Quote:
Originally Posted by
Aydın
verme para. sana para ver diyen mi var? sinemaya giden futbolcular mı zorluyor seni para verip gel bizim takımı izle diye? sinemaya giden futbolcular "beni zorla kadroya koyacaksınız" mı diyor? hiç boşuna "yüzeysel" gibi laflarla demagoji yapma bence. ya da birşey söyleyeceksen bu oyunculara değil, onları takımda tutanlara laf söylemelisin.
takımını seviyorsun, takımın kötü gidiyorsa kötü gidenleri eleştirebilirsin. bu doğal hakkın. ama kalkıp da sinemaya falan gidiyor diye de sosyal hayatında kız arkadaşıyla yapabileceği doğal şeyleri buraya yazman saçma olur. istediğini yapar. bana desen ki jo gibi gece barlardan topluyoruz adamları diye ona eyvallah haklısın derim. ama bunun dışında sosyalleşmesinden sanane, kime ne?
takım kötü gidiyor diye kız arkadaşıyla neler yaptığını sorgulamak zaten bizim milletimize mahsus birşeydir.
istediğin gibi eleştir. eleştirme diyen yok. ama senin fikrine katılmıyorum ben. sen maçta para verip, sonra 1 kişi kız arkadaşıyla geziyor diye takımını 10 kişi bırakmış olacak, sonra da bütün yükü onun omuzuna bindireceksin. bir de benim söylediklerime yüzeysel diyorsun.
maç başında "oo yumruk havaya" diye tezahurat yapar, yenilince de "aşkımız renklere, sizlere değil" diyen taraftarlardansın galiba. foruma böyle şeyler yazdıktan sonra "tanımadan etmeden yorum yapıyorsun" niye diyorsun? senin yazdığın birşeye cevap vermek için seninle münasebetimin olması mı gerekli? yazdığına karşı olduğunu belirttim sadece. sen de benimkilere karşısındır. karşılıklı saygı çerçevesinde birbirimizin fikirleirne karşı olabiliriz, sonuna kadar bunları da savunabiliriz.
yazdıklarımı anlamamışsın... ya da şöyle diyeyim, yazdıklarımı anlayacak kadar detaylı okumamışsın mesajımı.
ben birşey anlatmaya çalışıyorum, bir düşünce hakkında bir fikir hakkında yorum yapıyorum, sen sırf cevap vermiş olmak için, üste çıkmak için yazıyorsun (bu da ikinci çözümleme olsun hadi).
Quote:
verme para. sana para ver diyen mi var? sinemaya giden futbolcular mı zorluyor seni para verip gel bizim takımı izle diye? sinemaya giden futbolcular "beni zorla kadroya koyacaksınız" mı diyor? hiç boşuna "yüzeysel" gibi laflarla demagoji yapma bence. ya da birşey söyleyeceksen bu oyunculara değil, onları takımda tutanlara laf söylemelisin.
benim bahsettiğim para verme mevzusu bir anafikirin taşıyıcısı değil, cümle içerisinde bir parça, ama sen onu bana karşı cevap vermek için kullanıyorsun.
tekrar yazıyorum;
Quote:
Futbolcunun oynadığı futbolu izlemek için biz para veriyoruz milyonlarca kişi ya ekran başında ya da stadyumda. futbolcu da milyon eurolar kazanıyor zaten. onların keyfinin bekçisi olmayı bırakın hayatlarının lüksünü hayal bile edemeyecek sınıfta yaşıyor buradaki çoğu insan.
buranın anafikri nedir? anlatmak istediğim? ben şimdi bunu yazarak, "ulan ben para veriyorum ben sana eşşoğlueşşek herif, gideceksin oynayacaksın çatur çutur, ben para veriyorum lan sana ARDAAA!! " demeye mi çalıştım? bu mudur oradaki anafikir? hayır tabii ki. çıkarılabilecek en alakasız yorumu çıkarmışsın buradan. ben de çok iyi yazmamışım bir kopukluk oldu orada biliyorum ama, bak ne demeye çalışmışım;
Quote:
ve o lüksü istediği kadar yaşasın zaten. bana ne x adamıyla playstation oynamış, sevgilisi için sinema kapatmış, hiç umrumda bile olmaz.(tabi onu futbolundan ayrı olarak kişisel açıdan sevmememe nedenim olur, o farklı birşey) zaten milyonlarca euro alıyor bu adamlar, harcayacaklar gezecekler tozacaklar. bunda bi problemim yok.
o paragrafı bir bağlaç olarak düşün ne bileyim, senin dediğinle hiç alakası yok çünkü.
neyse devam ediyorum,
benim arda turan'ın sinema kapatmasıyla, acun'larla emre'lerle bilimum sevmediğim adamla playstation oynamasıyla bir sıkıntım yok. bana ne kardeşim? adamın parası varsa yapsın, harcasın, harcamayacak da ne yapacak ? orası beni ilgilendirmiyor.
ben arda turan'ın galatasaray futbol takımı'ndaki yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla ilgileniyorum;
Quote:
bir futbolcu ülkesinin en yetenekli en göz önünde en umut vaadedici en yıldız futbcusuysa eğer,
ve buna karşılık hiç umursamadan 21-22-23 yaşlarında futbolunu geliştirip kendini ileriye taşıyacak hamleleri yapacağı yerde durmadan yiyip içip fiziksel olarak çökerek daha da alt seviyeye iniyorsa, dünyanın en büyük futbol adamlarından biri yanıbaşındayken "ondan birşeyler kapıyım , birşeyler öğreneyim aman" demek yerine kurduğu yeniçeri tayfasıyla o mevcut teknik direktörünün altını oymakla meşgulse, sözde taptığı taraftarının 10 yıllık bir galibiyet hasreti çektiği bir vakitte o gidip sorumluluk alıp , daha önce başka bir yabancıya kaptanlık verildi diye ağlayıp "ben ikinci kaptan bile olmam artık burada" dediği ve sonra zırlayarak kaptanlığı aldığı klüpte kaptan sıfatıyla maçı aldırmak yerine henüz ortada bişey yokken daha maç öncesinde gidip psikolojik olarak maçın içine ediyorsa, sırf istediği mevkide oynatılmıyor diye küsüp sahada yapabileceği en iğrenç şeyi yapıp ter dökmekten 90 dakikayı çıkarırken takımını maç boyu 10 kişi bırakıyorsa, hadi hepsini geçtim, hepsini bir kenara koydum, bu adam 2 senedir sahada "MÜCADELE ETMİYORSA, altının terini bir kez olsun akıtmıyorsa, sözde çok sevdiği ama bi yandan da "beni galatasaraydan soğutmasınlar" cümlesini söyleyecek arsızlığı layık gördüğü taraftarının tek istediği şey olan ' formanın hakkını' vermiyorsa "
bak diyorsun ya, jo'yu barlardan toplasak tamam diye, hayır bence eğer jo "işinin hakkını veriyorsa, formasını terletiyorsa, paranın karşılığını veriyorsa" isterse gitsin her gece barlarda yatsın kalksın, puroları sigaraları içsin, gitsin otellerde fantazi yapsın, UMRUMDA OLMAZ, sahada benim istediğimi yaptığı için formanın hakkını verdiği için onunla gurur duyarım sadece.
dediğim gibi çok yanlış anlaşıldım. anlatmaya çalıştığım farklı birşey, arda yukarıda yazdığım yanlışları yapmasın, galatasaray'da oynamanın hakkını versin hiçbirşey umurumda olmaz. ben onu öylesine birşey olarak yazdım, sitem niteliğinde, biraz da insua'nın yaptığının tartılması hususunda kıyas olması için yazdım.
.
.
Quote:
maç başında "oo yumruk havaya" diye tezahurat yapar, yenilince de "aşkımız renklere, sizlere değil" diyen taraftarlardansın galiba.
hayır tabi ki, yine yanılıyorsun, öyle biri değilim. (sonra da" foruma böyle şeyler yazdıktan sonra "tanımadan etmeden yorum yapıyorsun" niye diyorsun? " diyorsun .... hey gidi...)
örneğin sabri benim için geçen yılın en iyi oyuncusudur. sonra neill, keita, baros vs diye uzar. bu adamlar formanın hakkını verdiği için mücadele ettiği için eleştiriyi hak etmediği için onlara birşey demem. sonra.... ben arda'yı kötü sonuçlardan çooook evvelden beri eleştiriyorum. yaklaşık olarak 7-8 aydır ben arda'ya karşı bu görüşleri besliyorum. yani bu takımda oynamanın hakkını vermediğini vs.
.
.
.
Quote:
foruma böyle şeyler yazdıktan sonra "tanımadan etmeden yorum yapıyorsun" niye diyorsun? senin yazdığın birşeye cevap vermek için seninle münasebetimin olması mı gerekli?
buna cevap olarak şunu tekrar alıntılayım,
Quote:
öyle bir düşüncede değilim. böyle olduğumu ima ediyorsun hiç bilmeden tanımadan. ne düşündüğüm hakkında çok ufak bir cümleden hareket ederek basit yüzeysel sıradan ve populist bir yorum yapıyorsun.
ne diyorum burada?
tekrar yazayım;
sen alttaki mesajı yazarak benim o attığın mesajdaki düşüncelerde olduğumu belirtmiş oluyorsun;
Quote:
tabii ki futbolcu robottan ibaret. nefes almasın. maç kazansın. kendini fazla kaptırıp taraftar üzülüyor, kan ağlıyor ya hani, onlar da kan ağlasın. taraftar aşırı fanatikse onlar da böyle olmalı. kız arkadaşıyla gezmemeli. çünkü taraftar kan ağlıyor. takımın durumu kötü. herşey yasak onlara.
oysa ben diyorum ki," ben bu düşüncede değilim arkadaşım, sen benim bir küçük cümleme dayanarak ne düşündüğümü bilmeden , nasıl düşüncelere sahip biri olduğumu bilmeden, bu düşüncelere haiz biri olup olmadığımı tanımadan gereksiz bir yorum yazıyorsun" . bu tırnak içine aldıklarım yine daha önce yazdığım şeylerden ibaret, ama daha fazla açıyorum ki daha rahat anlaşılsın, zira anlamak için daha çok dikkat etmek daha detaylı okumak diye bir alışkanlık yok burada. onun yerine; çoğunlukla düşünmeden, düzeysiz olup olamayacağını hesap etmeden sırf konuşmuş olmak için gönderilen yorumlar var maalesef.(seni kastetmiyorum genel anlamda söylüyorum)