Anladım kardeşim sağolasın.
Printable View
Quaresma'yı sevmemeni anlarım, kimse sevmek zorunda değil zaten. Fakat çok alakasız bir maçta yerden yere vurmuşsun, tepkim onaydı benim. Sen de beni yanlış anlama. Ayrıca, Fernandes'e gösterilen kırmızı kart doğru diyorum zaten, yazdıklarımı tekrar oku. Ama kart öncesi kendisine de yapılan bir faul var. Hakem onu görmedi, devam dedi ve o da anki sinirle rakibe sert girdi. Karta lafım yok da, aynı şey Kayseri tarafından yapılınca ya da elle oynayınca neden 2. sarısını çıkaramıyor. İsyanım buna. Son olarak, bu hakem, bizim bir başka maçımızda yine aleyhimize düdükler çalarak isyan ettirmişti taraftarı. O maçtan sonra, böyle önemli bir maça ne diye verilir, anlamam.
Tüm Beşiktaş'lılar bana kızıyor şu an eminim. Ben sadece kendi fikrimi belirttim oyuncu kişiliği konusunda. Size zevk verdiği gibi bana da zevk vermiyor bencil futbolcu. Yeteneğine kimse bir şey diyemez orası ayrı ama ben takımımda oynatmazdım. He o beni ister mi oda ayrı :icon_biggrin:
Daha öncede demistim Quaresma bazen mecburen bencil oynuyor, kanatlaradan topu ileriye kadar tasiyor ve atacak adam olmayinca bir iki çalim daha deniyor. Sakatlanmadan önce adeten takimin yildiziydi. Bazen belki pas verebilirdi ama sizinde abartiginiz kadar degil bence.
Şota Fernandes'i Beşiktaş'ın kalbi olarak görmüş olacak ki 45 dakika boyunca Kayseri orta sahası Fernandes'e adım attırmadı. Sıradan bir baskıdan ziyade planlı bir baskı gibiydi. Kayseri orta sahasında Furkan, Okay ve Abdullah resmen 3 dinamo gibiydi. Sürekli Fernandes'e baskı yaparak, hem sindirdiler hem de sinirlendirdiler ve sonuç olarak Fernandes kendisine hakim olamayarak atıldı. O pozisyona direkt kırmızı da rahat verilirdi.
Kayseri hücum bölgesine kadar iyi top taşıdı ama gol bölgesinde etkili olamadılar. Kujovic'in de bencilliği nedeniyle bazı önemli pozisyonlardan yararlanamadılar. Beşiktaş'ın 2. yarı 10 kişi kalmasına rağmen ilk yarıya göre daha iyi oynadığını da söyleyebiliriz. Hakemin Kayseri lehine de atladığı el pozisyonu var. Orda da 2. sarıyı vermeliydi.
Kayseri'de 94 doğumlu olmasına rağmen Okay'ın özgüveni hayran bıraktıracak cinstendi. Kendisini geliştirmeye devam ederse çok önemli bir oyuncu olur.
Tebrikler Kayserispor.
O eleştirileri yapan kişi derken sanırım beni kastediyorsun. Evet eleştiriyordum Veli'yi ve benim bugün orta sahada gözlemledigim düşüşün nedeni de Veli'nin yoklugu degildi. Necip çok formsuz. 30. dakikaya kadar savunma adına pek bişey yaptıgı görmedim. Hiç kosmadı. Ernst her zaman ki gibi oynadı. Fernandes zeminden de ötürü olacak sinirlerine hakim olamadı ve atıldı. Simao ve Quaresma orta sahada degil daha ilerde pres yaptılar yaptıkları zaman. Bu nedenlerden dolayı orta saha düştü Beşiktaş'ta. Veli olsa çok bişey farketmezdi bence.. :)
Bence fark ederdi. Belki Veli olsaydı Fernandes kırmızı yemeyecekti. Maç izlerken bu ayrıntılara çok dikkat ederim. Fernandes bugün oynadığı süre zarfında geriye gelerek stoperlerden top aldı. Oyun kurmak isterken hem Abdullah Durak hemde Furkan sertliği seçerek yıldırmaya çalıştılar. Ne Ernst nede Necip Fernandese yakın oynayamadılar. Veli genelde basit oynasa da ekstra özellikleri olmasa da topun oynandığı yere hemen atlıyor. Koşuyor ve pres yapıyor. Fernandes 4-5 kez pas verecek oyuncu bulamadı. Topu ayağında oyalayıp durdu Presi yiyince ya faule maruz kaldı yada kaptırdı. Kısaca yardım gelmedi. Bu yönden Fernandes bu takım için nasıl kilit oyuncu ise Veli gibi oyuncularda saha içinde Fernandesi kollayan ve sıkıştığı anda rahatlatan oyuncu konumunda. Necip konusunda katılıyorum. Çok formsuz ve oyunu çok yumuşak oynuyor. Fizik gücü de yeterli değil. Ernst'de ilerlemiş yaşına rağmen bu yoğun maç trafiğinde fazla sırıtmadı ama yeterli değil tabi.
Söylediklerinde haklısın da Veli bunları yapsa bile bir şekilde yine batırıyor oyunu. Mesela saçmasapan fauller yapıyor, daga taşa vuruyor, sürekli yana oynuyor, yerden kalkamıyor falan. Ekstrası yok. Hem bunları yapıp hem de ne yaptıgı bilen ileriye de oynayabilen bir box to box adam lazım oraya Veli'nin yerine. Eldeki diye kullanılıyor belki ama Necip'in ondan daha çok forma şansı bulması taraftarıyım ben. Futbol zekası daha yüksek çünkü.. Ayrıca 4-5-1 konusunda sıkıntı yaşıyor Beşiktaş. Yeterince pas yapamıyor takım. Yapamayınca da taktik sırıtmaya başlıyor. Özellikle kilit rol oynayan bekler yetersiz kalıyor. Ekrem özellikle. Rezaletti. Takıma oldukca zarar veriyor bu da..
Dünün ki Ekrem için rezalet kelimesi oldukça iyimser kalır bence :)