Necip girdi Hilbert çıktı.Derken 2-2 oldu:(
Printable View
Necip girdi Hilbert çıktı.Derken 2-2 oldu:(
2-2 oldu..
Ayrıca Guti inanılmaz bir oyuncu.. Gerçekten inanılmaz.
maç bitti 2-2 penaltılar :)
6-5 penaltılarda kaybettik penaltı sadece ekrem dağ kaçırdı.
Villarreal kendi kendine kupa verdi egoist adamlar :zuhaha
İyi iyi ilk ciddi maçımızda as kadromuz umut verici bir oyun oynadı ilerisi için , Cenk'in ilk 15 dakikada ki kurtarışları şans olabilir mi diye düşündüm ama maçın genelinde aynı performansla oynaması iyi kaleci oldugunu ispatladı.
İki takımın golleri kimler attı acaba?
Bobo , Q7 - Cani , Altidore
bizimkiler Bobo Q7 ilk golü kim hatırlamıyorum ama 2. gol altidore
Hilbert tam bir fiyasko transfer şu maçda 1 defa adam akıllı oyunun görmedim..
Guti çok ağır gelir Türkiye'ye çok sağlam topçu..
Orta saha otobana döndü Beşiktaş'ın ilk yarıda ikinci yarıda orta sahada süper lig'de guti'yi kitleseler gerisi yalan olur Beşiktaş en önemli sınavında bence sınıfta kaldı..
Ayrıca Ersan çok güven verdi bana. Adanalı arkadaşların övdüğü kadar varmış harbiden. Soğukkanlı , zamanlaması kademesi iyi , rakip dibindeyken bile klasik bir türk stoper gibi şişirmiyor , görerek ayağa oynamaya çalışıyor.
Son dakikalarda Lucio gibi bir çıkış yaptı forvete kadar birde dribling ile :)
ben bir tek şunu söylerim Quaresma'yı Türkiye'de döverler çok feyk atıyor çok hareket yapıyor bizim defanslardan biri sinirlenir yeter diyip şut çeker gibi geçirir Q7'nin bacaklara
Guti - Nihat - Bobo çıkmasaydıda bu skor olurdu adamlar aslarını sonradan oyuna soktu Beşiktaş orta sahasında 10 pas yapıyorlar canları sıkılıyor terse 40 metre top atıyorlar yapma gözünü seveyim.. :)
Guti tamam yeni geldi en fazla 10 idman yapsın takımla bundan iyisi can sağlığı zaten..
ÖLçü aLınacak bir maç değiL bence. Çok gayret gösterdiğimiz söyLenemez. Ona rağmen maçı kazanabiLirdikte. Ersan`ı bende çok beğendim. Sivok ve Toraman yokken Zapo yerine oynarsa hiç sırıtmaz.
Bu maçı seyretmek için uykudan kalktım.Kalktığıma değdi.Güzel bir maç oldu.Bobo'nun golden itibaren seyretmeye başladım maçı.Guti'nin arapası müthişti gerçekten.En iyi yaptığı iş zaten.Bu sezon çok asist yapar Guti.Gerçekten mükemmel bir futbolcu.Oyundan çıktıktan sonra yokluğunu hemen hissettik.Golü atan Bobo,2.golde de payı baya büyüktü.Ben bu sezon Bobo'yu çok istekli gördüğüm sezon başından beri gözlemleyebildiğim kadarıyla.Sürekli ısırıyor rakibi.Önceki sezonlarda çok istikrarsız olduğu için eleştiriliyordu.Sanırım bu sezonki yapılanma Bobo'nun iştahını artırdı.Maçın ilk başlarında Cenk önemli pozisyonlar kurtarmış.Göremedim ama maçın genelinde çok iyiydi.Penaltılarda şansı yanında olsa geceye damgasını vuran isim olacaktı.Bu sene kalemiz gerçekten çok sağlam.Savunmada Ferrari evet yavaş ama kritik yerlerde çok kritik müdahalelerde bulundu bugün.Açıkcası takımda kalacak olmasına seviniyorum.Ersan bugün fena değildi.Sırıtmadı 2.ligden gelmiş bir oyuncu olarak.Bir pozisyonda savunmadan çıkarken diğer kanattaki Holosko'yu görüp ayağına iyi bir pas atması çok hoşuma gitti doğrusu.Bu sene ondan faydalanabiliriz gibi geliyor.Nihat da maçın genelinde iyi bir görüntü çizdi.Gelelim kötülere.Hilbert açıkcası pek ışık vermedi geldiğinden beri.Mustafa hocanın transferiydi zaten.Schuster ile Mustafa hoca arasındaki fark da işte burada.Açıkcası gönderdiğimiz Tello'nun Hilbert'ten eksiği yok,fazlası çok.Henüz erken tabii yinede.Bakalım zaman ilerledikçe daha net fikir edineceğiz Hilbert için.Holosko ve Nobre bu takımın oyuncusu olmadıkları konusunda beni tekrar ikna ettiler.Fink moralsiz olduğu için mi bilmiyorum kafasını maça veremedi.Maç boyunca pek ortalarda gözükmedi.Maç hakkında genel olarak bir şeyler söylemek gerekirse.Hareketli bir karşılaşma oldu.İki taraf da bol pozisyona girdi.İlk yarıda biz bulduklarımızı değerlendirince 2-0 öne geçtik.İkinci yarının başında Bobo ve Quaresma'nın çıkmasına rağmen hücumda etkili olduk ama pozisyonları değerlendiremedik.Guti çıktıktan sonra Villarreal ağırlığını koydu ve kurduğu baskı sonucunda maçı çevirmesini bildiler.Penaltı atışlarında oyuncuların hepsi iyi vuruşlar yaptılar.Ekrem direği nişanlayınca maçı kaybettik ama önemli değil.İyi bir hazırlık karşılaşması olduğunu düşünüyorum.Hocamızın kafasında artık birşeyler iyice netlemiştir.Takım olarak henüz hazır değiliz ama hocamızın oyun planını uygulamada ilerleme olduğunu söyleyebiliriz.Bu uyum süreci ne kadar kısa olursa başarı şansımız o kadar artacaktır.
Bugünkü maçta gördüğümüz gibi Beşiktaş takımı alternatifsizliğin sıkıntısını yaşayabilir..
Ayrıca Türk futbolu çok iyi bir kaleci kazanma yolunda.Temennimiz bu da diğerleri gibi harcanmaz. Guti de gerçekten müthiş. Quaresma dahil Süper Lig'in en iyi transferi.
Bu arada maçın yayın kalitesi de çok iyiydi. Ülkemizde de böyle kaliteli yayınlar izleyebilsek keşke. Eski bir uydu cihazı ve yine eski 37 ekran televizyonumda izledim maçı, çok kaliteli görüntü vardı onda bile.
Ekrem Dağ kadar kazma bir adam hayatımda görmedim ya. Guti nasıl pas attı adam ne biçim vurdu ben Guti olsam ulan nerdeyim ben falan derdim :D
Guti'nin Getirdikleri
Schuster tek önliberolu 4-1-4-1 sistemini birde Gutili haliyle denemek istemiş olacak ki,bu sistem daha önce olumlu sinyaller vermesede dün bu dizilişle sahadaydı.Önceki maç yazılarımızda bu sistemde tek önliberoya(Ernst/Fink) en yakın oynayan Delgado'nun yerine Guti geldiği zaman hem defansif anlamda takımı biraz daha rahatlatacağı hemde hücum anlamında daha çok katkı yapacağını söylemiştik.Nitekim 70 dakikalık performansıyla bu tezi fazasıyla doğruladı.
Peki ne yaptı Guti?Defansif ve ofansif anlamda katkıları ne?Daha önce o bölgede denenen Delgado ile farkları neydi?
Evvela müthiş bir oyun bilgisi,taktik zeka ve tekniğe sahip.Defansif anlamda yaptıkları; müthiş top kapan,pres yapan,rakibi delirten bir adam değil tabiki Guti ama perde kavramının ne olduğunu,rakibin karşısında nasıl durulacağını,hamlenin nasıl yapılacağını ve rakibin en kötü pası vermeye nasıl zorlanacağını biliyor.Bunuda kendisini çok yormadan sezileri,oyun bilgisi ve taktik zekası ile yapıyor.Fiziğinide sık sık kullandı dün,topla rakibin arasına çok iyi girdi birçok pozisyonda.Savunma yapmanın bir diğer yoluda topa sahip olmak,rakibe vermemek yani kısaca kolay top kaybetmemek.Guti'nin en büyük katkılarından biriside bu olacak.Paslarının çoğu isabetli,isabetsiz pas oranı çok düşük.Delgado gibi basit top kaybeden,maç içinde birçok isabetsiz pas atan bir isimden sonra Guti ihya etti taraftarları.Zaten Delgado o bölgede oynadığı zaman savunmanın bu kadar çok aksamasıda o bölgede yapılan top kayıpları sonrası savunmanın yerleşimde sorun yaşamasıyla oluşan pozisyonlardı.
Ofansif anlamda yaptıkları; sorumluluk aldı,arkadaşlarını yönlendirdi,gerektiği zaman top saklayıp faul aldı,gerektiği yerde dripling yapıp adam eksiltti.Oyun sıkştığı zaman topu rahatlıkla atabilecek bir oyuncu var artık.Attığı müthiş uzun paslar,ara pasları ve set oyununu bilmesi zaten onu farklı kılan özellikler.Delgado o bölgede oynadığı zaman pas trafiğini yönlendiremeyen,sürekli dikine oynamaya çalışan -pas hatalarının sebeplerinden biride bu- stilde olduğu için takımın pas yüzdeside azalıyordu.Guti o bölgede adeta bir maestro gibi hem diliyle hemde ayağıyla yönlendirdi takımı.Yani kısaca ekranda maçı izlerken "şu adamı nasıl göremezsin", "şuraya oynasana be kardeşim" ,"adam sağdan bomboş kaçtı görsene bee", "oraya atılır mı o top" gibi cümleleri pek kurdurtmayacak Guti.Bir diğer katkı; duran toplar.Dün uzun aradan sonra kornerlerin bu kadar etkili noktaya kullanıldığını gördüm.Bir de bu işin frikikleri var.
Benim dün gördüğüm Guti baya baya koştu.Çift yönlü oynadı,ileri geri çalıştı.Hemde bunu 34 yaşında 1 haftalık idmanla sezon başı kampına katılmamış yükleme yapmamış bir fizikle,güçlü bir rakibe karşı yaptı.Morali sıfır,konsantrasyonu kayıp Fink ile yan yana oynamasıda cabası.Genel manada dün izlediğim Guti çok olumu sinyaller verdi.Fizik olarak fit duruma geldiği zaman çok daha iyisini yapacağı aşikar.Ernst-Necip-Guti üçlüsü çok canlar yakar gibi duruyor.
Ersan ve Cenk'te başarılı performanslarıyla "bizde buradayız" dediler.
Maç boyunca Ernst'in yoklugunu fazlasıyla hissettik bence.. Orta sahada bir boşluk vardı Fink'in kendini bir türlü oyuna verememesinden kaynaklanan.. Guti farkını daha ilk maçında ortaya koydu bence.. Şahsen yıllardır bir Beşiktaş maçında Ekrem'e attığı gibi bir pas görmemiştim.. Ortasahada topu çok güzel oyalıyor takıma vakit kazandırıyor , alelacele sağlıksız ataklar yapmamızın da önüne geçiyor bu durum.. Ayrıca bu sezon kontralardan çok gol buluruz gibime geliyor benim.. Nihat ve Q7 gibi iki iyi sprinterimiz var e Guti de sen koş ben atarım cinsinden bir topçu o yüzden bu konuda içim rahat..
Schuster sistemini oturtunca herşey çok güzel olacak hele bir de sağlam forvet gelirse tadından yenmez...
GÖZE BATAN OYUNCULAR
07.Ocak.2011 21:51
Hazırlık maçında göze batan oyuncular.
Beşiktaş'ın bu gece oynadığı Sivasspor karşılaşmasında takımın performansı umut verdi. Karşılaşma boyunca göze batan oyuncular;
- SİMAO -
Top her ayağına geldiğinde ne yaptığını bilen, sahanın heryerinde dolaşan bir oyuncu görüntüsü verdi. Tecrübesi ve profesyonelliğini her hareketiyle belli eden bir futbolcu. Kullandığı kornerde topu Nobre ile buluşturması Beşiktaş'ın bereberlik sayısını yakalamasına sebep oldu. Attığı golde kendisini defansın arasında kaybettirmesi görülmeye değerdi.
- GUTİ -
Sezonun İlkyarısında izlediğiniz Guti'den farklı değildi, ayağına her gelen topta kendisini yerde buldu. Acımasızca atılan tekmelere rağmen oyundaki liderliğinden hiçbirşey kaybetmedi.
- ALMEİDA -
Maçın son dakikalarında oyuna giren Almeida maç boyunca kendini gösterebilecek pozisyonlara giremedi. Ama kaliteli bir futbolcu olduğu gerçek,rakip oyuncularla yanyana geldiğinde sahada koşan dev bir kule gibiydi.
- QUARESMA -
Yoruma gerek yok bildiğiniz gibi, rakip defansa çimleri yoldurdu. Özellikle sol kanatta oynadığında Sivasspor'lu defans oyuncularını çıldırttı. Atılan gollerin her birinde onun imzası vardı.
- SİVOK -
Sakatlığı bitmiş, kendine güveni tamamen gelmiş. Ersan ile beraber defansın vazgeçilmez isimlerinden biri olacağı kesin.
- FERNANDES -
İzlemeye doyamayacaksınız, futbolu kalçasıyla oynayan türünün son örneği. Topla dripling yaptığında sırtına çıkan Sivasspor'lu oyuncuları alıp götürmesi bizlere Amokachi'yi hatırlattı.
- HABER1903 -
Fernandes kartalı kanatlandırır.
Bu gece oynanan Beşiktaş-Sivasspor hazırlık karşılaşmasında gözler yeni transferlerdeydi. Yeni transferler yeni takım arkadaşlarına adaptasyon dönemini yaşarken içlerinde birisi vardıki izleyenlere keyif verdi. İşte o isim Manuel Fernandes idi.
İkinci yarı oyuna giren Fernandes'in yere sağlam basışı, ikili mücadelelerdeki başarısı ve topu defanstan alıp ileriye çıkışları az sayıdaki Beşiktaş taraftarlarını mest etti.
Maçı izleyen HABER1903 ekibi olarak iddia ediyoruz, bu Fernandes Kartalı kanatlandırır, İnönü stadına gelecek olan Beşiktaş taraftarlarını coşturur.
- HABER1903 -
Lig de garip bir forma savaşı olacak :D
Formda bir Fernandes, ya Sivok u ya da Ernst i keser, çünkü önünde Bobo(Almeida), Guti, Q7,Simao nun formaları garanti. İlerideki 4 hucumcudan vazgeçilemeyeceği düşünülünce, geride 2 yabancı hakkı kalıyor. Bunlara talipler ise Sivok, Ernst, Fernandes ve Hilbert.
Birçokları Hilbert in pek fazla süre alamayacağını düşünüyor olabilir ama bence sıkça ilk onbir de yer alacaktır. Çünkü bu oyuncular içerisinde, mevkisinde en sık sıkıntı yaşadığımız bölge sağ bek. Hilbert oynamadığında ise 2 alternatif var, Rıdvan la ilgili sorundan sonra. Ya Ekrem ya da Erhan Güven... Ekrem e bişey diyemem, henüz bu sene lig için idare eder mi edemez mi net bi fikrimiz yok ama Erhan Güven in ne defansif olarak ne de ofansif olarak takıma bişey veremediği çok açık.
Orta saha da Guti nin arkasında oynayan iki oyuncudan biri çok büyük ihtimalle yabancı olacaktır. Çünkü iki oyuncuyu da yerli oynatmak demek, Aurelio ve Necip e kaldığımız anlamına gelir ki, ne Necip henüz bu yüke kaldıracak düzeyde ne de Aurelio yeterli dinazme sahip. Ernst in Avrupa maçlarında oynayabileceğini düşünürsek, Fernandes in lig maçlarında oynama ihtimali artacaktır. Tabi neler olacağı daha çok onun performansına bağlı. Aynı bölgede alternatif olarak Necip in de olduğunu varsayarsak bayağı zengin bi bölge bizim açımızdan.
Defansın göbeğinde ise muhakkak istikrara ihtiyacımız var. Sivok büyük ihtimalle Ersan la birlikte oynayacaktır. Aslında bu durumda Toraman ı sağ bekte dener mi hoca merak ediyorum. Hilbert i de uzun süre denememiş, sonra mecbur kalınca oynattığı ilk maçta etkili olduğunu görmüştük.
Bulmaca gibi takım olduk vesselam :) Tabi her maçın gidişine göre oyuncular belirlenecektir ama herkesin ağzında ligde her maçımızı final havasında oynayacağız lafı dolanırken, hoca oyuncuları nasıl ve neye göre seçecek, ben merak ediyorum açıkcası :) Neyse az kaldı, maçlar başlasa da izlesek.
Maçı herhangi bir yayın kuruluşu yayınlamadığı için seyredemedik ama söylenene göre Sivasspor'lu oyuncular çok sert,çok faullü oynamışlar.Bari hazırlık maçında yapmayın şunu arkadaş.Maçları sakat vermeden tamamladığımız için mutlu olacak hale geldik olaya bak.
Evet Quaresma devre arasi Hakem'e hazirlik maci icin cok sert oynaniyor demis
Simao'nun Fanatik'teki sözlerine bakmanızı öneririm arkadaşlar. Durumun vehametini siz anlayın artık. 'Bir ara nereye geldim ben diye düşündüm' demiş Simao..