Arkadaşım üslûbuna dikkat et.Arkadaşınla sohbet etmek istiyorsan Turksportal Cafe bölümünü kullan lütfenQuote:
Originally Posted by AlicanKidd_05
Printable View
Arkadaşım üslûbuna dikkat et.Arkadaşınla sohbet etmek istiyorsan Turksportal Cafe bölümünü kullan lütfenQuote:
Originally Posted by AlicanKidd_05
Sözlerine biraz daha dikkat edersen--bir kulübe ve taraftarlarına itham ederken seviyeli olursan--forumdaki diğer kullanıcıların yazacağı yorumların serayeti açısından iyi olur diyorum.(bilmem yanlış mı söyledim)Quote:
Originally Posted by kaanburak
Not: bu arada mod arkadaşımız gerekli cevabı vermiş ama.. sonradan farkettim.
Kaanburak sana simdi iki tawsiyem olacak uygula bunları kendine gelirsin ha senin gibi düşünen baska arkadaslarda uygulasın.Quote:
Originally Posted by kaanburak
Simdi iki elini kafana koy sonra sonra sımsıkı bir şekilde bastır sonrada bi salla bak dünyaya geri dönmüş gibi olacaksın.
Ben GS'liyim arkadas provakatörde degilim ama bu demek degilki pislik yapmayana yapmıyacam. Önce kendi önünüzden yiyin.
Zaten yöneticilerin dedigi gibi cok basit eger 3-1 veya 4-1 bitseydi ilk yarı gerçektende malzeme edeceginiz seyler boldu. Sizin statta ne zamandan beri yumurta satısı yapılıyor bakın burada adam gibi yazıoum yazmayada devam edecem elimden geldigince ama asıl provakatör olan sizler sinir düzenimi en üst sınırına getimeyi başardınız. Bundna sonra agzımdan cıkacak her cümle için Yönetimden özür diliyorum.
KAANBURAK Su anlayısını degistirmenide senden kendi açından iyi olacagı için istirham ediyorum.Ve gene son sözüm su FENERBAHCELİ ARKADASLAR ÖNCE KENDİ ÖNÜNÜZDEN YİYİN SONRA DA BİZİM PAYIMIZA ORTAK OLURSUNUZ.
SENDERSON simdi su resimdeki amacı bana bi anlatabilcen mi. merak eddimde konuyla pek alakasını süzemedim.
Fenerliyim hemde koyu bi fenerliyim maçtan sonra arkadaşlarımla çok dalga geçtim hemde bu tezhüratıda söledim arkadaş arasında bu tür takılmalar olur ama 70 milionun izlediği tuncayın böle bi dawranış içinde bulunması pekte doğru değil açıkçası çünkü günümüzde zaten engellenemeyen bi futbol terörü war her ne kadar bu günlerde azalsada ama tuncayın bu hareketi büyük tepki çeker gsli çıkar bişi söler fbli çıkar bişşi söler snnda al sana yine futbol terörü tuncayın sorumlulukları war bunu yapmaması gerekirdi
yinede hala çok sewiom tuncayı:D
tuncayınyaptığı hareketlerde pek profesyonel deildi ve ddiğer oyuncularıda unutma hakan şükür,appiah gibi
Tuncay Şanlı PFDK'da
Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı, tedbirsiz olarak Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.
Federasyon'dan yapılan açıklamada, Hukuk Kurulu'nun,
sarı-lacivertli futbolcuyu Galatasaray ile yaptıkları Fortis Türkiye
Kupası çeyrek final 2. maçının ardından, Fenerbahçeli taraftarların
bulunduğu tribünün önünde sportmenliğe aykırı sözler sarf etmesi
nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk ettiği belirtildi.
Hukuk Kurulu'nun bu kararı, yayıncı kuruluştan alınan görüntülerin
izlenmesi sonucunda aldığı ifade edildi.
helal olsun tuncaya tum fenerbahce taraftarının gonlunde taht kurdu..bıldıgım kadarıyla bu tezahurat cok eskıden berı var,,hanı o kufur edılmedıgı herkesın yanyana hatta beraber ızledıgı maclardan berii,,demek kı o kadar da tahrık edıcı bısey dıılmıs..ayrıca mac sonu(ozellıkle de 30-40 dakıka sonrası)oyuncu hareketlerı de mı takıp edılıo be,,ne sacma uygulama..ıste cıfte standart bu..
olmuşla ölmüşe birşey yapamaz pfdk en fazla 1 maç ceza verir.Diğer gençler faydalanır bundan.Eğer ceza alırsa Tuncay gs takımınında sahasının kapanması gerekir.....TUNCAY KALBİMİZLE MUKAVELESİNİ YAPTI...
Bilader işte siz bu mantaliteyle daha çok badireler atlatırsınız en fazla 1 maç ceza gelir ha hiç gelmesin be arkadaş ne gerek war tam tersine her maç 1 gol atmış gibi görünsün olmaz mı.Quote:
Originally Posted by senderson
Tuncay oynamayınca Hangi genci oynatacaksınız onuda bi anlasam ahh ha genç wardır belkide onu oynatacan yürekli antrenörünüz warmı oda ayrı bir mevzu.
Bu mesajına kısaca su smileyle cevap vereyim daha anlasılır olsun. :D
Peki, kalbinizle mukavele yaptı. Anladık da bu size ne kazandırdı? Sözleşmesi bitince pazarlık etmek için koz kazandı, daha fazla para alacak Fenerbahçe'den eğer sözleşme yenilerse artık Tuncay. Sizin kazancınız ne oldu? Hiç.Quote:
Originally Posted by senderson
Yaptığı hareketin gerçekten taraftarlıktan kaynaklanan bir şey olduğunu mu sanıyorsunuz siz. Ben hiç sanmıyorum. Sadece kendisine kazanç sağlayacağı şeyleri yapıyor Tuncay, üstelik ilk defa da değil. M.United maçıyla başlamış bir şey bu hareketleri. Daha öncesi yoktu. Yetenekli bir oyuncu, kimse bunun aksini iddia edemez. Oyun tarzını sevmiyor olabilirsiniz, örneğin ben sevmiyorum ama iyi bir oyuncu olduğunu da kabul ediyorum. Tuncay bir şeyin farkına vardı ki o da şudur, Türkiye'de iyi oyuncu en çok parayı kazanmaz. Türkiye'de tabir-i caizse "gaza" getiren oyuncu en fazla parayı kazanır. Sadece para kazanmak istiyor Tuncay ve başka bir takım -ki bu tezahuratı yaptırdığı Galatasaray bile olsa- daha fazla para verse ikinci defa düşünmez bile. Bu iş bu kadar basit.
TUNCAY sahıslı oyuncunun görevi iyi oynamak gol atmak attırmak gidipde GS ye BJK ye dil uzatmak degil eger biri yapacaksa dil uzatmayı onu taraftar yapacak yada amigosu yapacak ama TUNCAY yapamaz arkadaş yaparsada kendi kaybeder ki kaybetti bile. 1 maç ceza ile kurtulur ama allahın sopası yok biyerinden çıkar inşallah bu yapdıgı cirkeflikler.
http://www.antu.com/images/fotograf_...bah_manset.jpg
03.11.1993'te Galatasaray M.United’i elediğinde, Ertesi gün, o sıralarda günde 400.000 adet satan, Türkiyenin en büyük gazetesi Sabah işte böyle başlık atmıştı.
Bugün Tuncay’ı ipe çekmeye çalışanlar, o gün sabah gazetesinin bu manşeti için de bugün söyledikleri şeyi söylemişlermiydi?
Yani onlara göre, hindi ingilize binince iyi, cimboma binince kötümüdür?
Bugün tuncay’ı kınayanlar eğer, 04.11.1993 te sabah gazetesinin bu manşetine itiraz etmediklerini belgeleyemezlerse Sabah gazetesinin önünde Tuncay'dan özür dilemek zorundadırlar. Ve hiç kimse hindi yüzünden tuncay’a ceza veremez.
Kaynak: Antu.com
eğer bi grup olarak düşünecek olursak ben Tuncay'a ceza verilsin diyen grubun içinde değilim öncelikle onu belirteyim...
sadece bir futbolcuya...özelliklede Tuncaya...o genç yaşında Türkiyenin asırlık bir futbol takımının formasını terleten kitleleri peşinden sürükleyen...bir pozisyonda isen yaptığın hareketlere ve konuştuğun sözcüklere dikkat etmek zorundasın...
küfürdür veya değildir ama senin bu sözü söylediğin klüp aynı senin oynadığın klüp gibi...Türkiyenin 1 asırlık futbol geçmişine sahip bir spor klübüdür...
bulunmuş olduğun konum itibariyle senin 1 yaptığın senin aleyhine 10 olarak geri döner...bu kim olursa olsun böyle gelmiştir böyle gidecektir...
üstteki resime gelince...gördüğüm zaman biraz güldüm işin açıkcası...nedeni ise Man. Utd ile fb arasında bağıntı kuramamış olmamdır...
hürmetler bizden...
1993 ne zaman, simdi ne zaman. Buradaki bir cok kisi 1993 senesinde daha 10 yasinda bile degildi. Futbolun ne oldugunu bile bilmiyordu bir cogu. Bilinmesi gereken su ki, bir bakima bu tip taraftari galeyana getirme amacli medya pompalamalari sayesinde tribun teroru bu gunku hallerine geldi. Medya da sucsuz degil bu konuda.
Bu gune bakiyoruz. Teknik direktorler, medya mensuplari, yoneticiler, futbolcular ve bazi taraftarlar kufuru, saygisizligi ortadan kaldirmak icin bir kampanya baslatmis durumda. Artik bu tip seylerin olmamasini istiyor insanlar hakli olarak ve bunun icin bir ayaklanma var. Bu tip sportmenlik mesajlari veren kendi kulubu ve baska kulup mensuplari ile alay edercesine Tuncay'in yaptigi tezahurat aypitir. Bir cuval inciri berbat eder.
Bir gun kufur olmasin sportmenlik onemli diyen kisinin ertesi gun bu hareketlerini yaptigini gorunce, bir gun onceki sozlerin hepsi unutulur. Macin ilk ayaginda Hasan Sas'a karsi centilmence davranislari Tuncay'in unutulur ve taraftarin aklinda Tuncay'in tezahurati kalir. Bu zaten gergin olan ortami daha da fazla elektiriklendirmekden baska nedir ki?
Bazı arkadaşların bu konu hakkındaki yorumlarına gülüyorum, arkadaşlar lütfen alınmayın ama birçoğumuz bence hep objektif olmayı unutuyoruz...
Objektif olmayı da unutunca gerçekten çok komik mesajlar yazıyoruz, düşüncelerimizi savunma yöntemlerimiz ya da sarfettiğimiz sözler çok ilginç olabiliyor...
Dediğimi ne kadar dikkate alırsınız ya da uygularsınız bilmem ama lütfen olaylara hiç bir takımı desteklemeyen sadece futbolu seven ve bilen birilerinin gözleriyle bakmaya çalışalım...
Daha güzel ve mantıklı yorumlar çıkacaktır diye düşünüyorum...
Belki söyleyeceklerimi daha önce başkaları yazmıştır..
Evvela Tuncay'ın ceza alması mantık dışı, birilerinin gözünü boyamak için PFDK'ya sevk edilmesi de komedi..
Ama bu Tuncay'ı haklı konuma getirmiyor.. 15 gün önceki maçta yaptığı hareketten dolayı dillere düşmüş bir oyuncunun inadına yapar gibi maç bitip soyunma odasına da gidip geldikten sonra, peşine basın ordusunu takıp böyle bir şey yapması gayet bilinçli bir terbiyesizlik.
Tuncay'ı hırslı ve heyecanlı olduğu zaten malum, maç biter bitmez yapsa savunurdum, Saraçoğlu'ndaki maçta yaptığı hareket de biraz fazla büyütüldü, ona da tamam; ama maç bitmiş, tribünler boşalmış, sen gidip duşunu da alıp gelmişsin.. Daha ne diyeyim?
Murat Özaydınlı'yı da yılın gafili ilan ediyorum..
Murat Özaydınlı olayı abarttı apaayrı yerlere çekti izlerken şaştım kaldım valla
Quote:
Originally Posted by meddah
Dosdum herseyi gayet iyi bir şekilde özetlemişssin baska bisey dememe gerek yok ama bazı arkadasların gazete küpürlerini örnek göstermesine birkaç cevabım olacak doğal olarak
Arkadaşım bi kere GS FB BJK yada baska bir takım Yabancı bir takım degil bu takımlar ülkemizin bir parçası asırlık cınarları.
İngilizlere ne dense azdır buda ayrı bir gerçek.Ama sen yani bizler türküz vebizim fıtratımız cok ama cok degisik bu adamlardan bizki tv haberlerinde izliyoruz polislere dayılanan onlardan korkmayan bir halkız ve Futbolda biz Türk milletinin cok ama cok deger verdigi bir olay. Ve milyonlarca taraftarı olan 3 tane gözönünde bulunan camia var ve bu camialar gereksiz yere ilişkilerini sertlestiriyor birbirini kırıyorken bir futbolcununda buna tuz biber olması cok kötü bir olay. Simdi Bi ingiliz takımı FB ile eşlesince ve onun tabloid medyası sacma sapan türk halkını küçümseyici manşetler kullanmasına allah askına FB'lisi GS'lisi BJK'lisi artvinlisi konyalısı mersinlisi ve nice halkı sessiz kalabilirmi? Eger kalırsa o adam milliyetçi degil arkadasım milletini satar iki kurusa.
Arkadasım olayı saptırma bence yabancı medyaya yapılan gönderme ile İki türk takımının arasında gecen olayları aynı kefede degerlendirme sen degerlendirsende ben degerlendirmem.
saygılar....
Tebrik ederim çok yerinde bi yazı bulmuşsun. Başarılar gelince taa 1970 lere bakıyoruzda, bu konuda neden 1993 e inmeyelim ki.Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
Bende merakla bekliyordum bu haberi koyduğum için kim bu şekilde tepki vericek diye talihli kişi sen oldunQuote:
Originally Posted by RoCCo_42
arkadaşım bunun ingilizlerle ne alakası var ben bunun için mi koydum bu haberi oraya benim demek istediğim 93 yılında bile kullanuılan bir tezehürat bu yıllardır kullanılan bir şey bu bu konu hakkında yazdığım yazıları iyi oku. konuyu başka başka yerlere çekmeye çalışma gazetler bile bu lafı kullanıyor ama tuncay yaptı diye aşırı tepki veriliyor hatta bu saçma bir nedenden ceza alıyor ben buna karşıyım hemen olayı "bizi ingilizlerle bir tutma" demeye getiriyosun
Yazdigimi anlamamissin belli ki. O tarihlerde baslayan bu tip medya pompalamalari bizi bu gunlere getirdi dedim. Devam ederse daha da kotu olacagini anlatmaya calistim. Ilk cumleyi okuyup sonrasinda ne yazdigima bakmadan cevap yazmamani tavsiye ederim.Quote:
Originally Posted by FenerBahceLi
Bu basariya acligin, ozellikle avrupa takimlari karsisinda hep ezilmis olmanin bir urunu. Bu gazeteleri o gunlerde derleyen kisilerin bir cogu 70'li ve 80'li yillarda Turkiye'nin San Marino, Luxemburg gibi sonuclar aldigi donemlerden kalan ezikligini disa vurmasi. Ayrica Turklere ellerine her gecen sansta isim benzerligi nedeni ile hindi yakistirmasi yapan Ingilizlere bir gonderme. Dogru mu? Hayir bence degil. Baskasi ne yaparsa yapsin, biz de o seviyeye dusmeye zorunlumuyuz?Quote:
Originally Posted by RoCCo_42
Tepki Ingiliz medyasina. Yani disa vurulmus. Peki bu tip seyler takimlar arasinda olmali mi? Bir gazete cikip bir baba hindi Fener'e bindi diye baslik atmasi dogru olur mu? O zaman neden TV'de yayin sirasinda bir futbolcu'nun yapmasi normal karsilaniyor?
Bence Tuncay'a mac cezasi verilmesi yanlis olurdu. Ancak bu hareketinden dolay ozellikle Fenerbahce yonetimi Tuncay'in dikkatini cekmesi. Isinin amigo'luk degil futbolculuk oldugunu hatirlatmasi gerekir.
Bende Öyle yapmadım zaten
JESUS kardesim tepki vermiom ama o senin hüsnü kuruntun diyelim. :D
Tezaharuata laf diyen yok zaten o tezeharuatı ben lisedeyken lise maçlarında kullanırdık bu tezaharuatı cogu kisiden iyi bilirim.Ama bak arada fark var ben taraftarım degilmi.? bana para veren yok taraftarım diye bi oyuncuyla aramızda cok fark war ben medya önündede degilim küfür etsem kimsenin umrunda olmaz bagırsamda kimsenin umrunda olmaz ama Medya önündeki sahsın dikkat etmesi lazım bu tip olaylara münakasa yaratamaması bizide böyle gereksiz bir mevzu için tartısır hale getirmemesi lazım.Ayrıca sana tepki vermiom sadece cevap hakkı dogurtan yazılarına cevap hakkımı kullanarak cevap veriorum.:D
ya ben olaya girmek istemiyordum ama mecbur kaldım.gazete bile kullanmış diyosunuzda o gazete ingilizler için kullanmış tuncay ise bjk ve gs için.yani tuncay manchester a 3 gol attığı maçtan sonra bunu yapsaydı bir baba hindi manchester a bindi... diye kimse bişe demiyecekti.ama tuncay bjk ve gs için yaptı bunu.arada dağlar kadar fark var.gazete yazdı diyosun o gazete yazsın bakim manşete bir baba hindi bjk ye gs ye bindi diye o zaman noluyo görürüz işte.aynı şeymi değilmiymiş.
güzel ve anlamlı bir tespit.:D demeye calısdıgımda buyduQuote:
Originally Posted by koray_capello
Gazetelerin işi objektif olmaktır her tarafa eşit davranmaktırQuote:
Originally Posted by koray_capello
aman aman yanlış anlaşılmasın çünkü biliyorum yanlış anlamaya yatkın kişiler var ben türk takımları arasında objektiftir diyorum ingilizlerle bir alakası yok;;)
tuncay da eğer profesyonel futbolcuyum diye geçiniyorsa en az gazeteler kadar objektif ve tarafsız olmalı ve bu tarz kendini zor durumda bırakcak işlere karışmamalıdır.Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
Kendin diyosun Profesyonel Bi futbolcu tarafsız nasıl olcak bunu bana izah edebilen warmı. Sen o klübün sözleşmeli oyuncususun ve FORMASINI giyyosun objektiflik imkansız tamamamen nesnellik olmak zorundadır