Transfer çalışmaları...
Daha önce de dediğim gibi takımda artık yaşı gelen ve yüksek maaş alan oyuncularla yollarımızı ayıracağız. Bu düşünce içerisinde geçen sene bize büyük emekleri geçen ancak 34 yaşına gelen Ujfalusi'yi Stuttgart'a gönderip yerine Bursaspor'dan bedelsiz olarak Serdar Aziz'i almıştık.
Transferde ikinci hamleyi forvet pozisyonunda yaptık. Bundan önceki mesajlarımda söylemiştim, Baros sezon içinde çok sık sakatlanıyor. Ayrıca bu sezon sonunda kontratı da sona eriyor. Bu sezon satarsak bonservis bedeli alabiliriz. Bu sebepten Baros'u satılığa çıkardık ve Everton talip oldu. Yapılan görüşmeler sonucunda 3,100,000 € bonservis bedeli karşılığında anlaştık. Baros da yeniden Premier League'e dönmek isteyince takımdan ayrıldı. Bu transfer sonucunda hem kasamıza fena sayılmayan bir bonservis parası girdi hem de Baros'a bu sene ödememiz gereken 3,000,000 € kasada kaldı.
Baros'un forvetteki partneri Elmander'e birçok Avrupa kulübünden teklif geldi. Bunlardan en ciddisi Bayer Leverkusen'di. Elmander de gitmeyi çok isteyince 1,700,000 € bonservis bedeli karşılığında anlaştık. Bu transfer sonucunda Elmander'in senelik alacağı olan 2,100,000 € da cebimizde kaldı. Aslında Elmander'i bu sene de kadroda tutmayı düşünüyordum. Çünkü sonradan oyuna girdiğinde çok etkili olan bir oyuncuydu. Ancak kendisi gitmeyi çok istedi.
Juan Emmanuel Culio geçen sene Orduspor'da iyi bir sezon geçirmişti. Kendisini hazırlık maçlarında denedik ancak istediğimiz verimi alamadık. Culio'nun Orduspor'daki performansı Udinese'nin dikkatini çekmiş. Culio'yu 1,200,000 € bedel karşılığında Udinese'ye sattık.
Aydın Yılmaz kadroda düşünmediğim bir isimdi ve satışa çıkardım. Las Palmas talip oldu ve 400,000 € karşılığında Aydın takımdan ayrılan bir diğer isim oldu. Serkan Kurtuluş'u bir sene daha kiralık vermek istedim ve Büyükşehir Belediye talip oldu. Serkan bir sene boyunca orada oynayacak, maaşının tamamını Büyükşehir Belediye karşılayacak.
Sözleşmesi sona eren Aykut Erçetin de takımdan ayrıldı. Satış listesine koyduğum ancak hiçbir talipleri çıkmayan Juan Pablo Pino ve Mehmet Batdal'ın sözleşmelerini de feshettim.
Ayrıca altyapıdan yetişen Erhan Şentürk, Sercan Ekinci ve Ahmet Topal da sözleşmeleri bittiği için kulüpten ayrılan son isimler oldular.