Bu helvacı kendisini bir siyasetçi sanıyor sanırım bu adamı görünce siyasetçi havası seziyorum.Rakip başkanlara çamur atma çabaları falan
Printable View
Bu helvacı kendisini bir siyasetçi sanıyor sanırım bu adamı görünce siyasetçi havası seziyorum.Rakip başkanlara çamur atma çabaları falan
Cem Sultan ile Servet barıştı
7 Mayıs 2011 14:30 | NTVSpor.net
Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam eden Galatasaray'da, genç futbolcu Cem Sultan ile Servet Çetin'in aralarında problem kalmadığı ifade edildi. İki futbolcunun öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirirken oldukça neşeli oldukları gözlendi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/142/se..._600_14EWH.jpg
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 9 Mayıs Pazartesi günü Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Galatasaray'da devam eden maç hazırlıklarından çok Servet Çetin ile Cem Sultan arasında yaşanan tartışmanın hangi boyutlara varacağı merak ediliyordu.
Servet Çetin ile genç futbolcu arasında önceki gün gerçekleştirilen antrenmanda yaşanan gerginliğin ardından Cem Sultan, twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Servet'e yüklenmişti. İkili, bugün gerçekleştilen antrenmanda ise bir araya gelerek poz verdi ve aralarında bir problem olmadığını açıkladı.
ÜNDER FUTBOLCULARLA KONUŞTU
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenman öncesi futbolcularını saha ortasında toplayan teknik direktör Bülent Ünder'in, Kasımpaşa maçı ve dünkü antrenmanda yaşanan gerginlikle ilgili bir konuşma yaptığı bildirildi.
YAN YANA POZ VERDİLER
Ünder'in konuşmasının ardından da daha önce aralarında gerginlik yaşanan Servet Çetin ile Cem Sultan'ın bir araya gelerek aralarında bir problem olmadığını dile getirdikleri kaydedildi. Servet ve Cem'in antrenman sonunda futbol okulu öğrencileri ile fotoğraf çektirdikleri belirtildi.
Galatasaray'ın yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanına sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Arda, Serkan, Mustafa, Cana ve Anıl katılmazken, kasığından ameliyat olan Neill'in de fizyoterapist eşliğinde tedavisine devam edildiği kaydedildi.
Sarı-kırmızılı ekip yarın öğle saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanarak Kasımpaşa maçı için kampa girecek.
Ali Dürüst: Gönül isterdi ki Adnan Polat da aday olsun
7 Mayıs 2011 15:07 | NTV Spor ve Ajanslar
Galatasaray'da seçime doğru, başkan adayı Ünal Aysal'ın listesinde yer alan Ali Dürüst önemli açıklamalarda bulundu. Dürüst, "Gönül isterdi ki bu seçim normal şartlarda gerçekleşsin ve Adanan Polat da aday olsun" dedi. Fatih Terim dahil hiçbir teknik direktörle görüşmediklerini ifade eden Dürüst, Arda'nın kalmasını istediklerini de belirtti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/142/al..._600_IAZHA.jpg
Galatasaray Kulübü'nün 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adaylarından Ünal Aysal'ın yönetim kurulu aday listesinde yer alan sarı-kırmızılı eski yönetici Ali Dürüst, rahatsızlığın mevcut yönetim içindeki sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi.
"MALİ KONGREDE TABLO HEPİMİZİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ"
Sarı-kırmızılı kulübün Kalamış Tesisleri'nde üyelere yönelik gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan Ali Dürüst, olağanüstü bir dönem yaşadıklarını belirtirken, ''Genel kurulun seçim isteme nedeni, Galatasaray'ın başarısızlığıyla ilgili değildi. Yönetimin içinde sıkıntı vardı. Son mali kongrede de tablo hepimizi çok rahatsız etti. Ana neden sportif başarısızlık değil, yönetim içinde birlik olmamasıydı. Gönül isterdi ki bu seçim normal şartlarda gerçekleşsin ve Adnan Polat da aday olsun'' diye konuştu.
"SIKINTI, BİRLİK OLMAMASIDIR"
Yaşanan kötü gidişte düzelmenin olması için birlik gerektiğine dikkati çeken Dürüst, ''İnşallah biz onu tesis edeceğiz. Son 1 seneki sıkıntı, birlik olmamasıdır. Galatasaray'ın iyi bir takımı var ve bulunduğu yeri de hak etmiyor. Yapılan projeler vardı. Bu gönül işi, içerde çalışılırken gönüllerin bir olması lazım. Biz başarılar yaşarken de bu gönül birliğiyle başardık. Sizin gönlünüz bir olunca; takımın da taraftarın da gönlü bir oluyor. Büyük bir camia bu ivmeyle başarıya yürüyor'' ifadelerini kullandı.
''HİÇBİR TEKNİK DİREKTÖRLE GÖRÜŞMEDİK''
Ali Dürüst, Ünal Aysal'ın yeni sezon için teknik direktör Fatih Terim'le anlaştığı iddialarını yalanlarken, şunları söyledi:
''Fatih Terim dahil olmak üzere şu anda hiçbir teknik direktörle görüşmemiz olmadı. Galatasaray'da başarılı olmuş bazı isimler konuşulabilir. Benim kriterim, Galatasaray'ı başarıya taşıyacak en uygun seçimi yapmaktır. Hiçbir ismi masaya yatırmadık. Bunun için çok erken. Galatasaray için en uygunu neyse, o yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda bir isim yok.''
"FUTBOL ŞUBESİ OLMAYACAK"
Galatasaray'da göreve gelmeleri halinde futbol şubesinin olmayacağını belirten Dürüst, ''Futbol önemli bir olay. Eğer seçilirsek, hep beraber bu işin içinde olacağız. Burası 1 kişiye bırakılamayacak kadar önemlidir. Bizim amacımız, en uygun teknik direktör ve en uygun oyuncularla bu takımı oluşturup, işi onlara teslim etmek. Ondan sonra biz bu işin içinde olmayacağız. Kendi işimize bakacağız'' şeklinde konuştu.
''ÖNEMLİ OLAN ARDA'NIN KARARI''
Adı İspanya'nın Atletico Madrid ekibiyle anılan Arda Turan'la ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Dürüst, ''Arda'nın değeri tartışılmaz, ama oyuncunun isteği önemli. Ben ümit ediyorum ki Arda o huzuru bulacaktır ve burada kalacaktır. Öncelik yine oyuncunun tercihidir. O emeğini satıyor ve onun isteğine saygımız var'' dedi.
"TABİİ Kİ YILDIZLAR GELECEK"
Gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek Galatasaray'ın yıldız oyuncu transferi yapıp yapamayacağı sorusuna ise Ali Dürüst, ''Tabii ki yıldızlar da gelecek. Amacımız şampiyon olmak ve bunun için gerekli tedbirleri alacağız. Mevcut takımımız var, bu takımı yukarı taşımamız lazım. Biz bu oyuncularla devam edeceğiz. Tabii ki takviye yapacağız. Transfer de bu anlamda olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.
İste taraftar faktoru budur! Cem Sultan bu laflari ederek taraftarina sigindi ve galip cikan da o oldu. Servet ayagini denk alsin bundan sonra. Cok sevindim bu habere cok. Tek kelime laf edemediler cocuga, tek kelime. Helal olsun.
Turgay Kıran CNN türkde canlı yayında listesindeki antrenör ve futbolcu listesini açıkladı !
http://tvarsivi.com/player.php?y=4&z...-10%2016:46:00
http://tvarsivi.com/player.php?y=4&z...-10%2016:47:00
Burdan izleyebilirsiniz.
Teknik Direktör Adayları
Abdullah Avcı
Ottmar Hiztfeld
Pablo Correa (Nancy)
Oyuncu Listesi
Sinan Bolat
Kévin Gameiro (Lorient)
Lynel Kitambala (Lorient)
Victor Elm (Heerenveen)
Stanislav Manolev (Eindhoven)
Serdar Gürler (Sochaux)
Kévin Théophile-Catherine(Rennes)
Amalfitano (Lorient)
http://www.hizliupload.com/img/60285320618512295457.jpg
http://www.hizliupload.com/img/19860614471446019534.jpg
http://www.hizliupload.com/img/29713627027065328853.jpg
http://www.hizliupload.com/img/52537199873545627767.jpg
http://www.hizliupload.com/img/07885595171935838010.jpg
Haber Emrah Abi'nin GSCimbom.com'daki kendi yazısıdır...
Amalfitano,Kitambala,Gameiro boş oyuncu değil..Kıran seçilemeyeceğine göre heyecan'a gerek yok..
Brezilya liginden söylediği oyuncuyu bir türlü bulamadım..
Aslında güzel seçimler yapmış. Şu an ki mali duruma göre bu eklemeler yapılırsa Galatasaray gelecek sezon toparlanır. Ama Turgay Kıran'ın şansı sıfıra yakın gözüküyor.
Ünal Aysal bu akşam 19:30'da Ekibini tanıtacak..GS tv canlı verecek..Ntvspor bağlanırsa izleriz..
Aysalın yemeklerine 1000, helvacının yemeklerine 300 kişi geliyor.
Turgay Kıran'ın oyuncu listesinden sadece Viktor Elm'i tanıyorum. Diğerleri hakkında hiçbir fikrim yok. Teknik adam listesinde de Abdullah Avcı gözüme çarptı.
AÇIKLAMA
Galatasaray Sportif A.Ş. Aleyhine QVT fonu tarafından açılmış olan 7 adet dava, QVT fonun talebi üzerine karşılıklı olarak sona erdirilmiştir.
Kamuoyuna Duyurulur
Galatasaray Spor Kulübü
GS bu isimlerle başarıya gidemez bence hele iki brezilyalı söylemiş nette bile bulunmuyo
tribundergi: Galatasaray'da Adnan Polat ve ekibi yarin kulube ve calisanlarina veda ediyor.
Olmayacağından %99 eminiz fakat bir kadro yapmaktan bir şey çıkmaz.
-------------------------Sinan Bolat---------------------------------
Sabri----------Servet-------------------Neill------Çağlar---------
(Catherine)
--------------------Ayhan---------Amalfitano---------------------
-Pino-------------------Viktor Elm-----------------------Arda
(Serdar Gürler)--------------------------------------(Kitambala)
-------------------------Baros------------------------------------
Taleplerimizi karşılar mı ? Hayır, bence yetersiz.
Bu kadro da listelesindeki tum oyuncularla anlasirlarsa ortaya cikacak.
Ertem Şener: Arda Turan, Guti aracılığıyla Madrid'de evini seçti. Dünyaca ünlü bir yıldızla komşu olacak
Ertem Şener: 3 başkan biraraya gelse bile Arda'yı tutamayacak. Önümüzdeki hafta GS'den ayrılacak. Çünkü tesislerdeki eşyalarını dahi topladı.
Ertem Şener şu ara çok iddiada bulunuyor, biri patlarsa fena olacak :D
"Rahat bir başkan olacağım"
10 Mayıs 2011 19:37 | NTVSpor.net
Galatasaray'da 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Kongre'de başkan adayı olan Ünal Aysal, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.
http://media1.ntvspor.net/C/I/144/aysal_M65OE.jpg
Galatasaray'da Cumartesi günü yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının çalışmaları devam ediyor. Seçimde favori olarak gösterilen Ünal Aysal ve ekibi Galatasaray Adası'nda kulüp üyeleriyle buluştu. Bu buluşma öncesi NTV Spor'dan Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı. Ekibinin çok iyi bir ekip olduğunu söyleyen Aysal, seçilmesi halinde rahat bir başkanlık yapacağını düşündüğünü belirtti. Aysal ayrıca Galatasaraylı taraftarlara mutlu senerler yaşatacaklarını vaad etti.
"RAHAT BİR BAŞKAN OLACAĞIM"
Ekip olarak çok iyi çalıştıklarını belirten Ünal Aysal "Aslında bu defa alışılmışın tersine cok kısa bir sürede seçim hazırlıkları yapmak zorunda kaldık. Normal seçim sürecinde başkan adayları hazırlıklarına 6 ay önceden başlıyor. Onun için sizleri bu kısa sürede sık sık rahatsız ediyoruz. Baktığımızda her sey tahminimizden daha iyi gidiyor. Çok iyi bir ekibe sahibim. Hepsi görevlerine yatkın ve görevlerini çok iyi yapıyorlar. Eğer seçilirsem rahat bir başkanlık yürüteceğim gibi hissediyorum. Önümüzde yapacak çok iş var. Ancak bunu en iyi şekilde yere getircegimize inanıyorum. Taraftarımıza mutlu seneler yaşatacağız. Farkındaysanız tek sene demiyorum. Gatalatasaray'a hakettiği başarıyı yakalatacacağız" şekllinde konuştu.
"HAYATIMDA HEP KRİZ YÖNETİMİ YAPTIM"
Galatasaray'in önündeki problemleri bildiğini söyleyen Aysal, "Hayatımda hep kriz yönetimi yaptıum. Bu da bir kriz yönetimi. Her sey kısa sürede yapıldı. Umarım Galatasaray'ın başarısı için uzun süreye ihtiyaç olmaz" dedi.
"HENÜZ KİMSEYLE ANLAŞMADIK"
Transfer çalışmalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Ünal Aysal, "Süremiz kısa, hazırlıksız yakalanmamak için Bülent Tulun dahil bir çok arkadaşımız piyasayı tanıyorlar. En iyi şartlarda eksiklerimizi nasıl tamamlarız, buna bakıyorlar. Ancak henüz kimseyle anlaştık diyemeyiz" şeklinde konuştu.
"EN UYGUN ORTAMI HAZIRLAYACAĞIZ"
Futbol dışındaki şubelere de tesisler kazandırmak istediklerini belirten Aysal, "12 tane amatör şubemiz var. Galatasaray bir spor kulübü. Önceligimiz bütün dallarda başarıyı yakalamak. Futbolda güzel bir tesisimiz oldu. Bazı eksikleri var ancak onları da en yakın zamanda gidereceğiz. Amatör şubelerde de tesislere ihtiyacımız var. Sporcularımıza en uygun ortamı oluşturmamız gerekiyor." dedi.
"KAFAMDA İSİMLER VAR"
Ünal Aysal teknik direktörlük konusunda kafasında bazı isimlerin olduğunu da açıkladı. Aysal "Kafamda isimler baya iyi ve önemli isimler var. Ancak tabii ki sadece bizim istememiz yetmiyor. Onların da istemesi ve kontrat durumları ya da işe hazır olup olmadıkları önemli. Bütçe olayları da var. Ondan en iyi kararı verip takımımızın başına en iyi teknik adamı getireceğiz" dedi.
"HERKESİN ŞANSI EŞİT"
Son olarak şeçilme şansını da değerlendiren Aysal "Diğer arkadaşlarımla eşit şansım var. Daha az değil. Buraya gelemeyen Galatasaray üyelerinden tek ricam var. Kime oy verirlerse versin, seçecekleri adayı güçlendirmek için gelip oy kullansınlar. Oyunu atmayan hiçbir üyenin Galatasaray ile ilgili fikir üretmesi gerçekçi olamaz" diyerek sözlerini tamamladı.
Teknik direktörün kontratından bahsetmesi açıkçası aklıma Lucescu'yu getirmedi değil.
Adnan Polat son noktayı koydu!
11 Mayıs 2011 14:43 | NTVSpor.net
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, sarı kırmızılı kulübe veda etmeye hazırlandığı bugünlerde, bir veda toplantısı düzenledi. Çarpıcı açıklamalar yapan Polat, karşısındaki oluşumdan, hatalarından ve planlarından bahsetti. Aktif görev döneminin bittiğini ifade eden Polat, kongrede yer almayacağını belirtti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/144/ad..._600_9NF49.jpg
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'a veda ederken, gazetecilerin katıldığı ve NTV Spor'dan canlı yayınlanan programda, hem yönetimini hem de yaşadıklarını değerlendirdi.
"3 BAŞKAN ADAYINDAN 1'İNİN KAZANMASINI İSTEMEM"
Merak edilen konular hakkında açıklamalar yapan Adnan Polat, bundan sonra Galatasaray'da aktif görev yapmayacağını ve 7-14 Mayıs'taki genel kurulda, oy kullanmayacağını ifade etti. Üç başkan adayına da aynı mesafede olması gerektiğini belirten Polat, "İsim vermeyeceğim ancak 1 tanesinin kazanmasını istemem" dedi.
NTV Spor'dan Haluk Yürekli ve Güntekin Onay'ın yer aldığı "Adnan Polat'la Son Nokta" programında gazeteciler Faik Çetiner, Levent Tüzemen, Bahri Havadır ve Nebil Evren de sorularını iletti. Program, Galatasaray TV'den Can Erbesler tarafından sunuldu.
Mali Genel Kurul'da ve devamında yaşananları "bir darba" olarak adlandıran Adnan Polat, veda günü olarak isimlendirdiği buluşmada, akşam futbolcuların da katılacağı geniş kapsamlı bir veda yemeği düzenlediklerini belirtti. Programın sonlarına doğru Galatasaray Kaptanı Arda Turan, duygusal bir mektup kaleme alarak Murat Yalçındağ ile programa yollarken, Arda Turan'ın, gözyaşları içerisinde yazdığını ifade ettiği mektup, Adnan Polat'ın da duydusal anlar yaşamasına sebep oldu.
"Beş yıla sığmayan projeler, hüzünler, sevinçler, gururlar, pişmanlıklar, son genel kurul ve sonrasında yaşananlar... Nasıl başladı, nasıl bitirdi ve geriye ne bıraktı?" şeklinde Galatasaray'ın resmi internet sitesinden anons edilen programda, Adnan Polat, Özhan Canaydın döneminde başlayan görevlerini, başkanlık dönemini ve son zamanlarda yaşananları aktardı.
"KONGREDE OY KULLANMAYACAĞIM"
Kongrede, başkan seçimini tamamladıktan sonra oradan ayrılacağım. Kongrenin devamında yer almayacağım. Çünkü ne bana yapılanları ne de Galatasaray makamına yapılanlarını yakıştıramıyorum. Kongrede oy kullanmayacağım.
"KIRGINIM"
Kızgın değil ama kırgınım. Artık Galatasaray'da misyonumu tamamladım. 9 sene tam zamanlı görev yapmak kolay değil. Gönlüm de rahat, bundan sonra Galatasaray'ın önünün açık olduğunu düşünüyorum. Yeni bir proje yapılmasını beklemiyorum, bundan sonra gelecek olan yönetimler varolan projeleri tamamlasalar görevlerini yerine getirmiş olurlar.
"MAÇ İZLEMEYE GELECEĞİM"
Arena'da maçları izlemeye geleceğim. Hep Galatasaraylı olacağım. Her zaman bir destek isterlerse vereceğim. Ancak bundan sonra Galatasaray'da aktif görev yapmayacağım.
ARDA'DAN DUYGUSAL BİR MEKTUP GELDİ
Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın açıklamalarının sonlarına doğru, Galatasaray Kaptanı Arda Turan, takım arkadaşlarının da altına imza attığı bir mektubu Adnan Polat'a yolladı. Programda okunan mektup, Adnan Polat'ın duygusal anlar yaşamasına sebep oldu.
Arda Turan'dan Adnan Polat'a veda mektubu,
"Sevgili Başkanım, size olan duygularımı kağıda dökmek istedim. Her şeyden önce sizinle gurur duyuyorum. Siz tarihin gerçek kazananı olacaksınız. Bunu yazarken ağlıyorum ama kim ne derse desin sizi çok seviyorum. Kariyerimde emeğiniz çok büyüktür. Bize gösterdiğiniz adamlıktan dolayı size çok teşekkür ederim. Ben herkese en dik duruşlu bir Galatasaraylıdan bahsedeceğim, bu isim de Adnan Polat'tır." Arda Turan'ın mektubunun tamamına ulaşmak için TIKLAYIN
.::ADNAN POLAT İLE A'DAN Z'YE::.
"TT ARENA'DA GELİRİMİZ 80 MİLYON DOLAR"
"Camianın sesine kulak verip seçime gittik. İnşallah hayırlısı olur" diyen Polat, "Türk Telekom Arena'nın maliyeti 180'den 310 milyon Euro'ya çıktı. Türk Telekom Arena'nın kullanım hakkı sözleşmesinde maliyet nedeniyle değişiklikler oldu. Sami Yen'deki gelir 20 milyon dolar, Türk Telekom Arena'daki gelirimiz 80 milyon dolar" diye konuştu.
“FUTBOL DIŞINDA BAŞARISIZ OLMADIK”
Kendisinden sonraki yönetimlere minimum problem bırakmaya gayret gösterdiğinin altına çizen Polat, futbol dışındaki branşlarda başarısız olduklarını kabul etmediğini söyledi. Polat en son oynanan Kasımpaşa maçının 18 kişilik kadrosunda 12 Milli oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.
"BU SEZON 14 MAÇIMIZI HAKEMLER KATLETTİ"
Polat, UEFA Kupası'nı kazandıkları dönemde aleyhlerine hakem kararı olmadığını belirtti ve bu sezon 14 maçlarının tamamen hakem hatalarıyla katledildiğini de sözlerine ekledi. Polat, şampiyonluk için dış unsurların da kendilerine dokunmaması gerektiğini söyledi.
“SEZGİN’İN EN BÜYÜK HATASI İLETİŞİM EKSİKLİĞİ OLDU”
"Florya'da istediği otoriteyi ve düzeni sağlayamadığını belirten Polat, "Adnan Sezgin hep hedef gösterildi, takımın kimyası tutmadı. Adnan Sezgin'in en büyük hatası iletişim eksikliği olmasıdır" dedi.
“SKIBBE VE RIJKAARD ÇOK MEDENİ ANTRENÖRLERDİ”
Çalıştığı teknik adamlar arasında Skibbe ve Rijkaard'ın çok yumuşak ve fazla medeni antrenörler olduğunu belirten Polat, "Florya'ya zaman ayıramadım, oradaki arkadaşlarda iletişimi sağlayamadım. Rijkaard ikazlarımı hiç dikkate almadı ve Türkiye'ye adapte olamadı. Rijkaard ne kadar sakin ise Hagi o kadar fevriydi. Rijkaard futbolcuları çok serbest bıraktı, Hagi ise çok yıprattı. Fatih Terim Türkiye'de çalışmayı uygun görmediği için teklifimizi kabul etmedi" diye konuştu.
"KEİTA'NIN GİTMESİNİ RIJKAARD İSTEDİ"
Keita'nın gidişine de değinen Polat, "Gönderilmesini Rijkaard istedi. İzinlerden geç dönüyordu. Misimovic'in Hagi ile yıldızı barışmadı. Tembel bir oyuncuydu. Ya Misimovic ya Hagi'yi gönderecektim. Hagi ile konuştuk geri adım atmadı" dedi.
“4-3-3 HİÇ UYMADI”
Giden teknik adamları yakanın 4-3-3 sistemi olduğunun altını çizen Polat, bu sistemin sarı-kırmızı takıma uymadığını söyledi.
"TÜRKİYE İÇİN ATATÜRK NEYSE GALATASARAY İÇİN ALİ SAMİ YEN O'DUR"
6'da 6 yapıp şampiyon oldukların takımı kendisinin ve Adnan Sezgin'in yaptığını söyleyen Polat, "Stadın devre arasında açılmasını istemeyen bir çok Galatasaraylı oldu. Stat açılışı organizasyonunda kulübün cebinden 1 kuruş çıkmadı. Selahattin Beyazıt bana stat açılışında kötü olaylar olacağını söyledi. Stat açılışı davetiyelerinde Ali Sami Yen ismini atlamam hataydı. Türkiye için Atatürk neyse, Galatasaray için Ali Sami Yen o'dur" diye konuştu.
“İNAN KIRAÇ YAYLIM ATEŞİNE TUTTU”
Polat, "İnan Kıraç açılıştan önce bizi yaylım ateşine tuttu. Emniyet müdürleri açılış öncesi provokatör gruplar olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu protesto olacağı için açılışa gelmediler. TOKİ başkanı amacını aşan sözler söyleyince statta kıyamet koptu. Provokatör yerine protestocu deyince bir anda hedef tahtasına kondum. TOKİ başkanı bir çuval inciri berbat ettim deyip, özür diledi" şeklinde konuştu.
"KİMSE ENKAZ DEVRALMIYOR"
Yeni gelen yönetimin enkaz devralacağının doğru olmadığını söyleyen Polat, "Gelirlerimizle borçlarımız arasındaki oranı lehimize azalttık. Sponsor gelirlerimiz 35 milyon dolardan 210 milyon dolara çıktı. Yeni yönetimin amatörlerde başarı istikrarı için tesisleşmeye önem vermesi lazım. Galatasaray'da borç arttı ama şirket birleşmesi bize tasarruf ettirdi. Galatasaray'da 2.5 Milyar dolarlık bir değer kazancı oluştu. Kimse enkaz devrettiğimizi söyleyemez. Kulübü sıfır borçla devretmeyi bile planlıyordum. 20 Milyon dolar ödeme yaparsak 2010 yılından kalan borcumuz kalmıyor" dedi.
“ARENA’DA AVRUPA MAÇLARI OYNAMAYI HEDEFLİYORDUK”
Devre arasında yaklaşık 11 milyon euro bonservis bedeli ödeyip transfer yaptıklarını söyleyen Polat, "Türk Telekom Arena'da Avrupa Kupaları oynayıp, o parayı çıkaracağımızı düşünmüştük. 1-2 sene futbolda kaybettik ama Galatasaray'ın 20 senesini kazandık" diye konuştu.
“TÜZÜK BİR TABUYDU”
Tüzüğün bir tabu olduğunu, kendisinin de bu tabunun kalkmasını istediğini söyleyen Polat, "Özhan Canaydın bana 'Tüzüğe dokunma elin yanar' demişti. Üniversitelilerin otomatikmen üye olması maddesine ben müdahale ettim" dedi.
"GALATASARAY'IN BÜYÜKLERİ MALİ KONGREDE LİSELİLERİ KULLANDI"
Polat, "Mali Kongre'den önce bana seçime gitmem için çok baskı yapıldı. Mali Kongre'de ibra edilmemekten çok daha üzücü organize olaylar oldu. Galatasaray'ın büyükleri, mali kongrede liselileri kullandı. İbradan önce de seçim kararı alacağıma dair sinyalleri vermiştim. Samim Baki'yi Mali Kongre'nin iptali davası açmaktan vazgeçiremedim. Cumhuriyet Savcılığı, Mali Kongre'de olanlar için ifademi aldı. Cumhuriyet Savcılığı'na İnan Kıraç'ın ibrasızlık anonsu verdiğini söyledim. Süre gelen tartışmalarla Galatasaray büyük yara aldı. Mahkeme organizasyonu yapsaydım 500 kişiye dava açtırırdım" şeklinde konuştu.
"MALİ KONGREDE YAPILANLARI ASLA AFFEDEMİYORUM"
Divan Başkanı İrfan Aktar tarafsızlığını kaybettiği için istifa etmesi gerektiğini belirten Polat, "Mali kongrede yapılanları asla affedemiyorum. İdari ibrasızlık yolsuzluk yapmışız gibi bir algı yarattı. İnan Kıraç ile Faruk Süren logo konusunda mahkemelik olmuştu. Mazbatalarımızı verene kadar görevimizin başındayız. Koltuğa yapışıp kalma niyetimiz olsa bu seçim kararını bana aldıramazlardı. İdari ibrasızlık nedeniyle seçim kararı aldığımızı belirtip, seçimin önünü açtık. Seçim olacak ve olmalı ama artık hukukta her şeyin olabileceğine inandım. Yeni tüzüğe göre gelen yönetimin kaç yıl görev yapacağı konusu tartışılmalı" diye konuştu.
"ARDA'YA HAYATINI YAŞAMASI İMKANI VERİLMİYOR, O YÜZDEN GİTMEK İSTİYOR"
Haldun Üstünel'i bir kenara koyduğunu ve seçildiklerinden itibaren çok yıpratıldıklarını belirten Polat, "Yeni yönetim bana danışacaktır. Kulübün tamamını her şeyiyle bilen bir kişiyim. Bu dönemde Galatasaray'da sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum" dedi.
Kaptan Arda ile ilgili de konuşan Polat, "Arda'ya teklif geldi ama şu ortamda Arda'yı vermek doğru olmazdı. Arda Galatasaray'da iyi bir başarı sağlayıp öyle gitmeli. Arda iyi bir kaptan. Onu kaptan yaparak iyi bir karar verdim. Arda'ya hayatını yaşanması imkanı verilmiyor. Bu yüzden gitmek istiyor" dedi.
Kongreye gitmek istemediğini ancak genel kurulda sunuş yapması gerektiğini belirten Polat, "Oy kullanmayacağım. Kızgın değilim. Kırgınım. Artık Galatasaray'da misyonumu tamamladım. Yeni yönetim mevcut projeleri bitirsin. İşin hakkını vermiş olur" diye konuştu.
"KİMSE GALATASARAY SEVGİSİNİ YÜREĞİMDEN SÖKÜP ALAMAZ"
Kendisinin 2006 yılında merhum başkan Özhan Canaydın'ın o dönemde yönetici bulamadığını ve kendisine çok ısrar ettiğin için yöneticiliğe soyunduğunun altını çizen Polat, "Maçlara gideceğim. Kimse Galatasaray sevgisini yüreğimden söküp alamaz" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin zaten Galatasaray olamayacağını çünkü kendilerinin başka boyutta olduğunu söyleyen Polat, "Çok önemli 4 oyuncu ile ön anlaşma yapmıştık. Gönderilmesi gereken birçok futbolcu var. Takımın yarısı değişmeli. A Milli oyuncularımız mutlaka takımda tutulmalı" dedi.
"SEÇİM KARARINI AÇIKLAYACAKTIM AMA BÖYLE OLSUN İSTEMEDİM"
Polat, "Mali genel kuruldan sonra seçim kararını açıklayacaktım ama böyle olsun istemedim. Mali kongrede olanlar Galatasaray kültüründe olmayan şeyler. Galatasaray Liseli olmayanlar derneği kurmak isteyenler bile var. Liseli-Lisesiz ayrımı olmaması için yoğun çaba sarfettim. Muhalafeti kışkırtanlar Galatasaraylıları küstürdü" diye konuştu.
adnan Polat’ın Açıklamalarından Satırbaşları
Düşündüğüm Projelerin Hepsini Bitirdim Ama Futbolda Kabus Gibi Başarısız Olduk. Futbolun Kötü Gitmesi Camianın Ve Taraftarın Moralini çok Bozdu
2006'da Büyük Ekonomik Sıkıntı Ve Yanlış şirket Yapılanması Vardı. Finansal Yapılanmaya Gittik. Galatasaray Gelir üretebilecek Bir Noktaya Geldi
Göreve Geldiğimizde Stat Ve Tesisleşme Anlamında Büyük Sıkıntılarımız Vardı. Camiada Ilişkileri Düzeltmek Gerekiyordu. Bu Konularda Adımlar Attık
Benden Sonraki Yönetime Minimum Problem Bırakmaya Gayret Gösteriyorum
Futbol Dışındaki Branşlarda Başarısız Olduğumuzu Kabul Etmiyorum
şampiyonluk Için Dış Unsurların Size Dokunmaması Gerekiyor. Bu Sezon 14 Maçımız Tamamen Hakem Hatasıyla Katledildi
Florya'da Istediğim Otoriteyi Ve Düzeni Sağlayamadım. Oraya Zaman Ayıramadım, Oradaki Arkadaşlar Da Iletişimi Sağlayamadı
Giden Teknik Direktörlerimizi Yakan şey, 4-3-3 Sisteminde ısrar Etmeleri Oldu. 4-3-3 Sistemi Galatasaray'a Uyan Bir Sistem Değil
Başkan Olduktan 2 Gün Sonra Feldkamp Istifa Etti.6'da 6 Yapıp şampiyon Olduğumuzda Takımı Ben Ve Adnan Sezgin Yapıyorduk
Galatasaay Başkanı Adnan Polat: Eski Başkanlardan Selahattin Beyazıt Bana Stat Açılışında Kötü Olaylar Olacağını Söyledi
Yeni Gelen Yönetimin Enkaz Devralacağı Doğru Değil. Kulübü Sıfır Borçla Devretmeyi Bile Planlıyordum
Rıjkaard Ikazlarımı Hiç Dikkate Almadı Ve Türkiye'ye Adapte Olamadı, Rıjkaard Ne Kadar Sakin Ise, Hagı O Kadar Fevriydi
Mali Kongre'de Ibra Edilmemekten çok Daha üzücü Organize Olaylar Oldu. Galatasaray'ın Büyükleri, Mali Kongrede Liselileri Kullandı
Ibradan önce De Seçim Kararı Alacağıma Dair Sinyalleri Vermiştim. Süre Gelen Tartışmalarla Galatasaray Büyük Yara Aldı
Divan Başkanı Irfan Aktar Tarafsızlığını Kaybettiği Için Istifa Etmeli
Koltuğa Yapışıp Kalma Niyetimiz Olsa Seçim Kararını Bana Aldıramazlardı
Fenerbahçe Zaten Galatasaray Olamaz. Biz Başka Bir Boyuttayız. Bize Ulaşması Mümkün Değil
Yeni Yönetim Bana Danışacaktır. Kulübün Tamamını Her şeyiyle Bilen Bir Kişiyim
Arda'ya Teklif Geldi Ama şu Ortamda Arda'yı Vermek Doğru Olmazdı. Arda Iyi Bir Kaptan. Onu Kaptan Yaparak Iyi Bir Karar Verdim
Kongreye Gitmek Istemiyorum Ama Genel Kurula Sunuş Yapmam Gerekiyor. Oy Kullanmayacağım
Kızgın Değil Kırgınım. Artık Galatasaray Kulübü'nde Misyonumu Tamamladım. Bundan Sonra Aktif Olarak Galatasaray Defterini Kapattım Diye Düşünüyorum
Maçlara Gideceğim. Kimse Galatasaray Sevgisini Yüreğimden Söküp Alamaz
Galatasaray Liseli Olmayanlar Derneği Kurmak Isteyenler Bile Var. Liseli-lisesiz Ayrımı Olmaması Için Yoğun çaba Sarfettim
üç Başkan Adayına Da Aynı Mesafede Olmalıyım. Ama Bir Tanesinin Kazanmasını Istemem
Ikinci Dönemimde Yönetim Kurulunu Seçerken Hata Yaptım. Tekrar Seçilseydim Yönetim Kurulundan Birkaç Ismi Değiştirmek Isterdim
Başkan Adaylarının Derin Galatasaray Projesi Olup Olmadığını Zaman Gösterecek. Seçime Katılsam Kazanırdım Diye Düşünüyorum
Gönderilmesi Gereken Birçok Futbolcu Var. Takımın Yarısı Değişmeli. A Milli Oyuncularımız Mutlaka Takımda Tutulmalı
Federasyon Başkanına Ve Mhk Başkanına Hiç Güvenmiyorum. Haziran'da Seçim Var. Allah Yollarını Açık Etsin
Inan Kıraç, Faruk Süren, Irfan Aktar, Hayri Kozak, Muhalefeti Kışkırtma Operasyonunu Düzenleyen Isimlerden Bazıları
Değişim Sürerken Kulüp Kültürünü Ve Geleneklerini Koruyacak. Yeni üyelere Kültürümüzü Ve Geleneğimizi Iyi Anlatmalıyız
Arda'dan Polat'a duygulandıran mektup
11 Mayıs 2011 16:42 | NTV Spor ve Ajanslar
Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın medya mensuplarının sorularını yanıtladığı programa Arda Turan'ın yazdığı mektup damgasını vurdu. Mektubun okunduğu sıralarda duygulanan Polat, gözyaşlarına hakim olamadı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/144/ardapolat_IS8O0.jpg
Galatasaray Futbol Takımı Arda Turan, başkanlık koltuğunda son günlerini geçiren Adnan Polat'a bir mektup yazarak duygularını aktardı.
ARDA TURAN:
''Sevgili başkanım, size olan duygularımı kağıda dökmek istedim çünkü bunları söyleyeceğim her an çok üzülüyorum ve en iyisi yazmak diye düşündüm'' ifadesini kullanan Arda, ''Her şeyden önce bir Galatasaraylı olarak sizinle gurur duyuyorum. Hiçbir zaman yıkılmadığınız için, bize Galatasaraylılığı öğrettiğiniz için ve inandıklarınız uğruna kendinizi feda ettiğiniz için. Tüm kalbimle söylüyorum ki siz şu anda kaybetmiş gibi gözükseniz de tarihin gerçek kazananı olacaksınız. Yemediniz, içmediniz, uyumadınız, savaştınız. Bu bile sizin ne kadar büyük bir insan olduğunuzu gösterir. Bunu yazarken ağlıyorum ama şunu bilin, kim ne derse desin, günahlarınızla, sevaplarınızla sizi çok seviyorum'' diye konuştu.
''EN DİK DURUŞLU GALATASARAYLI''
Arda Turan mektubunda, bu ülkede yaşadıklarında, gördüğü saygıda, sevgide, kariyerinde, Adnan Polat'ın emeği ve katkısının çok büyük olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Eğer ben bugün Galatasaray kaptanıysam, hayallerimin zirvesindeysem, sizin sayenizdedir. Çünkü Galatasaray kaptanlığı hayatımda benim için en önemli onurdur. Size minnettarım ama yaşadıklarınızın bir sorumlusu olarak da sizden özür diliyorum, ne olur kabul edin. Size ve ekibinize bize gösterdiğiniz destekten, adamlıktan, sabırdan, dolayı teşekkür ederim. Ben yaşlanınca sevdiklerime, çocuklarıma, aileme, dostlarıma, tanıdığım en dik duruşlu bir Galatasaraylı'dan bahsedeceğim. Bu kişinin adı Adnan Polat'tır.''
Başkan Polat'ın, Arda'nın mektubunun okunması sırasında duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.
Mehmet Ekici bremen ile anlaşdı..Üstüne soğuk bir su içebiliriz.
Bu sene yapılan her hamle mi fiyasko olur arkadaş. Ne vardı da devre arası anlaşmadınız gelecek sezon için? Hey allahım.
Galatasaray, yıldızsız olmaz
Galatasaray’ın başkan adayı Ünal Aysal, Galatasaray’ın yıldız futbolcusuz olmayacağını söyledi.
Radyospor’da Özgür Sancar’ la Haber Özel Programı’nda canlı yayın konuğu olan Aysal, teknik direktör konusundaki fikrinin henüz netleşmediğini, kesin kararı 23 Mayıs’tan sonraki hafta vereceğini belirterek, hem bu konuda hem de seçimle ilgili geri bildirimler konusundaki izlenimi hakkında kamuoyuna önemli bir mesaj verdi.
HER ÜYENİN GELİP OYUNU KULLANMASINI BEKLİYORUM
Ünal Aysal, “Bu seçimin Galatasaray için bir dönüm noktası olması gerekmektedir. Bundan böyle güzel günler yaşamayı arzu ediyoruz. Yaşayacağımıza da inanıyorum. Bütün Galatasaraylılar’dan tek ricam, gelip oylarını kullanmaları, seçilecek başkana yetki ve güvenlerini bildirmeleri. Umarım Cumartesi günü başarı bir seçim olacak” dedi.
3 ADAYIN DA ŞANSI EŞİT…
Aysal, adayların şansının eşit olduğunu belirterek, “Bence ben dahil diğer aday arkadaşlarımız elimizden geleni yaptık. Artık kararı üyeler verecek. Ben herkesin şansının eşit olduğunu düşünüyorum. Umarım bu seçim de kazanan Galatasaray olur” diye konuştu.
HER ALANDA SPORTİF BAŞARI; BUNUN İÇİN DE GÜÇLÜ BİR MALİ – İDARİ YAPI
İlk hedefimiz sportif başarıdır. Sadece futbolda değil, diğer branşlarda da başarıyı esas ediniyoruz; ancak önemli olan başarının sürekli olmasıdır. Bir defalık, geçici başarılar benim önceliklerim arasında değil. Bu nedenle mali ve idari başarı sportif başarının öncüsü ve temeli olacaktır. Önceliğim budur.
TEKNİK DİREKTÖR KONUSUNDAKİ KARARIMIZI 23 MAYIS’TAN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ
Teknik direktör konusundaki fikrinin netleşmediğini belirten Aysal, “Teknik direktör konusundaki fikrim netleşmedi. Bu konuyu ayın 23’ünden sonraki dönemde kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu.
TRANSFERDE LİSTELER HAZIR; TARAFTARIMIZ MERAK ETMESİN
Transfer çalışmalarında önemli adımlar attıklarını dile getiren Aysal, “Futbol takımı için elimizde pek çok araştırılmış, hazırlanmış listeler var. Bu listeler doğrultusunda ihtiyaçlar doğrultusunda gereken yapılacaktır. Galatasaraylılar merak etmesin. Bu konuda hiçbir gayretten kaçınmıyoruz. Taraftarımız bunu böyle bilsin” şeklinde konuştu.
GALATASARAY YILDIZSIZ OLMAZ; MUHAKKAK YILDIZ OLACAKTIR
Yıldız futbolcu transferi yapacaklarını ifade eden Ünal Aysal, “Galatasaray yıldız futbolcusuz olmaz; muhakkak yıldız futbolcu olacaktır; ama bunun yanında genç futbolculara da yer vereceğiz” dedi.
Radyospor
Ünal Aysal'ın başarılı olacağını düşünmüyorum uzun vadede. Kısa vadede getirecek başarıda extra mali yük bindirir kulube.
Ünal Aysal tek ve büyük bir vaadi var bildiğim. Tüm branşlarda kurumsallaşma. Başarırsa devrim olur. Başaramazsa kısa vadedeki sevinçlerle kalırız.