3 büyüklerdeki her TD değişikliği sonrası adı anılan Lucescu, Milli takım için de konuşulmaya başlandı.Dünyada başka td kalmadı mı? Ya da bildiğimiz pek bir teknik direktör yok
Printable View
3 büyüklerdeki her TD değişikliği sonrası adı anılan Lucescu, Milli takım için de konuşulmaya başlandı.Dünyada başka td kalmadı mı? Ya da bildiğimiz pek bir teknik direktör yok
Yerli hoca getirilmek istenirse alternatifler az (Bülent Uygun - Ersun Yanal) ki yerli bir hoca gelirse şu oyuncuyu almıyor, şu takımında çok oyuncu alıyor ayrımcılık yapıyor gibi söylemler olacaktır. O yüzden yabancı bir hoca gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
artık yabancı bir hoca gelmeli!
Bülent Uygun geliceğine Fatih Terim ile devam edelim daha iyi bence.Türk hoca olarak Ersun Yanal ve Şenol Güneş gercekten iyi olabilir veya gercekten üst seviye bir yabancı T.D olablir inşallah doğru bir secim yaparız.
Türk teknik direktörlere ara vermek lazım. 3-4 yıl en azından. Hem bu süre içerisinde Ertuğrul Sağlam,Bülent Uygun gibi hocalar da daha tecrübeli hale gelir.Şuanki durumları bana göre Milli takım için yeterli değil.
Yabancı hoca geliyor!
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) düzenleyeceği ilk yönetim kurulu toplantısında, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in istifasını kabul edeceği öğrenildi. Federasyon, Terim'in alternatifi olarak kesinlikle yabancı bir teknik adam düşünüyor.
2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçlarında hayal kırıklığı yaratan, en azından Play-Off'lara kalmayı hedefleyen A Milli Takım'ın son olarak Belçika'ya deplasmanda 2 - 0 yenilerek matematiksel olarak tüm şansını yitirdiği maç sonrası istifa ettiğini açıklayan Terim'in yerine yeni arayışlar başladı.
Federasyon yetkililerinin, Belçika'ya mağlup olması halinde bile kesinlikle arkasında olduklarını ifade ettikleri Terim'in, bu konuyla ilgili ağzından birşey kaçırmamasını, maç önü ve maç sonu basın toplantılarında da kendisine tam destek verdiklerini belirtmelerine rağmen, Terim'in istifasını açıklamasının Federasyon'u zor durumda bıraktığını ifade ettikleri bildirildi. Bu nedenle dönüşü olmayan bir yola girdiklerini belirten Federasyon'un, yapılan istifa açıklamalarının gereğini yerine getireceği öğrenildi.
Öte yandan Futbol Federasyonu'nun, yurtdışından kariyerli ve ünlü bir yabancı antrenörü A Milli Takım'ın takımın başına getirmek üzere düğmeye bastığı bildirildi.
Şimdi ise gözler Ermenistan maçı sonrasında Fatih Terim'in yapacağı basın toplantısına çevrildi.
Kaynak : DHA
yabancı hoca konusunda endişeliyim yabancı geldiğinde de türkiyeyi tanımıyo anadoludaki oyuncuları fark edemiyo bu yüzden yazacak medya.Nasılsa herkesi eleştirebilme yeteneğine sahipler şenol güneş yada ersun yanal gelse daha iyi olur.Yada kim gelecekse gelsin hücum futbolu oynatan biri gelsin bizim futbolcularımız buna daha müsait
VATAN Gazetesi Yazarı Reha Muhtar, bugünkü yazısında Milli Takım teknik direktörlüğü hakkında şok bir iddiayı ortaya attı...
İşte Muhtar'ın bugünkü köşe yazısında bulunan o iddia!..
FATİH TERİM NAPOLİ’YE ERTUĞRUL SAĞLAM MİLLİ TAKIMA...
Müneccim değilim ancak kulağım biraz delik...
Bu satırları, bizim Belçika’yla maçımız başlamadan yazıyorum...
Ve fakat sonuç artık önemli değil, Bosna, Estonya maçını aldı ve bizim Belçika maçımız formaliteden öteye gidemiyor...
Son günlerde aldığım bilgiler şöyleydi:
Fatih Terim kalmayacak Milli Takım’ın başında...
Zaten İtalya’da Napoli’yle anlaşmış gibi...
Türkiye’yi bırakacak, İtalya’ya gidecek...
Milli Takım’ın başına Bursaspor’u çalıştıran Ertuğrul Sağlam gelecek...
Ertuğrul Sağlam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından çok sevilen bir teknik direktör...
Kendisinin ve eşinin muhafazakâr bir hayat tarzının olmasının bunda etkisi var kuşkusuz...
Sağlam, Abdullah Gül’ün de etkisiyle Kayserispor’u çalıştırırken Avrupa’nın gelecek vaat eden antrenörlerinin başında geliyordu...
Beşiktaş’ta iki sezon ortası görev yaptı...
Giderken takım ligde kötü bir durumda değildi...
Daha önemlisi “Beşiktaş’tan hakkı olduğu halde beş kuruş para istemeden” çekti gitti...
“Adam gibi adam” diye yazmıştım o gün Ertuğrul için...
Çalıştırdığı Bursaspor geçen yıl son haftalarda Fenerbahçe’nin arkasında UEFA şansını kaybetti...
Yani Bursa’da da başarılı oldu...
Milli Takım’da olur mu bilmem...
Karakteri müsaittir onu bilirim...
Zirvelerde çok seviliyor, Milli Takım’ın başına gelmesi kuvvetle muhtemeldir...
Maraton
Ertuğrul Sağlam Bursa'yı bırakıp gitmez..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ama aynı anda hem Milli takımı hemde Bursaspor'u çalıştırma gibi birşey oluyorsa öyle kabul edebilir
Joachim Löw
Klinsmanı falan getirmesinlerde beceriksiz o adam
Güle güle Sinyor Terim. Yerli olarak tek aday Şenol Güneş olmalı, yabancı olarak ise; Hiddink veya Lucescu.
Ertuğrul Hoca tam bir sistem adamı. İlerleyen yıllarda Milli Takım'ın başında görmek isterim. Ancak Ertuğrul Hoca'nın Bursaspor'da tamamlaması gerekenler var.
Scolari gelsin bildiğim kadarıyla kötü bi takımda hoca şimdi :)
Hiddink Türkiye'ye gelmez arkadaşlar, sanmıyorum eğer gelirse çok şaşırırım..
Bugün bir çok yerde Bülent Uygun ismi geçiyor.. eğer Uygun gelirse birşey değişmez..bize köklü değişiklik lazım.. Uygun kötü hoca değildir.. ama başarıları nedir.. Milli Takım yönetebilir mi?.. en önemlisi Milli Takım hocası olarak herşeye herkese göğüs gerebilir mi?
Biliyorum baya para alıyo ama saçma sapan bi ligde hoca gelsin paşalar gibi yapsın milli takımda hocalık:D
Mahmut Özgener istifayı kabul etmiş.
Guus Hiddink Profili
http://img70.imageshack.us/img70/153/adszkc.jpg
Scolari Profili
http://img70.imageshack.us/img70/4355/adszsu.jpg
herkes 5-6 tane kisitli isimlere takilmis kalmis. hiddink,lucescu,e.saglam,ersun yanal,bulent uygun, senol gunes. Sanki dunyada sadece bunlar kaldi.Bunlarin icinden birisi olacaksa o da Lucescu olmalidir.Zaten Lucescu olsa bu takim avrupada degil dunyada sayili olur.
Bence kesinlikle artik kaliteli bir yabanci gelmeli. Hatta ben takim kadromuzu ve oyuncularimizi Hollandaya benzetiyorum. Teknik yonden o kadar olmasakda, yetenekli oyuncularimiz ve zayif bir defans hattimiz var.Yerden oynamaya calisiyoruz,Hollandalilar gibi pas yapiyoruz. Ben derim ki keske Hollandali gelse, Van Gaal olabilir mesela. Yada ingiliz olabilir.
Fatih Terim’in görevi bırakacağını açıklamasının ardından toplanan Futbol Federasyonu yönetimi, göreve kesinlikle yabancı hoca getirmeye karar verdi. Toplantıda öne çıkan isim ise Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink oldu.
Ligtv
İnşallah Hiddink gelir ya (: Rusya'nın durumu ne bilmiyorum fakat 2010'a katılıyorlarsa turnuva bitiminde anlaşabiliriz zaten katılmıyorlarsa gelmesi daha rahat olur.
Rusya play off oynayacak sanırım inşallah denildiği gibi guus hiddink gelir tam bir turnuva adamı başarısız olduğu milli takım yok.O olmadı Lucescu ikinci olarak iyi bir tercih olur
Lucescu'nun hiç milli takım tecrübesi yok sanırım bu büyük dezavantaj :/
Kimin olduğunun bir önemi yok ama kesinlikle yerli bir hoca olması gerekiyor:)
Yerine gelecek kişinin uyruğu yeterince konuşuldu :D
Peki sizce fatih terim ne yapacak?
Ne yalan söyleyeyim hiçbir fikrim yok :(
Ben bu sefer önceliğin yabancı teknik adama verilmesinden yanayım.Bizi artık düzenli olarak turnuvalara sokabilecek,milli takımımıza bir sistem oturtabilecek,formsuz oyuncularda ısrar etmeyecek kısacası bizi ileriye taşıyacak kalitede bir hoca istiyorum.Bu kriterleri taşıyan biriside bence yabancı bir hoca olur şimdiki durumda.Mevcut yerli isimler arasından bizi daha ileriye taşıyacak bir isim göremiyorum.Yabancılar arasından ise Guus Hiddink kesinlikle birinci adayımdır.Ne kadarsa ücreti verilsin.Kesinlikle bizi başarılara ulaştıracaktır.Daha önce G.Kore,Avusturalya ve Rusya'ya sınıf atlattığını biliyoruz.Milli takım tecrübesi en üst düzeyde olan isimdir Hiddink şu an Dünya'da.Sanırım Dünya Kupası'na katıldıktan sonra bırakacakmış.Gelme olasılığı var yani..2.adayım ise Lucescu.Sebebi ise tecrübeli bir isim olması ve ülkemizi tanıması.Lucescu ile takımımızın başarılı olabileceğini düşünüyorum.Son yaşadığı rahatsızlıktan sonra milli takım yönetmeye sıcak bakabilir.Ülkemizi seviyor olmasıda avantaj.Daha önce milli takım yönetmemiş olması dezavantaj olabilir ama sonuçta dünkü hoca değil Lucescu.3.adayım ise Scolari.Her ne kadar Chelsea'de başarılı olamasada milli takım kariyeri iyi bir hoca.İkna edebilme şansımız kendisine bağlı.Özbekistan'dan ülkemize getirmeye ikna edebiliriz sanırım.Zaten üst düzey hoca getirmede pek sıkıntı çeken bir ülke değiliz.(Del Bosque,Aragones,Rijkaard) Spaletti ismi geçmiş.Açıkcası kendisi hakkında fazla bir fikrim yok.Sadece Roma'ya 4-6-0 sistemini oturtmaya çalıştığını ve başarılı olamadığını biliyorum.Son 2 sezondur Roma'nın durumu ortada.Açıkcası ilk başta çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana.İlle de yerli hoca olsun denilirsede ilk aday Şenol Güneş olmalı bence.Bülent Uygun kesinlikle olmaz.Ertuğrul Sağlam'ın ise ilerleyen zamanlarda o koltuğa oturmasının kendisi için daha iyi olacağını düşünüyorum.Tecrübe kazandıkça ülke futboluna damga vuracak bir isim olduğunu düşünüyorum.Ama henüz erken..
getirsinler bizi topluca :D tsi üyeleri olarak verelim kafa kafaya :D:D