Son update'de PPM olarak Lincoln'de sadece "Places Shots" ve "Curls Balls" var halbuki orijinal DB'de en azindan "Dictates Tempo" "Tries Killer Balls Often" ve sanirim bir tane daha PPM'i vardi.
Printable View
Son update'de PPM olarak Lincoln'de sadece "Places Shots" ve "Curls Balls" var halbuki orijinal DB'de en azindan "Dictates Tempo" "Tries Killer Balls Often" ve sanirim bir tane daha PPM'i vardi.
Bizim yolladigimiz veritabaninda:
Curls Ball
Dictates Tempo
Places Shots
Tries Killer Balls often
Tries long range passes
PPM'leri ver olarak gorunuyor. SI'a sorarim neden bu farkliligin oldugunu.
Ömer Abi Mehmet Topal için ca pa ve özellik olarak neler düşünoyrsun öğrnebilirmiyiz?
Beni bu yil en cok sasirtan isim gercekten Emre Güngör oldu.. hic bu kadar iyi performans beklemiyordum.. Top kapma, markaj ve posizyon alma özellikleri 14-16 olmali..
Bide Servet boyuna pozuna göre cok cevik ve hizli.. pace kac civarlarinda olur?
Bide Arda Turan konusu..Bence bazi fizik özellikleri artmali..stamina ve strenght gibi.. Sonra Team Work ve Work rate'de artis olabilir..Consistency'de belki birkac puan artar..
M.Topal'ida belki tamamen yeniden yapilmali.. Suan en iyi Türk "önlibero" Türkiyede..
vallahi perpetua SI in nasıl ağırlaklar ortaya koyacağını bilemem ama bildiğim ve gördüğüm aykut erçetinin mükemmel bir kalecilik gösterdiği ve muhakkak üzerinde çalışılması gerektiği...reflexleri çok iyi kalecilik sezgileri süper..yantoplarda biraz daha zayıf ama hızlı ve çevik...bana göre volkandan daha aşağısını hak etmiyor..bu sezon iki mükemmel kaleci seyrettim biri boltondan el hapsi biride son haftalarda aykut...gerçi başarısında defansın da payı var muhakkak ama kendi meziyetleride harika...volkanı eouro 2008 de kesemesede yedeği en azından yedek bile olsa şampiyonayada götürülmesi gerektiği kanaatindeyim..
Aykut son 7 macta 2 gol yedi yanılmıyorsam.. Dünkü Aydın ın vurduğu sutu cok az kişi cıkarabilir . Aykut da artış olmalı.
Emre Güngör de cok yerinde müdahaleler yapıyor. Onda da biraz artış olabilir.
sahi hep düşünüyorum emre güngör neden milli takıma çağırılmıyorda anadolu kuluplerinden çağırıyoruz tamam giray kaçarda iyi futbolcu ama ben gökhan zan ve ibrahim toramanla delireceğime birbirine alışmış iki stoperi koyarım emre ile serveti daha iyi olur
İ.Toraman'ın milli takıma çağrıldığı yokki deliresin:)
E.Güngör'ün milli takıma alınmasını kesinlikle istiyorum ve sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.Zaten Ümit Milli takımın kaptanlığını yapıyordu,artık yaşı tutmuyor ve A Milli olma zamanı geldi...
Ama 11 konusunda katılmıyorum.E.Güngör Beşiktaş'ta oynasaydı bu performansı gösteremzdi ve bu çıkışı gerçekleştiremezdi.Çünkü beklerin stoperlere katkısı ve yardımı sıfır hatta sıfırın bile altında.Faydalarını görmediğiiz gibi fazlasıyla zararlarını görüyoruz.Bu yüzdendir ki G.Zan'ın Beşiktaş'ta gösterdiği performans milli takım için kıstas olmamalıdır.F.Terim'de bunu bildiği için çağırıyorlar Gökhan'ı.Milli takımda Servet'le iyi bir ikili oluşturdular ve uyumları gayet iyi.Bu yüzden Milli takımın stoperleri Servet-G.Zan olur bana göre...
Ama E.Güngör bunların ilk alternatifi olmalıdır...
Evet beyler galatasaray resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Cem Sultanın sözleşmesi 3 yıl uzatılmıştır.
Bu arada ömer abi 2009 için çalışmalar ne zaman başlıyor varmı bilgi. 2009da 2008 gibi olmasın sonra..
Cem Sultan'in sozlesmesi 3 yil uzatilmis ama malasef son bi paf macinda aldigi darbeden dolayi ciddi bi sakatlik geciren Cem Sultan U-17 Avrupa sampiyonasinda forma giyemicek turnuvada buyuk bi patlama yapmasi beklenen oyuncularin basinda geliyordu. Boylece U-17 milli takimimiz 2 as oyuncusu olan Galatasaray'li Cem Sultan ve Semih Kaya'yi sakatliklar yuzunde kaybetmis oldu ve bu genclerimiz de kendilerini bu buyuk turnuvada kanitlamaktan oldular yazik oldu gercekten.
Mehmet düzü izledim Gs Tv'de ve son vuruşlarına hayran kaldım. Üstüne daha fazla düşülmesi gereken bir genç yetenek olduğunu düşünüyorum...
Yaptigi son interview'a bakilirsa Cem Sultan'nin favoured clubs listesinde Galatasaray olmali. Favoured personell'e Hakan Sukur, Michael Owen, ve Alan Shearer eklenebilir. Ambition ve Determination ust seviyede olmali yani 15+. Loyality de simdilik iyi bi oranda olmali gibi gorunuyor. Belli bi derece (Basic) Ingilizce bildigi eklenmeli. AMC kesinlike eklenmeli 12-13 gibi ve Free Role en az 15 olmali yani Erhan Senturk'de de oldugu gibi.
FM 2009'da kendini gostermis ve belirgin ozelliklerini belli etmis bir cok genc oyuncunun daha gercekci ve neredeyse full bi profilini gormeyi umud ediyorum.
Neden Emre'de ve Toraman'da olmayan topu oyuna sokabilme becerisi (daha dogrusu becerisi eksikligi).
Emre Asik'da da yok o beceri ancak Emre Asik'in tecrubesi on plana cikiyor.
Not: Bir suredir bakmiyordum Aykut, Emre vs. konusunda yorumlar yapilmis. Bu oyuncular uzerinde bazi degisiklikler yapildi.
Ayrica PA konusunda nispeten otomatik bir sisteme gectik Turkiye arastirmasi olarak. Sozkonusu oyuncunun CA/yas/pozisyon bilgilerine gore normal gelisim miktarini hesaplayip PA'yi asagi yukari buna gore belirliyoruz (daha henuz kariyerinin zirvesine ulasmamis oyuncular icin).
PA konusunu biraz daha açmanda bi mahsur var mı?
Yildan yila ortalama CA gelisimini tahmin eden bir model tesbit ettim. Bu modelin parametreleri de oyuncunun pozisyonu ve yasi.
Normal bir seviyede gelisim gosterirse oyuncu, kariyerinin zirvesinde kac CA'yi bulabilecegini hesapliyor. Verilen PA'yi bu deger ile karsilastiriyoruz ve ona gore gerekli oldugu takdirde oynama yapiyoruz.
Tam olarak formulu istiyorsan, onu veremem maalesef.
Şöle mi? adam 21 yaşında forvet. Bir forvet 21den 25e kadar ortalama her yıl 10 puan yükselir. Şimdi 100 ise 4 yıl sonra 140 olmalı. Ondan sonra da gelişmez. Sizde 140 uygunsa bu değeri o oyuncuya veriyorsunuz gibi bir sistem mi?
Omer abi Lincoln'un son surumde iki ayakli yapilmamasina cok sasirmistim bu sene atigi gollerin cogu sol ayagi ile atildi yanlis hatirlamiyorsam yani cogu olmasa bile esit olur sag ve sol ayagi ile atilan goller. Iki ayagina da neredeyse esit sekilde hakim tabi naturel olarak sag ayakli bu belli cunku duran toplarda tercih attigi ayak sag ama sol ayagi da hic geri kalmiyor bence right: 20, left: 17-18 olmali. Bu arada yeni mini editorlerinize kavustunuz mu? Eger kavustugsaniz hayirli olsun. Lincoln'da degisiklikler dusunuyomusunuz yoksa ayni mi kalicak?
Ikinci ayagin 17-18 olmasi icin ya CA'yi bir hayli yukseltmem, ya da ozellikleri bir hayli dusurmem gerekli. Imkani yok yani.
Ayrica ikinci ayagini 14-15 seviyesinde kullanmak da da oldukca onemli bir seviye.
Lincoln'un natural fitness, consistency dustu. Onun disinda herhangi bir degisiklik yapmayi dusunmuyorum.
Su an da yanilmiyosam 14 zaten sol ayagi bu durumda bence sol ayak en azindan 15 olmali diye dusunuyorum yani oyun icersinde either olarak gozukmeli cunku iki ayakli olmasi Lincoln'un kesinlikle cok onemli bi ozelligi. 802 update'de oldugu gibi uamrim genen PPM'lerde bi gariplik olmaz.
Arda Turan'in oyuna description olarak "Attacking Midfielder" olarak yansitilmasi konsunda ne dusunuyorsunuz. Biliyorsunuz eger bi oyuncunun AMC, AML, AMR hep naturel ise bu description'i aliyor gerci oyun icersinde kozmetik'den ote ne kadar bi etki yapar bilemiyorum ama Arda'nin klasik anlamda bi "winger" olmadigi da kesin all round attacking midfielder olarak yansitilmasi cok daha uygun olur bence. Sonucta oyun icersinde bole bi description'in olmasi cok da yanlis bisey olmadigini gosteriyor.
Eger buyuk anlamda gelecek vaad eden genc defans oyuncularina -8 PA verilmicekse bence sabit PA verilsin cunku bu oyuncularin 110-120 gibi oldukca siradan oyuncular olucaklarini sanmiyorum. Mesela bi Anil Karaer'in bi Semih Kaya'nin en azindan 135-145 PA ulasicaklarini dusunuyorum yani ulkemizin iyi defans oyuncularindan olucaklardir. Bu durumda aslinda -8 PA gibi degerleri hak ediceklerini dusunuyorum ama tabi 150+ PA alma olasiliklari sanirim bunu engelliyor. O zaman alternatif olarak bu tur genc defans oyuncularina sabit PA verilmesinin daha iyi bi cozum olucagini dusunuyorum. Mesela Ulkemizde 140+ bi defans oyuncusu ulkemiz icin oldukca iyi, averajin ustu bi defans oyuncusu ise bi Semih Kaya 142 gibi bi PA hak eder. Bu durumda Anil Karaer, Emrah Yollu, Ugur Akdemir, Erkan Ferin, Ugur Demirok de bu listeye eklenebilir. Bence bu youncular 135'den asaga bi durumda olmazlar kariyerlerinde ilerde en azinda Super Lig'in iyi bi takiminda oldukca olumlu bi performans sergiler hatda milli takim icin bile alternatif olabilirler buyuk takimlarda oynamasalar bile.
Semih Kaya - 142
Anil Karaer - 141
Emrah Yollu - 140 (kendisi solaktir ve sol bek accomplished olmali ayrica teknik kapasitesi yasina gore fazlasi ile yuksektir 11-12 gibi bi deger olabilir, hava toplarinda da oldukca etkili 13 iyi bi deger iyi olur)
Ugur Akdemir - 139
Ugur Demirok - 138
Erkan Ferin - 137
Ilker Cihan - 135
Mehmet Duz ve Erhan Senturk gibi oyuncular icin ne dusunuyorsunuz cok merak ediyorum?
Irfan Basaran icin sag kanat accomplished yapilmali AMC: 20, AMR: 15. Ve gercekten PPM bu yastaki oyunculara vermemeyi tercih edilsede "Tries Tricks" ve "Dictates Tempo" kesinlikle hak eden bir oyuncu Irfan. Technique: 14, Flair: 17, Dribbling: 13, Free-Kicks: 11, Long Shots: 11, Passing: 12, First touch 12 olabilirler.
Emre Colak'in flair kesinlikle 16-17 olmali. Ayrica free kicks: 10, long shots: 10, Passing: 11, Firts touch: 11 olabilir diger ozellikler 802 gibi kalsa olur simdilik.
Cem Sultan yukaridaki mesajimda belirtiklerim yapilmali ayrica Finishing: 12, Heading: 11, Creativity: 11, Flair: 16, Pace: 11, Acceleration: 10, composure: 12, Technique 13, Dribbling 12, Decisions 11, Passing 11, First Touch: 11 Bu arada Cem Sultan'a bu degerleri Batuhan Karadeniz'e kiyaslarayarak verdim kanimca ya Batuhan Karadeniz'de bazi ozelliklerinde saglam bi dusus yapilmali ya da Cem Sultan'a bu tip degerlerin verilmesinde sakinca yok cunku teknik acidan, oyun zekasi, ve bi cok konuda Batuhan'in ustunde birisi Cem aslinda Batuhan onu bi tek fiziksel departmanda geciyor orada da zamanla Cem'in pek de gerisinde kalmicagini dusunuyoryum. Ve Batuhan Karadeniz -9 PA aliyorsa Cem Sultan'da almalidir yoksa haksizlik olur diye dusunuyorum. Cem'in tek sansizligi su anda mesela Besiktas'da olmayisi cunku oynadigi takimin hem paf takimi cok ustun hem de A takiminda forvet sikinitisi yok.
Burasi Besiktas topigi degil evet ama konuga gelmisken genel oalrak Batuhan konusunda elestirim var kimse bana Batuhan'in su anda Emre Colak kadar iyi teknik ozellikleri oldugunu kabul ettiremez . Batuhan'a verilen bi cok mental ozelliklere bakiyorum gelecegin en saglam oyun kurucularindan biri olmaya aday gibi masallah oyunun ilerleyen yillarinda Turk Ibrahimovic oluveriyor kendisi. Diger gelecek vaad eden genclerimize kiyaslaninca Batuhan'in onde oldugu tek ozelligi fizigidir yoksa teknik ve mental acidan fazlasi kesinlikle yok olsa olsa eksigi olabilir ya da esittir. Bu bahsetitim U-17 ve U-19 genc millierdeki takim arkadaslaridir kendisini kiyasladigim. Tabi bunlar benim dusuncem karar sizin ve arastirmacilarin.
Emre Güngör'ün Türkiye'nin sayılı DC'lerinden biri olmaya başladığını farkediyorsunuzdur umarım.
Emre-Servet-Ü.Karan-M.Topal-H.Balta-Arda Turan-Barış Özbek-Ayhan Akman tekrardan değerlendirlimeli ve hepsinin yetenekleri yükseltilmeli bence.
Emre Güngör en az 140 ca olmalidir bence.
Abartmayın.140 ca olması imkansız şu haliyle.130'u geçmez bence;)
Servet, M.Topal ve Emre diyorum. Baskada birsey demiyorum... üstünde uzun uzun durulmalı bunların...
Emre suan Servet'le bence en iyi 2 türk stoperdir.
140 'ı bilmem ama 130-135 arası garanti olmalı.
son 8 lig maçında 1 gol yedik.servetin top kapmasının 12 olmamalı 15-16 olabilir.
emre yi stiliyle roberto ayalaya benzetiyorum.soğunkanlılığı iyi bir oyuncu.takıma iyi ayak uyduruyor.bize transfer olduğunda bu kadar iyi çıkacağına samimiyetimle söylüyorum beklemiyordum...çok iyi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
şu haliyle derken nasıl acaba neyi eksik yapıyor?
Birşeyleri eksik yaptığından değil ama çok genç.130'ı geçemeyeceğini düşünüyorum.Ama Pa'sı çok yüksek olmalı gerçekten;)
Ca için 135 pa için 160 olabilir.Ama cası mutlaka gelişmeli.
Ayrıca Emre Güngör'ün favorite team'i "Fenerbahçe" değil "GALATASARAY" olarak düzeltilmeli.GSTV'de yayınlanan bir programda bakırköyde oturduğunu arada Galatasaray'ın idmanlarını izlemek için Florya'ya geldiğini belirtti.
Pa veya Ca size kalmış ama şunu düzeltin artık.
Bende Emre'yi Ayala'ya benzetiyorum gercekten. cok kritik mühadeler yapiyor.
beyler öyle bir artış yapılırsa kendimizi reddetmiş oluruz sadece performasa göre current ability (yetenek) puanı verilseydi servete geçmişteki 5 yılına bakılmaksızın 160 ca vermemiz gerekirdi mehmet topalada 150 falan vermemiz gerekir
meğer biz bu adamları hiç tanıyamamışız deyip yarım senede 150 ye çıkarırız yarım sene sonra 120 ye düşürürüz
ee bu iş çocuk oyuncağı değil ya mehmet topalı 150 yaparsak bir sonraki sene serdar kurtuluş gibi düşüş yaşarsa ne yapacağız tekrar eski halinemi çevireceğiz bu kadar oyuncak gibi oynanacak şeyler değil bu ca ve pa lar
performans üzerinden de değerlendirilmez ability yetenek demek performans değil yetenek üzerinden değerlendirilir yetenek kavramıda görecelidir ama adam yarım sene de yetenekli olur diğer yarım senede yeteneksizleşmez bunu göz ardı etmeyiniz kaldıki emre güngör 3 senedir süper ligde oynuyor
hiç bir zaman 15-20 maç üzerinden böyle bir artış yapılmaz hiç bir ülke araştırmacıda yapmıyordur
üstelik bu oyuncu gençse gelişim halindeyse
Benim de zamaninda Fenerbahce antrenmanlarini izlemek icin dereagzi tesislerine gitmisligim vardir. 90'li yillarin baslarinda. Sonucta ben de o zamanlar Fenerbahce'de oturuyordum.
Emre'ye neden ve hangi bilgi cercevesinde sevdigi takim olarak Fenerbahce verildigini bilmiyorum. Ancak kesinlikle olmadigi bilgisi ortalikta dolasmadigi surece bu bilginin kaldirilmasi da dogru olmaz.
Eksik yazmışım biraz ondan karışıklık oluşmuş galiba idmanları izleyip oradaki oyuncuların haraketlerini kendine örnek almaya çalıştığını,ailecek Galatasaray'lı olduklarını söylemişti o roportajında.
Böylece düzeltmiş olayım kendimi.
Simdi olay 15-20 mac ile alakasi yok Mehmet Topal bu seneye kadar tam anlima ile izleyebildimiz takip edebildigimiz bi isim degil di zaten gecen sezon1. Lig'den gelmeydi. Emre Gungor ise Ankaragucu'nde oynuyor du ki bence yerli defans oyuncularimizin ne kadar kucumsendiginin en guzel kanitidir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Anlamadiyim bi sekilde cevabi gondere bastim :icon_razz: neyse devam ediyim
Bu adamlar en iyi oynadiklarini zaman tum yeteneklerini gostermiyorlar mi? gosteriyorlar ama eger seneye ayni performansi gostermezlerse bunun sorumlusu ya yeni teknik ekip olur ya da istikrarsizlik onlarda bu kabiliyetin olmadigini gostermz cunku su anda goruyoruz bu performansi ole degil mi? Su asamada bence Mehmet Topal en az 140-145 CA alir eger Mehmet Aurelio aliyorsa o da alir PA da bu genc yasi itibari ile 160 olur mu bence olur. Emre Gungor icin de ayni sekilde adam su anda 140 kusur CA li Song'u kesiyor daha ne PA'de 155-160 (aslinda 160 olmali bence de sirf defans oyuncularina ulkemizde guvenilmiyo diye) arasi olur mu olur? yasina bakin millet 27 yasina gelmis Gokhan Zan icin hala genc diyor geelcek icin biseyler umuyor Emre daha 23 yasinda :icon_smile: Servet'de 140 CA alir mi en azindan alir PA'de 150 olur mu bence olur. Bence su anda Fenerbahce defans hattinda bile daha basarililar ve bu basarida oyuna hak edilen sekilde dogru sekilde yansimali ya da digerlerini dusurucen baska yolu yok. Ya su anda Emre Gungor'un adi Edu Dracena olsa hakkinda ne destanalr yazardik burada. Yapmayin etmeyin Turk cocuklari aslanlar gibi oynuyorlar iste daha ne istiyosunuz. Aykut Ercetin su anda 130-135 CA alir mi? alir PA de 150-55 olur en azindan su anda ulkemizde en cok gelecek vaad eden kaleci Volkan'in aslinda cok ustunde ve bunu anlamayanlar da zamanla anlicaklar yeter ki Galatasaray kaleci transferi yapip onu harcamasin.
Bu takim bu sene eger su hali ile sampiyon olursa oyuna ona gore yansitilmali Turkiye'nin sampiyonu olarak. Eger Fenerbahce CL'de basarili oldu diye CA'lerde artis olucaksa o zaman o takimi yenip o takimin ligini alan takimda da ona gore artis olur. Bu oyuncular hem genc hem de tecrubeli oyuncular kadar iyi performans gosteriyorlarsa o oyunculari kesiyorlarsa onlarda ona gore CA alir ve tabi ki de PA'leri de ona gore alirlar. Almazlarsa ayip olur cok buyuk haksizlik olur. Bu takim hak ettigi sekilde oyuna yansitilmalidir.
Emre Güngör çok iyi bir oyuncu Ankaragücü'nün de kaptanıydı.İleride Galatsaray'ın kaptanı olabilir.Attığı uzun toplar kademeye zamanında girmesi gerçekten yararlı bir oyuncu.
EVİNDEKİ odasının renginden giydiği eşofmanlarının tamamı sarı- lacivert olacak kadar.. (aşırı heyecanlandığım ve üzüldüğüm veya sevindiğim için v) çok önemli maçlarını izlememesi doktor tarafından tavsiye edilecek kadar fanatik bir fenerbahçeliyim ama dün için ilk olarak bişey söylemeliyim...GALATASARAY dün hak ederek kazandı..hiçbir şaibe ve hakem hatası olmadan sahaya yüreğini koyarak kazandı öncelikle tebirk ediyorum...
dün galatasaray takım olarak çok iyidi ama gerçekten bir mehmet topal vardı büyülendim arkadaşlar kesin olarak avrupa şampiyonasında eğer aurelio nun yanıda bir başka DMC kullanacaksak bu mehmet olmalı eğer tek DMC olacaksa da aureloyu bile kesebilir..
servet ve emre üzerinde yopunlaşmı yorumlar ama ben size katılmıyorum dünkü maçın kahramanları defans değil orta sahadaydı galatasarayda çünkü fenerbahçe galatasaraya etkili çok az gelebildi orta sahayı geçemedi fenerbahçe...bu yüzden emre toramanında servetinde çok zorlandığına inanmıyorum ...galatasaray defansınını bence daha fazla zorlanacağı sivas maçında daha iyi değerlendirebiliriz..tabi sivas fenerin geçemediği orta sahayı geçebilirse...
ama şurası kesinki Emre toraman mental seviyesi yüksek bir ouyncu oyun konsantrasyonu yüksek hamle zamanlaması yerinde ve fenerbahçenin 1 senedir başaramadığı kaleci ve defans iletişiminde emre sevet ve aykut arasında fenerbahçede olduğundan 10 kat fazla uyum var...
kalcei aykut sivas ve oftaş maçlarında da gl yemezse rekora gidiyor..bunda defansının payı kadar
süper kalecilik sezgilerininde payı var ayrıca alexin girdiği pozisyonda ne kadar atletik olduğunuda gösterdi..bu çocuk ilerde volkanıda keser bak görürsünüz...
dünkü maçta barış özbekte şahaneydi ama barışın öyle bazı kötü maçlarını izledimki uğur boral geliyor aklıma...diego capeli perişan edip ..sabrinin adım attırmadığı uğur boral...barış bu formunu korumasını dillerim inşallah uğur gibi bir var bir yoku oynamaz...
ardaya değinmek istiyorum...giresunspor forumunda yazmıştım..futbola hiçbir estetik katmayan sadece işini yapan ama asla göze hitap emeyen robot gibi oyunculardan bıktım diye..işte arda turanı bu yüzden çok seviyorum..varsın bir iki pası isabetsiz olsun abi ne olur yani..ama adam türkiyenin en önemli maçında çıkıyor topuk pası veriyor ...çalım atıyor..gözümüzü okşuyor..helal olsun ona..diyorumki bu çocuk az daha fiziğini geliştirsin..sonra gitsin avrupanın hangi devi olursa orda oynasın....
...
Arda’ya bir parantez; Çok akıllı ve gayretliydi, rakipten çaldığı toplar. Bazen alan da değiştirerek sağ kanattan hücum denedi. Arkadaşlarına iyi servisler yaptı
Emre Toraman degil Emre Gungor olucak ti. Kendisine PPM olarak "Tries Long Range Passes" eklenmeli.
Arda'nin artik 140-145 CA almasi lazim ve su anda Turk oyuncu olarak en cok gelecek vaad eden isim ona gore bi PA almasi lazim sadece TSL'ye gore degil (hint hint Emre Belozoglu 168 PA mesela). Ayrica creativity, tackling, work rate, determination de kesinlikle gozle gorulur artis bekliyorum. Ayrica sirf sik sut cekmiyo diye cok dusuk deger verilmemeli Arda'nina slinda sut teknigi hic te fena degil sadece sert degil ve bu konuda kendisine pek guveni yok bence en azindan 10 hak eder ama. Su anda Turkiye'nin belki de en iyi yerli ismi ama CA 136 sirf genc oldugu icin.
Ugur Boral'in yasi artik 26 bundan sonra pek bi gelisme olmaz onda kendine de istikrar yakalayamaz ama Baris daha 21-22 mesela Ugur o yaslarda nerdeydi? Genclerbirligi'nde tutunamamis Ankaraspor'da kiralik oynuyordu ama Baris Galatasaray'da sampiyonluk icin oynuyor yani dusunun Baris yoldan sapmaz ise 26 yasinda cok iyi yerlere gelir.
Gene tekrar ediyorum umarim Galatasaray oyuna hak edildigi gibi yansitilir ozellikle sampiyon olursa diger takimlara kiyaslaninca hic de geri kalmamali bu oyuncularin yaslari ne olursa olsun ve tabi ki genc yaslarina gore de PA'ler hak ediyorlar. Yani CA verirken bu dah 22 yasinda 135 CA verelim olmaz cunku 140-145 CA'lik adamlari kesiyorsa ya da onlardan daha iyi performans gosteriyorsa ya bu adamlar dusucek ki bu da olmaz ya da bu oyuncular da hak ettikleri CA'yi alicak.
Emre güngör çok iyi oynuyor yasin çakmak 145 pa alıyorsa emre g. 150 hak eder bence...Songu aratmıyor hatta daha iyi oynuyor..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ardanın çalışma oranı artabilir..Birde denge özelliği kaç hatırlamıyorum ama daha iyi olabilir ikli mücadellerde kolay kolay yere düşmüyor..