Katılıyorum abi. Birkac bilgi verilse bunda ne gibi bir yanlış olacak ki ?
Printable View
Evet böyLe, Ca Pa kesin oLarak kaç oLacağı söyLenmeden, küçük profiLLer de koyuLmuyorsa kaLkıpta burda araştırmacıLar dışında kimsenin kritik yapmasına gerek kaLmıyor. YapsaLarda bir işe yaramayacakmış, yaramayacak gibi duruyor.
hali hazırda olanı eleştirmek gerek (iyi kötü)
hazırlanacak olanı kafada olanı daha olmamışı nasıl eleştireceksin.
Eleştirme değil, birşeyler sunup üzerinden kritik yaparak optimuma ulaşma diyorum ben. Sen bir takımı berbat yaparsın atıyorum, ben ne kadar eleştirirsem eleştireyim yama yapılmadan değişmez ama önceden kritik edersek en azından sen de bir hata yaptıysam onu anlama fırsatı bulursun.
Bence bu işte ne kadar çok katılım, o kadar çok optimum araştırma.
ne kadar çok katılım o kadar kargaşa o kadar az saygı duymada olabilir bence buna hazır değiliz
Bu veritabani bize ait degil. Bu calisma bir sirket icin yapiliyor, bu sirket de bu calismayi urununun bir parcasi olarak satip para kazanacak. Bizler de oyun hakkinda hic bir konuda disariya herhangi bir aciklama yapmayacagimiza dair imza attik.
Biz bir gayri resmi yama yapiyor olsak, sonuna kadar anlatalim neler yaptik, neler yapmadik, ekran goruntuleri koyalim. Ancak resmi yama icin oyun cikmadan herhangi bir bilgi yok.
Oyun ciktiktan sonra veritabaninin son hali ile ilgili yorumlarinizi yapabilirsiniz, elestirirsiniz, bir sonraki yamaya o elestirilerin sonuclari aktarilir. O zamana kadar da biraz sabir gosterin lutfen.
Cengizciğim ben de diyorum ki bileni de bilmeyeni de yazsın ancak bilmeyeni tınlamayın siz, her ne olursa olsun ne kadar çok kritik o kadar güzel iş diyorum ben. Ömer abi zaten ben biliyorum az çok bu saklama işi sizden olsa vazgeçeceğinizi, SI'ın neden böyle bir karar aldığını anlayamadım, hepsi bu.
ömer abi fm 09 içi galatasray da ozelikleri artan oyuncuları yani takımda sivrilecek oyuncuları solermisin hangileri takım içinde bole tek başına maçı alabilecek kimler 09 da ozeliklerinde yukselme oldu onları solersen çok iyi olur bunu sadece bendeğil herkes istiyo bu arada yanlış anlma ca veye pa larını ozelikleri solemesnede bari bunları solesne iyi olur:D
Bu arada yeri degil ama fm 09 da ciidi değişikler olacakmı kulagına işeyler geldimi oyun maç motoru falan sıgames bunuda yasaklamışsa bari olup olmadıgını solersen cok makbule gecer :D
olsu benimkide umut dünyası :D
Arkadaşlar sizler kendiniz geliştirdiğiniz profilleri koyabilir, aranızda tartışabilir, aklı selim bir sonuca elbet ulaşabilirsiniz. Oyun çıktığı zaman da ama biz forum ahalisi olarak böyle bir profile varmıştık, oyundaki da böyle, hatalar eksiklikler, doğru yapılanlar diye bir kanaata varılabilir. Yasak olmasa ve bizler burada oyuna çıkacak profilleri paylaşabilsek sonuçta kararı verecek olan kişi şef olduğundan burada oluşabilecek optimuma bile şefin uymama hakkı var. Çünkü son karar mercii o. Forumdan gelecek baskıları ne kadar dinler, ne kadar dinlemez orası ayrı konu.
Özet olarak bu forumun amacı bu, burada yapılanlar da sonuca ağırlığını bilemesek de etki ediyor. Tek fark oyun çıkmadan önce bu etkiyi yapamıyor olmanız. Oyun çıktıktan sonra bir sonraki yama için etkiyi yine yapabiliyorsunuz.
Ki bu konuda şef çok şeffaf.
Bire bir konuşmalarımızda bu oyunu herkesin oynadığını ve herkesin fikrinin önemli olduğunu bana belirtmiştir. Beni eleştirdiği noktalardan biri budur. Ona göre herkesin fikrinin eşit derecede saygıyı hak etmesi gerekir.
Bu da demek oluyorki şef sizin görüşlerinizi kendi görüşleri kadar önemsiyor.
Onemsiyor tabii.. ama caktirmamaya dikkat ediyor renk vermemek icin... :D
Ben Kewell hakkında bişey sormak istiyorum takıma bu sene geldiği için özellikleri değiştirilemez mi ?
Çünkü Avustralya ile gayet iyi oynadı sakatlığının geçtiğini gösterdi Kayseri maçı zaten malum süper lig maçlarında göreceğiz performansını
kewell zaten oyunda bunları yapabilecek ca sı ve özellikleri var..Hem daha izlemeden 1 sene boyunca ömer abi değişiklik yapmaz adet öyle :D
Geçen sene sakatlıklardan dolayı özellikleri düşürüldü diye biliyorum
Bu oyuncu özellikleri vs...
Herşey hallolur da,
Şu Türk klüplerinin finans düzenlemesi doğru düzgün yapılsın lütfen.
Galatasaray ile Fenerbahçe' nin özellikle.. Bu tür sorunlar oyunu mahvediyor.
Bir de oyunda bu güne kadar yaşadığım sıkıntı, -Fm2008' de nispeten az olması ile birlikte- Galatasaray' da inanılmaz düşük olan; oyunculara maksimum önerebileceğiniz maaşlar..
Bu gün Lincoln' ün aldığı paraya bakarsak durumun öyle olmadığını görüyoruz.
.................
Ayrıca eklemek istediğim bir nokta var;
Galatasaray' ın yeni stad projesini ilgi alanım gereği yakından takip ediyorum. Stad ortalama 52.500 kapasitesi ile ne çok büyük ne küçük, orta kapasite bir stad olabilir. Ancak stadda tam 180 loca olacak. Dünya' nın en çok loca barındıran futbol stadyumu. Bir locanın 100bin $ gibi fiyatlardan alıcı bulduğunu unutmayalım.. Ayrıca 8000 tane de business seat. Bunların senelik tek başlarına geliri; 25-30 milyon doları buluyor. Kombineler hariç.. Bilet satışları hariç..
stad avrupanın en modern sayılı stadlarından olacak. Getirisi en yüksek stadlarından biri de olacak..
Sözün özü, stad tek başına galatasaray' ın senelik gelir hanesine çok ciddi miktarda katkı yapıyor, bu yüzden stad tamamlandıktan sonraki ekonomik düzenlemeler çok ince ayarlanmalı. Stad Galatasaray' ın gelirlerini en azından %60' a varan miktarda arttırması demek.
Stad konusuna katılıyorum. Finansa çok büyük etkisi olacak
SI'a bunu duzeltmesi icin detayli bilgiler sagladik. Ancak ne derecede duzeltigini ancak beta cikinca gorebilecegiz (beta test yapacak olan kisiler). Bu konuda ben de cok hassasim, zira genelde ligimize kaliteli oyuncu getirebilmemizin nedeni yuksek maas teklif edebilmemiz, cok taninir, avrupa'da hep zirveye oynayan takimlar oldugumuz icin degil.
Simdi burada isler birazcik karisik.Quote:
Ayrıca eklemek istediğim bir nokta var;
Galatasaray' ın yeni stad projesini ilgi alanım gereği yakından takip ediyorum. Stad ortalama 52.500 kapasitesi ile ne çok büyük ne küçük, orta kapasite bir stad olabilir. Ancak stadda tam 180 loca olacak. Dünya' nın en çok loca barındıran futbol stadyumu. Bir locanın 100bin $ gibi fiyatlardan alıcı bulduğunu unutmayalım.. Ayrıca 8000 tane de business seat. Bunların senelik tek başlarına geliri; 25-30 milyon doları buluyor. Kombineler hariç.. Bilet satışları hariç..
stad avrupanın en modern sayılı stadlarından olacak. Getirisi en yüksek stadlarından biri de olacak..
Sözün özü, stad tek başına galatasaray' ın senelik gelir hanesine çok ciddi miktarda katkı yapıyor, bu yüzden stad tamamlandıktan sonraki ekonomik düzenlemeler çok ince ayarlanmalı. Stad Galatasaray' ın gelirlerini en azından %60' a varan miktarda arttırması demek.
Galatasaray'in onunde buyuk kaynak saglamasi beklenen hem stat (loca vs.) gelirleri hem de Turk Telekom ile yapilan anlasma var.
Ancak bunlarla beraber hem Galatasaray'in borclari (ki mevcut banka borclari eklendi) hem de Sportif A.S. ile Futbol A.S.'nin birlesmesi icin harcanmasi gereken kaynak var.
Beklenen, Turk Telekom ile yapilan anlasmadan gelecek para ve 5 yillik loca kullanma haklarinin onceden satilarak hem borclarin kapatilmasi hem de iki sirketin birlesmesinin saglanmasi.
Yani kisacasi, bu loca gelirlerinden haberdarim. Ancak oyuna nasil eklenmesi gerektigi konusunda ise simdilik tereddutluyum cunku bu paranin degil buyuk bir bolumu, en azinan tamami Futbol A.S. ile Sportif A.S.'nin birlesimine harcanacak gibi gorunuyor (mevcut Sportif A.S. hisse senedi fiyatlarinin seviyesi nedeniyle).
Eger veritabanini teslim etmeden iki sirketin birlesimi hakkinda, hisse senedi sahiplerine odenmesi gereken somut bir deger ortaya cikarsa bu bedeli borc olarak ekleyip, loca satisi gelirlerini de eklemeyi dusunuyorum.
Ancak eger herhangi bir karar cikmazsa, loca satislarindan beklenen geliri yeni stada gectikten sonraki 6. yil baslamak uzere ekleyebiliriz.
Oyunda esasinda gelir seviyesi acisindan pek bir sorun yok (4 buyuklerde - digerleri konusunda bilgi bulmak oldukca zor). Biraz stat gelirlerinde dusuk gorunme var ancak bazi diger gelirlerin yuksek olmasi toplamin asagi yukari dogru seviyede olmasini sagliyor.
Ancak sorun bazi gider hanelerinin cok yuksek olmasi.
Mesela Besiktas'in finansal raporlarina gore stadina yaptigi yatirim yaklasik 1.7 milyon YTL. Ancak bu oyunda 6.8 milyon YTL olarak karsimiza cikiyor ve bunu belirleme kendi kontrolumuzde degil. Stat buyuklugune ve kulubun taninirligina bagli. Yani kulubun taninirligi yukselsin diye istendiginde, takimin giderlerinin de artmasi isteniyor anlamina geliyor.
Bu stat harcamalarini daha dusuk seviyeye indirmek icin statlarin hepsini kiralik olarak belirleyebiliriz. Ancak bu durumda statlarin oyunda ilerleyen yillarda buyutulmesi ihtimali tamamen ortadan kalkacaktir. Hangisi daha gercekci olur karar vermesi de zor. Olmasi en mantikli olan sey, esasinda statlara takimlarin para olarak pek fazla yatirim yapmadiginin ayarlanmasini saglamak. Bu da menfi durumda olan gelir/gider farkini bir miktar ortadan kaldiracaktir.
aydının hızı ve hızlanması artırılmalı hız 16 hızlanma 17 olabılırr eger ca yı cok etkılemesse.....
O kadar olmaz bence ama artabilir
Öncelikle ayrıntılı cevap için teşekkürler.Quote:
Bu stat harcamalarini daha dusuk seviyeye indirmek icin statlarin hepsini kiralik olarak belirleyebiliriz. Ancak bu durumda statlarin oyunda ilerleyen yillarda buyutulmesi ihtimali tamamen ortadan kalkacaktir. Hangisi daha gercekci olur karar vermesi de zor. Olmasi en mantikli olan sey, esasinda statlara takimlarin para olarak pek fazla yatirim yapmadiginin ayarlanmasini saglamak. Bu da menfi durumda olan gelir/gider farkini bir miktar ortadan kaldiracaktir.
Şu noktada bir bilgimi paylaşmak isterim;
Seyrantepe' de inşaası süren yeni stadın teknik olarak büyütülmesi söz konusu olmayacak gelecekte. Stad, şimdiye kadar inşa edilenler içinde, ilk kez görülen, "klasik çatı" barındıran bir mimariye sahip ve stadı çevreleyen ana kolonlar çatı ile birleşik durumda; çatının tamamen bağımsız bir çelik konstrüksüyonu yok. Stadın ikinci kat tribünleri de oval olarak projelendirilmiş durumda. Ve ayrıca taşıyıcı sistemler stadın şu an belirlenen maklsimum kapasitesine göre inşa ediliyor; statik hesapları ona göre yapıldı. Tüm bu saydığım sebepler; stadın ileride büyütülmesini - genişletilmesini teknik olarak olanaksız kılıyor. Stadın tamamen yıkılıp tekrar inşa edilmesi gerek.
Tabii bu bilgiden faydalanarak adım atmadan önce, oyunun ne kadar oyun, ne kadar gerçek olmasına karar vermek gerek. Çünkü diğer klüplerin diğer stadları için bu tür veriler toplanıp oyuna girilmemiştir büyük olasılıkla; oyunda bütün büyüyen klüpler stad genişletmesi yapabiliyordur ?
peki kararın ne olacak üstat oyunda galatasarayın stadını geliştirebilmek gibi bir imkanı silecekmisin yoksa görmezdenmi geleceksin bu ayrıntıyı
ewt senden de bu cevabı bekliyordum. adeletine yakışır bir karar olmuş
Abi ne demek istediğini anlamadım..
--Bu arada aklıma geldi..--
Lincoln' ün fiziksel özelliklerini 1 ila 10 arasında tutarsak iyi olacaktır. Çok bile.
Strength' i kaç olmalı, 3 ? abartmayalım; 1 !.. Ya determination...
Bana öyle geliyor ki; FM2009' da Galatasaray kadrosundan göndermek için uğraşılacak bir numaralı "yıldızımız" olmalı Lincoln.
Bu kadar isteksiz, bu kadar verimsiz bir oyuncuya düzgün bir temizlik şart.. Hiçbir sözde var olan becerisini göremediğimiz gibi, ayağındaki topu tutabildiğini de görmedik. Her maç en çok top kaybı ile oynamasına alıştığımızdan artık sinirlenmiyoruz bile.. Hasan Şaş' ın kulakları çınlasın.. Lincoln 'ün yanında Maradona kalır Şaş..
Her oyuncu iyileştirilecek değil ya.. Euro2008 başarılarının ardından böyle bir hava olması normal ama Lincoln' e ayrı bi temizlik şart. Diye düşünüyorum.