Schuster'in oynattığı futbolla bunun arasında dağlar kadar fark var...Bu kadro nasıl bu kadar aciz oynar anlayamıyorum. Bireysel olarak baktığın zaman hepsi ortalamanın üzerinde oyuncular ama takım olamıyor bir türlü bu topluluk.
Printable View
Schuster'in oynattığı futbolla bunun arasında dağlar kadar fark var...Bu kadro nasıl bu kadar aciz oynar anlayamıyorum. Bireysel olarak baktığın zaman hepsi ortalamanın üzerinde oyuncular ama takım olamıyor bir türlü bu topluluk.
1 puan Kiev deplasmani icin iyi olurdu, son saniyede cok kritik kayip oldu. Artik kalan 3 maci da kazanmak icin oynamali BJK. En kotu 7 puan gerekir gruptan cikabilmek icin, tabi Maccabinin performansina bagli. Etkisiz elemani oynarsa Maccabi 9 puan sart olur.
Takim olamadi deniyor Besiktas icin ama bence durum biraz farkli. Besiktas iki ayri takim oldugu icin zorlaniyor.
Ilk olarak Quaresma ve Simao cok yavas kaliyor. Hizlari yavas degil, pas alis verisleri yavas. Bunun nedeni de belli bence. Etraftaki oyuncularin, bu ikisi ile nasil oynayacaklari konusunda pek fikri yok. Almeida oynadigi zaman hucum yuku bu uclunun ustune yikiliyordu ve kisa ve cabuk paslasmalarla birbirlerine alan yaratiyorlardi. Edu en basta Almeida'nin futbol zekasina sahip bir futbolcu degil. Boylece bu paslasmalar da olamiyor. Yerine Holosko girse, Mustafa Pektemek girse hic fark eder mi? Bence etmez.
Peki Quaresma ile Simao orta sahadan kosu yapan oyunculari pozisyona sokabilir mi? O da mumkun degil cunku Ernst ve Necip ceza sahasina uzak oyuncular. Fernandes de genelde oyle. Zaten Aurelio orta sahayi gecmiyor. Guti oynasa, tek avantaj Simao veya Quaresma'yi pozisyona sokabilecek birisi ortaya cikar. Ama o da pek tutmuyor cunku Guti orta sahada tek kalinca, birisi ona kelepceyi takiyor ve yaratmak Necip'in, Ernst'e veya Fernandes'e kaliyor. Bu ucu de pek de yaratici oyuncular degiller.
Ya peki bekler? Ismail'in bastan beri sorunu sahada nerede duracagini, ne yapacagini kestirememesi. Bu nedenle de onune top verip, bos alan biraktiginizda alip gidiyor ama onune birisi ciktigi zaman ne yapacagini bilemiyor. Gecen yil fiziksel olarak rezalet olan, motivasyonunu ve konsantrasyonunu kaybetmis Hakan Balta'yi Milli takimda da bu yuzden kesemedi.
Sag bekte Hilbert dogru adam ama duz adam. Onun futbol zekasi Ismail'den kat kat daha iyi ama yetenekleri kisitli bir oyuncu. Ekrem de en iyi ihtimalle idare ediyor. O da Simao ile Quaresma ile pas alis verisine girebilecek bir oyuncu degil.
Eh bu durumda tabii Quaresma ve Simao da etkisiz olur. Ikisi de Besiktas kadrosunun geri kalani icin bence luks. Onlar yerine daha duz ama ileri geri calisan oyuncular bulundurup, Guti orta sahanin ortasinda oynatilsa, Besiktas daha etkili bir olur belki.
Sag kanat Hilbert, sol kanat Ismail saniyorum Quaresma ve Simao'dan daha uyumlu olur kadronun geri kalani ile. Sagli sollu bol bol orta, orta sahadan ceza alanina girecek bir oyuncu (Fernandes olabilir), Guti ve arkalarinda 90 dakika adam kovalayacak Necip. Guti oynamak istemiyor mu? O zaman Ernst ceza alanina giren, Fernandes organize eden olsun. Ernst tam anlamiyla yapamaz ama en azindan verilen gorevi yapmaya calisir.
Ileride? Iste o da Almeida'siz olmaz. Tanju ile Ekrem de bekleri kapatir bir turlu.
Bence sıkıntı biz pres yapmasını biLmiyoruz. BeLki çoğu kişi dikkat etmedi ama Kiev inanıLmaz boş Pres yaptı. Artık futboLda rakibi oynatmamak için boş presi çok iyi yapmak gerekiyor. AdamLar top bizde iken top ayağında oLan adama değiL, onun pas atabiLeceği adamLara çok iyi baskı yaparak bizim tehLike yaratacak pozisyon buLmamızı engeLLediLer. Topa sahip oLduğumuz yerLere bakarsak hep savunmada ve orta sahanın önünde iyi pas aLışverişLeri yaptık ama ne zaman orta sahayı geçtiysek pas verecek adam buLamadık ve geri dönmek zorunda kaLdık. 2 kez orta sahada iyi çıktık ve Edu ağır kaLdığı içinde bunLar başarısız oLdu. Simao ve Quaresma aynı anda oynayacaksa kesinLikLe ya 4-4-2 oynamaLı ya da Simao 4-2-3-1 de forvet arkasında ki serbest adam roLünde oynamaLı. Bu anLayış iLe bizim başarıLı oLma ihtimaLimiz gerçekten çok zor. KanatLarda Q7 ve Simao iLeride Pektemek veya HoLosko-Edu anLayışı iLe ALmeida nın oLmadığı dönemde oynasaydık takım bu durumda oLmazdı..
Edu'nun bu takımda işi ne anlamakta güçlük çekiyorum
Bu degil sorun ama. Biliyorum son zamanlarda asiri olumsuzum ama gercekten pes artik dedirtti besiktas. Bu butun besiktaslilarin sorunu. Ne yapalim yillarin getirdigi bir aliskanlik olmus bizde. Oyunumuz berbatta olsa izleme geregi duyuyorum. Eksiklik gibi geliyor izlemezsem. Keske dedigin gibi izlemesem, izleyemesem :)
geçen sene "gelecek senenin takımını kuruyoruz" diyen yönetim acaba bu sene ne diyecek merak ediyorum
1-0a sevinmesi lazım bjknin.okadar gol kaçırdıki kiev rezil edebilirlerdi geçen sezonki gibi
BJK'nin bu sistemde gol atması çok zordu. Hele ileride Edu gibi bir adamla. Bence 0-0 hem ülke puanı hem Beşiktaş için çok iyi olacaktı. Ukrayna takımına yenilmek ülke puanı açısından da kötü oldu. Adamlar farkı açtılar iyice... Sağlık olsun
Dünkü maçtan sonra genel olarak şunu söylüyorum, Türk Futbolu böyle devam ederse 5 yıl içinde çok kötü günlere gelecektir. Yahu Avrupa'da zaferi bıraktım, iyi futbol izlemek bile hayal, bu Beşiktaş için değil her kulübümüz için geçerli, bu gün tuttuğum takım Fenerbahçe gitsin, dünkü Beşiktaş gibi oynardı Kiev önünde.
Portekiz, Hollanda, Ukranya veya Rusya takımlarını izliyorum birde bizim takımlarımıza bakıyorum, futbol olarak bile tatmin olamıyoruz kaldı ki skor bekliyoruz.
Dünkü maçta gördüğüm kadarıyla hücümda organize olamıyor Beşiktaş.Quaresma çok çok yetenekli ama yeteneklerini nerede kullanacağını bilmiyor.Beşiktaş'ın yediği gole ise son dakinanın etkisiyle konsantrasyon eksikliği diyelim.İlk başta dediğim gibi hücumda organize olmayı becerebilirse bir şeyler başaracaktır Beşiktaş.
ya golde biraz şansızlıktı ama nolursa olsun bi puan kaçtı