmamalı Yargı kararı netleşene kadar. Bu konu da bu kadar. Asıl değinmek istediğim başka aslında. Takım 3 sene kaybedeceğine 3 maç kaybetsin diye bir şey okudum az önce. Maç konusuna konuyu saptırmamak adına yazmadım. Yazacaklarım bunu yazan arkadaşa yönelik de değil. Aziz Yıldırım, ben ve Aykut Kocaman 3 yıl daha kulübün ve takımın başında dedi diye yazılmış bu belli. Aziz Yıldırım gidince ne değişecek peki? Aziz Yıldırım'ın kulübün önüne geçtiğinin ben de farkındayım. Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman gidince herşey düzelecekmiş gibi yazanlar var. Yaşım 2 gün önce 30'a dayandı. Aytaç Hocam da önceki sayfalarda ya da Alex konusunda yazmıştı alıntı yapamadım şimdi. Yaşı bizim gibi biraz ilerlemiş olanlar bile Fenerbahçe'nin hangi durumlardan buralara geldiğini bilirler, ki daha büyük olanlar daha iyi bilirler sanırım. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de bir devrim yapmıştır. Ne kadar başarılı, kime göre başarılı tartışılır. Ama Fenerbahçe'de 1988'den beri gördüğüm tablo; bu gitsin, şu gitsin, o gitsin. Gidenler gidiyor da, gelenler de hep aynı tırpanı yiyor. Aziz Yıldırım döneminde değişti mi? İlk dönemlerinde Aziz Yıldırım da bu furyanın bir elçisiydi. Ama diğer başkanlardan başka olarak kulübü son derece modern tesislere ve kurumsal kimliğe kavuşturdu. Sporun amatörlüğüne aşık birisi olarak bu kadar kurumsallaşma hoşuma gitmese de; büyüklüğünü devam ettirme, daha çok büyüme, daha başarılı olma adına bu adımlar atılmak zorunda günümüzde.
Aziz Yıldırım öncesi Fenerbahçe kongrelerini bilenler vardır muhakkak. Bir sürü grup, bir sürü çıkar amaçlı oy satan grup lideri. Her gruba ayrı ayrı tolerans, hatta birçoğuna koltuk. Bugün de muhakkak vardır benzer durumlar ama son zamanlarda kongreleri bu grup savaşlarının sahnesi haline gelmedi. Ha Aziz Yıldırm tek adam oldu. Ama bu yapılan doğrunun, yanlış bir sonucuydu. Aziz Yıldırım bırakacak illaki başkanlığı. Fenerbahçe'nin normal bir şekilde idare edileceğini mi sanıyorsunuz? Hepimizin isteğidir Ali Koç'un başkan olması. Ama olmayacak. Onun gibi birisi de başkan olmayacak Fenerbahçe'de. Başkan ve Teknii Direktör değişince hemen herşey değişmeyecek. Yine paralar saçılacak, yine başarılı olunamayacak. Türkiye'de zaten tepedesin her sezon. Avrupa'da Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman öncesinde de her sene çeyrek final, yarı final oynamıyorduk. Bu sabırsızlık niye? 3 yıldır takımın başında Aykut Kocaman, yeterli değil mi denebilir. Ama bu 3 sezon birbirinin devamı olmadı. İlk sezon kurulan takım, oturtulmaya çalışılan sistem geçen sezonki operasyon nedeniyle sekteye uğradı. Geçtiğimiz sezonki geçiş döneminin ardından bu sezon yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Kendi içimizden yetişen, efsanemiz olan bir isme bile bu zor şartlar altında sabır gösteremeyeceksek "Alex efsanemizdi, nasıl böyle gönderilir" demesin kimse bi zahmet. Önünde Aykut Kocaman da var senin. Ona ettiğin laflara da bak. Amacım kimseyi savunmak falan değil. Aziz Yıldırım'ı savunmuş olabileceğimi düşünmek bile kalbimi sıkıştırmak için yetiyor. Aykut Kocaman'ın ise bence savunulmaya ihtiyacı yok. Ben sadece biraz da insanların emeklerine saygılı olalım diye yazdım. Yanlışları herkes görüyor. Fenerbahçe en çok nefret edilen camialardan birisiyse, Aziz Yıldırım'ın yanlışlarının rakipler tarafından iyi görülmesindendir büyük oranda. Ama doğrularını Fenerbahçe taraftarı görür. Bu doğruları da bir çırpıda silip atmayalım. Aykut Kocaman yeterli bir teknik adam olmayabilir. Bu takımın başından ne hocalar geçti. Hemen hemen hepsi de yetersiz görüldü. Bazıları da dünyanın en iyi teknik direktörü oldular. Bu hocaları da sabırsızlık yüzünden gönderdi Fenerbahçe.
Bu takımdan ne hocalar, ne oyuncular geldi geçti. Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman'ın 1996'da takımdan gönderilmesinde ağlayanlardanım. Alex'in ayrılışında da aynı duyguları yaşadım. Ama dünya devam ediyor, Fenerbahçe baki. Yeni oyuncular, yeni efsaneler de olacak. Lefter, Oğuz, Aykut, Rıdvan, Alex olmaz, Recep olur, Aziz olur.
Son olarak belirtme gereği duyuyorum. Yanlış anlaşılacağını biliyorum çünkü. Aziz Yıldırım & Aykut Kocaman vs Alex ikiliğinde değilim. Alex'in bu şekilde ayrılması çok yanlış. Ama bu yanlışın tek sorumluluğu da Aziz Yıldırım & Aykut Kocaman'da değil. Bu ayrılıkta Alex'in de büyük sorumluluğu var. Başka da yazmayacağım bu konuda.
Uzun bir yazı oldu. Planlı da değildi, o yüzden karışık olmuş olabilir. Uykusuz ve yorgunum, affola.
Ben alexin bir tezgahın icine çekilmiş olabileceğini de düşünüyorum. Yaptıkları sanki beni yollayın der gibi. Çok zorladı.
Gel gelelim fenerbahce başkanının ve armasının olduğu tshirt u yakanlar ile Yargıtay kararı onasin diye bekleyen fenerbahçeliler aynılar benim gözümde. Bana kalırsa en büyük dusmanliktir bu, ötesi yok. Hep dışarıda arıyoruz , o kadar kasmaya gerek yokmuş.
Yine soyluyorum tek suclu yok.. Tek kazanan var; "ben de Fenerbahceliyim ama"cilar..
twitterda biri yazmış. gerçekten öyle..
Aykut Kocaman istifasını Aziz Yıldırım'a verdi.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21603892.asp
Fenerbahçe yalanlamış.
Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın bugün sabah saatlerinde Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman ile istifa içerikli bir görüşme yaptığı üzerine spekülatif ve tamamen asılsız haberler yer almaktadır.
Başkanımız, bazı yöneticilerimizle birlikte daha önceden planlanan projeler çerçevesinde kulübümüzde bir takım görüşmeler sürdürmektedir; iddiaların aksine bugün Sayın Hocamızla herhangi bir görüşme yapmamıştır.
Bu tip asılsız ve itibarsızlaştırma yönelimli haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.
Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=31033
Olan benim garibim aykut kocamana olucak
takımı berbat yönetir tabi adamın bi kafası rahat olmadıki
Aykut 3 temmuz u tam bir kalkan olarak kullanıyor :) halbuki tam tersini düşünün bıraksaydı ne olurdu? Fenerbahçe efsaneliği biterdi herhangi bir Anadolu takımı ile anlaşırdı .Yani bırakamazdı yapması gerekeni yaptı sadece ama sanki fedakarlık yapmış gibi gösteriliyor .Yaptığını küçümsemiyorum ama büyütmüyorumda görevini yapmıştır.
olan biteni siz görmüyorsunuz alex bunu haketmiştir ama bu şekilde değil.
FENERBAHÇENİN çıkarları için alexin gitmesi doğru olandı doğru olanda yapıldı ama yanlış biçimde yapıldı
degerlerimizi itibarsizlastirmaya devam, alexi elimizden kacirdik simdi de aykut kocamani gonderin sehpaya. oldu olacak sampiyonlugu zaten sikeyle kazandik, o sezon aykut kocamanin hic bir katkisi yoktu deyin de tam olsun. yazik, gercekten yazik.
bu eğer burada yazdıklarımızla değersizleşiyorsa ben hep olumlu yazayım :) Alex i gönderen saha içinde ve dışında başarılı olamayan bir hoca varken hergeçen gün kan kaybediyorsun Aykut hoca değerli kalmak istiyorsa fazla t.d lük yapmasın Fenerde olmuyor çünkü ısrar etmenin manası yok.
daha tam kendi takımını kuramamış ,kafası rahat değilmiş :) oldu olacak sırtına yastık eline kahve ohhh başka ne ister hoca acaba.:)
şu an bir 11 yapın bakalım hoca 11 de kaç kişiyi hoca getirmiş? hemde ne paralara?
@murat tasli
kendinde degilsin, ofke kusuyorsun. biraz sakinles bence.
Bu arada Beşiktaş Alex'e teklif götürmüş diyorlar. İnşallah götürmüştürler. Gelirse başka takımda da olsa yine izlemiş oluruz Alex'i :)
alex türkiye'de başka bir takımda oynamaz.
muhtemelen brezilya'ya dönecek. 5 yıl içinde döner ama :)
Bir adam vardı o da gitti.