Milli Takımda F.Terim Varken Seçmemesi Doğal Adam Kariyerinidi Düşünüp Almanya Milli Takımını Seçer Ama Biz Seçerse Mükemmel Olur Arda-Mesut-Serdar Özkan Harika Bir Orta Sahamız Olur
Printable View
Milli Takımda F.Terim Varken Seçmemesi Doğal Adam Kariyerinidi Düşünüp Almanya Milli Takımını Seçer Ama Biz Seçerse Mükemmel Olur Arda-Mesut-Serdar Özkan Harika Bir Orta Sahamız Olur
Fatih Terim'e dil uzatılmasına karşıyım.Adam bas bas bağırıyor "ben Mesut'u istiyorum,planlarımda büyük rol oynuyor" diye.Zaten Müfit Hoca'da Fildişi maçına şimdiden çağırdı.Fatih hocanın formda olduğu zaman takıma almadığı gurbetçi futbolcu yok gibi.Mükemmel orta sahaya katılıyorum ancak Arda-Mesut-Aydın Yılmaz şeklinde.
3'ü de oyunun tek yönünü oynayan adamlar, böyle bir orta saha anlayışı kötü olur bence.
Burası yeri değil bu konunun ama arkalarına koy 2 ön libero önlerine de bir forvet bak nasıl oluyor?
Bunlar Türkiye Ligi'nde değil de üst düzey Avrupa milli takımlarıyla baş etmeye çalışacağına göre tek forvetin Drogba gibi top saklayan, güçlü, hızlı, hava toplarında iyi, bitirici bir adam olması gerekir ki bizde de öyle bir santrafor yok. Hem artık görüyoruz ki orta saha oyuncularının çoğu oyunun iki yönünü de oynamalı. Bunu en iyi yapan takım olan İspanya tarihinde ilk defa Avrupa şampiyonu oldu. Öyle sadece defans yapan orta sahaymış, sadece hücum yapan orta sahaymış, 10 numaraymış filan kalmadı artık. Bunu ben değil modern futbol söylüyor.
Oyuncu iyiyse her türlü taktik tutar. Bu üç oyuncu da gayet iyi potansiyele sahip.Türk futbolunda her türlü sıkıntı çekildi ama forvet sıkıntısı hiç çekilmedi.Her türlü forvet bulunur bizde.
Seçeceğini sanmıyorum.Ben tabiki seçmesini isterim ama kendi kariyeri açısından hata yapmış olur.Zaten sürekli süre istiyor niyeti olmadığı belli.
Almanya teknik direktörü Löw;Biz Mesut'a Almanya milli takımı sözü vermedik dedi.
O yüzden,kariyeri açısından en mantıklısı Türkiye A Milli takımı.
Milli takım sözü verilmesi ile bir alakası yok bunun.Mesut bu performansını sürdürürse Almanya'da banko oynar ve dünya yıldızı olma şansıda daha çok olur.Ama Türkiye'de oynarsa ne yazıkki çok iyi bir kariyeri olacağını sanmıyorum.Bugün Milli takımımızın en iyi oyuncuları Nihat Arda Hamit Tuncay diye sıralanıyor.Hamit dışında ve Arda'yı saymıyorum Türkiyede oynuyor çünkü üst düzey kulüplerde oynayan yok.İspanyanın İngilterenin orta güçlü takımlarında oynuyor hepsi.Malesef bizim basınımızda Türk futbolcusundan dünya yıldızı çıkmaz diye bizi ve futbolcularıda öyle bir inandırmışki oyuncuda potansiyel varsa bile bunu açığa çıkartamıyor.Galatasaraylı olmama rağmen söylüyorum bugün Arda GS dan ayrılmazda 25 26 yaşlarına kadar kalırsa Nihat'tan Yıldıray'dan pek farkı olmucak.İşte buyüzdende Mesut milli takımımızı seçmicektir.Ama seçerseki inşallah seçer çokta sevinirim bize çok faydalı olur belkide Türkiye'nin Hagi si olabilir..
Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri "Mesut'un Türkiye formasını taşıyacağı yönündeki açıklamasına ramak kaldı" dediler.
Fatih Terim'in Türkiye A Milli Takım Kadrosuna çağırmak için girişimlerde bulunduğu Mesut Özil'in tercihini Türkiye A Milli Takımı için kullanacağı belirtildi. Daha önce "Mesut gelecekte de Almanya A Milli formasını giyecek" manşetiyle verilen haberlerin yerini şimdi "Mesut elimizden gidiyor. Zira onun gönlü Türkiye'den yana" haberleri yer aldı.
Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut'u son maçlata A milli Takım kadrosuna almamasının Mesut'un yeni kararında önemli rol oynağını dikkat çekilen haberlerde" Mesut ile kadroya çağırmadığı gibi kendisiyle de görüşme yapmayan Löw'ün suçlu olduğu kaydedildi.
Türk Milli Takımı Teknik direktörü Fatih Terim'in ısrarla A milli takım formasını giydirmek isteğinin de dile getirildiği haberde "Fatih Terim, daha önce Türk kökenli 19 yaşındaki Mesut'u Dünya Kupası Grup eleme maçında Bosna kadrosuna çağırdı. O zaman Almanya için çok önemli iki Ümit Milli maçına çıkacağını belirten Mesut, şimdi kararını verdi" denildi.
Almanya Ümit Milli Takımında birlikte forma giydikleri Galatasaray'lı Barış Özbek'in " Mesut benim Almanya' da ümit milli takımda oda arkadaşımdı. Onunla bu konuyu çok defa konuşup dertleştik. Mesut, Türkiye için futbol oynamak istiyor, gönlü Türkiye A milli Takımı'nın ay yıldızlı formasında " açıklamalarınında yer aldığı haberde Almanya Milli Takımlar Spor Müdürü Matthias Sammer'in Mesut'u kaçırmak istemediği, Türkiye'nin yaptığı bu tekliften pek hoşnut olmadığı yorumu yapıldı.
WERDER'İN VAZGEÇİLMEZLERİ
Bundesliga'da bu sezon oynadığı futbol ve attığı goller ile Alman 1. Futbol Ligi'ne damgasını vuran Mesut Özil, Werde Bremen'in vazgeçilmezleri arasına girmişti. Mesut için " Bremen'in oyun kurcusu Brezilyalı Diego takımdan ayrılırsa, Mesut onun yerini rahatça doldurur" diye övgüler yapıldı.
Kaynak: DHA
Çıkan haberlere ve Barış'ın açıklamasına göre Mesut'un gönlü bizden yana;fakat Almanya'ya karşı taşıdığı sorumluluktan dolayı kararsız..Umarım bizi seçer ve bunu isteyerek yapar..
DevLet meseLesine döndü be. Sende karar vereceksen ver artık Mesut. Yapacak daha önemLi işLerimiz var her gün senin seçip, seçmeyeceğini bekLeyecek kadar vaktimiz yok bizim. Ya evet dersin Ya hayır.
İnşallah Mesut kararını Türkiyeden yana vermez. Bizim takımın formasını böyle zorla giyecek kadar Türk ruhu taşımayan adamın bizim ile işi olmasın bence
Ne Mesutmuş yahu :D:D:D
Ben Almanya'da doğdum büyüdüm oranın ekmeğini yedim Almanya Milli Takımını seçiyorum derse zaten kimsenin itiraz etmeye hakkı olmaz.Sanırım Mesut'un düşüncesi bunlardan çok biraz sanki hangi Milli takımda daha fazla oynarım hangisinin vitrini bende daha fazla artı yaratır gibi bir soru karmaşası içinde.Bunları düşünüp iki tarafa da net bir karar veremiyor.Yani tamamen "duygusal" sebepler.
Yahu ne kadar garip bir futbolcunun peşinden koşuyoruz dünyanın en iyi futbolcusu bile olsan o kutsal formayı zorla giyiyorsan senden hayır gelmez , gitsin Almanya'da oynasın bakalım kimi kesicek orada Ballack'ımı .Daha çıkar Mesut'lar...
Ben anlamiyorum neyi dusunuyor bu Mesut ?
Bende ingilterede yasiyorum, 17 yasinda sakatlik yasamasaydim bi ihtimal simdi profesyonel futbolcuydum. Ozamanlarda dusunuyodum, simdide dusunuom. Ingiltere veya Turkiye ?
Ben boyle bi soru kabul etmem, bi insanin bi ulkesi vardir, ve ulkesinle gurur duyar. Her ne sarta olursa olsun ben Turkiye milli formasini beklerdim, ilk ingilizler cagirdi diye onlara gitmezdim.
Turkiye formasi giymek kadar guru verici bisey olabilirmiki
Ab peki iyi bir oyuncumuydn nerede oynuyordun :) hangi takımda... neden sakatlandın peki :)
Mesut tercihini yaptı!
Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil'i, 11 Şubat'ta Almanya'nın Norveç'e karşı oynayacağı hazırlık karşılaşması için 21 kişilik kadroya aldı.
Löw, bu konuda yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yakın geçmişte Mesut Özil'i Türk Milli Takımı'na almak için yoğun şekilde çaba harcadığını belirterek, ''Mesut için zor bir karardı. Bu nedenle biz de Alman Milli Takımı adına oynamaya kesin karar verene kadar beklemek istedik. Kendisiyle Cuma günü yaptığımız bir telefon görüşmesinde kesin olarak Alman Milli Takımı adına sahaya çıkmak istediğini söyledi'' dedi.
Bu nedenle kendisini ilk kez Norveç maçı için kadroya almaya karar verdiklerini ifade eden Löw, Mesut ile orta saha için perspektifi büyük olan bir oyuncuyu kazandıklarını kaydetti.
Mesut ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının da Pazartesi günü Frankfurt'taki Alman Futbol Federasyonu'nun merkezinde görüşüldüğü bildirildi.
Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Mesut'un kararının bir sürpriz olmadığını ifade ederek, ''Mesut'un düşüncelerini çok önceden biliyorduk ve Alman Futbol Federasyonu'nda kalacağına emindik. Alman milli takımında yerini bulacağına inanıyorum'' diye konuştu.
Werder Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf da, Mesut'un takımda kendisini çok geliştirdiğini ve geçen aylarda performansıyla adından sıkça söz ettirdiğini ifade ederek, ''Kadroya çağrılmayı hak etti. Bu hem kendisi, hem de bizim sevindirici bir sinyal. Werder için harcayacağı çabalarla gelecekte de milli takımda yerini alacağına inanıyorum'' dedi.
Özil de bu konuda yaptığı açıklamada, Alman milli takımı kadrosuna çağrılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu takımda fırsatlarını iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışacağını söyledi.
Ailesinin ve çok yakın dostlarının Türk olması nedeniyle bu kararı almakta zorlandığını, ancak bunun doğru karar olduğuna inandığını ifade eden Mesut, ''Bu benim Türk kökenime karşı alınmış bir karar değil. Ailem şimdi üçüncü kuşakta Almanya'da yaşıyor, ben burada kendimi her zaman iyi hissettim ve Alman Ümit milli takımı adına da oynadım. Bu nedenle İsveç'te ümit milli takımları arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da başarılarımı sürdürmeyi ümit ediyorum'' dedi.
05.02.2009
Kaynak : AA
Bizi seçseydi çok çok çok çok şaşırırdım zaten.Hayırlı olsun.
Hayırlısı Olsun Kendi Tercihi Sonuçta
Bu mesele de sonunda kapandı. Mesut kararını verdi ve bena ve benim gibi düşünen bir çok kişiye göre artık Mesut ve Ballack'ın hiç bir farkı yok. Mesut bence neler kaybettiğini bir süre sonra anlayacak. Türk Milli Takımımız daha nice yetenekli oyuncu bulacaktır.
Hayırlı olsun.Kendi seçimi.Doğup büyüdüğü,kendini gösterdiği yeri seçti diye onu suçlayamayız.
Doğru kararı verip vermediğini zaman gösterecek.
http://ntvspor.net/Pages/32337.ASP
Ne halin varsa gör Mesut :p
Belliydi zaten kararını o yönde kullanacagı. Artık benim için Ballack, Klose den farkı yok. İsmini de Hans yapsın :D
bence dogru bir karar vermis.. Sahsen Fatih Terim'in gurbetci futbolculara karsi antipatik davrandigini düsünüyorum. Yildiray,Halil ve Nuri'yi bir kere bile oynarken görmedik son 2 sezondur. Mesut Türkiye'yi secse 1-2 mac sonra kaybolup gidecekti Nuri gibi. Alman milli takiminda ona sahip cikacaklardir.
Kararını Türkiye'den yana kuLLansaydı, ALman vatandaşLığından çıkarıLacaktı.Bunu göze aLamadı ALmanya'yı seçti.BeLLiydi zaten..
Biraz konuyla alakasız bi'şey diyeceğim ama sana değil lafım arkadaşım, genel söylüyorum.
Her olayda Türkiye için oynamanın, ülke için oynamanın önemini anlatıyoruz. Son olarak Uefa Kupası mevzusu... Biz kendi aramızda ülke bilincini oturtamamışken; dışarıdan gelen birisinin (Mesut Almanya'da yaşadı) bizim hissettiğimiz(!) duyguları paylaşmasını bekleyemeyiz.
Tercih onun tercihidir, bu saatten sonra şu suçludur demek yanlış.