yunanistan avrupa kupasindan sonra bi de dunya kupasini kaldirmasin su futbolla :n:
brezilya ile finale kadar eslesmiyor. hollanda, belcika, arjantin tarafinda su anda.
Printable View
yunanistan avrupa kupasindan sonra bi de dunya kupasini kaldirmasin su futbolla :n:
brezilya ile finale kadar eslesmiyor. hollanda, belcika, arjantin tarafinda su anda.
Kosta Rika eler bunları yahu. Attıkları 2 golde de bal akıyor. :D Biri savunma hatası biri penaltı. Kosta Rika savunması derli toplu zaten gol bile yemezler.
sanki euro2004te sahane futbol oynadilar :n:
ben bu sansla final de gorur diyorum yunanistan :D
Yunanistan'ın çıkması bana göre normal,turnuva takımı ne de olsa:)
Kostarika hep kendinden güçlü takımlara karşı kontrollü oyunla başarılı oldu şimdi bu işin reyisi denilebilecek Yunanistan'la eşleşti. Yunanistan bence kesinlikle Kostarika'yı eler. Bu adamların disiplinine hayranım. Ellerindeki kadro kalitesi Türkiye'de olsa hala İngiltere'den falan 8 yiyen bir ülke olurduk ama adamlar her turnuvaya katılıp başarılı oluyorlar.
kolombiya çok iyi oynadı :D
ne derseniz diyin ben bu adamları seviyorum. müthiş bir bağlılık, egolar dışarıda bırakılmış, takımca duruşları var. hiçbir futbolcusu ben yıldızım ayaklarında değil, mitroglou yedek mesela atılan gole hayvan gibi seviniyor. saygı var, gekas konya'da oynuyor diye hor görülmüyor mesela. gol yedikleri zaman birbirlerine kızsalar bile 2 dakika sonra geçiyor. bizim arda'nın burak'ın selcuk'un sahadaki hareketlere bakıyorum bir de bunlara bakıyorum kesinlikle futbolculuk adına çok fark var.
aynı şey isvicre için de geçerli onların da çoğu göçmen çocuğu olduğu için severim yunanlılarla ise kültür bagımız var. tabi herkes sevsin diye bir şey demiyorum fakat adamların başarısına gölge düşürmeye çalışmak aslında bizim ne kadar sığ bir futbol ülkesi olduğumuzu da gösteriyor. futbolcumuzla da taraftarımızla da yorumcumuzla da bu adamların futbol olarak gerisindeyiz abi.
nasıl ki behrami'nin düşmeyip verdiği pas için bizim türk topcusu kesinlikle devam etmezdi diyorsak aynısı yunanlılar için de geçerli ilk golde samaras'ın verdiği pası burak olsa kesinlikle vermezdi mesela kendi devam ederdi o golu de kaçırırdık. bu adamlarda birbirlerini desteklemek var sahada. biri bir hata yaptı mı diğeri onun hatasını kapatmaya çalışıyor veya kim daha iyi pozisyondaysa ismine cismine bakılmadan pası alabiliyor, gol sevincleri asla yapmacık değil.
şimdi gelelim eşleşmeye,
costa rica'yi şaşkoloz edebilirler gerçi en iyi oyuncuları yunanistan'da oynuyor mutlaka yararı olur tanımak adına ama oyun stili olarak sert kayaya çarptı costa rica bence.
he bu arada balları var mı var :D ama bunu yaratmak için çabalıyorlar :D
Yunan tanrısı Zeus'un işi bunlar hocam biz dua etsek ters teper. :D
Euro 2004 ile şimdiki takımları arasında dağlar kadar fark var Yunanlıların.O zamanlar saygı duyulası bir defans yapıyorlardı.Değişik bir akım getirmişlerdi futbola.Zagorakis,Basinas,Karagounis,Charisteas,De llas gibi adamlarla bence o Yunan takımı kendi çapında efsaneydi.
Günümüzde ki takımları ise, sadece kapanıyor.Savunma falan yaptıkları yok.Eski Yunanistan olacaktı var ya.Samaras'ta en sevdiğim forvetlerden biridir ama büyük turnuvalarda hiç bir şey yapamadı ne yazık ki.Sadece şansları kurtardı onları bu sefer.Şimdi aslında daha da şanslılar.Her ne kadar Kosta Rika çıkışta olsa da, bizim milli takımın 2002'de Senegal'e yaptığı şeyleri onlar Kosta Rika'ya yapabilirler.Ben Çeyrek Final göreceğini düşünüyorum Yunanlıların.
Ben şans derken kura şansından bahsettim, yanlış anlaşılmasın. Öyle öyle adamlar seri başı seviyesine geldi. Bir kere de yunanistan ölüm grubuna düştü diyemedik. Yine bu kupada da ikinci olarak gruptan çıktıkları halde, gittiler kupanın sürpriziyle eslestiler. bizim de 2002 şansımız tartışılmazdi. 7 tane maç yaptık, brezilya dışında güçlü takımla karşılaşmadık.
Yalnız hocam bizim o kadro neydi öyle. :D O zaman ki Brezilyayla kafa kafaya oynadık kolay iş değil çok sağlam bir Brezilya vardı karşımızda şimdi ki Brezilyayla yapsak yenerdik. :D Kupayı alacak takımdık biz Brezilya engel oldu. :D Bu arada Fildişi hocasının yaptığı da saçmalıktı bence madem oyuncu değişeceksin savunmacı alaydın penaltıyı yapan aldığı forvet oldu kendi ayağına sıktı zaten bıracakmış görevi.