4. sete de iyi başladık.
Printable View
4. sete de iyi başladık.
Doğrusunu söylemek gerekirse haytımda ilk defa Fenerbahçeyi bir alanda gönülden destekliyorum
2-2 olur.
Osmokrovic şov var maçta resmen. Gamova ağırlığını koyunca Fenerbahçe oyunda eşitliği sağladı ve şu anda 18-12 önde. Çok önemli bir avantaj. Bergamo takımının morali bozuldu. Ayrıca salondaki amigo resmen İtalyanları destekliyor.
Netten Futbol maçını TV den Voleybol maçını izliyorum. Bu seti de aldık artık. Teşekkürler Gamova hatasızsın her zamanki gibi..
Evet final seti artık her şeyi belli edecek.. Umarım heyecan yapmadan basit hatalar yapmadan oynarız son sette.
2-2 oldu..Haydi Sarı Melekler ..
2-0 dan 2-2 oldu. Türkler Geriden gelip geçmeyi sever. Bakalım final setinde ne olacak :)
Ha gayret kızlar 0-2 şuan
Son sete kötü başladık. Heyecan var oyuncularımızda. Basit manşetler bile bozuldu pasöre düzgün manşet bile gelmemeye başladı. Durum kötü.. Kısa set dikkatli olmak ve heyecanı aşmak gerekir. Yoksa işimiz zor.Manşetler çok sorunlu olmaya başladı.
3-6 şuan biraz daha dikkat etmemiz lazım
7-3 oldu. Burdan çevirmesi çok zor Fenerbahçenin.
Maç biter artık. Rakip çok iyi savunma yapıyor.. Bu heyecanı yaşattırdığınız için teşekkürler Kızlar..
Maç gitti gibi. Yinede çok iyi mücadele etti Fenerbahçe...
Ve maç Bitti. 15-9
Teşekkürler Melekler.
Setin başında 3 tane manşet hatası maçı vermemizi sağladı maalesef .. Eğer o servislerde düzgün bir manşetle topu pasöre ulaştırabilseydik şansımız olurdu ancak o basit 3 manşet hatası maçı bitirdi.
Yine de bu heyecanı yaşattığınız için teşekkürler FENERBAHÇE'M.. Teşekkürler Gamova ve arkadaşları..
Sarı Melekler'e sonsuz teşekkürler. Bu taraftar, bu halk sizle gurur duyuyor.
Tek üzüldüğüm nokta, bütün sezon oynadığın maçları kazan; ama kazanmak zorunda olduğun maçı son kaybet. :)
bu maç 2-0 dan 2-2'ye geldiyse o da yeter..
helal olsun bu başarıda emeği olanlara.
Siz gönüllerin şampiyonusunuz. Güçlü İtalyanlara karşı 2-0'dan çevireceklerdi ama son sette şans hep onlardan yanaydı.
ARMANIN GURURU
SARI MELEKLER !
3-0 kaybetsek çok üzülürdüm, kahrolurdum, namağlup serisi böyle son bulmamalıydı ki Sarı Melekler bırakmadı.
Türkiye sizinle gurur duyuyor, kaybettik ama Avrupa İkincisi olduk şu anda. Bu rakibi yenmek gerçekten çok zor, 4. set hariç, maçın genelinde çok az hatayla oynadılar, zaten bu dönemde de Gamova ön plana çıkamadı, Osmokrovic umarım ayrılmaz bu takımdan, bu takım seneye bu kupayı kazanacaktır, kazanmasa da artık sürekli bu maçları oynayacaktır.
Dün bize yaşattıkları heyecan, bugün 2-0'dan 2-2'ye getirmek, herşey için teşekkürler Sarı Melekler, siz bu kupayı kazanacaksınız, inanıyoruz.
Fenerbahçe'yi gönülden tebrik ederim bize bu heyecanı yaşattığı için..Olsun şampiyon olamadık ama finale kadar geldik hele 2-0'dan 2-2 yapmak çok önemliydi..Buraya kadar gelmekte bir başarıdır..
Çok ama çok üzgünüm... Avrupanın BİR NUMARALI kupasında final oynadık... Avrupa ikincisiyiz... Son sete kadar şampiyonluğu kovaladık... Bu takımla gurur duyuyorum... Ama... Ama... İçimde bir acı var ki; salkım salkım düğümlendi... Bir adım; sadece bir adım daha atabilseydik... Olmadı... Tecrübesizliğin, basit hataların kurbanı olduk... Seda birazcık daha bitirici olsaydı... Gamova en çok öne çıkması gerektiği maçta vasat bir performans sergilemek yerine, çok değil, kendi standartlarında iyi bir oyun çıkarabilseydi... Pasörümüz tercihlerinde birazcık daha akıllı olabilseydi... (Birazcık daha iyi bir liberomuz olsaydı...) Evet; birkaç ufak-tefek detay daha bizim lehimize gelişseydi... Avrupanın "Bir Numaralı Kupası"nda şampiyonduk... Çok...Çok üzgünüm... Kayseri maçını kazanmışız... Molalarda ara ara futbol maçına döndüm; sezonun en güzel oyununu oynayarak kazandığımız söyleniyor... Ona bile sevinemedim...
Bizi bu kadar umutlandıran, bize bu coşkuyu ve heyecanı yaşatan kızlarımıza onbinlerce defa teşekkürler... Onlar üzülmesin... Onlar üzülmeyi haketmiyor... Biz taraftarlar onların yerine üzülürüz... Ah; sadece bir adım...bir adımcık kalmıştı... Ahh...
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb1.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb3.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb4.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb5.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb6.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb8.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb9.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb10.jpg
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-04-03_ttfb11.jpg
Maçı çok kalabalık kitleyle izledm yan tarafta kızlarımız ana ekranda futbol maçı vardı. Kayseri maçından çok bu maç izlendi. Sanki gol atmışız gibi sevinci gördükten sonra tamam dedim ya budur. Spor sevgisi budur.
Aziz Yıldırım gözyaşlarına boğuldu
http://www.hurriyet.com.tr/_np/2584/10282584.jpg
Fenerbahçe Acıbadem ile İtalya'nın Volley Bergamo takımlarını Indesit Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya getiren maçın son seti oynanırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte ağladığı görüldü.
Takımının final setinde kıl payı kupayı kaçırmasına üzülen başkanı teselli edenler arasında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın sponsoru olan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yer aldı. Hem Aydınlar hem de Yıldırım uzun süre sarılarak, birbirlerinin üzüntülerine ortak oldular. Aydınlar maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu işin gelecek yılı da var" diyerek, Şampiyonlar Ligi'nde kupa kaldırmaya kararlı olduklarını belirtti.
Maç sonrası da oyuncularımız ağlamışlar. Nihan madalya töreninde ağlıyordu zaten. Ama bence ağlamamak gerek, çok büyük bir başarı elde ettik. Eğer 3-0 yenilseydik ağlayabilirdik hepimiz, kahrolurduk ama maçı bırakmayıp 2-2'ye getirmek ve son ana kadar kupayı kovalamak harika bir şeydi. Bu istek ve azimle seneye kupayı kazanabiliriz. Daha ilk kez final-four'a kalıyoruz ve final oynuyoruz, o yüzden başarının devamını sağlamalıyız.
Hepsine helal olsun, Türkiye'nin gururu oldular. Söylenecek çok şey var ama ne söylesek boş, kelimeler ifade etmez onların yaptıklarını.
Umarım önümüzdeki sene takım iskeleti korunur ve daha da güçlü bir şekilde kupaya uzanırız. Takımın dağılması veya birçok oyuncunun ayrılması sıkıntı doğurur, rakibimiz istikrarlı bir takım ve senelerdir final-four mücadelesi ediyorlar, biz de daha iyisini yapabiliriz.
Hepsine binlerce kez teşekkürler. Emeği geçen herkese.
Set 2-0 2. teknik molaya 16-13 geride girmişiz maç gidiyor bende göz yaşlarımı tutamadım açıkçası buraya kadar namağlup gelmişken bu kadar kolay kupayı vericeğimizi düşünmek beni kahretti ama kızlarımız bırakmadı maçı 2-2 ye getirdiler. 3-0 kaybetseydik çok ama çok üzülürdüm kaybedeceksekde böyle kaybetmeliydik ve öyle kaybettik. Bu işin önümüzde ki seneside var. Bu ilk deneyimdi seneye daha iyi gelip kupayı alıcaz inşAllah.
Ah Gamova biraz daha bitirici olsan, ah Dirikx pasları biraz daha iyi atsan, biraz daha iyi bir liberomuz olsa şimdi şampiyonduk. Neyse üzülmemek elde değil ama seneye gelip kupayı alırız buna inancım tam.
Gamova'nın morali ilk sette çok bozuldu zaten. Hatta o zaman msnde yazdım ben Gamova'nın morali bozuldu diye. İstediklerini bir türlü yapamadı. Olsun yinede hepsinin analarının ak sütü gibi helal olsun aldıkları paralar. Kazandıkları 2.lik madalyası. Eğer kaybedeceklerse böyle kaybetmesinler. Bu sezon ilk kez boynumuzu büktüler.
Yarı Final maçını imkansızlıklar nedeniyle internetten takip ettim. Dördüncü seti kaybedince endişe etmedim değil. Çünkü takım bugüne kadar neredeyse dördüncü set görmemişti. Yorgunluk, konsantrasyon sorunu ve stres yaşamalarından korktum. Ama onlar müthiş mücadele ettiler ve kazanarak finale kaldılar.
Finali de futbol dışında bir spor dalını takip etmeyen aile fertleriyle beraber izledim. Voleybol maçı molaya falan geçince futbol maçını açtım, tadımlık, sus payı :)
Kızlarımıza helal olsun. Salondan izlediğim bir Şampiyonlar Ligi maçından sonra tribünlerin önüne gelip şu tezahüratı yapmışlardı:
Nerede görülür ki bu taraftar,
Herkesin gözü üzerinde.
Hiç durmadan alkışlar, susmazlar,
Yeriniz kalbimizde.
Biz neler yaşadık hep beraber,
Yenilgi ve mağlubiyetler.
Güzel günler çok yakında bekler,
Söz veriyor melekler..
Söz verdiler, yerine de getirdiler. Ne kadar övsek, alkışlasak, tezahüratlar yapsak, yine de onların hakkını ödeyemeyiz.
Daha ilk sezonunda 4'lü Final' kalıp, final oynadılar. Çok büyük bir emek ve çabanın sonucudur bu. Duyduğum kadarıyla Emre Belözoğlu'da çok güzel bir açıklama yapmış. Bugün FBTV'de voleybol maçı öncesi canlı yayında gördüm, tüm şube kaptanları da Fransa'ya gitmiş. Bu birlik ve beraberlik daim olur inşallah. Taraftarlarımızın da artık Fenerbahçe'nin bir spor kulübü olduğunun farkına varması gerek. Gelen Avrupa ikinciliği bu açıdan da önemli. Sarı Meleklerimizin maçlarına gidiğ destek veren kemik bir kitle var. Hemen hemen aynı kitleden oluşan erkek-bayan basketbol ve erkek voleybol takımı takipçileri var. Sayının artması gerek. Başkan'ın bir açıklamasında önümüzdeki sene için
erkek voleybol ve bayan basketbol takımlarıiçin de sponsor anlaşmaları yapılacağından bahsetmişti. Bunlar gerçekleşirse her branşta Avrupa şampiyonluğu hedefimiz olacak. Yelken, yüzme, atletizm, masa tenisi ve boks şubelerinde de duyduğumuz atılımlar vardı zaten epeydir. Umarım bütün branşlar için sponsor desteği alınarak etkili kadrolar kurulur. Acıbadem'in desteği ve arkasından gelen bu başarı birçok Fenerbahçeli işadamına örnek olacaktır, yol gösterecektir. Tüm kulüplerimiz için de etkili olacaktır umarım.
Galatasaray Engelli Basketbol Takımı'nın başarısı müthiş bir başarıdır. Fenerbahçe Acıbadem 4'lü finale kalınca, Olimpik sporlar içinde Türk spor tarihinin takım bazında en önemli başarısı dendi. Kafaları karıştıran bu oldu sanırım. Engelli Basketbolu olimpik spor olmadığı için atlanmış olabilir. Ancak şu anda takım sporları içinde en büyük başarı, Galatasaray Engelli Erkek Basketbol takımının dünya şampiyonluğudur.
Bugün görmedim ama dün yarı final maçında Futbol federasyonu Başkanı bile vardı. Sadece Voleybol Federasyonu Başkanını görmedim ve duymadım... Yoksa ben mi kaçırdım? Türk Voleybol Tarihinin kulüpler düzeyinde en büyük finali oynanırken Türk Voleybolunun başındaki adam ortalıkta görünmedi? Yanılıyorsam özür dilerim ama zamanında Fenerbahçe aleyhine bir gecede transfer yönetmeliğini değiştiren zihniyetin orda görünmemesini oldukça manidar buluyorum... Yine duyduğuma göre önümüzdeki sezon yabancı sayısını ikiye indirme kararı alacakmış... Yani İtalyanların önümüzdeki sezon fenerbahçe için özel önlem almasına gerek kalmayacak... Federasyon iki oyuncuyu makaslayacak zaten... Umarım birileri "dur" der...
Gamova, Dirikx ve Nihan'ı eleştirmiş bir arkadaş yukarıda ama bence haksız ve yersiz bir eleştiri olmuş, zira bu sezon sadece tek mağlubiyet alan takımın banko 3 oyuncusu bu saydıkların. O yüzden bir maç kaybedildi diye işte "daha iyi oyuncularımız olsa" diyerek emeklerine saygısızlık yapılmamalı. Bu saydığın oyuncular ve diğer tüm oyuncular da çok değerli oyuncular ve ellerinden gelenin en iyisini hem bundan önce, hem bu maçta yaptılar. Eczacıbaşı hegemonyasını bitiren, ligde sadece 2 set veren (yanlış hatırlamıyorsam), süper başarılara imza atan bu takımın her oyuncusu değerlidir, hepsinin başarıda katkısı vardır. Umuyorum seneye bu kadro korunarak daha da güçlenir. Tecrübe çok önemli, tecrübeli bir takıma sahip olacağız zamanla ve bu maçları oynaya oynaya alışacağız, ilk için süper bir başarı bu.
O satırları ben yazdım ama eleştiri değil; sadece bu maçın analizine dair... Ben ki; bugün futbol maçına dönüp bakmadım; sadece molalarda birkaç dakikalık bölümler hariç... Bahsettiğiniz oyuncular elbette başarının mimarları... Onlar sayesinde bugüne geldik.. Ama kendileri de bu maçın tekrarını izlediklerinde aynı şeyi söyleyeceklerdir; emin olun... Sadece libero Nihan konusunda parantez açıp "daha iyisini" istedim ki; her iyinin bir numara büyüğü vardır... Malesef bu sezon birçok maçta manşet sorunu yaşadık ve bu sorunun merkezinde hep Nihan vardı... Tabii o kadar güçlü bir takımız ki; bu tür zaaflar buraya kadar hep başka noktalardaki üstünlükle örtüldü.. Halbuki bu düzeyde rakipler karşına çıkınca kusursuz oynaman gerekiyor.. En ufak bir zaafını gördüler mi; yüklendikçe yükleniyorlar... "Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür" sözü bu düzeyler için geçerli sanırım... Yoksa bu kızları milyonlarca kez ayakta alkışlarım... Ben yıllardır basketbolla yatıp kalkan birisiydim.. Basketboldan arda kalan zamanlarımda da Fenerbahçenin futbol maçlarıyla meşgul olurdum.. Voleybola ayıracak pek fazla zamanım olmazdı.. Bu kızlar sayesindedir ki; voleybolun güzelliğini keşfettim.. Onlara minnettarım... Söylediklerim onlara eleştiri değil; sadece son maça dair temenni... Çünkü başarabilirlerdi... Bu potansiyele sahip oldukları ve şampiyonluk onlara yakışacağı için...
Teşekkürler melekler harika seyler yasattınız bizlere...
http://www.facebook.com/video/video....6548617&ref=mf
O malum beste bunu dinleyip de tüyleri diken diken olmayan Fenerbahçeli var mı?
Vardı herhalde. Maç öncesi NTV Spor yayınına çıktı. Eczacıbaşı yönetim kurulu başkanıyla beraberdi. Alınacak kararları tartışıyolardı herhalde. Veya engellemelerimi demeliydim. (::)
Yabancı sayısını 2'ye indirmek demek Diricx - Nati Osmokrovic - Gamova'dan 1 tanesine kıymak demek. Varmı böyle bir Türk oyuncu şu anda. Olanlarda zaten takımda. Diricx dün 3. seti tek başına aldı. Gamova'yı zaten söylemeye gerek yok. Nati takımın itici gücü. İtalyanlar bu işin piri ama adamların aldıkları oyunculara bak. İstediği anda birini alıp gelebiliyolar. Ama bizim böyle şansımız yok. Sınırsız olsun demiyoruz sınırı tabikide olmalı. Ama bu başarıdan sonra çıkıp geriye alacaklarsa yazık. Gördük yabancıların katkısını artık.
Aziz Başkan ve Mehmet Ali Aydınlar'ın dün galibiyetle birlikte kendilerinden geçmesi, dünkü Kayseri maçında tribünlerin voleybol maçında durum 2-2'ye geldiğinde bir anda ayaklanıp, adeta çoşması, Türkiye'de kalan yöneticilerin bir yandan voleybol maçını bir yandan futbol maçını izlemesi; Spor bakanının ve Futbol federasyonu başkanının bile Türkiye'de olmayan bir voleybol maçına gitmesi gibi etkenlerden sonra bu kupayı kaldırsaydık çok güzel olacaktı. Ülke olarak, camia olarak haketmiştik diye düşünüyorum ama rakip de önemli ciddi bir rakipmiş, zaten finale çıkmış bir takım kaliteli takımdır. İkincilik de başarıdır ama devamı da gelmeli. Teşekkürler armanın gururu Sarı melekler.