Nuri Sahin resmen Real Madrid'te
Printable View
Nuri Sahin resmen Real Madrid'te
Bundesliga ekibi Borissia Dortmund ile şampiyonluk sevinci yaşayan A Milli Futbol Takımı'nın yıldız isimlerinden Nuri Şahin, İspanyol devi Real Madrid'e transfer oldu. Hamit Altıntop'un da Bundesliga'da sezon tamamlanınca Real Madrid'e katılması bekleniyor.
La Liga ekiplerinden Real Madrid, yeni sezonda daha kuyvvetli bir kadroyla mücadele edebilmek için transferlere başladı. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun takıma kazandırmak istediği Türklerden Nuri Şahin'in az önce düzenlediği basın toplantısında, yeni sezonda Real Madrid forması giyeceğini resmen duyurdu. Real Madrid, Nuri için 10 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Yıldız futbolcu yıllık 2.5 milyon euro ücret alacak.
Nuri açıklamasında, "Borussia Dortmund ile çocukluk hayallerim gerçek oldu. Burada şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Ancak Real Madrid fırsatı geri çevirilemezdi" dedi.
İspanyol basınına göre, Real Madrid'in transfer atağı Nuri Şahin ile sınırlı kalmayacak. Nuri'nin yanı sıra Bayern Münih ile sözleşmesi bu sezon tamamlanan Hamit Altıntop da eflatun beyazlıların kadrosunda yer alacak. Hamit'in transferi de Bundesliga'da sezon tamamlanınca açıklanacak.
Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in ardından Nuri'nin de Real Madrid'e katılmasıyla birlikte eflatun beyazlıların kadrosundaki Türk futbolcu sayısı ikiye çıktı.
BUNDESLIGA'DA ŞAMPİYON OLDU, LA LIGA'YA ADIM ATTI
1988 doğumlu olan Nuri Şahin, Almanya'da yetişti. 22 yaşındaki genç yıldız, RSV Meinerzhagen'de futbola başladıktan sonra 2000-2005 yılları arasında Dortmund'un alt yapısında oynadı. 2005'ten beri Borussia Dortmund'un A Takımı'nda forma giyen Nuri, 2007-2008'de kiralık olarak Feyenoord'da top koşturdu.
2005'ten beri A Milli Takım'da forma giyen Nuri Şahin'in Ay-Yıldızlı forma ile 26 maçta 1 golü bulunuyor. Orta sahada görev yapan Nuri, Dortmund'da 135 maçta 13 gole imza attı. Nuri'nin Feyenoord'da ise 259 maçta 6 golü bulunuyor.
Nuri, 6 Ağustos 2005'te 16 yaş 334 günlükken Borussia Dortmund forması giyerek, Bundesliga'da oynamış olan en genç futbolcu oldu. Nuri, aynı sene 25 Kasım'da kaydettiği golle de Bundesliga tarihinde gol atan en genç isim oldu.
2005'te Peru'daki U17 Dünya Kupası'nda sergilediği performansla "bronz top" ödülü kazanan Nuri Şahin, Türkiye'nin 4'üncülüğünde önemli bir rol oynadı. A Milli Takım forması giyen ve gol atan en genç isim olan Nuri, A Milli Takım ile ilk ve tek golünü doğduğu ülke olan Almanya'ya karşı forma giyerken kaydetti.
Bundesliga'da bu sezon Borussia Dortmund ile şampiyonluk sevinci yaşayan Nuri Şahin, 2007-08'de de Feyenoord ile Hollanda Kupası'nı kazandı.
Hayırlı olsun. NTVSpor'u canlı izleyerek takip edebilirsiniz:
http://www.ntvspor.net/canliyayin#
10 numara oldu Şimdi gidilir madrid'e :) Bekle bizi pep Türkler geliyor
Evet.Hayırlı olsun :) Mesut Özil ne demişti ? ''Eğer Türk Milli Takımı'nı seçseydim Real Madred'e gidemezdim.Nuri en güzel cevabı verdi. :) Mutluyuz,gururluyuz :D
http://ressim.net/s/upload/6179cdeb.jpg
R.Madrid çok büyük bir takım. Artık transfer bittiğine göre, Nuri herşeyiyle kendine daha çok dikkat etmeli. Çünkü orası kolay bir yer değil. En büyük futbolcularla yarışacak. Hem rakip hem takım arkadaşları olarak dünya devleriyle oynayacak. Kendini ispatlamalı ve kalıcı olmalı. Nuri'de fazlasıyla bu yetenekler var.
Muhteşem bi haber. Demek ki Türk pasaportlu bir oyuncu da Real Madrid'de oynayabiliyor. ;)
Umarım başarılı olursun Nuri Şahin :)
Mesut'a selam olsun ;)
Bu arada bonservis bedeli az değil mi?10 milyona nasıl bırakmış B.Dortmund anlamadım...
Noldu alman mesut
6 yıllık anlaşma sağlamış
Çok güzl oldu yahu bu.Tebrikler Nuri umarım başarılı olur.
Hamit'ide bekliyoruz :D Sonra Sabri, Selçuk felan :D
Arda'da olmazsa olmaz :zuhaha
Son iki gündür aldığım en güzel haber.Yaşadığım gururu anlatamam sizlere.Nevit Yanıt,12 Dev Adam ve Fenerbahçenin voleybolda dünya şampiyonluğundan sonra yaşadığım en büyük gururlardan biri.Real Madrid tarihinin ilk Türk futbolcusu Nuri ŞAHİN!!
Büyük gurur gerçekten.
demekki türk pasaportuylada gidilebiliyormuş mesuta bu konuda sanırım kırgınım
türk milli takımında oynasaydı gitmezdi diyenlere kapak olsun inşallah :)
Nuri Tr'ye gelmezdi. Tek sorun para değil adam zaten takip ediliyordu, böyle bir ortamda bırakıp Türkiye'ye gelmezdi.
Yukarıda bir arkadaş demiş Yasin ve Ekrem de Türkiyeyi seçmedi onları neden eleştirmiyorsunuz? Ya bir kere Mesutla Ekrem bir mi?Mesut çok kaliteli bir futbolcu tabiki onu isteyeceğiz takımda.Mesutu eleştirmemiz onun futbolunu karalayacağımız anlamına gelmez.Harika bir futbolcu ama elin Almanının yaptıkları beni o kadar da ilgilendirmiyor.Bu kadar basit.
boşverin iyi oldu birde bizim arda gitse at.madride gökhanımız da barçaya tam süper olur
http://www.ntvspor.net/canliyayin# NURİ NTVSPORDA
Artık bir çok almanyada yetişen ama türk olan oyuncular ben türkiyeyi seçersem Real madrid'e gidemem demez nuri burdada herkes'e örnek oldu.
- İlk ben telefonda mourinho ile konustuğumu anlamadım :)
Vaybe kendim transfer olsam ancak bu kadar mutlu ve gururlu olurdum.Real Madrid'de bir Türk oyuncu.Büyük başarı gerçekten.
artık podolskiye yaptığı kapak hareketi messiye çaviye yapması dileğiyle:D
Nuri:Türkiyeyi dünyanın en büyük klübünde temsil edeceğim.
Bonservise takılmayın..Nuri neden Türkiyeye gelsin..Gerekirse Dortmundda kalırdı.
Basketbol şampiyonasında yarı finale kaldıkdan sonraki grurun aynısını şuan :P yaşıyorum helal olsun sana be Nuri !
çakma almana selamlar
http://www.youtube.com/watch?v=4OoEr...layer_embedded
bilin bakalım ne olmuş :D
Şahin: Mourinho ile konuştuğuma inanamadım
Real Madrid'in yeni Türk yıldızı Nuri Şahin, transferinin ardından ilk kez NTV Spor'a konuştu. Türk Milli Takımı'nda forma giyip Real Madrid'de oynayacağından dolayı çok gurur duyduğunu söyleyen Nuri "Telefonda Mourinho ile konuştuğuma inanamadım" dedi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/143/nuri600_RVQDK.jpg
Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin transferinden sonra ilk kez NTV Spor'a konuştu.
Rıdvan Dilmen'in yorumcu olarak katıldığı programa telefonla bağlanan Nuri Şahin duygularını samimiyetle paylaştı. Sözlerine "Çok teşekkür ederim. Öncelikle çok heyecanlıyım şu an. 6 senelik bir imza attım. İnşallah Türkiye'yi Real Madrid'de en iyi şekilde temsil edeceğim" diye başlayan Nuri Şahin "Ben Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istiyorum. Hayallerım gerçek oldu. Mesut ve benle herkes gurur duyabilir. Türkiye milli takımını seçip Real'de oynamak çok büyük bir gurur" diye konuştu.
Son zamanlarda yeni yetişen gurbetçi futbolcuların genelde Almanya'yı seçtiğini söyleyen Nuri Şahin "Umarım bundan sonra gurbetçilerimiz Türkiye milli takımını tercih eder" diye konuştu. Nuri sakatlığının devam ettiğini ve birkaç hafta daha süreceğini kaydederken milli maça yetişmesinin zor olduğunu kaydetti.
Çocukluğunda hep milli takımı hayal ettiğini ama Real madrid formasını o dönemlerde görmediğini, bu sevdanın Rüştü Reçber ve Emre Belözoğlu ile başladığını söyleyen Real Madrid'in Türk yıldızı transferden önce Mourinho ile bir görüşmesinin olduğunu kaydetti.
"TELEFONDA MOURİNHO İLE KONUŞTUĞUMA İNANMADIM"
Nuri Şahin, Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile yaptığı telefon görüşmesini şöyle anlattı: "Transferden önce Mourinho ile görüştük. Beni takip ettiğini ve genç yaşıma rağmen liderlik yapmamın onu etkilediğini ve kendi takımında görmek istediğini söyledi. Ben ilk başta telefonda onun olduğuna inanmadım. Çok heyecanlandım. Telefonu kapattıktan sonra menajerime "Kiminle konuştum" ben diye sordum.
Mesut ile her zaman görüştüğünü söyleyen Nuri Şahin "Güzel günler bizi bekliyor" dedi.
"14 AYDAN BERİ İSPANYOLCA KURSUNA GİDİYORDUM"
"İspanyolca öğrenecek misin?" sorusuna ise Nuri'den güve dolu bir cevap geldi. Nuri eşiyle beraber 14 aydan beri İspanyolca dil eğitimi gördüğünü fkat İspanyolca kursuna başlamanın Real Madrid ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Nuri, İngilizce'yi de çok iyi konuştuğunu belirtirken "Real Madrid'de dil problemi yaşamam" dedi.
Nuri Şahin, Real Madrid'e transfer olacağı konuşulan Hamit Altıntop için de gülerek "İnşallah olur" yanıtını verdi.
nuri'nin Real Madrid'e gitmesiyle Real Madrid'de forma giyen İLK TÜRK oyuncu olma gururunu hem kendisi yaşayacak hem de bize yaşatacak.Mesut Özil kendisi türk hissetmiyormuş ama biz de zaten onu türk yerine koymuyoruz,en azından şahsen ben öyle düşünüyorum. Milliyetini ve milli takımını seçerken Kişisel çıkarlarını ön plana çıkarmadığın , Real Madrid gibi bir dünya devinde türk pasaportuyla oynayacak olman dolayısıyla sana gönülden teşekkürler ve başarılar Nuri Şahin....
Böyle düşünürsen Nurininde Türk sistemiyle yakından uzaktan alakası yok :) almanyada doğmuş büyümüş oranın futbol sistemiyle futbolu öğrenmiş aynı şey hamit içinde geçerli bence en az almanlarında Türkler gibi gururlandığını düşünüyorum. Mesut ile övünmüyorsan nuri ve hamit ile hiç övünme :)
Helal Olsun Nuri :) Burdan Çakma Alman'a da Selam Olsun ..
Helal olsun.Umarım orada bizi en iyi şekilde temsil eder.
Mesuttaki gibi Nuridede umarım harcanmaz korkusu oluştu khediranın banko ilk 11 oynadığı bir takımda nurininde biraz gayretle formayı kapıcağını düşünüyorum
Helal-i hoş olsun sana o forma , alacağın para Nuri. Başta senin ve sonra biz Türk halkı için büyük gurur büyük..
Sanırım arkadaş orada Türk milli takımını seçmediği için bizim yarattığımız oyuncu değil demiş. Yoksa denildiği gibi Hamit Nuri M.Ekici vs. bir çok Alman alt yapısından yetişmiş oyuncu var. Mesut ile övünecek birşeyimiz yok çünkü o Almanım diyor. Bir Alman ile övünmek ne kadar mantıklı olabilir ki? Diğer yandan Hamit, Nuri ikiside bizim yetiştirdiğimiz oyuncular olmasada milliyetini herşeyden önce tutan ve her fırsatta milli formayı taşımanın çocukluk hayalleri olduğunu belirtip milli takımı seçmiş futbolcular. İkisi arasında çok fark var.