Vay be helal Mısır'a Fildişini elediler... Bakalım finali kim kazanır...
Printable View
Vay be helal Mısır'a Fildişini elediler... Bakalım finali kim kazanır...
Fildişi'nin fark yemesine şaşırdım vallahi avrupa takımı gibi bir takım fildişi müthiş oyuncuları var fakat Mısır'ın kadrosu oturmuş tebrikler...
http://www.sporx.com/images/1/294/4172_B_m1.jpg
Fildişi tapataklak: 1-4
Afrika Uluslar Kupası'nda sona yaklaşılırken, Mısır, Fildişi Sahili'ni Yarı Final'de 4-1 mağlup ederek Final'e yükseldi.
Gün içerisinde yapılan karşılaşmada, Kamerun evsahibi Gana'yı 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.
Gana'nın şampiyonadan elenmesinin ardından, Baba Yara Spor Stadyumu'nda yer yer boşluklar vardı. Fildişi Sahili, Mısır karşısına sakatlıktan dönen Kolo Toure ile başladı.
Karşılıklı atakların doluğu mücadelede Mısır'ı öne geçiren golü, 12. dakikada Fathi kaydederken, bu pozisyonun 2 dakika öncesinde Frogba ile Fildişi önemli bir fırsattan yararlanamamıştı.
İlk yarının tamamlanmasına 10 dakika kala, Fildişi'nde takım arkadaşı ile çarpışan kaleci Barry, uzun bir süre tedavi görmesinin ardından yerini Stephan Loboue'ye bıraktı. Bu sakatlıktan dolayı ilk yarıya 6 dakikalık bir uzatma eklendi.
Mücadelede 1 saat geride kalırken, Amr Zaki yaptığı kafa vuruşu ile Mısır adına skoru 2-0'a taşıdı. Fildişi Sahili'nde Abdulkader Keita, 1 dakika ardından golle karşılık vererek farkı terar 1'e indirdi.
Karşılıklı atılan gollerin ardından 67. dakikada Zaki, bu kez yaklaşık 20 metre mesafeden şutu ile Mısır'a 3-1'lik üstünlüğü taşıdı ve uzatma dakikalarında Zidan'ın pasında Aboutrika yaptığı vuruşla, maçın skorunu belirledi.
Fildişi Sahili, şampiyonaya evsahipliği yapan Gana ile, üçüncülük için karşılaşacak. 07.02.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler
Valla tüylerim diken diken oldu...
http://www.sporx.com/images/galeri/2...cd3501cc22.jpg
Mısır'a helal olsun.. Umarım kupayı alırlar. Fildişi Sahillerine 4 atmak bu durumda kolay değil.
Mısır gerçekten inanmış bu kupayı kazanmaya.Bildiğim kadarılya Fildişi namağluptu ve Mısır onlara 4 atarak finale çıktı.Finalde Gana-Fildişi bekliyordum ama tam tersi oldu.Finalde favorim Mısır.İnşallah onlar kazanırlar.
Mısır'ı tebrik etmek lazım gerçekten müthiş futbolculardan kurulu bir takımı elediler.Ama gonlum Kamerun'dan yana o kadar bekledik Song'u bari kupayı alsınlar
Son şampiyon unvanını korumaya kararlı gibi.Finalde bende Gana-Fildişi bekliyordum tam tersi oldu.Mısır kupayı alacak gözüküyor.
Elemesini beklemiyordum,fark atması çok şaşırdım.İnşallah Mısır kupaya uzanır.
Dünkü maçın adamıda Song seçildi:)
http://www.rp-online.de/layout/fotos...798-Atouba.jpg
Fildişi'nin attığı gol ve Mısırlı oyuncuların sevinçleri müthişti.
Mısır milli takımında çok iyi oyuncular var..Hepside Mısır liginde oynuyor.Kahire takımında oynayan iki oyuncu var birinin adı Zakhy olması lazım..
Sağlık görevlisini itti, kırmızıyı gördü...
Kamerun Milli Takımı'nda Song'un partneri olan Bikey, maçın son anlarında takım arkadaşını tedavi etmek için sahada bulunan sağlık görevlilerinden birini sert bir şekilde ittirince oyundan atıldı. Bu kırmızı kart futbol tarihinin en ilginç ihraçlarından biri olarak kayıtlara geçti.
Favorim Fildişi Sahilleri'ydi Mısıra farklı şekilde mağlup oldular, süpriz bir sonuç çıktı ortaya.FinaLde Kamerun Mısırı eler gibime geliyor.
İlk Kamerun-Mısır maçında Mısır yenmişti. Bu maçı da alırlar diye düşünüyorum.
Kamerun Mısır'ı yer.
favorilerim yarı finalde kötü oynayarak kaybetti ama gercekten bu sene fildişine çok inanmıştım alacaklarından emindim ama futbol bu mısır gecen afrika kupasında oldugu gibi yine güzel futbolla eledi finalde uzatmalar veya penaltı atışları sonucunda kazanananın belli olacagını düşünüyorum.
Mısır, benim favorim olan Fildişi Sahillerini farklı bir şekilde yenerek büyük bir sükse yaptı. Bu kupayı en çok kazanan ülke olan Mısır'ın bu kupayı kaldıracağını düşünüyorum.
Gana ile Fildişi arasında ki maçı ise evsahibi olan Gana'nın kazanacağını düşünüyorum.
Mısır geçen turnuva ev sahibi olduğu için kupayı aldı deniyordu umarım bu sefer de kupayı alarak bunun tesadüf olmadığını gösterirler. Ama Kamerun da çok iyi. Bu maç alt biter:)
Gana 3.lük maçında Fil dişi karşısında 4-2 önde maçta son anlar
Gana'ya Fildişi tesellisi
26.sı düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda turnuvanın 3.lük maçında Gana, Fildişi Sahili'ni 4-2 mağlup etti.
Büyük heyecan içinde geçen karşılaşmada ev sahibi Gana adına goller 10. dakikada Muntari, 68. dakikada Owusu-Abeyie, 80. dakikada Agogo ve 84. dakikada Dramani'den gelirken, Fildişi Sahili'inde Sanogo'nun 24 ve 32. dakikalardaki golü takımını yenilgiden kurtaramadı.
Gana 2008'de final mücadelesi 10 Şubat Pazar günü Mısır ve Kamerun takımları arasında oynanacak.
09.02.2008
Kaynak : Sporx.com
arkadaşlar bu maçları nasıl izleyecez ya eurosport turksatta var mı?
Tebrikler Gana.Fildişi Aykan'ın dediği gibi sonlarda dağıldı.
Owusu-Abeyie´yi ben bundan 3-4 sene önce falan Dünya gencler sampiyonasinda izlemistim Hollanda formasi altinda.Simdi Gana´da görünce sasirdim. (: Ozaman kendisini cok begenmistim,süper bir kanat futbolcusu.
Ev sahibi Gana 3.lük maçını kazanarak teselli buldu.Kendi evinde favorisi olduğun kupada yarı finalde elenmek kötü bir şey gerçekten..
http://www.sporx.com/images/1/294/70...topyeni003.jpg
Gana'da müthiş final!
Ve Gana 2008'de final heyecanı.... Song'un formasını giydiği Kamerun ile Afrika Kupası'nın son şampiyon Mısır Gana 2008'de finalde karşı karşıya geliyor. Daha önce grup maçlarında karşı karşıya gelen iki takımın şampiyonluk mücadelesi nefesleri kesecek. Saat 19.00'da başlayacak olan bu müthiş maç Eurosport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
MISIR CEPHESİ...
Grup maçlarında Kamerun'u 4-2 yenerek kalitesini ispat eden Mısır, aynı başarılı performansını final mücadelesinde de sürdürmek istiyor. Şampiyona boyunca fazla açıklama yapmayan ve genelde yardımcısını basın toplantılarına yollayan Mısır çalıştırıcısı Hassan Shehata, şampiyon olacaklarını iddia etti.Uzun süredir beraber oynayan oyunculardan kurulu bir ekibe sahip olduğunu ifade eden Shehata, "Karşılaşma önceleri ilaç da alsam uyuyamıyorum. İyi bir ekibiz ve kazanacağız" dedi.
AHMED HASSAN'IN İDDİALI!
Beşiktaş'tan tanıdığımız Ahmed Hassan ise kendilerine güvendiklerini belirtirken, 2006 yılından çok daha iyi bir durumda olduklarını ve Kamerun karşısında galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Mısır teknik direktörü Hassan Shehata'nın Kamerun karşısında kalede Al Hadari, defans hattında Moawad, Fathi, Abd Rodou, Said, orta sahada; Aboutrika, Shawky, Gomaa, Muhammed forvette ise Muhammed Zidan ve Zaki'ye görev vermesi bekleniyor.
KAMERUN CEPHESİ...
Gana 2008'de finale ev sahibi Gana'yı 1-0 yenerek yükselen Kamerun ise grup maçlarında 4-2 yenildiği Mısır'dan intikamını almak istiyor. Kamerun'un 71 yaşındaki Alman teknik adamı Otto Pfister, "Buraya gelmeden önce çok ciddi hazırlık maçları yaptık ve turnuvada oynadığımız ilk Mısır maçı da bunlardan biriydi. Ancak her geçen gün turnuvaya biraz daha adapte olduk ve bu günlere kadar geldik. Artık tek hedefimiz evimize mutlu dönmek." dedi.
ETO'O ŞAMPİYONLUK İSTİYOR
Afrika Uluslar Kupası'nda 6. kez final oynayacak olan Kamerun'un yıldız futbolcusu Samuel Eto'o da Mısır ile oynayacakları maçın kendisini çok fazla heyecanlandırdığını söyleyerek; "Buraya gelene kadar bir çok aşamadan geçtik. Ancak hepsinden de başarılı sonuçlarla ayrıldık. Takımımızdaki uyum üst seviyede. Zaten bizi başarılı kılan temel etkende bu. Şu ana kadar oynadığımız futbolu şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz" dedi. Otto Pfister'in Mısır karşısına; kalede Kameni, defans hattında; Atouba, Song, Geremi, Epalle, orta sahada; Song, M'Bia, Idrissou, Makoun, forvette; Eto'o ve Job ikilisine forma şansı vermesi bekleniyor! Başarılı Alman çalıştırıcı Almanya 2006 finallerinde Togo'nu başında görev yaparken, 1992 yılında Gana'yı çalıştırmış ve ekibi finalde penaltılar ile Fildişi Sahili'ne boyun eğmişti.10.02.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler
Maçta son dakikalar...
Mısır Aboterika'nın golüyle 1-0 önde...
Mısır 1-0 öne geçti..dk 83 şuan..