http://i26.tinypic.com/2d0z0iu.jpg
Printable View
Adebayor inanılmaz oynuyor onu izlemek harika...Hele o Romario nun hareketini nasılda yapıyor.Yerden havadan suan bence dünyanın en iyi forveti...
Evet harika bir futboLcu, Eski takım arkadaşının eLini kırmayı göze aLmış kadar harika.
Abi ben o hareketinin gifini görmedim.
Premier lig konusuna tıkladığımda 4.sayfa cıktı...
O depar nasıldı öyle yahu beygir gibi koştu en az 70-80 metre. Sonra gitti Arsenallilerin önünde elini kolunu açtı :D. Bence yanlışlıkla yapmıştır o hareketi.
Hiç yanlıslıga benzemiyor , kasıtlı olarak ayagını havada bekletiryor ve eline direk basıyor , çirfkefleşmiş.
Adebayor yandı!..
İngiliz ekiplerinden Manchester City'nin Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor İngiltere Futbol Federasyonu'ndan kaçamadı. Formda golcü iyi bir savunma yapamazsa en az 3 maç ceza alacak.
Geçtiğimiz hafta sonu Arsenal ile oynanan ve 4-2 M.City üstünlüğü ile biten maçta rakip takımdan Robin van Persie'ye yerdeyken sert bir müdahalede bulunan, bununla birlikte gol sevincini Arsenal tribünleri önünde tepki toplayacak bir hareketle yapan Adebayor'un cezalandırıldığı açıklandı.
Konuyla ilgili olarak İngiliz Federasyonu "Adebayor için Robin van Persie'yi sakatlamaya yönelik yaptığı hareket ve Arsenal taraftarları önündeki gol sevinci sebebiyle açılan soruşturmada futbolcuya ceza verilmesine karar verilmiştir. Hakem Mark Clattenburg Robin van Persie'ye yapılan hareketi görmediğini, görmesi durumunda oyuncuyu oyun dışına göndereceğini maç sonu raporunda belirtmiştir. İngiltere Futbol Federasyonu futbolun içindeki bu tip sert hareketlere tamamen karşıdır." açıklamasında bulundu.
Arsenal'den Manchester City'e bu yaz 42 milyon dolara transfer olan Adebayor'dan konuyla ilgili olarak Çarşamba günü TSİ ile saat 19.00'a kadar bir savunma beklenirken, futbolcunun otomatik olarak şu an 3 maç ceza aldığı açıklandı.
Sporx
Adebayor'un adam akıllı bir savunma yapabileceğini düşünmüyorum..Paşa paşa cezasını çekecek, Pepe'nin aldığı kadar ceza almalı.. Haketti..
İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United, Meksika Milli Futbol Takımı'nın forvet oyuncusu Guillermo Franco ile anlaştı.
West Ham United Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, La Liga kulübü Villarreal'den ayrıldıktan sonra serbest oyuncu statüsünde bulunan Arjantin doğumlu Meksikalı Franco ile sözleşme imzalandı.
Meksika Milli Takımı'nda çıktığı son 6 maçta 4 gol kaydeden 32 yaşındaki Franco, bugün sağlık kontrolünden sonra yaptığı açıklamada, ''West Ham ile anlaştığım için gerçekten çok mutluyum. İngiltere Premier Lig'de top koşturmak gibi bir hayalim vardı'' dedi.
Maraton
saydığı isimlerden hiçbiri adebayorla aynı forvet tipi değil bendtner fizik olarak yakın desek o da kazma , en iyisi eduardo walcott tam forvet değil zaten kanat-forvet ... adebayor ve tourenin satılışıyla arsenal hüsran yaşar ve umarım artık gider şu wenger...
ilgnç bir transfer
ya bu oyuncu için arjantinde bir takımla anlaşıldı demişti ama..
Franco premier ligte gol falan atamaz söliyim :D
Hiç iyi bi futbolcu değil ya bu adam..
İyi yedek olur. Hatta Zola duruyorsa 11 e bile girer.
villareal daha tam patlama yapamamısken yada ilk basarılı oldugu zamanlarda hep bu oynuyodu sinir oldugum bi insandır kendisi yeteneksiz yahu bedava oldugu için almıslardır
Manchester derbisi tam anlamıyla harika geçiyor..3-3
90+5 Owen 4-3 yaptı.Maça bak arkadaş :)
ne mactı be benım bu maca tek yorumum mükemmeldi her sey olur...
4-3 biten Manchester derbisinde 2 gol kaydeden Craig Bellamy, maçtan sonra sahaya giren bir taraftara yumruk attı.
Olayla ilgili soruşturma açıldığını duyuran Manchester Polisi'nden yapılan açıklamada, "Manchester United-Manchester City karşılaşması sonrasında bir taraftar güvenlik görevlileri ve polis engelini aşarak sahaya girdi. Daha sonra Cityli oyuncu ile taraftar arasında bir münakaşa gerçekleşti. İki taraftan da şikayet gelmese de soruşturmamız sürüyor" ifadeleri yer aldı.
Arsenal'in ara transfer döneminde West Ham'da forma giyen Jack Collins ve Matthew Upson'u kadrosuna katmak istediği öne sürüldü.
The News of the World'un haberine göre, Arsenal'in Ocak ayında West Ham'ın başarılı oyuncuları Matthew Upson ve Jack Collins'i transfer etmek için şimdiden çalışmalara başladığı iddia edildi.
West Ham Teknik Direktörü Gianfranco Zola'nın transferin önüne geçmek için elinden geleni yapacağı da söyleniyor. Ancak Arsenal'in iyi bir teklif yapması halinde, İtalyan teknik adamın kararı onaylamaktan başka şansı kalmayacaktır.
West Ham yönetiminin Jack Collins için 16.5 milyon avro, Matthew Upson için de 11 milyon avro bonservis bedeli belirleyeceğine inanılıyor. Fabio Capello tarafından İngiltere Milli Takımı'na da çağırılan Upson, 1997 yılında Luton Town'dan Arsenal'e transfer edilmiş, ancak beklenen performansı sergileyemerek gönderilmişti.
2007 yılında West Ham'a transfer olan tecrübeli savunma oyuncusu, Lucas Neill'in transferinde sonra takımda kaptanlık görevine getirilmişti.
ooo Arsenal aradığı isimleri bulmuş :p bu şekilde başarının gelmesi mümkün değil ...
Carlos Tevez, eski takımı Manchester United’ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’yu aradığına inandığını ifade etti.
Manchester City’de forma giyen Arjantinli golcü oyuncu, eski takımı United’ın Cristiano Ronaldo’nun boşluğunu dolduramadığını belirtti. Manchester derbisinde eski takımına karşı mücadele eden Arjantinli oyuncu, 4-3’lük yenilgiye engel olamadı.
People.co.uk’a yaptığı açıklamalarda, eski takımını eleştiren Tevez, “United cephesinde kimse bunu itiraf edemeyecektir. Ama hala Cristiano Ronaldo’nun eksikliğini dolduramadılar. Şimdilik sonuçlar iyi gelebiliyor olabilir. Ferguson da bu gerçeği inkâr edemeyecektir. Nani ve Anderson benim arkadaşlarım. Takıma büyük katkıları olacaktır. Ancak Cristiano’nun yarattığı boşluk çok büyük” dedi.
United taraftarıyla arasında bir sorun olmadığının altını çizen Arjantinli oyuncu, “Ferguson’un beni takımda tutmak istemediğini herkes biliyor. Ayrılma kararı almamın sebebi asla para olmadı. Bu yüzden United taraftarının bana tepki göstermesi için bir neden yok. Onlarla aramda asla bir sorun olmadı” diyerek sözlerini tamamladı.
Bende başlığı görünce baktılar olmuyor bir kaç yıldız transfer edecekler sanmıştım..:icon_smile: Bu Arsenal ne zaman başarılı olacak çok merak ediyorum..
bence arsenal'in istikrarı başarıdır, ayrıca namağlup şampiyon olan bi takım için ne zaman başarılı olacak çok merak ediyorum demek bence ayıptır
Başarıdan kastım şampiyonluk.Kaç senedir tek bir kupa bile alamadılar.Eğer Arsenal'in misyonu genç oyuncu yetiştirip bunları iyi paraya satmaksa senin dediğin olay başarıdır.Ama namağlup şampiyon olan bir takım bu hale geliyorsa o zaman benim dediğim ayıp değil,Wenger'in yaptığı ayıptır..
Upson bence ideal bi defans harika olur...
Anlamıyor musunuz yıldız transfer etmek onların politakası dısında...
Eğer 3-5 yıldız alırlarsa kendileriyle çelişirler...
şampiyonluk her zaman başarı değildir, eğer şampiyonluk kıstas olsaydı, ferguson efsanesi başlamadan biterdi, belki arsenal 5-6 sene şampiyon olamaz ama wenger'in takıma kulübe katkısı daha sonraları üst üste başarılar alan bir takım yaratabilir ben buna inanıyorum, şimdi imrenerek baktıgımız o gençleri wenger'den başkası neden bulamıyor acaba, her takımın misyonu vardır, şampiyonluk her zaman başarı anlamına gelmez, ektiklerini biçeceksin ki şampiyon olasın, wenger'in hatası varsa o da namağlup kadroyu satıp dagıtmaktır, fakat hırsı takımın misyonunu ezen futbolcuyu takımda tutamazsın, bence wenger başarılıdır,bence yaptıgı ayıp değil birebir çok akıllı bir iştir, arsenal yönetimi gençleri satabilir de, elinde tutup kupaları kaldırabilir de, o yönetimin seçimidir, zira premier ligde namağlup şampiyon olabilcek takım yaratmak öyle 1-2 senelik iş değildir, ayrıca başarılı olup şu an işin ekme kısmında olan bir takım için gayet başarılıdır şampiyonlar ligi finali oynamıştır o takım o kupa kazanamayan haliyle, eğer başarısızlık, ayıp arıyorsak bi aralar dev olup şimdi coca cola lig 1 de ya da 2 de sürünenlere bakmalıyız
takımın parası gayet var, fakat wenger takımını real madrid yapmak istemiyor, kendi pişirmek istiyor, dediklerine aynen katılıyorum
Açıkcası Arsenal'in geçmişini çok fazla bilmiyorum.Geçmişten beri böyle bir sistemi kullanıyorlarsa,mesela o namağlup olan takımıda böyle gençken kurup zamanla tecrübe kazanınca başarıyı elde ettilerse o zaman ben Arsenal'i yanlış tanımışım.Benim bildiğim Arsenal o başarılı zamanlarından sonra Wenger fantaziye kalkıştı ve takımdaki tecrübeli isimleri tek tek postalayarak yerlerine genç yetenekleri monte etmeye başladı.Benim anlayışıma göre büyük takımların başarı kıstası elde ettikleri şampiyonluklardır.Mesela tuttuğum takım Beşiktaş o sene ligde şampiyon olamamışsa başarısızdır.Hele hiç kupa alamamışsa toptan başarısız oğlu başarısızdır.Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan kadro tam olarak gençlerden kurulu değildi.Henry,Sol Campell,A.Cole,Lehmann gibi isimleri hatırlıyorum mesela.Son olarak bak kendin demişsin.Kadroyu kurup tecrübe kazanmasını bekliyorlar.Zamanı gelince bu kadronun ekmeğini yiyecekler.İşte bende ilk mesajımda bu ekmeği ne zaman yemeye başlayacaklarını merak ettiğimi belirttim.Fakat böyle geliştirip geliştirip satacaklarsa (Adebayor gibi) zor gelir o ekmeği yeme zamanı..
Wenger'in akıllı adam oldugunu düşünüyorum yerini dolduramayacak adamı satmaz adebayor için kendisi de söyledi bi iki sezon içinde adebayor olcak bir kaç adayımız var dedi ee bundan sonra adebayor olayında laf söylemek bize düşmez,Wenger 96 yılında geldi takımın başına,
Wenger'den önce takım en son 91de şampiyon oldu ve 97de üçüncü ardından şampiyon olana dek ilk 3e giremedi,
Wenger ile 97de üçüncü, 98de şampiyon, sonraki üç yıl ( 99,00,01 )de ikincilik ( o 3 yılın şampiyonu man utd), 2002de şampiyonluk, 2003de ikincilik, 2004de namağlup şampiyon,2005te ikincilik,
98, 2002,2003,2005te FA kupası şampiyonlugu, 2001de finalde liverpoola kaybetmiş,
2002 finalinde lig kupası kaybı chelsea'ye,
98,99,2002,2004te community sheild almış,2003 ve 2005te final oynamış başarısız olmuş
2000de GSye UEFA kupasını, 2006da Barçaya Şampiyonlar Ligini finalde vermiş.
Hocanın hem şampiyonluk hem de FA cup aldıgı yıllar olmuş
Şimdi gelelim sonuca, yanlış anlama senin görüşüne saygı duyarım ama, efsanevi man utd yanında liverpool,chelsea, 90ların daha başına güçlü newcastle,leeds, gibi sürekli zirveye oynayan takımların yanında bu başarılara ben ayıp diyemem karalama yapamam.
ve yine yanlış anlama ama gs, fb ya da bjk'nin oynaya oynaya şampiyon olduğu bu üç kulubün birbirinden başka şampiyonluk yarışında rakibi olmadıgı bi platformda senin Beşiktaş'in şampiyon olamazsa başarısız görmekte haklısın, ama premier ligi bizim ligle bir tutmayalım, orda herkesin bütçesi iyi, herkesin kadrosu belli bi kalitenin üzerinde,ki bahsettigimiz 90larda şampiyon olan leeds ve blackburn ayrıca 2 sene ikinci olup fırtına yaratan newcastle gibi takımların etkileyici performansları vardı. onun için arsenal ya da liverpool gibi takımları şampiyon olamıyor diye başarısız göremeyiz.
ha senin dedigin gibi eğer sattıgının yerine yenisini koyamaz da düşüş yaşarsa,(bakınız, ipswich,newcastle,nott forest,sheff utd, sheff wed,leeds) o zaman başarısız demene ben de katılırım ama bunu görebilmek en azından 3 sezon sürer..
zaten taraftarımızın bu düşünce tarzından dolayı türkiye futbolu gelişimiyor.Örneğin rijkard 4-3-3 ü barcaya monte edene kadar barca küme düşme tehlikesi yaşadı o kadar yıldızla.Ama daha sonra şampiyon oldu.Ama bizim burda bir gs ile küme düşme tehlikesi yaşasaydı şu anda çoktan kovulmuştu.Quote:
.Mesela tuttuğum takım Beşiktaş o sene ligde şampiyon olamamışsa başarısızdır.Hele hiç kupa alamamışsa toptan başarısız oğlu başarısızdır.
Bence beklentilerden dolayı değil kulüplerimizin profesyonel bir şekilde yönetilmemesinden dolayı gelişemiyor futbolumuz.Ayrıca ben orada başarısızlık halinde hemen başka çareler bulunması gerektiğini yazmadım.Sadece büyük kulüpler için başarının tarifini yaptım.Arsenal kendisine bir rota çizdi.Belki bir kaç sene içersinde başarıyı yakalayacaklar.Bende zaten bu başarıyı yakalama süresinin ne kadar süreceğini merak ettiğimi yazmıştım.Arkadaşta Arsenal'in başarısız olmadığını yazdı.Bende başarı kıstasının büyük takımlar için şampiyonluk olduğunu yazdım.Bu dünyanın her yerinde böyledir.
daha iyi açıkladığın için saol:)
barça 40 senedir aynı sistemle oynamıyor mu ben mi yanlış biliyorum ?
Hayır, fakat bir Hollanda ekolüdür gidiyor Barcelona'da.
Şu an oynadıkları 4-3-3 total futbol diye adlandırılan sistem'in fikir babası Rinus Michels, Starı ise Johann Cryuff'dır. Rijkaard Barcelona'da iken bu sistemi getirmişlerdir.
Guardiola ise bu iş üzerinden ekmek yiyen bir teknik direktördür.
Guardiola bunu kabul ediyor zaten:D
Wenger'in her yaptığını bende takdir ediyor değilim ama takımının 21 yaş ortalamasıyla dünyaya kafa tuttuğunuda unutmayalım bu takımın bence tek eksiği tecrübedir ve Wenger'in tek eksiğide bu tecrübelenen oyuncuları satmasıdır belki o tecrübeli oyuncuları 1-2 sene daha bekletse bence rahat Şampiyonlar ligi finali görülür ki daha 18inde bile olmayan Wilshere'ın(umarım doğru yazmışımdır) soğukkanlılığını ve oyundaki etkinliğini aynı zamanda Eduardo, Walcott gibi genç isimlerin performanslarını görünce bunu bir hayal olmadığını çok rahat görebiliyorum ben
zaten şu anda bu ekolü temsil eden hocalar bildiğim kadarıyla Rinus Michels'in öğrencileridir Barcelona'ya bu sistemi oturtan Rijkaard'dır ve bence Guardiola'nın üzerinde de emeği vardır yani Guardiola az çok bir şey kapmıştır Rijkaard'dan ama yine de katılıyorum Rijkaard pişirmiş Guardiola yemektedir... :D
Konu Barcelona'ya nasıl geldi yahu..:icon_smile: