:zuhaha
Tolunay Kafkas mı süpermiş ya. :icon_biggrin:
Printable View
Tarih olarak cok onemli bir gune denk geldi.
Ingilizlerde en az bizim kadar iyi biliyor 99 sene once bugun neler oldugunu.
Gun zafer gunudur ! basarilar Galatasaray
Galatasaray sözlükten alıntı , mahalist:
10 aralık 2013 galatasaray juventus maçından önce şöyle bir konsantrasyon yazısı yazmıştım: (bkz: #1359434) bu maç için de aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyorum. öte yandan bu iki maç arasında şöyle bir fark var. juventus maçından önce genel olarak galatasaray taraftarının ve hatta futbolcularının morali düşük, stresi yüksekti; cidden konsantrasyona ve taraftar desteğine ihtiyaçları vardı.
oysa bu chelsea maçı için başka bir ruh hali seziliyor. bütün taraftarlarımızda bir hubris var. dikkat edin sayın takımdaşlarım, chelsea'yi elenmemizi getirecek tek hem de tek şey vardır bizim için: hubris, kendini beğenme, kibir! geçen sene real madrid'e de tam ve sadece bu sebepten elendik. ve hatta 2009'da hamburg'a da bu yüzden elendik. stopersiz bile eleriz rakibi diye düşünüyordu bütün galatasarylılar, olmadı. şimdi de öyle bir tehlike seziyorum. bu demek değil ki ümitsiz olacağız. bilakis yeneceğimiz konusunda çok ümitliyim, ama bunu böbürlenmeden yapmalıyız. aksi takdirde sırf bu sebepten yeniliriz. bu durumda kimse suçlu diye başkasına bakmasın, herkes suçu kendinde arasın.
diyeceksiniz ki benim evimde böyle bir hisse kapılmamın ne önemi ne etkisi var? var, çünkü oyuncular ile taraftar arasında çok kuvvetli bir bağ var. ve günümüzde o bağın görünür uzantıları da var (twitter'ı, instagram'ı bu oyuncular maç saatine kadar kontrol etmiyorlar mı sizce?). neyse ben uzatmayayım, bence biz maçı ciddi ve gayretli bir şekilde yani o bildiğimiz galatasaray gibi oynarsak alırız.
bir mesele daha var ki, internette cahil cühela* sırf günü çakıştığı için çanakkale zaferi ile bunu bağdaştırıyorlar. eh biz bugün elensek ingilizler o savaşın öcünü mü almış olacak? ya da yensek hatta bırakın bu gün yenmeyi 18 mart'ta şampiyonlar ligi finali oynansa ve biz o kupayı o gün alsak bırakın çanakkale zaferi'nin üzerine çıkmayı cila bile atmış sayılabilir miyiz? o bununla kıyas bile edilmez. bu konuda da çok duyarlı olmamız lazım.
bu çok mühim uyarılarımı yaptıktan sonra şimdi de önceki yazımın son paragrafını bu maç için uyarlayayım:
bütün ingiltere bu maça kilitlenmiş durumda, rakip ingiliz takımların futbol yazarları bile chelsea'nin geçmesini istiyor, ülke futbollarının imajı söz konusu (evet bu konuda bizim ülkeden farklı düşünüyorlar elbette). ülkelerinin şu anda avrupa'da ilerlemeye en yakın takımı ne 3-1'i çevirmeye çalışacak olan tottenham ne 2-0'ı çevirmeye çalışacak olan manchester united, bizzat chelsea. ve biz futbol devi bir ülkenin en prestijli takımını londra'da yenmek için maça çıkıyoruz. böyle büyük bir fırsat istesek de elimize geçmezdi, bu maç geçen seneki schalke maçlarından daha büyük, bu maçı kazanırsak daha çok övüneceğiz, daha çok hatırlanacağız. biz çocukluğumuzda çok övündük bu galibiyetlerimizle, şimdi sıra yeni çocuklarda. onlar da bu galibiyeti hak ediyorlar.
bu maçı kazanabiliriz de kaybedebilirz de ama eğer bu maçı kazanırsak çeyrek finalde bayern barça real dışında bi takım gelirse yarı finale çıkarız o yüzden bu maçı kesinlikle kazanmalıyız ne yapıp edip
Mou olmasaydı iyiydi de o varken tur zor. Chelsea'nin formu ortada, bizim deplasman maçları ortada. İlk maçtaki skor ortada. Bu durumlar da turu çok daha zora sokuyor.
İnşallah yanılırım ve bu gece bir kez daha tarih yazarız.
Tüm kalbimle Galatasaray'ın tur atlamasını istiyorum. Bununla gurur da duyarım. Umarım başarabilirler. Başaramadığı takdirde teşekkür de ederiz. Sonuçta 2 sene üst üste gruplardan çıkmak da başarı. Maçın gollü bir beraberlikle biteceğini tahmin ediyorum. Tabi takımın el freni Selçuk ve Burak ne kadar az oyunda olursa o kadar buna yaklaşılır.
Galatasaray sürpriz yapıcak diye hissediyorum fakat karşıda Mou var. Hevesi kursakta bırakmada üstüne yok.
iddaa'da 2-2 skor oynayıp 20 lira basmak istiyorum ama paraya kıyamıyorum.:D
Umarım tur atlarız.Sneijder'den çok şey bekliyorum.
3-1 Chelsea diye geçiyor aklımdan ama umarım Galatasaray kazanır. Ben ihtimali biraz düşük görüyorum açıkcası neden bilmiyorum ama.
Rüyamda Gs 2 - Chelsea 1 gördüm. At fava bekle usta.. :n:
GS umarım turu geçer. Avrupa maçı olması tabi ki birinci sebep ama rakibin Chelsea olması teknik direktörün de Mourinho olması daha da bi anlamlı yapıyor. Lig maçlarında bile Chelsea puan kaybettiğinde çok mutlu hissediyorum kendimi, bir de GS yenerse süper olur.
Ben yıllar önce dortmund deplasmanından önce rüyamda 0-2 yendiğimzi ve hatta gollerin atılışından kimin atacagına kadar görmüş ve arkadaşlara maç öncesi anlatmıştım :n: maç 0-2 ve dediğim adamların dediğim şekilde golleriyle bitti (Hagi ve Hakan Şükür ) ....Ama bu kez rüya falan görmedim :D
Selçuk bu maçta oynamaması gerekiyor bir kere bu bir. Burdisso'nun bu maçta oynamasını bekliyorum. Bu maç kesinlikle onun maçı. Semih-Burdisso-Chedjou üçlüsü stoper için yapabileceğimiz en iyi hamle olur. Hakan Balta'nın oynaması felaket olur.
İnşallah turla İstanbul'a döner aslanlar.
#KoyEliniKalbineGalatasaray
-------------------Burak-----------------------
-----------Sneijder - Drogba--------------
---------Yekta(Selçuk)-Melo--------------
Telles---------Chedjou--------------Eboue
------------Balta(Zan)-Semih---------------
------------------Muslera---------------------
Aynen bu şekilde oynamalıyız bence Drogba geçen seneki gibi daha geride toplarla buluşup buraka pozisyon yaratmalı
Maci italyadan izliycem sky calcio 1 veriyor. Real maçını geri plana atmislar. Bir restoran buldum rezervasyonumu yaptırdım. Hadi inşallah ugurlu gelir. Tum dünya maca kitlendi. Bu drogba muhabbetine uefa da iyi prim yaptı valla :)
He bu arada uçakta ruya gordum 2-3 alıyoruz.
http://www.rerererarara.net/ introyu hala izlemeyen varsa ayıp eder... Böyle bir şey yok..
ben izlemedim ve izleyemiorum
bende malesef ya.
edit: http://vk.com/video243897955_167814559?hd=3& buldum izleyemeyenler için.
Galatasaray XI: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Yekta, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba
Rahat olun 2-2
vira bismillah... sabahtan beri benim de içimden 2-2 geçiyor ama dikkat edelim de chelsea geçmesin içimizden :n:
Hazard , Lampard vurur şimdi Semih'e falan çarpar Muslera terse düşer aman öyle şeyler olmasın da.
Benimde içimden nedense 2-2 bitecekmiş gibi geliyor. Chelsea 2-1 öne geçer, bizde muhtemelen beraberlik golünü atarak 2-2'ye getiririz durumu. İnşallah böyle olur ve bu galibiyeti tüm Türk halkına armağan ederiz.