Aynen katılıyorum.
Printable View
Her sene aynı muhabbet olur kimse beğenmez oyunu şu olsa bu olsa o olmasa bu olmasaydı vs. der ama oyunu oynamaktan asla kimse vazgeçmez. Çok berbat birşey olmuş olsa dahi hepimiz aıp oynayacağız bu oyunu ister fifa manager'e benzesin ister cm'ye. :)
ne zaman çıkcak peki bu fm 2009
Arkadaşım söylediklerinin çoğuna harfiyen katılıyorum, özellikle de aldığımız kupaları iki satır yazıyla geçiştirmesine kılım.. Ama 3D konusunda erken konuşmamak lazım. Biz Fifa Manager'ın 3D'sine bakıp yorum yapıyoruz ama FM'ninkini görmedik henüz. Üstelik birbirinden çok farklılar 3D yapıları. Fifa Manager'da tamamen Fifa'dan alınan bir 3D var ama FM'de daha farklı. Eğer kötü olmuşsa zamanı gelince eleştirimizi yaparız ama şimdiden böyle konuşmak insanları da yanlış yönlendirir bence. Bekleyelim görelim.
3d Maç Motorunu Hiç Beğenmedim Açiçasi Cmyi Andiriyor çok
benim anlamadığım bir olay var. 3d maç motoru üzerinde 3 yıldır çalışılıyor denmiş ve %50'si hazır halde şu an denmiş. 3 yılda %50 seviyesine gelindiyse geri kalan %50 2 ayda mı olacak? eleştirmiyorum sadece aklıma takıldı.
İşte bende tam o noktaya vurgu yapmak istiyorum.Resimleri görerek sen nasıl beğendiysen ben beğenmem, bunu da belirtirim.
Daha 3D hakkında çok bilgimiz olmamasına rağmen, şahsi fikrim eğer motorda C. Ronaldo frikik çekerken bacaklarını açmaz ya da Messi kafasını eğerek top sürmesse benim için 3D nin bir anlamı kalmadığı gibi bu detaylar olmassa bir çok kişi hayal kırıklığna uğrar diye düşünyorum.Bahsettiğim bu detayları 2D ye yansıtmak imkansız olduğundan benim için 2D daha gerçekçi olur.Ve yıllardır bu oyunu oynuyorsam bunun sebebi oyunun grafiklikleri değil de gerçekçiliğidir ki 3D dedki grafikler olması gerektiği gibi gözüküyor yani yine grafik ön planda değil, anlatmak istedeğim Ronaldo ve Messi olayındaki detayların 3D ye nasıl yansıyacağı.
spider eğer o dediklerin olursa ki en iyi oyunlarda bile nadir var bu özellik o zaman oyun fifa managere döner dediğin gibi olursa oyun batar işte öyle istiyosan eğer fifa manager oyna bence;)
LMA Manager 2007 ve Fifa Manager'in, Total adıyla da dahil hemen hemen tüm serilerini oynayan biri olarak, en fazla 1 sezon ilerlediğimi belirtmek istiyorum.Sebebi görselliğin gerçekçiliğin üstünde yer alması.Eğer oyunu 3D de oynayacaksam, bu yeni maç ekranın içinde gerçekçiliğinin görselliğinin üstünde olması gerekir.Ee bunu sağlayacakta az önce belirttiğim detayladır.
@Kazma
Eğer fifa manager tarzı bir oyun isteseydim, (ne diyorsunuz ona next genmi?)Nextgenin gelişmesi taraftarı olurdum ki böyle istemediğimide 3 yorumdur anlatmak istediğimi düşünyorum.
@Carizmafb
C ronaldo için Fifa 2009un ekran görüntülerine, Messi için Pes 6 ya bakman yeterli.
Ayrıca bu dediklerimi pes ve fifadaki gibi grafiklerle uğraşmadan o küçük adamlara yaptırmak daha kolay olmalı.
beyler biyerde okudumda. Gerçekten çok haklı adam. Bu hatalar giderilmeli bence.
FM 08
transfer sistemi yıllardır saçmalayan oyun. oynayanlar iyi bilir; bir oyuncuyu almaya kalktığınızda fm asla takas kabul etmiyor, oyuncusunun değerininen az bir buçuk katını istiyor ve kendiniz oyuncu satmaya kalkınca, sizin oyuncunun değerinin en fazla yarısını veriyor. yıllardır buna alıştık sorun değil ama en son yaşadıklarımdan sonra beni tamamen çıldırtmış oyundur.
fenerbahçe ile başarılı bir sezon geçirilmiş; ilk sezonda lig,kupa,avrupa (uefa kupası) üçlüsü tamamlanmıştır. oyuncular iyi bir sezon geçirmiş, değerleri yükselmiş, hatta serdar kulbilge ve volkan demirel avrupa şampiyonasına çağrılmışlardır. turnuva bittikten sonra oyuncularımın bazılarını satmak istememle kayış kopar.
sırasıyla serdar kulbilge, volkan demirel, roberto carlos, selçuk şahin, kemal aslan, deniz barış, tümer metin ve mateja kezman'ı (değerleri en az 2 milyon $) sadece 40k a satmaya çalışırım ve bütün transfer sezonu boyunca teklif dahi gelmez. (revizyona bak maşallah) ondan sonra aldığınız kupa da , yaptığınız başarılı transferler de, keşfettiginiz genç yetenekler de size zevk vermez. işte football manager 2008 böyle bir oyundur.
meraklısına not: 8.0.2 update ile oynanmıştır.
bende çok merak ediyorum messi ronaldinho c.ronaldo falan nası olcak tabi mükemmel grafik beklemiyorum çöp adam olsa bile razıyım ama az da olsa onlar olduğunu anlayalım...
aslında herkesin beraber telaffuz ettiği üç beş bişey yapılsa sorun olmaz ama gerçekten bunları yapmak pek te kolay değil ama yapsalar yaparlardı bence bunlar satış politikası her sene bi kaç şey eklerler bu sayfalar dolusu anlattıklarımız FM 2030 da falan anca olur bence...
Neden bu kadar çok taktınız 3D'ye anlamadım. 2D biryere gitmiyor, istemiyorsanız o şekilde devam edersiniz...onu da beğenmiyorsanız cm01/02'deki gibi yazıları takip edin. Ne büyük sorun yaptınız hayret bişey...
3d olayına bir şekilde geçeceklerdi zaten. buna da ancak basit basit adamlarla başlanabilir. futbol oyunları da direkt fifa 2008 veya pes 2008'den başlamadı. zamanında commodore vardı adamlar sadece koşuyorlardı başka hiçbir hareket yapmıyorlardı. daha sonra sensible soccer çıktı, fifa çıktı vs. çok basitlerdi ama şu anki futbol oyunlarının gelişimini başlatanlar da onlar oldu. belki fm 2020 gerçek futbolcu suratlarıyla, bütün futbolcuların her hareketi oyuna eklenmiş şekilde çıkacak ama bunu geliştirmek için bir yerden başlamak gerekiyor.
Bende görüşümü ifade ettim yazımda , ama gel görki haksızmışım herneyse dediğiniz gibi ortamı germenin alemi yok oyun çıkınca herşey netleşir..
3D olayına bir netlik getirmek istiyorum..3 senedir oyun motoru üzerinde çalıştıklarını söylemiştim ama %50 si bitmiş diyorsunuz doğrudur zaten biten %50 oyun motorunun mantık kısmı kalan %50 side futbolcu animasyonları olucak , belki taraftarlarda olur(umarım) , yedek klubesindede değişmlere olabilir..ve video da da görüldüğü gibi saha kenarındaki reklam panolarında RGB yazıo zannedersem oralarada reklamlar gelebilir..
Birde tekrar söyliyeyim 3D nin 2D den mantık olarak veya oynanış olarak farkı Yok sadece saha görünüşünü yatık yapıp , o yuvarlak oyuncuları çöp adam şekline getirdiler yani bi messi ,ronaldonun hareketlerini beklemeyin, bu sadece kafaları voleleri daha net şekilde görmemiz için yapılmış birşey tabi artı olarak çeşitli bir çok animasyonda eklenicek..
Düşündüğüm kadarıylada grafiker arkadaşlarımız saha içinde grafikleri değiştirebilirler..PES te nası yama yapılıyorsa, bu sayede kale ağları , top, oyuncu modellemeleri ve reklam panoları gibi şeylerde değişiklik olabilir..
Gelecek aylarda göreceğiz ne olup biteceğini..
Oyun ne zaman çıkıyor belli mi ??
Kasım yazıyor diye duydum ama geçen sene Ekimde çıktı diye hatırlıyorum.
Ayy, emin değilim:D
ardakaşlar bu 3d motoru ile sistem gereksinimleride artar artık acaba ne isteyecek
3d ye geçiş yapıyorsan sen piyasadaki oyuncuların çok çok büyük kısmının özellikle yüzü ve fiziğini benzetmen lazımki 2d'de olduğu gibi inandırıcı olsun bizde oturup izleyelim.Bence 3d de en önemli 2 özellikle ütte söylediğim gibi oyuncu benzerliği ki binlerce oyuncu için zor bir iş olacak ikincisi ise sürekli tekrar eden hareketler olmamassı yani 3 ay oynayı 3-4 sezon geçirdikten sonra sıkılmayalım.Bu sorunu nasıl çözerler düşünüyorum FİFA,PES gibi oyunların bu benzerliği oyuncuların %5i için sağlıyabildiğini görünce çıkamıyorum işin içinden.FM'de liglerin 1.lig oyuncuları ve potansiyelli gençlerinin en azından %80 bir benzerlik sağlanmalı.evet diyebilirsizki öle çok komplike bir 3d olmicak ozamanda görüntüler olabildiğince benzetilmeye çalışılmalıdır.Bu oyunun geleceği için çok önemli bence.
Oyun 14 Kasım da çıkacak..2. video nun başında adam söylüyor ayrıca sonunda da belirtiyor zaten..
anlamadığım bişey var..nedir bu 3d düşmanlığı.2d seçeneği var mı??? var..
isteyen 3d nin nasıl olduğuna bile bakmadan 2d ile devam edebiliyor mu evet..
öyleyse sorun ne..??
Bu mesajımda siLinmiş.:icon_biggrin:Quote:
3Dye güvenen yok,beğenen var.Ben beğendim ve oyunu sabırsızLıkLa bekLiyorum bunda bir şey yok.Daha sadece resimLeri görerek "oyunu görünce göreceksiniz 3Dyi" demek çok saçma geLdi bana.
maç motorundan ziyade transfer sistemi ve medya da çok önemli. ikisinin de değiştirildiği söyleniyor ama nekadar kullanışlı olduğunu oyun çıkınca göreceğiz. örneğin basın toplantısı düzenlemek opsiyonel değil de zorunlu olursa ve yine hep aynı şeyler sorulacaksa bu özellik oyuncuyu oyuna bağlamak yerine oyunu oynanmaz hale getirir.
arkadaşlar 14 kasımdan once bir sürpriz olması mümkün mü biran önce oynamak istiyorum bu oyunu:D
Evet doğru.
Siz burada 1 gün yaşarken, dünyann çevresini uzay aracı ile ışık hızında dolaşan adam 1 gün sonunda yıllar geçirmiş olarak yaşlanabilir.
(NASA Doğrulamamıştır) Bir NASA denizaltısı zamanda yolculuk yapmıştır.
Bir ABD sahilinde denemeler yapan denizaltı, aradan 20 yıl sonra aynı yerde bulunmuş, vücutları bozulmamış ama ölmüş insanlar çıkmıştır.
Zaman kavramı, kara delikler ve paralel evren konusu yıllardır tartışılıyor.
Bir sonucu yok, zamanın hep var olduğunu (zamanın sonsuza dek planlı, her anının zaten var olduğunu) sadece bir parçasında olduğumuzu, istersek zamanda atlayabileceğimizi söyleyenler var.
Siz fazla ileriye gitmeyin, bu işin sonu yaş :)
Türkiye'de orijinal oyunun fiyatı sizce kaç para olur?