Sosa ve Moutinho gelirse UEFA'yı bile kazanabiliriz. Özellikle Moutinho Alex'in yerine muhteşem olur.
Printable View
Sosa ve Moutinho gelirse UEFA'yı bile kazanabiliriz. Özellikle Moutinho Alex'in yerine muhteşem olur.
Moutinho gelsin maldonado+alex gibi olur :D.Çift yönlü bir amc.
KÖLN - ''Kölner Express'' gazetesi, Daum'un, İsviçre'nin Zürih kentinde Yıldırım ile görüştüğünü belirterek, Alman çalıştırıcının, Zürih'ten sonra gittiği İspanya'nın Mallorca adasında havaalanında gazeteye yaptığı açıklamalara yer verdi.
Gazetenin haberinde, Daum'un 30 Mayıs Cumartesi günü oynanan Mallorca-Villareal maçında milli futbolcu Nihat Kahveci'yi Köln'e transfer etmek için izlediği ve maçın devre arasında Fenerbahçe'den transfer teklifi aldığı ifade edildi.
Kamuoyuna resmen açıklanana kadar Türkiye'de hangi kulübe gideceği hakkında açıklama yapamayacağını tekrarlayan Daum, Köln taraftarının, kendilerini yarı yolda bıraktığına inandıklarının söylenmesi üzerine de ''Ben kimseyi yarı yolda bırakmadım'' dedi.
http://img4.mynet.com.tr/spr3/12844_501.jpg
Daum, menajerliğini yapan babasıyla da görüştükten sonra Sarı-Lacivertli yöneticilere haber gönderdi
Fenerbahçe ile anlaşan Daum, 3 hafta önce Köln için Brezilya'da izlediği Flamengo'lu İbson Barreto da Silva'yı Sarı-Lacivertliler'e getiriyor. Alman teknik adam, Flamengo-Internacional maçında sağ kanat oyuncusunu çıplak gözle izledi ve hayran kaldı. Daha sonra futbolcunun menajerliğini de yapan babası Luis Silva ile görüştü.
Açık kapı bıraktı
Baba Silva, oğlunun Portekiz'in Porto takımıyla 2011 yılına kadar sözleşmesi olduğunu söyledi. İbson'a Köln dışında İspanya ve Brezilya'dan da teklifler geldiğini doğruladı ve 'Oğlum Avrupa'da oynamak istiyor' diyerek açık kapı bıraktı. Geçtiğimiz hafta, Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı CSKA Moskova Teknik Direktörü Zico'nun da İbson'u istediği haberleri yayınlanmıştı.
Porto'yu istemiyor
Ancak baba Luis Silva, çıkan haberleri yalanlayarak ne CSKA'dan ne de Zico'dan herhangi bir teklif gelmediğini söyledi. Flamengo ile sözleşmesi 5 Temmuz'da sona erecek olana İbson, Porto'ya dönmek istemediğini bir çok kez tekrarladı. Daum'un mutlaka takımda görmek istediği İbson için yönetimin harekete geçtiği belirtildi
Mevkisinin en iyisi
Porto Teknik Direktörü Jesualdo Ferreira, İbson'un kafasındaki sisteme uymadığı için kiralık verilmesini istedi. Portekiz Ligi'nin en iyi orta saha oyuncuları arasında gösterilen İbson'u kiralık olarak gönderdiği için Ferreira, Portekiz otoriteleri tarafından ağır eleştirilere maruz kaldı. İbson, 2007 yılında O Globo gazetesi tarafından Brezilya'nın en iyi sağ kanat oyuncusu seçilmişti. İbson, süratli koşuları, isabetli pasları ve milimetrik ortalarıyla dikkat çekiyor. 25 yaşındaki futbolcu, ayrıca orta sahada oyun kuruculuk görevini de üstlenebiliyor.
Transfer listesi kabarık
Köln'de görev yaptığı süre içerisinde Brezilya ligini yakın incelemeye alan Daum'un bu süre içinde yakın takibe aldığı bir çok futbolcu var. Bunlar; Flamengo'lu kaleci Bruno ile forvet Emerson ve daha önce Lyon'da oynayan Porto Alegre'li forvet Nilmar. Daum, bu futbolcuların maçlarını izleyerek, eski öğrencileri Paulo Rink ile Brezilya Milli Takım hocası Carlos Dunga'dan bilgi aldı. Ayrıca Daum'un istatistik ekibi de, Osasuna'lı Javier Flano, İsviçreli Young Boys'un defansif futbolcuları Nijeryalı Obinna Nwaneri ile Daum'un eski futbolcusu Pascal Ojigwe ve Mainz'lı defans oyuncusu Tim Hoogland'ı Daum'a rapor etti. Bütün bunların yanında Daum'un yıllardır peşinde koştuğu 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Jose Ernesto Sosa da listede üst sıralarda ye alıyor
mynet
Volkan kalacak tahminime göre Trabzon macı sonrası nasıl sevinmisti hem baska takıma gitse ne kazanır ki burda rahatı yerinde(arada sacma sapan goller yiyor ama)
parasını da alır vergide az zaten...Nişanlısı da okuyor daha genc gitmez bence..
Fener´den Cimbom´a transfer golü
ANKARA - Fenerbahçe sezonun ilk transferini Galatasaray´a çalım atarak gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli takım‚ Cimbom´un geçen sezon Necati‚ Orhan Ak ve Emre Aşık transferleri sırasında Ankaraspor´dan kadrosuna katmak için söz aldığı Özer Hurmacı´yı renklerine bağladı.
İHA´nın haberine göre 21 yaşındaki Özer gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek. Ümit Milli Takım´la birlikte Fransa´da bulunan genç futbolcunun Türkiye´ye dönüşünde sözleşme imzalayacağı bildirildi.
´Ankaralı Messi´ lakaplı genç yıldız adayı Özer Hurmacı‚ Ankaraspor´a 2006 yılında Keçiörengücü´nden transfer oldu. Oyunun iki yönünü de oynayabilen‚ orta sahanın yanı sıra kanatlar savunmasında da görev alan Özer‚ geçen sezon kulübü tarafından 1 yıl sonrası için Galatasaray´a verilmişti. Ancak ödeme planındaki aksaklık sonrası anlaşma bozulmuştu. (SPOR SERVİSİ‚ AA)
Kaynak : İHA ***
Hadi inşallah:)
Bu haber zaten geçen senenin haberi. Fransa'da yapılmıştı Turnuva. Emre Aşık bu sene kadrodaydı nasıl opsiyon olsun hem :)
İnşallah alırız Özer'i çok istiyorum gelmesini :)
Boş mukavale mi ? Ayrıca o zaman farklıydı şimdi farklı.Avrupa'dan beni istiyorlar diyor her defasında bunu söylemesinde ki amaç ne ? Ücretini artırmak için söylüyor bunları.O zamanlar daha tam üne kavuşmadığı için fazla ücret alacak hali yoktu.3-4 Sene önceki Volkan ile şimdiki Volkan'ı kıyaslamak yanlış olur bence.
Daum bence çok yaLnış bir isim. Adam para için Fenerbahçe yi sattı, tekrar Para için Fenerbahçe ye geLiyor, nasıL kuLübün kapısından sokuyorLar anLamadım. Aziz YıLdırım kendi ağzı iLe söyLedi, DenizLi maçından sonra şampiyonLuk kaçtığında biz kendisi iLe haLa devam etmek istiyorduk, bir probLemimiz yoktu ama para için ayrıLmayı tercih etti ve bizde birşey demedik diye. Şimdi adam aynısını KöLn e yaptı. PodoLski yi aLdırdı, daha başka isimLer istedi, ayarLamaLarını yaptı adamLarı yine para için yüzüstü bıraktı.
Madem Aziz YıLdırım geri aLıcaktın zamanında neden vermedin istediği parayı da adamın gitmesine izin verdin, şimdi neden aLıyorsun. Çok yaman çeLişki bence.
Aziz yıldırım %100 Futbol'da ; Daum bizi 2 sene üst üste şampiyon yaptı. 3.senede Denizliye gittiğimiz de şampiyonluktan emindi kendisi maaşını fln konuşuyordu dedi . Denizli maçını ciddiyetsizlikten kaybettiği için kendi kendini yolladı diye söyledi.Yani para sorun olmadı diye biliyorum.
Para için satmadı, sözleşmesi bitince şampiyonluk kaçtığı için Aziz Yıldırım yenilemedi, gönderdi.
Satmak kadar ağır bir itham yok.Biri bunu söylese neler söylenirdi.
Biraz daha itidal, bir daha ciddiyet.
Köln seyircisi Podolski'ye kızgın değil, kırgın.Aksine Köln taraftarı Podolski'nin gelişinden umutsuz olamaz.Podolski özel bir oyuncu. Podolski'yi taraftara antipatik yapan Köln'u çabuk unutması.Bir dolu teklif vardı, vefa denilen şeye döndü.
Aziz Yıldırım Zico'ya yaptığı şeyi yaptı, istikrar diye bağıran başkan şampiyonluk az farkla kaçınca hemen kapı önüne koyuyor.İstikrar denilen şeyin 20 yıl aynı hocayla planlamak olduğu anlamadığı sürece boş..
Daum'a gelince, Daum büyük hocadır.Yine fizik futboluna dönecek, duran toptan gol bulan takım.Alman ekolü, aslında onunla da alakası yok, eldeki para total futbolu oynatacak oyunculara yetmez.Burası Barcelona değil..
Hayır tam tersi. DenizLi maçı öncesi biLe işte ben şu kadar para isticem feLan gibi daha sezon bitmeden söyLenmeye başLadı dedi, sezon sonunda da daha parada anLaşamayınca kendi kendini gönderdi dedi. Kendi kendini gönderdi derken yani biz ondan memnunduk ama o kendisi prüz çıkardı ve kendi istedi ye getirmeye çaLıştı Lafı.
Daum, bizi Alman Milli Takımı gibi yönetsin razıyım, sadece kazanmaya odaklı bir futbol yeterli olur. Golün nasıl geldiği değil, gol olması önemlidir. Fenerbahçe duran toptaki önemi artacak ve belkide R.C3 gelecek sezon hiç etkili olmadığı kadar etkili olabilecek.
Daum eğer takımda kalsa şuan üç sezonda üç şampiyonluk yaşayabilirdik. Daum fizik gücü yüksek bir takım ortaya koyacak. Umarım istenilen oyuncular alınır ve takım bir an önce o eski haline gelir.
Ağır bir itham değiL. Demirören Bu takımın başına DenizLi geçemez dediğinde geçirdiğinde de biz ne dememiz gerekiyorsa dedik, bunun renkLe aLakası yok..
Madem Aziz YıLdırım ŞampiyonLuk geLmedi diye gönderdi de aradan bunca zaman geçince ne değişti tekrar takımın başına getiriyor. Madem bununLa başarı geLmez diye düşündü, şimdi neden geLiyor, ya da bu adamdan başka biri iLe başarı geLmezdi de o zaman neden gitmesine izin verdi..
NTV de kendi açıkLadı, ben göndermedim, kendi gitti diye. Sen Aziz YıLdırımdan daha mı iyi biLiyorsun neden gittiğini adamın kendi ağzından açıkLama var, uydurma Lütfen.
Hatta Rıdvana orda eğiLip şöyLe dedi, daha DenizLi maçı oynanmadan paradan bahsetmeye başLamıştı zaten, sezon sonunda da anLaşamadık ve gitti, ben göndermedim dedi..
:)
Sözleşmesi biten teknik direktör yeniden anlaşmayınca kendi gider.
Halla anlayamamışsınız.
Niye kendi görüşünüz empoze etmeye çalışıyorsunuz.
Zico da kendi gitti değil mi? :)
Fenerbahçe'yi bırakıp para için Köln'e gidecek.
Hem de 2. Lig'e :) :)
Denize düşen yılana sarılır.
Takımı ve ligı tanıyan hoca ile riske girmeyecekler.
Daum da aynı bu senaryonun ardından gelmişti yine.
Esasen siz bilmiyorsunuz hiç bir şeyi, Daum'un Fenerbahçe'den ayrıldığında kulüpten yaşadıklarından dolayı çok mutlu olduğunu söylediği bir söyleşisi var.Aksine gitmek isteyen o değildi.
"Aslında genel anlamda 2007’de sona erecek sözleşmemi tamamlamak istiyordum ama şu anda devam eden sözleşmemim sona erip ermeyeceğine Fenerbahçe Yönetim Kurulu karar verecektir”
Birilerine uydurma demeden önce bilgi sahibi olmak gerekli.
Daum neden gitti? Bunu çözemedim...
Galatasaray'ı 4-0 yendik, Aziz Yıldrım'a soru yöneltildi. "Daum seneye takımda kalacak mı?" Aziz yıldırım yanıtladı; "Şampiyon olamassak bile kalacak." Bir hafta sorna takım şampiyon olamadı. Daum'a bir hastalık hikayesi çizildi ve Daum gönderildi... Zaten Aziz Yıldırım istifa edip, tekrar döndü, buda Daum'un Köln'e imza atmasına neden oldu.
Aziz Yıldırım kendini kurtardı.
Suçu Daum'a attı, istifa olayı başka bir rezalet zaten.
Gönder gitsin, ne âlâ memleket.
O hep arkandayız lafı zaten o hocalara kapk oluyor.
İnanılacak laf değil.Takım lide şampiyon oldu mu türlü saçmalığa rağmen devam.
Yarım puanla kaçsa gönder gitsin.Bu mu yöneticilik?
Zico gibi hoca ile anlaşama, nedir konu, para istemiş.Ortasını bul, niye o zaman oturuyorsun ki orada? Hep bahane bunlar, kendisi yarattı bu takımı, biri karışınca başarıya hemen dışlar. O yarattı bu takımı, hepsi Aziz Yıldırım'ın eseri! Efsane Başkan!
Daum'un ağzından yazdım artık, daha da kimsenin yorum yazmasına gerek kalmadı.
Yahu ben yaLnış duymuşum o zaman. Ya da Aziz YıLdırım orda saLLamasyon konuşmuş. Adam diyor ki bakın ''Biz zaten Daum dan memnunduk ama daha DenizLi maçı oynanmadan herşey kesinLeşmeden para konusunda konuşmaya başLadı, DenizLi maçından sonra da anLaşamayınca kendini gönderdi, biz göndermedik dedi..
Yani ne diyor, diyor ki biz zaten kendisinden memnunduk Şampiyon oLamasak dahi zaten takımda kaLıcaktı ama daha Şampiyon oLmamışız para konusunda konuşmaya başLadı ama Şampiyon oLamadık :) Ama buna rağmen aLdığı parayı aLarak çaLışmaya devam etmeyi istemedi ve istediği ücreti de biz vermeyince ayırdık yoLLarımızı..
Bu kadar basit haLe ne senaryoLarı uyduruyorsunuz şaşıyorum yahu size. Yahu kendi başkanınız diyor.Garip.
Tamam Cengiz, sana birşey anLatana kadar insanın göbeği çatLıyor zaten, dediğim dedik diyorsun, peki senin dediğin gibi oLsun, biz yaLnış biLiyormuşuz pardon. :)
Birde işin garibi, Daum ikinci sezonunda 80 veya 81 puanla şampiyon oluyordu. Ama üçüncü sezonunda ise 82 puan ile ikinci oluyordu. Kısaca... Üç yılda her sezon topladığımız puan ligde artmış... Buna başarısızlık denildi... Ama ben Daum'un olağanüstü bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum...
World Class değil ama her takımı oynatır, kılı kırk yarar herkesten faydalanır.
O vasatüstü kadroyu şampiyon yaptı, üstüne CL'de 3. yaptı grupta, Tuncay'dan uzun süre faydalandı.Bazı takıntıları var, tutturdu mu düzeltmiyor onları.
O zaman az yazmadım Tuncay'ı sağa çekersen çok başarılı olur diye.
Zico 2. yarı Tümer'i sola, Tuncay'ı sağa çekti, takım baskın oynayarak ligi aldı, dağıttı geçti 2 yarı.Sonra Pierre'e taktı, uzun dönem 4-3-1-2 oynayacağım diye tutturdu.
Aurelio kendisi isteyip AM iken, 1 maç MR deneyip, DM yapan adam.
Tuncay gibi verimsiz forveti etkili kanat yapan adam.Pierre'i de o istedi.
Koch zaten müthiş kondüsyoner, dünyada sayılı insanlardan biri.
Neredeyse herkes Koch yüzünden seviniyor.
Daum takımı dk. 90da bile tam tempo koşardı, asla maçtan kopmazdı.
Daum isterse total futbol da oynatır ama elindeki kadro ile Aragones faciası olur.Aragones'in oynattığı şey İspanya futbolu, al koy Barcelona başına Guardiola'dan farklı olmaz.Eldeki oyuncuyu sisteme uyduran hoca lazım bu lige.
Kendi taktiğini kuracaksan 50-60M€ da yetmez bu takıma.
Daum kendi kendini yaptı, o kadar becerikli ki Almanlar gözü kapalı Milli Takım vereceklerdi.Luce kadar bile saygı görmedi, ondan daha fazlasını hakettiği halde.
World Class olmasa da overrated bir hoca, o seviyeye yaklaştı ama orada durabilmek mesele zaten.Daum takımları dirençli olur, disiplinli olur, çok çabalar ama statik olur, taktik dışına çıkmaz (eksisi).
Bir Daum takımı ligi elde edebilir, sistem takımı Anadolu takımlarına baskı uygulayabilir. Zico'nun geride, esnek ama top kontrollü, sonuca defansif oynana taktiği ile nasıl çakışacak merak ediyorum.Daum defansif oynamaz, takım koşar-takım halinde defans yapar açık bulur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yazını kaynağı ntvmsnbc.com zaten :)
Her sene Avrupa'da başarılı oldukta Daum döneminde mi başarısız olduk ? Daum ile defansımızın kötü ve Avrupa'da en önemli şeyin defans olması sebebiyle bence istediğimiz sonuçları alamadık.Ayrıca Daum ile Avrupa'da iyi oynuyorduk fakat kazanamıyorduk.Farklı yenildiğimiz Manchester maçında bile kötü oynamamıştık.Ön yargılı olmamak lazım bence.
NTVSpor'a göre Fenerbahçe Bursasporlu Volkan Şen'in peşinde.