Ve .Mac bitti.1-0 yensek de bugün son iki maçımıza oranla çok daha az pozisyona girdiğimiz bir maçtı.Beraberlik de olabilirdi.Ama yenmek güzel.
Printable View
Ve .Mac bitti.1-0 yensek de bugün son iki maçımıza oranla çok daha az pozisyona girdiğimiz bir maçtı.Beraberlik de olabilirdi.Ama yenmek güzel.
Sayısız gol pozisyonu kaçtı 1-0'dan sonra. Şutlar isabetli olsa 5-6 olabilirdi abartmıyorum. Direkten dönen top Sow ve Emenike'nin karşı karşıyaları ve daha birçoğu. İlk yarıda ki etkisiz oyunu 2. yarıda düzelttik bunda golün gelmesiyle Gençlerbirliği'nin açılmasıda etkili oldu. 5/5 le devam ediyoruz bozulmaz inşallah.
Son 10 Gençlerbirliği deplasmanında 5 galibiyet aldık 5 kez puan kaybettik. Puan kaybettiğimiz 5 sezonda da şampiyon olamadık. Kazandığımız 5 sezonun 4ünde şampiyon olduk.
gol de sıkıntı var
egemenin el pozisyonu penaltı
Emenike'nin gol anlamında üzerinde ciddi bir baskı olduğuna inanıyorum. Bu yüzden birtane atıp bu baskıyı kırması gerekiyor. Sonrasında açılacaktır zaten.
Emenike'nin gol atıp atmaması zerre umrumda değil, Avrupada olmayacağımızı bile bile 13 milyon €'yu çöpe attık. Mevcut kadro yapısında inanılmaz lüks bir oyuncu. Ritmini bulacak da atacak da ölme eşeğim.
Takım iyi oynuyor ve kazanıyor, Nazar değmesin. 2 sene boyunca bizi tek mutlu edecek şey takımın şampiyon olmasıdır. Elimizde kalan tek idea da bu.
emenike yerine cardozo'yu geçtim, mesela bir necati olsaydı neler olurdu acaba? oyun zekası çok düşük emenike'nin.
Emenike o pozisyonda kafasını hiç kaldırmadı toptan. Tekrar izleyin. Sadece vuruştan önce 1 saniyeden az bir süre kaleciye bakıp kafayı topa indirdi yine. Stresten heyecan yapıp düzgün vuruş yapmak için kafayı topa indirirler santraforlar. Pas açılarını orta saha gibi gören bir oyuncu değil Emenike ama o kadar da kötü ve bencil değil.
Egemen'in ayağından hızla sekip eline geldiği için kural gereği penaltı değil. Doğrudan eline gelse net penaltı olurdu. Egemen'in gol öncesi vücudunu araya koyması faul değil. Gücü çok fazla olduğu için bu seviyede fark yaratıyor. Omuzomuza mücadeleyi her kaybeden faul bekliyor bu ülkede. Nizami gol.
Fanatizmin doruklarindasin ve kurallari kendi takimin cikarlarina uygun sekilde yorumluyorsun. Su macta kimin hakemlerden ve federasyondan catir catir destek aldigi 128 milyonuncu kez yine ve yeniden ispatlanmis oldu. Gs maclarina gelip konusmadan once kendi maclarimiza bakalim biraz. Ama tabi sana gore hakemin kararlari dogru zaten o yuzden savunmaya geciceksin hemen
Fanatizm yapan şu anda sizsiniz. Ne yazdığınızı sinirinizden okumuyorsunuz bile muhtemelen.
Tüm kanallarda emekli hakemlerin tamamı ağız birliği etmişcesine pozisyon penaltı değil ve golde faul yok, nizami gol diyor.
Kim yanılıyor acaba?
Daha önce dediğim gibi sinirli iseniz fanatiklik yapmamak için yazmamayı tercih heder, bir kaç gün sonra sakinleşince yazarsınız.
Hakem çok başarılı kararlar verdi. İtiraz edilecek pozisyonu yok.
Sadece Caner'in kornerinde korner dairesinin çizgisi üzerindeki "topu içeriye al, yoksa sarı kart veririm" şeklinde tehdit ederek kural dışı bir şekilde topu içeriye aldırdı. Resmen ego tatmini yaptı.
Ayaktan sekip elle vurmasi penalti verilseydi kimse birsey demezdi, Egemen pozisyon alirken ellerini acmis bekliyor.
Yine Egemen Fenerbahcenin attigi golde hayvan gibi adama tosluyor. Acik ve net faul.
Bu hafta bogaz sikma moda oldu bana gore Gosso oyundan atilmaliydi
Emenike anlik parlamalar yapabilir ama asla mevcut forvetlerden fazlasini veremez. O para ile gidip yabanci kontenjanina takilmiyacak M.Demir alinabilirdi.
Hayvan gibi? Kelimeleriniz ne kadar özenli ve seçiçi, futbol argümanları için doğru tespitler...
O pozisyonda vücudunu kullanıyor, topun kontrolü için. Akıllı davranarak ayağını futbolcunun önüne koyuyor, sonuç olarak hamlesi kendisi için bir risk taşıyor, karşıdaki futbolcuda bu hamlede pasif kalıyor ve kendi hareketinin ivmesi ile ona çarpıyor. Egemen'i tebrik ediyorum.
Adama tosladığı falan yok fiziki avantajını kullanıyor sadece gol gayet nizami.
Ben boyle pozisyonlara penalti verilmesine karsiyim, cunki kisa mesafeden adam topa vuruyor ve o top sektiginde imkani yok cekemesin elini ama bu pozisyonda hakem verebilirdi cunki Egemen ellerini acmis geliyor. Niye oyle yaptigini bende cozemedim normalde iki elini arkaya atar topun onune kendini siper eden bir oyuncu. (Diyarbakira Trabzonda yenilmistik ordan cok iyi hatirliyorum bu haraketini)
Caner'e korner direğini söktü diye sarı kart verebilirdi. Gol ve penaltı vermeyiş kararları doğru. Egemen vücudunu ortaya koydu ve topu söktü aldı olay bu. Seken top ve yakın mesafe vermesi yanlış olurdu. Caner'e zorla topu korner dairesinin içine koydurtması ve koymassan sarıyı yersin demeside enteresandı.
Bir İlhan Cavcav'ı Dinledim Bir de Maçı İzledim Sonuç...
Adam Haklı Beyler
http://m1309.hizliresim.com/1f/y/t4l35.png
Dirseğiyle itmek vücudunu ortaya koymak mı oluyor bırakın bu ayakları pozisyon fauldur hakem iyi bir maç yönetmedi kesinlikle penaltı da tartışılabilir.
Egemen'in poziyonuna faul diyenler İngiltere'de futbol ne güzel diye ağlarlar. Basketbol oynamıyoruz bu hareketlere faul verilecekse 180 tane faul olur bir maçta.
Genel cevaplıyorum.
Siz FB'li dostların olayları kendi lehinize çarpıtmakta üzerinize yok.
İşinize geldi mi bak butun emekli hakemler böyle böyle dedi demek ki böyle.
He ama işinize gelmedi mi aleyhinize oldu mu o emekli hakemlerin ne oldugu zaten belli medya zaten guvenilir değil.
İşinize geldi mi ohoo ona faul calacaksak herseye faul calmak lazım
İşinize gelmedi mi aynı pozisyonda nasıl faul çalmaz onu ya.
Bak fauldur penaltıdır onu tartışmıyorum. Aynı pozisyonlar bizim maçta Semih'in başına gelmiş olsaydı burada var yaa ohooo neler neler diyordunuz artık cemaatten girer fifadan cıkardınız.
Gecen sezondan o kadar net örnekler var ki. Şimdi girmek istemiyorum bu konulara.
Ayrıca ben o iki pozisyon hariç konuşuyorum maçın geneline bakıldıgı zaman hakemin Fb lehine maç yönettiği zaten apaçık ortada. Gb'li oyuncular bile bir yerden sonra itiraz etmeyi bırakıp durumu kabullendiler. Verilen verilmeyen fauller verilen verilmeyen kartlar. Aynı pozisyonda iki takım için yapılan farklı hakem yorumları. He bir tek Fb lehine hep böyle oluyor da demiyorum. GS ve BJK lehine de böyle maçlar oluyor.
Burada benim bahsettiğim sizin olaylara bakış açınızın nasıl fanatikçe oldugu.
Ayrıca 2, bizim her maçımızda en ufak bir olaydan sebep maç başlığımızda cemaatten girip Fifa'dan çıkmalarınıza karşın, yok rakibin galibiyetlerinin güme gittiğinden tutup, bütün dünya tarafından kollandığımıza kadar tahrik edici sözlere varana dek yaptıgınız yorumların haddi hesabı yokken, şurada ben ve bir tane Gs'lı arkadaş haricinde kimse çıkıp da sizi tahrik edici bir yorumda bulunmamış. Hem de daha iki gun once bizim maç başlığımızı hallaç pamuguna cevirmiş olmanıza ragmen.
O arkadaş da gayet kısa ve net bir şekilde "sizi" eleştirmiş federasyonu veya hakemleri ya da nasıl kollandıgınızı falan söylememiş. Bakalım buna ne diyeceksiniz demiş. Net olarak sizi eleştirmiş.
Umarım ne demek istediğimi iyice kavrayıp bundan sonra da ona göre hareket edersiniz.
Galatasaray daha 2-3 hafta önce ofsayttan gol attı. O gün olabilir böyle şeyler diyenler şimdi taşı sıkıp suyunu çıkartmaya çalışıyor. İşler kötü gitmeye başlayınca sağa sola saldırmalar başlamış,yakında da futbolla ilgilenmiyorum ben demeye başlarsınız :)
Zira galatasaray kötü gidince taraftar sayısı oldukça azalıveriyor. Benim şahsi yorumum dün ki maç için içimin rahat olduğu yönünde. İlk yarıda bir pozisyon vardı bizim bir oyuncunun eline çarpıp Kuyt ya da Meireles'e sekti ceza sahası içinde o bomboş atamadı. Biz 2 fenerbahçeli arkadaş iyi ki atamadı,durduk yere laf söz olacaktı yoksa dedik. Fakat anlaşılan o ki ne olsa söz olacakmış. (Son olarak Galatasaray'ın ofsayttan attığı gol için de bu sitede olabilir böyle hatalar yazan kişiyim ben)
Olabilir böyle hatalar diyen kişiysen neden bunlara takılıp cevap veriyorsun ki ? Üstüne alınması gerekenler sessiz kalırken senin savunma uğruna saçma sapan argümanlar üretmen manidar olmuş.
İşler kötü gidiyor olabilir de henüz 6 hafta oldu puan farkı da 5 berabere bitirdiği 4 maçı da çok farklı kazanabilecek pozisyonları bulan bir takım var, kısacası bitmiş bir şey yok. Ayrıca ben de Fenerbahçe taraftarı kadar bir anda iyimser olabilen bir profil görmedim, takım top oynamıyor eyvah bittik Aykut'un kopyası Ersun diyenler bile değişiverdi. Bu sizleri bağlar, orası ayrı tabi.
Senin bahsettiğin gole ilk ofsayt diyen kişi de benim, taşın suyunu çıkarmak gibi derdimiz yok. Sow reklam panosuna tekme atıyor bildiğin, adam takıldı yazıyor. Bizim eleştirimiz bu kafalara, Galatasaray maçında sadece bizim lehimize olan hataları görüp sürekli bunlardan bahseden, Fenerbahçe maçı olduğunda hata bariz olsa bile buna kılıp bulmaya çalışan kişiler var. Ek olarak ben dün hakemin kasıtlı olduğunu düşünmüyorum, senaryo yazmaya gerek yok, adam bariz kötü maç yönetti. Ama işte skor Fenerbahçe lehine olunca iyi maç yönetti oluyor birden bazılarına göre.
http://www.youtube.com/watch?v=OYsK2wg6HdI#t=202
o pozisyona penaltı diyenler beri gelsin, goldeki pozisyondada egemen yere daha sağlam basıyor
bu arada berbat oynadık ama 3 puanı aldık
Baştan yazayım o zaman derdimi. Dün maçtan sonra buraya girdim,fena oynamamış ve kazanmış 3-4 yapabilecek bir fenerbahçe seyrettim. Yorumlara bakıyorum çeşitli iğnelemeler,hırslı bir şekilde fenerbahçeye saydırmalar var ama cevap yazma gereği duymadım.Sabah geldim hala aynı şey.
Sinir olduğum argüman şuydu Galatasaray maçında olsa şimdi konuşurdunuz,tamam da sen şu an ne yapıyosun? Sen de konuşuyorsun değil mi Galatasaray'lı arkadaşım. Yani ortada bir eşitlik var,fenerbahçeli galatasaray lehine hatada galatasaraylı fenerbahçe lehine bir hatada konuşuyor. Bunu servis ederken siz işte böylesiniz tarzı konuşulursa her insan sinirlenir.
Kaldı ki Egemen'in yaptığı faul değil onu zaten tartışmam bile,Elle oynama pozisyonu da kural gereği(oyuncuların kendi vücudundan sekip eline temas eden toplarda oyun devam ettirilir) devam ettirilmek zorunda. Rakibin kırmızısı çok doğru.bence Caner direği devirdiği için sarı kart görebilirdi,Sow'u es geçerdim ama ben. Futbolcular o hareketi çok yapıyor.
İşte tüm bunlara rağmen daha 6. haftadan Fenerbahçe hakemle maç kazanıyor geyiğine başlarsanız ligin sonu gelmez.
Dirsek değmiyor pozisyonda. Kalça önde, vücudunu araya koyuyor ve rakibi bozuyor. Faul yok.
Penaltı da yok. Kural vücuttan sekip gelen istemsiz toplarda penaltı çalınmamasını söylüyor. Devam kararı doğru.
Bunu neden kabullenemiyorsunuz gerçekten çözemiyorum.
olm şu dediğim basit örneği algılayamıyorsanız boşverin hiç konuşmayalım zaten. de zaten ben aboo'ya yazdım akil birisi olduğu için sizinle tartışmaya girmek için değil adam anlayışlı biri tartışılır onunla
fener bence bu sene şampiyon olacak. bjk dağılır, biz zaten dağıldık. fener alır götürür. böyle böyle 3 puanları topluyor