Oyuna gerçekte olan teşvik primi, illegal yollar da eklenmeli.
Printable View
Oyuna gerçekte olan teşvik primi, illegal yollar da eklenmeli.
espriyle karışık güzel olmuş.
yalnız basın sallıyor benim oyunda.gidip kimle ilgilenmiyorsam ona transfer
teklif edecek misin diye soruyorlar.
mesela 148 pa lı adamı 185 pa lı adamın yerine transfer edecekmişim.
onları sormasınlar diye 30tane adam ekliyorum gene de aynı isimlere talipmişim.
bir evvelki hafta soruyorlar ilgilenmiyorum bu adamla diyorum,bir sonraki hafta gene soruyorlar.
öbür önerileri bekliyorum. :)
sezon açılışını menajer mi seçer?
hazırlık kampı herhalde.
forma paketi lazım dediğin için.o iş yaş.
güzel öneriler.olması gerekir ama yetmez.
bence de alt yapı adamlarını kesinlikle biz seçmeliyiz.benim seçmediğim 80 pa lı adamı
ŞUTLAMAK için üste para vermemeliyim.
Taktik ekranında sahaya yayılımı defans, orta saha ve forvet hattı için ayrı ayrı yapabilmek en büyük beklentim. Örneğin savunma hattındaki oyuncularım birbirine yakın, orta saha hattındakiler daha geniş yayılsın gibi bir düzenleme yapabilmek isterim...
Adamlar sahada kayak yapmasın :D onun dışında mesela organizasyon yapabilelim
örnek :
sol kanattaki adam içeriye pası versin kaçsın attığı adam tekrar ona atsın kısaca ver-kaç sonra o adam ön direğe top atsın ön direğe adam koşsun çaksın ben bunları istiyorum.
fareli pas sistemi olsun fareyle tıklattığımız oyuncunun üstüne pas atsın oyuncularımız:D
Takımın sezon başı ne zaman toplanacağını menejer seçmez mi ? Başkan mı seçsin ? Ben belki 20 haziran yada 20 temmuz da başlamak istiyorum.
Forma için de oyunun editöründe bir sürü seçenek var onlardan 5-6 tanesini forma sponsoru önümüze getirse ve seçsek güzel olur imkansız değil bence.
Bir de oyuncuya ısın, birazdan oyuna gireceksin desek iyi olurdu.
organizasyon deyince değişik organizasyon düşündüm ben.
mesela r.madrid-inter-m.utd,gs 4 lü turnuva
yada yeni bir lig.
etoo işime yaramaz ki:) pjanic,gourcuff,kaka gibi orta saha adamı lazım bana.
:n:
güzeldi.
soyunma odasını görmesek :smismileyiw2:
onun oyunları var,onu oyna.
yer kalmadığı için marty nin kini ekleyemedim.
hakkaten ısın;oyuna giriyorsun,yada 3 oyuncuyu ısındırsak mesela o anda kaleci
sakatlansa,o anda mecburen ısınmayan adamı sahaya sürsek
olmaz mı?
Ve ayrıca varmı dır, bilmiyorum ama ; Bizim teknik direktörlük kazandığımız paralar nereye gidiyor ayıptır söylemesi? :)
Ben belki bu paraları biriktirip ileride memleketime yatırım yapmak isterim :D
kardeşim tamam verkaç yapıyosunda ne kadar gerçekçi adam koşsun yav adam kaleye giderken buzda kayak yapıyo bir de antreman yerinde şampiyonlar ligi finali oynuyorum yada bu sorun bende var sadece
Ben para konusunda şöyle düşünüyorum;
O paraları kullanacağımız bir ev-araba almak çok amaçsız olur. Ev almazsak ölüyor muyuz oyunda? Ben yine bi' ev alırım başka bi' şeye harcamam sonuçta hiçbi' işime yaramayacak. Yani yaşam kuracaksak da bu oyunun amacını saptırır. Bunun için uğraşacaklarına maç motoruna ve oyundaki hatalara, gereken yeniliklere yer vermeliler bence.
Parayı napacağız derseniz; oyun başlamadan önce başladığınız kulübe göre bir kazanç limiti koyun. Şu kadar miktar para kazanacağım demelisiniz. Ya da bir hikaye, 5 yıl içerisinde 10M kazanmak gibi, 10M kazanmalısınız çünkü aileniz tehlikede, borcunuz var, ya da karınız ölmek üzere ve bu para gerekiyor. Tabi bu misal. Bunu büyütebilirsiniz de. Alt liglerden başlarsınız, 15 yılda 10M kazanacağım dersiniz, başarıdan başarıya koşar, daha büyük kulüplerden yüksek maaş teklifi alırsınız, pazarlık yapar yükseltirsiniz. Bence o ayrıntıya takılmamak lazım, zaten 4 yılda bir kontrat teklifi geliyor, isterseniz en az yapın ve oyuna devam edin. Diğerlerinin dışında şu an kazancımızın nereye gitmiş olması pek de önemli değil gibi görünüyor :)
( Dipnot : Tabi kendi düşüncem bu, sizin düşüncelerinize karşı çıkmıyorum, no offense )
( Dipnot 2 : Ama haklıyım ehueuhe :icon_cool: )
Şu transferleri biz yapmayalım artık. Başkan mıyız pazarlık yapıyoruz. Bence bu adamı istiyorum denilmeli ve yönetim almaya çalışmalı.
ya bide şu canımı sıkıyo
oyuncuya büyük bi kulüpten teklif geliyor
kabul etmiyorum menejeri hemen yeni sözleşme istiyo
sözleşmesi yeni olmasına rağmen
bu olay da biraz yapay zeka ile düzeltilmeli
tmmda bu gerçektede olmuyor mu arda'nın daha 2013 e kadar sözleşmesi var yanlış hatırlamıyorsam ama şu transfer olaylarından sonra yeni sözleşme imzalayacaklarmış sanırsam daha iyi şartlarda.Tabi bu oyunda çok fazla oluyor.En azından her oyuncu değilde takımın en artist oyuncusu falan sözleşme istese daha iyi olur:)Quote:
ya bide şu canımı sıkıyo
oyuncuya büyük bi kulüpten teklif geliyor
kabul etmiyorum menejeri hemen yeni sözleşme istiyo
sözleşmesi yeni olmasına rağmen
bu olay da biraz yapay zeka ile düzeltilmeli
Arkadaşlar tamam bende transferi başkanın yapmasından yanayım ancak şuna bir açıklık getireyim.Türkiye de transferi başkanlar yapıyor.Ancak örneğin Amerika da tüm takımlar şirket.Takımın sahipleri çoğu belkide futboldan anlamayan isimler.Onlar takımın başına menajer olarak birisini getiriyor ve o tüm takımdan transferlerden takımı çalıştırmaktan vs. herşeyden sorumlu oluyor.O yüzden football Manager da bunu baz alarak yapılmış bir oyun.
Amerika'da futbolcular takımın değil federasyonun malı. Başka ülkeden bir takım oyuncu almak istediği zaman federasyonla pazarlık yapıyor diye biliyorum.
Zaten transfer yapmayacaksan bu oyunun ne eğlencesi kalır ki. En zevkli yer transfer görüşmeleri bence. Zaten istersenin başkana da aldırabiliyorsunuz oyuncuyu.
Oyunu ingilizler yapıyor. Dolayısıyla bu sistem amerikanın değil ingilizlerin menajerlik sistemi üzerine kurulu.
Biliyorum İngilizlerin yaptığını oyunu ama Amerika da da sistemin öyle çalıştığını anlatmaya çalıştım
Add manager yapıldığında şike soruşturması açılsın :D
Genç tesislerin yenilenmesinde artık kademe kademe ilerlemeyelim. Atıyorum elimizde 1 m € var tesis bir kademe iyileşsin ama 5 m € varsa bir kaç kademe ilerleyelim. Yani tesislere aktaracağımız parayıda biz belirleyelim. Böylece elimize para geçtikçe hızlı bir şekilde yenilenen tesislerden çıkan regenler ile oyun kendini daha fazla oynatır.
şike olsun :)
Bence genç takımların oyuncu yetiştirme sistemi olsun, birçok Avrupa takımı felsefesine uygun oyuncular yetiştirmeye çalışıyor, en bariz ve başarılı örneği Barcelona.
Bu sistem ilk 1-2 sene pek etki etmezken bir kaç sene içinde mesela sert, mücadeleci bir takım yaratmak için altyapısını hazırlayan takımın altyapısından sıklıkla bu tarz oyuncular çıkar, yaratıcı ve pas oyunu oynayan takımlar ona göre adam çıkarır, hızlıca rakip kaleye gitmek isteyen takımlar ona göre adamlar çıkarır altyapıdan.
Hakikaten şike olmalı :D Şampiyonluğa oynayan takım gelip bize para teklif etmeli falan :D
türkçe işi bana öyle geliyoki zor umarım yapılan türkçe çalışması yama olarak sunulur ingilizce özürlüler mesela ben onlar için iyi olur :)
Sabrinin şutları için güvenlik önlemleri alınsın.
Guizanın finishingi artık tek haneli rakamlara düşürülsün :)