İlk sezonum sıralaması
Beşiktaş
Fenerbahçe
Trabzonspor
Galatasaray
Gayet güzel gidiyo ama Fenerbahçenin hocası Osman Özköylü oldu:icon_eek:
İlk sezonum sıralaması
Beşiktaş
Fenerbahçe
Trabzonspor
Galatasaray
Gayet güzel gidiyo ama Fenerbahçenin hocası Osman Özköylü oldu:icon_eek:
Karabük hocası Tudor'un profili yapılmalı. Çok başarılı bir teknik direktör. Oyunda bu etki olmadıgı icin Karabük averaj takımına dönüyor. Gerçekte öyle değil.
Gençlerbirliği 2. sezonda 18. sıraya demir attı kesin bilgii
Yama güzel olmuş, eline sağlık @perpetua. Yama öncesi son haftaları gençleri denemeye ayırmama rağmen 26 puan farkla şampiyon olmuştum.
http://i.hizliresim.com/o0P9jR.png
Yamayı yükledikten sonra yeni oyunda rekabet atmasına rağmen garip bir şekilde çok sakat vermeye başladım. International duty'lerden bile 3-4 oyuncum sakat dönmeye başladı. Bazı oyuncularda sürekli sakatlık yaşamam da cabası. Yönetimin staff bütçesini de az tutmasına rağmen eli yüzü düzgün şöyle bir ekip kurdum
http://i.hizliresim.com/9g8EgZ.png
Antreman seviyem ve antrenörler de sakatlığa mahal verecek düzeyde değil. Bir fikri olan var mı? Ya da aynı sorunla karşılaşan?
@perpetua
Abi ben aradaki makası korumak ve hatta biraz daha açmak için ilk 6'ya giren takımların ödüllerini editörden arttırmaya çalıştım ancak kuralları test edince hata veriyor. Zamanınız varsa yardımcı olmanız mümkün mü?
Iyi gunler.
Simdilik bir sorum olacak Ömer Abi´ye. Özel mesajdan ziyade burda sormak istiyorum ki herkes bilgilensin.
Sanirim hepimizin ortak istegi Türkiye liglerimizin cikan orijinal surumde 100% dogru yansitilmasi ve sorunsuz bir sekilde oyunda oynanabilmesi. Ayrica tum dunyada FM oyuncularin kariyerlerinde liglerimizin oyunda dogru gelisip ve dogru yansimasi da önemli diye dusunuyorum.
Bunun 100% sorunsuz ve dogru olmasi imkansiz birsey ama hedef herzaman ne kadar iyi ve dogru yapilabiliniyorsa ona ulasmak. Ve Türkiye arastirma ekibinin bunun icin gercekten calistigini ve caba sarf ettigini dusunuyorum. Birkac kucuk soruna/yanlisa kimse cok laf etmemeli(oyuncu özelliklerinde degerlindermeler gibi) ama liglerimizin oynanabilirligini etkileyen ve oynama zevkini azaltan birkac ciddi sorun var gibi. Ben oyuna henuz sahip degilim ama okuduklarimdan bunlari anliyorum. Kendim normalde FM serilerini subat/mart ayinda son yama ciktiktan sonra oynayan birisiyim her sene. Ve bu yil da öyle yapacagim, tam da simdi konustugumuz ve benzer sorunlardan dolayi. Yani oyunun orijinal cikis surumunde böyle yanlislarla karsilasmayi cok anormal bulmuyorum, yeter ki duzeltilsin ki zevkle oynayabilelim.
Merak ettigim sudur Ömer Abi. Gecmis senelerde de birkac buyuk sorunla karsilastik Türkiye ligleri oyuncusu olarak. Bunlari cogunlukla duzeltme imkaniniz oldu cikan yamalar ile(SI´nin duzeltmelere izin verdigi kadar ve yamalara ekledigi kadar). Simdi FM 2017´de yeniden liglerimizde oynama zevkini bozan birkac ciddi sorun var. Yaptiginiz duzeltmeler(kendi cikardiginiz yama) ve bundan sonra yapacaginiz duzletmeleri SI´nin cikaracagi resmi yamalara yansitabilecek misiniz? Ve esas son resmi yamadan sonra, yani mart ayinda, liglerimizi dogru yansitilmis, gercekci ve böyle ciddi sorunlar olmadan oynayabilecekmiyiz? Benim icin önemli olan budur aslinda.
Saygilarimla
Bu yamadan sonra da takımlar yine inanılmaz sıkıntılı bütçe konusunda. Borçların faizi silindi ve daha uzun vadeye yayıldı demişsiniz ama pek etki etmemiş sanırım. Fenerbahçe'yi aldığımızda 0 transfer bütçesi ile karşılaşıyoruz bunun üstüne de başkan tanınmış(pahalı) oyuncularla anlaşmayı bir başarı kıstası olarak koyuyor mesela.
17 yüksek geldi abi gözüme bu yüzden yapay zeka tutarsız davranabilir. Şenol güneş tutarsızlıktan değilde sakatlık, form durumu, yeni transferlerin uyumu vs. gibi kendi insiyatifi dışında gelişen etkenlerden dolayı dizilişe tam karar veremedi. bu yüzden 15 olarak girdim flexibility özelliğini. Flexibility dediğimiz şey pazarlık payı olarak çevirilen özellik yanlış bilmiyorsam.
Haha baya bi çeviri hatası olmuş abi :) ayrıca bi kullanıcıyla şenol güneş'in ilk diziliş tercihini tartışırken querasma için mr oynuyor daha çok orta alanda kuruluma dahil oluyor gibi yorumlar yapmıştın. Analiz ettiğim ve beşiktaşı izlediğim kadarıyla bu yıl q7 tam olarak onu oynamıyor. Aslında quaresme ne tam orta saha sağ kanat nede kanat forvet, ikisinin ortası. Bu yıl şenol güneş oyuncuyu amr oynatıyor bundan eminim. Birde şöyle bir tezatlık var abi madem q7 senin dediğin gibi mr oynuyor o zaman veritabanında neden amr değeri 20 mr değeri 15?
http://i.hizliresim.com/PnEvEv.jpg
Perpetua biraz saçma değilmi? Pttden çıkan adanasporun şampiyon olması:icon_smile:4
buarada ilk sezon sonucu bu
ilk gün yamasını kulandım, yanlış birşeylermi var acaba?
Adana'mız Coşmuş Yahu :zuhaha
Ama Çetin Bir Lig Olmuş Bence Keyifli ve Rekabet Son Maça Kadar Üst Düzeymiş. Şampiyonluk Yarışındaki Takımların Birbirleriyle Mücadelesi Karşılıklı Puan Kayıpları Şeklinde Olduğunda Genelde Böyle Bir Tablo Çıkıyor Ortaya. Ama Adana'nın Kağıt Üstünde Zayıf Olmasına Rağmen Üst Düzey Bir Performans Göstermesi Biraz Garip Olmuş :D
Beta sürümündeki kariyerimde de ilk sene Adana şampiyon olmuştu :) Sana özgü değil :)
http://i.hizliresim.com/g2LR0R.png
Merhabalar oyuna yayımladığınız yama ile Eskişehirsporu alarak başladım. İlk sezon 2. olarak lige çıktım devam eden sezonda ligde 4. oldum ve yönetim 3. sezonun başında 51 milyon TL transfer bütçesi verdi. Daha önceki serilerde şampiyonlukta bile bu kadar yüksek bütçe alamıyordum, acaba bu yama ile alakalı mı ? Yoksa mali yönetimimle mi alakalı. Teşekkür ederim
Ek olarak alt yapımdan her sene 150 PA üstü oyuncular çıktı. Tüm dünyayo ise 180 190 PA civarı oyuncular sardı önceki serilerde bu kadar yoğunlukta yüksek PA lı oyuncular çıkmıyordu. Yama ile bağlantılı olabilir mi. İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim
@Perpetua
Yayınladığınız çıkış günü veritabanının son haliyle Fenerbahçe ile bir kariyer açtım, sezon başında 7.5m Euro'ya Neustadter'i devre arasında da toplam 2.5m euro'ya RvP ve Emenikeyi sattım. Sezonu 4. bitirdim ve son maçı yaptığımda 7.5m euro transfer bütçem ve 22.5 m euro maaş bütçem vardı. Tam yeni sezona yıldız transferlerle başlayayım derken haziranın ortalarına doğru yeni sözleşme imzaladık ve transfer bütçem 0'a çekildi, maaş bütçem de 11m Euro'ya indi. Şimdi free transferleri bile yapamıyorum (imza parasını karşılayamadığımdan). Transfer bütçesi talep bile edemiyorum, maaş bütçesi talebimi ise geri çeviriyor yönetim.
Bu ne kadar gerçekçi? İnce eleyip sık dokuyup 2017-2018 sezonuna yatırım için tüm yıldızlarımı sattığım kariyeri bu saçmalıklar yüzünden bırakmak zorunda kaldım.
Alt takımlarda hak ettikleri değerlerin çok üzerinde almış oyuncular var. (Edgar Silva, Makoun, Samba Sow gibi) bunların profilini düşürürseniz lig çok daha gerçekçi oluyor. 4-5 sezon denedim son derece gerçeğe yakın sonuçlar çıktı.
Perpetua hocam selamlar sizin yapmış olduğunuz yama ile forumda bulunan
Turkish Super Patch 17 By Affluence
http://forum.turksportal.net/vb/show...=125602&page=2
bu yamayı ortak kullansam kariyerimin ilerleyen zamanlarında çakışma alırmıyım ?
sizin yamanız sadece databese değişikliğini içeriyor değil mi ?
Başka yama kullanmıyorum, demekki öyle denk geldi. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.
Selamlar
Biliyorsunuz bugun SI resmi 17.2.0 yamasini yayina sundu. Steam'e girdiginizde oyun kendini guncelleyecektir. Degisiklik listesine göz attim. Turkiye ile ilgili bir degisiklik/duzeltme yok. Merak ettigim sudur; Arastirma ekibinin ve Perpetua(Ömer abi) nin yaptigi duzeltmeler neden yok? Bu duzeltmelerin yansimasi bir veritabani yenilemesi iceren bir yamayi beklemesi mi gerek? Yani kis transfer dönemimden sonra subat sonu veya mart basi cikan yamayi? Ömer abi nin yaptigi ve yapacagi duzeltmeler cok buyuk önem tasiyordu Turkiye liglerinin gercekci bir sekilde oynanabilir olmasi acisindan. Özellikle ligde guc dengesi acisindan ve kuluplerin mali durumlari ile ilgili.
Ömer abi bizleri bilgilendirirsen sevinirim.
saygilarimla
Perpetua ( Ömer ) Hocam Selamlar ;
Deza arkadaşın yazdıklarını bende merak ediyorum gerçekten ekip olarak emek sarf ediyorsunuz. Yamanız eksik kalmış yada yetişmemiş olabilir neden Fm yapımcıları Türkiye ligine önem vermiyor ? O kadar kişide oyunu orjinal alıyor halbu ki. Yoksa yaptığınız yamayı tam eksiksiz olduktan sonra mı Fm yapımcılarına göndermeyi düşünüyorsunuz ? Bu konuda bize aydınlatıcı bilgi verirseniz çok iyi olur. Fm oyunundaki hatalar çok can sıkıyor artık damara dayandı, bu konu hakkında Steam da bir kullanıcı oyun hakkındaki inceleme hakkında resmen içini dökmüş okumadıysanız göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.
http://steamcommunity.com/id/justicia11/recommended/
17.2 ile güzelim oyunu mahvettiler. Her maç deli gibi gol oluyor. 17.1.2 çok daha iyiydi. Keşke yemi kariyer açarken 17.1.2 mi 17.2 mi diye database sorsa. Çünki oyuna ara vermeyi gerektirecek kadar sıkıntılı yeni güncelleme.
Edit:takıma deli gibi savunma antrenmanı yükledim 1 ay boyunca ara ara yüksek ara ara cok yüksek. Sonraki 2-3 haftalık periyotta sıkışık maç trafiğinde genel antrenmanı kaldırıp 3 gün maç antrenamnı verdim savunma. 7 maç gol yememe serisi yakaladık.
Ayrıca yeni güncellemede maç motoruyls ilgili en çok dikkatimi çekem şey ; her maç ortalama 2-3 şut savunmaya çarpıp yön değiştiriyor. Bazıları kaleyede yöneliyo kaleci kontrbiyede kalıyor.
Ozaman tahmin ettigim gibiymis. Yapacaginiz degisikliklerle ve duzenlemelerle liglerimizin cok daha iyi ve gercekci bir duruma geleceginden eminim. Kolay gelsin :)
Ben sahsen FM´i hicbir zaman ilk ciktigina oynamiyorum, en azindan uzun bir kariyer amacli. Genellikle SI´dan gelecek son resmi yamayi bekliyorum. Onunla birlikte oyun en iyi durumuna ulasiyor.
Sanki 17.2 ile oyun önceki sürümle aynı stabilitede değil daha takılıyor gibi ve ben de helveticalite teması çıkana kadar ara verecem oyuna :D
HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selamlar herkese, Beşiktaş ile oynuyorum, orta halli ve zayıf anadolu takımları kendi sahamda yenik duruma düştükten sonra, taktiksel olarak mesela 4-5-1 oynuyorlarsa, neredeyse bütün maç o taktiği değiştirmiyorlar, kazanmak için oyuncu değişikliği dışında hamle yapmıyorlar. Bunun sebebi nedir bilen varsa ?
@perpetua
editörden süper ligin sıralamaya bağlı ödüllerinde değişiklik yapmak istedim fakat oyuna yansımıyor. fmrte ile deneyeyim dedim onda da yabancı liglerde bu menü çıkarken süper ligde çıkmıyor. nasıl müdahale edebilirim bu ödüllere fikriniz var mı? yukarı ile aşağı arasındaki makası açmak için yapacağım bunu.
Her sene Şubat yaması çıkıyordu, Kış transfeleri. Bu sürümde Şubat'ın hangi günü çıkacak bilginiz var mı ?
Çin ligini bekliyoruz ya güncelleme için fena tutuluyorum adamlara