Kaan peki buna dair bir kanıtın varmı ? Geçen sene çok döndü bu muhabbetler 1-2 haftayı aldı neredeyse o yüzden teklif yokdu ortada :) Ama teklif için Gs başkanına yol yapımı vardı :)
Printable View
Niang sezon öncesi kampına katılmadı, alışması zaman alacak. Zaten 2 sene üst düzey oynayabilecek bir oyuncu için ciddi bir handikap ama alışınca çok etkili olabilir.
Ben Gökhan Gönül'e birşey söylemiyorum. Kaynağım Arda Turan'ın kendisidir. Bana görüşmenin aramızda kalmasını söylemişti ama ben lafı geçince buraya söylemekte bir sakınca görmedim..
pvh gibi frikik atamaz ama ceza sahasında aldığı 10 topun 7 tanesini gol yapabilecek bir oyuncu niang.
umarım şansı yaver gider.
O zaman Arda profesyonel değil, böyle bir teklif olduğunu kulübüne bildirmesi gerekirdi, bildirmediyse, gelip burada Arda yine söylese, kusura bakmasın, Arda ile alakalı değil, ben yine ciddiye almam. Ali ya da Veli olabilir bu, isimler önemli değil.
Ve Şemsi'nin uyarısını hatırlatmakta fayda var, şimdi o basit, zaten gitmezdi, para versen gider tartışması başlayıp, Fenerbahçe - Galatasaray kavgası çıkmasın.
Fenerbahçe geçen sene teklif yaptı, bu sene gündemde Arda yok, o nedenle konuşup, boşuna gerilmeye de gerek yok, gündemki isimlerle devam edelim konuşmaya.
Gol Kralı olmuş geçen sene, bence almayalım..
Fransa Ligi'nden gelen oyuncular ligimize çok çabuk adapte oluyorlar liglerin çok benzer olması sebebiyle. Niang'ın Fransa'dan daha çok gol atarak gol kralı olacağını düşünüyorum.
Ben resmi açıklamayı bekliyorum. Henüz resmi bir açıklama yok..
Baros etkisi yaratır mı göreceğiz, normal şartlarda yaratması lazım ama bu sistemle devam etmeye kalkarsak Niang da hayal kırıklığı yaratır. Anelka, Güiza, Kezman gibi Niang'ın da sonunun kötü olmaması için sistem de değişmeli, Alex'ten vazgeçilmeli.
Baros'tan daha etkili olacağını düşünüyorum. Belki Baros Niang'dan daha iyi bir golcü ama Niang'ın sakatlık gibi bir sorunu yok. Sistem Niang'ın iyi oynayabileceği şekilde olursa gol kralı olur rahat..
Niang'ı Galatasaray'a koysak kesin gol kralı olur derdim, ama bizde biraz zor, hayal kırıklığı olabilir. Sebebi de futbolculuğundan değil, sistemden.
Sisteme fazla takılmamak gerek; Güiza yakaladıklarının yarısını atmış olsaydı şuan ligin gol kralıydı ve büyük ihtimalle şampiyon olmuştuk. Gerek Kezman gerekse Güiza rakibi teke tek yakaladıklarında dahi etkili olamamış oyuncular. Hava hakimiyetleri sınırlı, fizik olarak pek iyi oldukları söylenemez, bizde oynadıkları dönemde bitiriciliklerinin de iyi olduğu söylenemez. En önemli özellikleri pres yapmaları ve Güiza'nın rakibin arkasına iyi sızması. Ama biz doğal olarak daha fazlasını bekliyorduk. Niang ise bu oyuncularla kıyasladığımızda komple bir golcü. Rakibi teke tek yakaladığında yardım beklemek zorunda değil, rakibi geçmek için yeterli beceri ve hıza sahip. Hava toplarında etkisiz değil, bitiriciliği fena değil. Bence çok başarılı olacak.
Niang'ı herhangi bir Fenerbahçe kadrosunda Güiza Kezman gibi oyuncularla kıyaslamak yanlış olur.Senelerdir sıkıntısını çektiğimiz konu aslında şu '' Forvet oyuncularımız güçlü kuvvetli ve adam geçen forvetler değildiler '' Ama Niang bu özelliklerin tümünü taşıyor.Hem güçlü hem kuvvetli hemde adam geçebiliyor.Güiza koşuyordu Kezman pres yapıyordu fakat bir savunmacı ile birebir kaldığında asla adam geçemiyorlardı.Benim futbolda '' Zenci '' oyunculara karşı yaklaşımım çok farklı.Hani ne olursa olsun Allah vergisi bir mücadeleci yapıları oyunu bırakmayan hırsları ve kuvvetleri var ve bencede bizim için şuan en ideal forvet tipi ismi geçtim '' Zenci '' forvet tipi.
Bi kere kanatlardan akın akın gelecek 2 tane oyuncumuz var Stoch ve Dia gibi bu iki oyuncu Türkiyedeki şuanda en hızlı kanat oyuncuları arasında heralde ilk 2 de gelir.Hem topla birlikte hızlılar hemde topsuz hızlılar.Orta saha'da takımı yavaşlatan tek oyuncu '' Alex '' gözüküyor olası bir Alex kurtuluşu sağlandığında forvete daha çabuk gideriz ve Ninag birçok pozisyona girer.Kanatlar arı gibi işlerken orta alanda ağır kalmamız lazım bunun içinde Alex'in yedeğe çekilmesi lazım.
Niang bana göre şuan alınabilecek en iyi forvet adaylarından birisiydi bizim takım için.Umarım resmiyetede dökerler bu işi.Gyan veya Niang ikisinden biri tam istediğim forvet tipi o yüzden Niang geldiği takdirde çok çok ümitliyim.
Fenrbahçe çok iyi iş yaptı Gyan'a harcayıp kahrolacağı milyonlardan kurtuldu.
Abartmayın arkadaşlar. Takım olarak pozisyona giren takım mıydık ki Güiza çok gol kaçırsın? Maçta Güiza'ya gelen top 1-2 oluyordu, onda da kimi zaman kaçırıyor kimi zaman atıyordu. Bitiriciliği iyi değil denilen adamın Beşiktaş'a attığı golleri, Gençlerbirliği ve İBB'ye attığı goller, birçok klas ve bitiriciliğini gösteren golü var. Kaçırmak da doğal, ancak eleştirilen Güiza'yı takım fazla pozisyona sokamıyordu. Manisaspor maçında, o kritik maçta son dakikalara doğru Güiza'nın attığı müthiş bir gol var, bitiriciliğini konuşturduğu. Gaziantepspor maçında uzaktan attığı klas bir gol var. Bu adamı yerden yere vuruyorsunuz da koskoca Fenerbahçe maç başına 1-2 pozisyona ya giriyor ya girmiyordu. Nicolas Anelka da Güiza'dan farksızdı, atamıyordu. Kötü futbolcu mu? Değil. Güiza da kötü futbolcu değil. Abartıldığı gibi kötü bir topçu değil. Alex ile bu sezon ligde aynı golü attı. Asistleri de fazla bir forvete göre.
Forvette Anelka, Kezman, Semih, Güiza, Deivid, Kazım, G.Ünal oynadı, hiçbiri bekleneni veremedi. Anelka İngiltere'de gol kralı oldu bizden ayrıldıktan sonra, Kezman, Semih, G.Ünal ve Güiza da gol kralıydı. Deivid ve Kazım da o bölgelerde denendi, başarılı olamadı.
Sorun gerçekten futbolcularda mı, hem de bu kadar kalburüstü futbolcularda mı, yoksa sistemde mi?
Anelka daha çok sağ kanatta denendi. Onu Kezman ve Güiza ile aynı kefede düşünmemek gerek. Güiza gerektiği kadar pozisyona giriyordu, bunları değerlendiremiyordu. Aklıma gelen ilk maç Arsenal maçı. Alex'in hazırladığı o pozisyonları gole çevirebilseydi 5-2 kaybettiğimiz maçı 6-5 alabilirdik. Kezman'ın da aynı şekilde attığı güzel goller vardı ama geniş pencereden bakıldığında kaçırdıkları daha çok göze batıyor. Baros da her bulduğunu atan bir oyuncu değil ama attığı, kaçırdığından çok olduğundan Baros'un attığı goller akla geliyor, kaçırdıkları değil. Bir forvet oyuncusunun kaçırdığı gollerden video oluşturulamamalı. Video yapacak kadar çok gol kaçırıyorsa bir oyuncu, suçu oyuncuda aramak lazım. Yerden yere vurulduğu kadar kötü değil ama beklentileri karşıladığı da söylenemez.
Niang konusunda herşeyi geçin adam bir kere Zenci. Adam oradan kazanıyor.
Beklentileri hangi futbolcu karşıladı diyorum ben de kaç sezondur. Kimse karşılayamadı, gol kralları bile karşılayamadı. Niang'ın karşılayacağı ne malum? Sistem değişmediği sürece Niang da karşılayamaz beklentileri. Güiza-Niang ikilisinin çok iş yapacağını düşünüyorum hücum hattında ikisi oynatılırsa.
Sergen Yalçın da geçen gün diyor zaten "Arkanda Alex varken gol atamazsın.", adam doğru söylüyor. M.Demirkol da "Güiza İspanya'ya gitsin, Fenerbahçe'den daha çok gol atar."
Semih gol kralı olurken arkasında Alex vardı. Kezman ve Güiza'nın boş kaleye atamamasının sorumlusu olarak Alex'i nasıl ilan edersin anlamak mümkün değil Egemen. Gökhan Ünal da gol kralıydı ama Trabzon'da yapamadı, demek ki sadece gol kralı etiketi yetmeyebiliyor. Açıkçası Sergen'in Alex'le ilgili hiçbir yorumunu ben değerlendirmeye dahi almam. Mehmet Demirkol Güiza'nın İspanya'da gideceği takımların orta/alt seviye takımlar olacağını bildiğinden İspanya'da başarılı olur diyor. Güiza'nın gideceği takımların rakipleri, sahaya Güiza'yı oynatmamak için çıkmayacak, oynamak için çıkacak. Tabi tek faktör bu değil. Oyuncu kafa olarak da kendisini toparlayabilir, başarılı olabilir.
Niang geldiğinde muhtemelen Alex'le birlikte izleyeceğiz. O zaman hepimiz görürüz sorunun kaynağı Alex mi yoksa şimdiye kadar oynayan oyuncuların yetersizlikleri mi.
http://www.youtube.com/watch?v=6oYv8z-ZZoc
Şimdi bu pozisyonları sisteme nasıl bağlayabiliriz ki ? Güiza'yı severim, formasının hakkını çalışarak vermeye çalışmıştır ama 2 sezondur gözüktüğü üzere yetmiyor.
Şu Niang Alex'in pasları ile dağıtmazsa.
Alex günah keçisi oldu valla. Bu sezon Alex öyle yanıltacak ki sizleri adım gibi eminim. Sağında Dia, solunda Stoch, önünde Niang asist kralı olacak Büyük Kaptan.
Orta saha savunma anlamında sıkıntı çekmeyecek şekilde oluşturulursa, elbette Alex asist kralı olabilir, bu oyuncular olmadan da asist kralı olabiliyordu zaten Alex.:D
Ama geriye dönmeyen 4 oyuncu olduğunda, orta sahada oynayacak 2 isim çok önemli duruma geliyor. Stoch ve Dia'nın savunma yönleri de zaten zayıf, geriye disiplinli şekilde çok sık yardım etmezler, genç oyuncular belki bu yönlerini de geliştirebilirler ama şimdiki görüntü böyle.
Lig maçlarında zaten Alex'i kolay kolay kesmez, üstü düzey katkı verecek bir DMC alınmayacaksa da Alex'inkesilip aynı mevkiye başka oyuncu koyulmasına da gerek yok.
bir ön libero bize çok şey katar.
Sanırım ön libero değil de stoper arıyoruz.
Alex'in kondisyonu yedek kaleciden bile daha kötü çıkmış. Bilmem haberiniz var mı ama böyle düşük kondisyona sahip bir futbolcu ne asist yapar ne gol atar.
Alex'i hala ilk sezonki Alex sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hele ki orta saha oyuncusuysa kondisyon sıkıntısı çeker yaşlandıkça, fizik gücünü yitirir. O yüzden Young Boys maçlarında orta sahayı rakibe verdik olduğu gibi zaten.
Stoch içe de kateden bir futbolcu, Alex'in mevkiinde de oynayabilir. Alex'in mevkiinde Özer ve Topuz da oynayabilir. Orta saha olarak güçlüyüz ve Alex'e ihtiyacımız yok artık. İlk geldiği sezonlardaki Alex olsa başımızın tacı ama zirvedeyken ayrılması, gönüllerimizde efsane olarak kalması en iyisi.