Muhtesem bir macti,bastan sona büyük keyif alarak izledim.
Hollanda gövde gösterisi yapiyor,baska bir anlami olamaz bunun.
Son Dünya Kupasi finalistlerini dagitti,ortaligi karistirdi.(=
Printable View
Muhtesem bir macti,bastan sona büyük keyif alarak izledim.
Hollanda gövde gösterisi yapiyor,baska bir anlami olamaz bunun.
Son Dünya Kupasi finalistlerini dagitti,ortaligi karistirdi.(=
Çok zevkli bir maçtı.Hollanda kazanmayı hakettiği maçı farklı galibiyetle almasını bildi.
Gerçekten çok göze hoş gelen bir futbol oynuyorlar,Bu futbolla devam ederlerse finale kadar yürürler bence ;)
Tebrikler Hollanda'ya.2 Dünya devini dize getirdiler.Turnuvanın bence şimdiden finalisti.Ama futbol bu ne olacağı belli olmaz.
bundan sonra mutlak favorim hollanda
Hollanda, Fransa'yı yerle bir etti. Hollanda bu grupta çıkma ihtimali verilirken genelde hep üçüncü olarak gösteriliyordu ve iki Dünya finalistini yenerek çok iyi bir başlangıç yaptı. Tebrikler Portakallar.
Hollanda'nın hücum gücünün herkes farkındaydı fakat daha kötü bir defans bekleniyordu. Kağıt üzerinde bakıldığında Fransa ve İtalya defansının yanından bile geçemezdi Hollanda defansı fakat iki maçta 7 gol atıp 1 gol yiyen Hollanda takım oyununun önemini tüm dünyaya gösterdi.
Sana katılıyorum. Ama van der Saar faktörünü de unutmamak lazım. Defansın hatalarını kurtarışlarıyla ve performansıyla kapattı. Sağda Boulahrouz müthiş oynuyor iki maçtır, ben çok beğendim. Bakıyoruz maçta, Sneijder geriye geliyor savunmaya desteğe, van der Vaart defansa geliyor, Kuyt bir hücumda bir savunmada, yani tam bir takım oyunu oynuyorlar. İki ön libero da çok iyi çalışıyor, iki fizikli ama teknikleri zayıf oyuncu defansın yüküne ortak oluyorlar.
Hücumda da çok aktifler, zaten bunun olacağını tahmin ediyorduk ama asıl önemli olan bu hücum gücündeki uyum. Hücum oyuncuları süper bir uyum içindeler, kimin nereye gideceğini, kimin nereye pas atacağını ezberlemişler artık, bu da başarıyı getiriyor. Ofans adamlarının kalitesi tartışılmaz ama ne takımlar var ofans güçleri süper ama ofansif anlamda sıkıntı çekiyorlar. Hollanda da böyle olabilirdi, ofans adamları iyi olmasına rağmen ofansif olarak bekleneni veremeyebilirdi ama süper bir uyum ile harika işler çıkarttılar.
Bir tane bile ofsayt olmaması çok ilginç. Bu iki takımın da defanslarının geriye ne kadar yaslandığını gösterir. Fransa da bu yaslanmanın bedelini ödüyor iki maçtır.
Yine bir bir müthiş maçı ve yine başrolde Hollana var..
Maç dengeli başladı ama Kuyt'un kornerden attığı gol Hollanda'ya büyük avantaj sağladı.Oyunu ellerine aldılar ama bu pek uzun sürmedi.Fransa yine dengeyi sağladı.Bir kaç pozisyon buldular ama Van der Saar'ı geçemediler.Hollanda ilk yarıda hücumda pek etkili olamadı..
2.yarıya Van Basten Robben'i oyuna alarak başladı.Bu ilk başta etkisini göstermesede sonradan etkisini gösterdi ama bu arada Fransa çok tehkili ataklar geliştirdi.Yine Saar'a takıldılar.1 pozisyondada Henry çok net bir pozisyondan yararlanamadı.Sonrasında Robben meydana çıktı ve kendisi gibi 2.yarıda oyuna giren Van Persie'ye asisti yaptı.Ruud'un pozisyonun başlangıcında taç çizgisinin orada yaptığı şık hareketle Robben'e topu aktarması güzeldi..Sonra Fransa Henry ile farkı 1'e indirip (Henry çok iyi vurdu orada Van der Saar'ı ancak böyle geçebilirdiler) tam umutlanacakken Robben yine sahneye çıktı ve Fransa'nın yeşeren umutlarını tekrardan köreltti.Sonrasında Fransa pek etkili olamadı.Son dakikalarda Sneijder müthiş maça müthiş bir golle son verdi..
Hollanda İtalya maçındaki gibi yine süperdi ama İlk yarıda pek etkili değildiler.(Golden sonraki bir bölüm hariç) 2.yarıda Van Basten bir kumar oynadı ve bu kumardan galip çıktı.Hollanda son 2 dünya kupası finalistine 3 fark attı..
Fransa bu maçta ilk maça oranla daha iyiydi.Pozisyonlar buldular ama Saar'ı geçemediler.Domenech böyle bir kadrodan iyi bir şeyler çıkaramıyorsa sorun onda.Kaleci Coupet bildiğimiz çizgisinden farklı bir performans sergiledi bu maç..