Katılıyorum
Printable View
Katılıyorum
Adam hayaında ilk kez bizde sağ kanat olarak denenmiş.. Bence Am/fc olabilir sağ kanat içinde 7-8 puan verilebilir..
Deivid'e FRC veremez miyiz ?
O zaman benim görüşüm ;
AMC : 18
AMR : 15
FC : 15
olabilir...
fc 20 amr 13 amc 17
1. Askerlik hayatı boyunca araştırma şefliğini devrettiğiniz arkadaşınız araştırma şefliği için gerekli olan organizasyon-iş bölümü-geri besleme yapma-ekip ile iç içerlik hususunda eksik kaldı. Ben sizin şefliğiniz altında çalışmadım ama umarım adam gibi ekip oluşturulur ve işler baştan sağma yapılmaz.
2. Kezman'ın bitiricliğini düşürürken bunu kendi başınıza değil de, Fenerbahçe'yi araştıran arkadaşlarla yapmanız daha doğru olmaz mıydı? Birşey soracağım. Siz araştırma şefisiniz. Fenerbahçe'yi bu yıl kimin araştırdığını biliyor musunuz? Veya Beşiktaş'ı? Yani ben şefim, kafama göre takılırım mıdır olay?
3. Bu iş bundan sonra da böyle mi gidecek? Yani biri, belki de hiç tanımadığınız biri Fenerbahçe'nin maçlarını izleyip not alacak. Sonra bunları dataya işleyecek. Sonra da siz kafanıza göre değiştireceksiniz. Ha dersiniz ki bu adam abartmış CA'ları, kriter dışına çıkmış, tamam deriz. Ama ilgilendiğiniz şeyler çok spesifik ve bunlar için başka insanlardan, o takımı araştıranlardan bilgi almalısınız. Kusra bakmayın ama bu iş böyle yürümez.
Turker AMR ekleyemeyecegim demis ama AMR özelliği en azından 10 olmalı. Sonuç olarak hiç oynayamayacak olsa orada oynatılmaz.
bu konuya giripde fenerbahçeli oyuncuların özelliklerini eleştiren galatasaraylı arkadaşlara şaşırıyorum yahu ne fark ederki sadece bir oyun ayrıca ben burdaki bütün araştırmacı arkadaşların tarafsız bi çalışma yapdıklarına güveniyorum...
zaten isterseniz bütün özellikleri 20 yapın ben yine şampiyonluğu kaptırmam :D
eleştirelim tabiki ama bazı eleştiriler sanki taraftarlık ruhuyla yapılmış gibi...
alexin gerçekde ki istatistiklerine bakarsak özellikleri orantılı olmuş...
ama lincoln biraz daha iyi olabilirmiş gibi geldi banada sonuçda Almanyada yılın oyuncusu seçilmiş bi oyuncu...
Roberto Carlos'un driblinginin 11 üstünde olması lazım en az 14-15. Kezman'ın Şimdiki yetenek puanı düşülmeli. Hatta potansiyel puanıda düşürlemeli 30 yaşına geldi.Vede bana gelişecek gibi gelmiyor.
G.Wederson'unda Uzun Şutları biraz arttırılmalı diye düşünüyorum
FM 2008 de Deivid'in Long
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
FM 2008'de Deividin Long Shoot'larının kaç puan olduğunu merak ediyorum doğrusu
Lugano tam bir kasap olarak yapılmış.Her maç kart görmesi garanti gibi birşey rengi şansa kalmış.
Carlos'un dribling özelliği 15 olmalıydı bana göre..
Vederson'un uzun şut ve topa hakimiyeti daha iyi olabilirdi.
Lugano kasap zaten...
ne güzel işte gerçekçi olmuş ha bu arada dribling nedir bana bir açıklasana
dribling: topu önüne katıp hızla atağa çıkma hızlı top sürmemi
dribling: topu ayağına yapıştırıp çalımlarla direk kaleye yönelip bireysel yetenekle gol pozisyonuna girmekmidir
dribling kelimesini 8 yaşımdan beri bilirim yusuf şimşeğin yaptığı driblingtir kaleyi karşına alırsın 1-2 der geçersin rakipleri vurursun bu driblingtir arda turan yapar bunu ama ben roberto carlosu 10 yıldır böyle bir halde hiç görmedim
Lugano'yu 1 yildir cok yakindan izlemeye calisiyorum. Her ikili mucadelede ya rakibi bozmak veya sinirlendirmek icin dirsek atma, luzune elini surme, rakibin formasindan tutup sonra kendisini yere atma gibi futbol kurallari disinda bir cok hareket yapiyor. Bunu bazi maclarda degil, her macta yapiyor. Bu nedenle de dirtyness bence 19 ile cuk oturmus. Mesela Emre Asik'in da dirtyness 19, Servet'in 15, Ayhan'in 16.. Bu durumda Lugano'nun 19 olmasi bana cok dogal geliyor acikcasi.
Agresiflige gelince, agresifligi kotu bir sey olarak dusunme. Aksine, Lugano agresif ve rakibin ayagindaki topa hic beklemeden giren bir oyuncu. Hatta agresifligi ben kotu bir ozellik yerine iyi bir ozellik olarak goruyorum. Aksine mesela Alex'in agresiflik 5, bunun nedeni de Alex'in yanindan adam gecse bile topa mudahale etmeyecek olmasi.
Ayrica Lugano bu sene 6 lig macinda (540 dakika) 3 sari kart gormus. Yani her iki macta bir sari karti zaten var simdilik. :)
Bu arada Alex'in forma numarasi 10 yapilmis, 20 olmasi gerekli.
ha bide hazır elin değmişken driblinge bir açıklık getirsen üstad çok makbule geçecek farklı düşünceler var sanıyorum türkçesinin top sürme olarak değişmiş olmasından dolayıda olabilir
Dripling = top surme zaten. Ama dripling'in hizi degil, dripling'in kalitesi. Yani topla hareket halindeyken oyuncunun topa ne kadar iyi hukmedebildigi.
Bazi oyuncu vardir, rakibin arkasina topu atar, hizi ile topun pesinden kosturur ve rakibini gecmis olur. Mesela Tuncay bu tip bir oyuncudur ve dripling ozelligi yuksek olmamasi gereken bir oyuncudur. Topu ileriye vurur, topun pesinden kosarak rakibi gecer ve rakibi ekarte etmis olur.
Bazi oyuncu vardir, ayaklari ve beyini topa hareketli haldeyken cok hakimdir. Topu ayagindan fazla acmadan, yumusak bir sekilde cok defa dokunarak topun kendisinden cok daha az hiz ile ilerlemesini saglar. Mesela Christiano Ronaldo bu tip bir oyuncudur.
Ucuncu tip oyuncu da hem hizli olmayan, hem de dripling becerisi olmayandir. Topu rakibin arkasina atacak ve kosup yetisecek kadar hizli degildir, hareketli halde top kontrolu de kalitesizdir. Bu nedenle de fazla adam gecemez. Mesela Beckham bu tip bir oyuncudur.
ewet aynılarını sayfalarca yazdım millet hala roberto carlosun neden 11 diyor roberto carlos kıvrak bir adam değilki bide dribling dikine kaleye yönelmektir carlos bunu yapmazki 11 çok idael bence
alex boyuna rağmen iyi kafa golleri atıyor cska ya attığı aşırtma gol geçen yıl
0-4 lük maçta size attığı kafa golü vs çok kalite kafa vuruşları var bu adamın
ama alexin kötü yanı frikik 19 yapılan adam 50-60 maçtır frikikten gol atamıyor uzun şutu 15 olan adam senelerdir (ben üç yıldır hiç görmedim bir tane uzaktan gol atamıyor) bırakın onu uzaktan şut denemiyor uzaktan tehlikeli bir vuruş çıkaramıyor ne biliyim kaleci zolukla çelsin yada direkten dönsün olmuyor ama uzun şut 15 oluyor çok yanlış olan bence bir sürü şey var
Lugano konusunda 19 çok demek istedim..Uygun gördüğüm rakamlar 16agression 18dirtinessti..
Ayrıca colin iyi olmuş..fakat deivid çok kötü oyunda
Kezman abartilmis yaani...
Ya Alex 3 maç 3 firikik golü attı.;)
Ona bakarsan ben Steffen Iversen'i aldım, adam 3 maçta 9 gol attı. Doğaldır, olur.
Uğur Boral için söylediklerimin bir nebzede olsa dikkate alınması güzel olmuş, teşekkürler..
Kezmanin headingi nasil 15 oluyor?? ve Finishingi 16`????
Hoşgeldin Türker, sonunda vatani göre de bitti.
Hayat bitiyorken o da bitecekti elbet :icon_cool:
-Dosya konusunu burada konuşmayacağım elbet ama zaman ihtiyacım vardı, kısıtlı zamanda zor iş başardık.Daha fazla zamanda daha detaylı iş yapılabilirdi..
-Sezon başı Kezman'ın durumunu konuşma, değerlendirme şansı yoktu, kesinlikle katılıyorum.Kezman psikolojik olarak pasifize olmuş durumda, inancın bitinde yeteneklerin körelir ama aslında görecelidir bu.Yeteneğin bozulmaz, stilin kayar..
Kezman kendisi ile yarışıyor, çok iyi izledim, irdeledim.Uzun uzun yazarsam ders diye okuturlar : ))
Kısaca şöyle söyleyeyim, tamamen kendisi ile uğraşıyor.Kafasını kaldırmıyor, boştakine pas vermiyor, geçeyim atayım yeter artık derdinde.Bunu da atamıyorum, bunu da bunu da diye muhtemelen her pozisyonda iç geçiriyor ve gereksiz hareketler yapmaya çalışıyor.
Zaten seri dribblingleri olan biri değildi, son vuruşları sert yapan bir forvet ve kesinlikle aşırı bir finishing forvet değildi.Yalnız stili tamamen kaleyi görmek ile ilgili, bu yüzdne her topu fazlası ile deniyordu, çok fazla kaçırdığı da oluyordu.Çünkü genelde gelişini dengesiz sert şutlar kullanır.
Dahası da var ama uzun uzadıya yeri gelince tartışmak gerekir..
-Deivid AMC, AMR değil, hatta Pro Evolution Soccer SS diye değişik bir bölge ayarladı.Second Striker..
Kesinlikle bu tanıma uyuyor, sabit değil.Fiziğini iyi kullanıyor, çok iyi dribbling yapıyor, sert ve nokta şutlar kullanıyor.Finising çok iyi.Bence kimsenin farketmediği en önemli özelliği heading.Her pozisyonda kafayı kalecinin ters tarafına yolluyor ve bunu anlık düşünerek yapıyor.Kaleyi çok iyi görüyor, sadece kafa vurmak için vurmuyor.Tüm kafa gollerine bir bakın, tamamı estetik,akıl dolu vuruşlar..
AMR olmaz çok yanlış, o bölgenin uyumu vardır herkes beceremez.Ayrıca psikolojik bölgeye kapanma, serbest duygusunun bastırılması durumu var ki bu ne şimdi diyeceksiniz.Geniş alanda oynayamıyorsunuz, biraz maceraperestseniz kitelnirsiniz orada.Dediğim gibi psikolojik.Sadece 10 metrelik eni bulunan uzun bir bölgede oynuyorsunuz..
Bu yüzden serilik, savunma kısmındaki içgüdüsel crossing savunma zaaflarını bilmek, iyi ve sert muz orta yapabilme becerisi, hız, geriye savunma katkısı için bekler ile uyumlu kanat savunma bilgisi gibi ekstra meziyetler gereklidir..
Bir forvetten (oyun kurucular da forvettir) fazlası ile önü dönük oyun bekleyemezsiniz, işin sıkıntı kısmı da bu zaten..
- Kazım meselesi = zaman ve gözden kaçma meselesi, özür dilerim..