Originally Posted by
Sekopej
Bak ne yazmışım mesajımda, Rıdvan ve Oğuz ile kıyaslamışım Aykut'u ve efendiliğiyle hakediyor demiyorum zaten.
Rıdvan ve Oğuz'a göre, senelerdir teknik direktörlük yaparak, kısıtlı imkanlarda ve nispeten rahat olan ortamda oynattığı pozitif futbolu referans olarak alabiliriz diyorum.
Oğuz şanssız bir dönemde geldi, Bülent Korkmaz gibi ve sezon ortasında kim gelse harcanacağı bir ortamdı ve harcandı.
Rıdvan Dilmen de bu takımda mağlubiyet almadan kovulmuştu.
Ama şimdi farklı, yönetim son dönemde yaptığı hatalardan sonra Aykut'u harcamak isterse kendi ipini çeker. Çekincelerimi zaten belirttim, bekleyip göreceğiz ama hem Rıza'dan hem Ertuğrul Sağlam'dan hem Oğuz'da, Rıdvan'dan Bület Korkmaz'dan farklı bir durumda şu an Aykut Kocaman.
Geçen sene yetki ondaydı, bu sezon onda, geçen sene takımın içindeydi, sorunları gördü bu sene onları çözmek için çalışmalara başladı. Gel al takım bu, geç başına yönet diye gelmedi başa Aykut Kocaman.
Efendiliği değil duruşundan bahsettim, yanlışı gördüğünde yanlış diyen, disiplinsizliklere taviz vermeyen, Fenerbahçeliliği, yani orada kukla olmayacak.
Yıpratılmaya başlanacak, hele ki 1-2 hafta işler iyi gitmesin medya çok üzerine gelecek ama taraftar asla sırtını dönmez ona. Zaten yapamayacağını anladığında kovulmayı beklemeden kendisi bırakır
Tekrar yazmaya gerek yok, takımı nasıl yöneteceğini görmeden bilemeyiz, Daum'un 6-7 sene önce kurduğu ve o zamandan beri devam eden sistemi yıkacak mı yoksa bu sistemde iş yapacak oyuncuları alıp aynı mantıkla devam mı edecek? Sorun anında maç içerisinde doğru hamleleri yapabilecek mi? Bunları da görmeden şimdilik bir şey diyemeyiz, şu anda bu takımı yeniden ayağa kaldıracak, travmayı giderecek, taraftarı kombine almaya, stada gelmeye razı edecek bir isim Aykut Kocaman. Eğer bu takımı daha ileri taşırsa zaten efsaneydi daha da efsaneleşmiş olur, olur da taşıyamazsa başkan ve yönetim de gider ve yeni bir dönem başlar. Böyle kritik bir anda bu görevi üstlendi Aykut Kocaman.