4-2-3-1 ve 4-3-3'ü tercih ediyorum genellikle.4-3-3'ümdeki son 3'lünün 2'si AML ve AMR olduğu için tek forvetçi oluyorum sanırım :)
Printable View
4-2-3-1 ve 4-3-3'ü tercih ediyorum genellikle.4-3-3'ümdeki son 3'lünün 2'si AML ve AMR olduğu için tek forvetçi oluyorum sanırım :)
1 benim forvet hattım çok iyi,ondan tek forvet oynamam
2 tek forvet oynamam çünkü tek forvet demek daha fazla defans yada orta saha adamı demektir,bu da daha defansif oynayacağın yada ortada dolanacağın manasına gelir,bende bunu sevmem,dediğim gibi takımımın forveti de harika(zira ben yaptım:smismileyiw2: )
3lü oynayamam zira bu da daha fazla ofans,savunma güvenliği daha az olacak demektir; yani benim için sorun olmaz,ama oyunun 3 lü forveti kabul edeceğini sanmıyorum.hemen örneğini de vereyim;
editörden kurduğum 2 takım var,biri benim takımım,biri de rakip takımım, rakip takımın menagerinin yeteneği şu an 197 ye 199,ama editörden girdiğim uyguladığı taktik 3-4-3 ve şu an durumu güvensiz yani her an kovulabilir bu da 3lü forvetin(3-4-3) oyun için uygun olmadığını gösteriyor.(oyuncular da huzursuz zaten ama neden bilmem belki başarısızlık yada gol atınca
5-3-2 yada 5-2-3 ten birine dönmesi olabilir ki ben 3-5-2 demiştim oysa diğer taktiğe)
ilk kısımda tek forvet neden oynamam dedim,2.kısımda 3 lü neden oynamam,peki neden 2 li oynarım;
çünkü en uygunu ve sevdiğim öyle(1-3 e nazaran; hem oyunda hem gerçekte)
bilinmişi öyle
oyun için uygun(en önemli neden)
fm 2006 da da 4-4-2 atak ve counter oynardım,fm2010 da biraz değişik taktikler denedim ama oyun zannedersem 4-2-3-1 e falan dönmüş,son zamanlarda acaip gol yiyorum,yani geçen sezon m.pjaniç gelene dek gol yememiştim sonra o geldi 3 maçta 3 gol yedim başka da gol yemedim,o zaman 4-4-2 attack oynuyordum,bu sene ml mr yerine aml amr yaptım,gene kazanıyorum ama her maç nerdeyse gol yiyorum o yüzden tekrar 4-4-2 yada 4-5 1 düşünüyorum ama 2.yi hiç sevmem tabii.
isteyen istediği taktikle oynar,benimkisi de böyle yani...
favori taktiğim (oyunda) 4-4-2 attack,olmadı 4-4-2 counter
benim favorim ise 4-4-2 diamond ,3-4-3 ama oyunda işe yaramadığından kullanmıyorum.