Ronaldo: “Taraftar beni affetti”
Manchester United’ın yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo sezon başında transferiyle ilgili söylediklerinin unutulması gerektiğini ve taraftarın kendisini affettiği için mutlu olduğunu ifade etti.
Yaz döneminin beklide üzerine en fazla konuşulan transfer haberi Ronaldo’nun United’dan ayrılacağı yönündeki haberlerdi. Real Madrid’e gitmek istediğini her fırsatta belirten Ronaldo kendisini köle olarak adlandıracak kadar iddialı açıklamalar yapmıştı.
Ronaldo’nun da gitmek istemesine rağmen Ferguson bu transfere karşı çıkmış, futbolcusunun takımda kalmasını sağlamıştı. Sakatlığından dolayı sezon başında birkaç maç kaçıran Ronaldo tekrar sahalara döndü.
Transfer döneminde söylediklerinin taraftarca unutulmasından mutlu olduğunu ifade eden Ronaldo “Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız Villareal maçı taraftarın tepkisini ölçmem adına benim için bir fırsattı. Beni en çok sevindiren olay taraftarımızın geçen sezon kazandığımız başarıları unutmayıp beni desteklemesidir.” dedi.
Real Madrid cephesinde Ronaldo isteği hala devam ediyor. Teknik direktör Schuster geçen hafta Ronaldo’yu kadrosunda görmek istediğini yinelemişti. Transfer hakkında daha fazla konuşmak istemediğini belirten Ronaldo, tek isteğinin geçen sezonki performansını tekrarlamak olduğunu söylüyor.
Given: “Toparlanacağımızdan eminim”
Shay Given, Newcastle'ın içinde bulunduğu durumun çok sıkıntılı olduğunu ifade ederken, kulübün yeni sahiplerinin bu durumu düzeltebileceğini düşünüyor.
Menajer Kevin Keegan’ın ani istifası ve kulüp başkanı Mike Ashley’nin kulübü satışa çıkarması Newcastle’da zor günler yaşanmasına neden olmuştu.
Newcastle’ın içinde bulunduğu zor durum hakkında açıklamalar yapan Shay Given, “11 yıldır Newcastle’dayım. Burası benim evim. Bu yüzden taraftarın hissettiklerinin aynısını ben de hissediyorum. Newcatle’da zorlu zamanlarımız da oldu. Ama hiçbir zaman durum bu kadar sıkıntılı olmamıştı. Takımı bırakmak kolay alınabilecek bir karar fakat önemli olan zor zamanlarda burada bulunmaktır,” dedi.
Kulübün satıldıktan sonra rahata kavuşacağını belirten Given, “Newcastle’da işlerin iyi gitmesini çok istiyorum. Yönetimden kaynaklanan sorunlar bir ana önce aşılırsa takımın hala bazı başarılara imza atabileceğine olan inancım hiç azalmadı,” dedi.
Altyapısı Fabrika Gibi İşleyen Takım...
Türk bir gazetecinin Arsenalin Oyuncu Taramadan Sorumlu Şefi Steve Rowleyle Röportajı..
Bize Arsenal’daki oyuncu taraması yapılaşmasını anlatır mısın?
Tamamen ekip işi. İngiltere’de 12 görevlimiz var. Bunun haricinde bütün dünyayı tarayan ağımız var. Kısa bir zaman önce Amerika’ya da el attık. Meksika, Brezilya, Arjantin, Güney Amerika, İskandinavya, İspanya, Portekiz, Fransa, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Slovenya, Hırvatistan ve Hollanda’da sürekli oyuncu izleyen yetkililerimiz var.
-İzleme nasıl oluyor. Siz mi söylüyorsunuz yoksa futbolcuları onlar mı buluyor?
Bütün adamlarımız kendi yerlerinden sorumlu. Senelerdir kurdukları bir sistemleri var. Futbolcularla, antrenörlerle yakın ilişkideler. Kulaklarına bir isim geldiği zaman derhal izlemeye başlıyorlar ve raporlarını bana internet yoluyla ulaştırıyorlar. Eğer rapor ilgi çekici ise iki üç kere daha izlemelerini söylüyorum.. Ve ardından baska bir adamımı gönderiyorum. Bütün raporlar ilgi çekici ise ben seyretmeye gidiyorum. Bundan sonraki iş oyuncunun dosyasını ve videosunu hazırlayıp, teknik direktörümüz Arsene Wenger’e bildirmek oluyor. Ardından Wenger kendi kontaklarını kullanarak futbolcunun kabiliyetinden başka geçmişini ve karakterini öğreniyor. Aile yapısı, arkadaş ilişkisi çok önemli. İzlemek konusunda bir sayımız yok. Mesela Fabregas’ı iki kere seyrettik ‘tamam’ dedik.
-İlk seyrettiğinizde Fabregas’ta ne gördünüz?
Çok şey... Wenger akıllı ve yaratıcı gücü olan oyuncuları seviyor. Milliyeti hiç önemli değil. Fizik olarak da belli bir seviyede olmaları lazım. Orta saha oyuncularında kuvvet çok önemli. Fabregas 15 yaşındayken bile bütün gün koşabiliyordu. Akıllı olmak ve muazzam teknik yanında kazanma hırsı da çok önemli. İngiltere’ye uyum sağlamaları da önemli.
-Carlos Vela’yı keşfettiniz. Ardından kiralık verip, tekrar takıma monte ettiniz. Onun hakkındaki görüşleriniz nedir?
Salamanca’da çok başarılı bir sezon geçirdi. Tecrübeye ihtiyacı vardı. Ardından Osasuna’ya gitti. Gelişmesinden çok memnunuz. Kısa boyuna rağmen çok çabuk, etkili ve büyük bir futbol görüşüne sahip. Forvet pozisyonunun yanı sıra orta sahanın sağında ve solunda oynayabilir. Çalışma iznini aldıktan sonra o da kadromuzun bir parçası oldu.
‘Messi’yi de biliyorduk’
Adı duyulmamış oyuncuların yanı sıra büyük isimleri de biliyoruz. Fabregas’tan haberimiz olduğu zaman Messi’den de haberimiz vardı. Arjantinli olduğu için yapacağımız hiçbirşey yoktu. Tanınmamış bir futbolcu için çalışma izni almamız imkansızdı. Teknik direktörümüz Arsene Wenger, büyük paralar harcamak yerine daha az adı duyulmuş oyuncuları kendi yöntemiyle yetiştirmekten yana. Eğer 16 yaşındaki bir futbolcuyu Wenger’e önerirsek A Takım’la çalıştığı zaman sırıtmayacağından emin olmamız gerekiyor. Gençlerin bizi tercih etmesi normal, çünkü takıma katılınca oynayacaklarından eminler.
Tristan West Ham'la anlaştı
Bir süredir West Ham United’la antrenmanlara çıkan Tristan denenme sürecini başarıyla geçti ve İngiliz kulübü ile sözleşme imzaladı.
İspanyol milli takımının eski forveti Tristan bir süredir West Ham United ile antrenmanlara çıkıyordu. İtalya’nın Livorno kulübünden ayrıldıktan sonra kısa süreli bir anlaşma imzalamak isteyen futbolcu muradına erdi.
Sky Sports’ta yer alan habere göre Deportivo’da oynadığı zamanlarda Avrupa’nın en iyi forvetlerinden olarak gösterilen Tristan West Ham’ın hocası Zola’nın gözüne girmeyi başardı ve bugün resmi sözleşme imzaladı.