Ntvsporda bi yoruncu soylemisti ( hukucuda olabilir ) sahislarin henuz ceza almamasinin nedeni sike yapip yapmadiklarinin beli olmasi degil sike yapilmasinda gorevleri ve etkinlikleriymis
Printable View
Besiktas'ta tessekur mesaji yayinladi.
Anlamadığım olay şu birisi açıklık getirebilir mi ?
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şike yaptığını düşünelim. Kendi başlarına mı yaptılar neden tek suçlu 2 takım?
kulüplere ceza verildiğine göre kişilerin işinin uzamasının suçlu olup olmamakla alakası yok. sadece cezanın miktarı netleşecek sanırım. ayrıca kulüplere ivedilikle ceza vermelerinin sebebi de sürecin avrupa kupalarının kura ve eşleşmelerinden önce tamamlanmasıdır.
Ve Fenerbahçe yine Cas'ta
Bütün kanallar, internet siteleri Tarihi Savunma başlığı altında konudan bahsediyor, buraya bir mesaj bile atılmamış. Herkes sıkılmış belli ki.
Onlar basının pohpohlaması, ceza kalkar mı bilmem ama 2 yıllık cezayı tarihi savunmamızla 3 yıla çıkardığımıza şahit olunca yani diyorum...
Edit........
O ayrı bir trajikomik durum, bugün de komik bir durum var. Şike olmadığını savunmak için Ertuğrul Özkök savunma yapmış deniliyor. Hangi vasıfla orada olduğu ayrı bir konu, bunun gerçekten etkili olacağını mı düşünüyorlar anlam veremiyorum. Oldu olacak Ercan Saatçi'yi de götürselermiş, onun neyi eksik. Yerel mahkeme ve Uefa'ya yapılan savunma gibiyse bugünkü ceza aynen onanır herhalde.
Ne zaman "Fenerbahçe'den tarihi savunma" haberleri düşse, ertesi gün başımıza bir iş geliyor. Bu sene için pek fazla umutlu değilim bu cezanın kaldırılacağından. Artık biraz olsun gün yüzü görelim sadece, çok birşey istemiyorum.
Basın tarihi savunma diyorda belki 2+1 yıllık cezayı 4-5 yıla çıkarmışızdır ondan diyodur belli mi olur :D
Yahu ne savunması arkadaş ! siz orada iyi savunma yapılırsa ceza kalkar falan mı düşünüyorsunuz ? birileri isterse kalkar birileri istemezse kalkmaz. biz orada türkü söylemiş olsak bile kalkma ihtimali var. Aynı şekilde en iyi hukukçuları götürüp 2 yıllık cezayı da onaylatabiliriz. Yoksa polis tutanağına, savunma alınmadan hazırlanan ilk etik kurulu raporuna, kesinleşmemiş mahkeme kararına göre suçlayan bir müfettiş var. olayların buraya gelmesi bile komikken buradan dönmesi de imkansız benim gözümde. tek istediğim Şampiyonlar ligine katılabileceğimize dair bir tedbir kararının çıkması, buradan ya da CAS'tan.
Aytore'nin hali beni pek sarmadi.
Müfettiş Palacios'tan şaşırtan delil (!)
http://img-sporx.mncdn.com/img/3/201...-uefa-logo.jpg
İspanyol Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'na sunduğu "şaşırtıcı deliller" F.Bahçe heyetini adeta şoka uğrattı.
SPORX ÖZEL - Türk futbolunun kilitlendiği Nyon'daki Fenerbahçe duruşmasına saatler kala yaşanan ve ilk olarak Sporx.com'un duyurduğu İspanyol Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'na sunduğu "şaşırtıcı deliller" F.Bahçe heyetini adeta şoka uğrattı.
İspanyol disiplin müfettişi Palacios'un belgelerin son teslim tarihi olan 9.6.2013 günü yerel saatle 17.00'de (dün) Tahkim Kurulu'na sunduğu ana delilin 1.etik kurulu raporu ve buna bağlı olarak polis fezlekesinde yer alan yaklaşık 300 tapenin olduğu öğrenilmesi sarı-lacivertlileri şaşırttı.
Martens hukuk bürosunun avukatlarıyla birlikte hafta başından bu yana Nyon'da karargah kurarak duruşma hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertli heyet, İspanyol Disiplin müfettişinin sevk ve ceza talebine gerekçe olarak dün akşam saatlerinde geçersiz olan 1.etik kurulu raporunu ana delil olarak sunmasını "komedi" olarak yorumladılar.
F.Bahçe'de avukatlar, "Ortada geçerli bir etik kurulu raporu varken geçersiz olan bir etik kurulu raporunun istenilen bu ceza talebine dayanak gösterilmesi bir skandaldır. Ve biz bunu disiplin müfettişi yeni bir delil olarak son anda sunduğu için maalesef belgelerin teslim süresi olan salı günü akşam saatlerinde öğreniyoruz. Zaten bu son dakika gelişmesi de bu ceza talebinin dayanaksız olduğunu gözler önüne seriyor" tepkisini gösterdiler.
Duruşmanın ardından yöneticilerden Deniz Tolga Aytöre'de yaptığı açıklada değişen disiplin müfettişlerinin farklı savunmalar ve suçlamalarda bulunmasına tepki göstermiş ve bu değişkenliğin kendileri açısından sorun teşkil ettiğini ifade etti.
Çalışmalarını son dakikada UEFA'dan alınan müfettiş Palacios'un 1.etik kurulu raporu ve 300'e yakın tapesi üzerine yoğunlaştıran F.Bahçeli avukatlar, medyada yer alan Brozek iddialarını da daha önceden yalanlamıştı.
Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
sporx.com
Palacios'tan F.Bahçe'ye son dakika tuzağı
http://img-sporx.mncdn.com/img/3/201...1361949515.jpg
Fenerbahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu'nda tanık olarak ifade veren Ertuğrul Özkök, Nyon'da yaşanları anlattı.
Fenerbahçe'nin UEFA'dan aldığı 2+1 Avrupa'dan men cezasına Tahkim Kurulu'nda yaptığı itirazın ardından yapılan savunmanın detayları ortaya çıktı. Sarı-lacivertli kulübün Nyon'a savunmada tanıklık etmek için götürdüğü isimlerden olan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, yaşanları köşesinde anlattı.
İşte Ertuğrul Özkök'ün "Palacios'tan F.Bahçe'ye son dakika tuzağı" başlıklı o yazısı:
"UEFA Müfettişi, Tahkim Kurulu'na yeni belge olarak polis dinlemelerini sundu. Palacios'un polisin dinleme kayıtlarını dosyaya koyduğu F.Bahçe'ye ancak salı akşamı haber verildi. Avukatlar, buna karşı yapılacak savunma üzerinde uçakta çalıştı.
Duruşmada Sivasspor maçına sıra geldiğinde içeri davet edildim. Kurul üyeleri soru sormadı. Maç sonrası yazdığım yazıları, çantada para değil, bilet getirildiğini anlattım.
Geçtiğimiz hafta Başkan Aziz Yıldırım telefon etti:
- Ertuğrul Bey, Fenerbahçe'nin Tahkim Kurulu'ndaki savunması için tanıklık eder misiniz?
Aziz Bey'in bu teklifine düşünmeden "evet" dedim.
Sivasspor maçını öncesiyle sonrasıyla, Fenerbahçe yönetimi ile birlikte izlemiştim. Ve o gün gördüklerimi de tek tek yazmıştım. Bunları bir kez de UEFA Tahkim Kurulu'nun önünde dile getirecektim.
UÇAKTA BENİ BİR SÜRPRİZ BEKLİYORDU
Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldiğimde Gulfstream g450 tipi bir özel uçak bizi bekliyordu. 12-14 kişilik bu özel uçak Zorlu Holding'den kiralanmış.
Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Koordinatörü Tamer Yelkovan, futbolcular Mehmet Yıldız, Orhan Şam, Korcan Çelikay ve avukatlarla hep birlikte uçağa bindik.
Futbolcular arka koltuklarda, yönetici ve avukatlar ise ön tarafta birlikte oturacaklardı. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun daha hemen başında beni bir sürpriz bekliyordu.
FENERBAHÇE'NİN 24 SAAT BİLE VAKTİ KALMAMIŞTI
UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez-Palacios, Tahkim Kurulu'na yeni belgeler sunmuştu. Ve bu belgelerin tamamı polisin yaptığı dinleme kayıtlarıydı. İşin ilginç yanı bu rapor Fenerbahçe Kulübü'ne salı akşamı saat 18.00'de ulaşmıştı.
Yani Fenerbahçe'nin bu yeni rapora hazırlanmak için 24 saat bile vakti yoktu. Avukatlar ve Başkan Yıldırım uçakta bu yeni rapor üzerine çalışmaya başladı.
UEFA DUVARINDA TANIDIK İSİM: GALATASARAY
Cenevre ile UEFA'nın merkezinin bulunduğu Nyon arası yaklaşık 20-25 dakikalık bir uzaklıkta. Duruşmanın yapıldığı binayı ilk bakışta sanki bomboş zannediyorsunuz. Girişte hemen karşınıza cam vitrinler içinde Avrupa Kupaları ve bu kupaları kazanan takımların isimleri çıkıyor.
Sol tarafta tanıdık, bizden bir isim var. Galatasaray ve kazandığı UEFA Kupası. Bizi görevliler karşılıyor. Avukatlara ve bizlere birer kart hazırlanmış. Kimlik sormadılar. Sanıyorum önceden hazırlanmışlar.
İSTANBUL'DAKİ MUHTEŞEM FİNAL TABLODA
İçeri giriyoruz. Savunmanın yapıldığı salon bir alt katta. Aşağı indiğinizde göl hizasında bir salonla karşılaşıyorsunuz. Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'nin tanıklarını 3 kişilik bir heyet dinliyor.
Burada çok ilginç bir tablo daha çıkıyor karşımıza. İstanbul'da oynanan 2005 yılı Şampiyonlar Ligi Finali'ne ait bir fotoğraf bu. Ve altında şunlar yazıyor:
- Ultime comeback. (Son geri dönüş.)
O maçı hatırlıyorum. Liverpool, 3-0'lık yenilgiden 3-3 beraberliği yakalamış ve Milan'ı yenip şampiyon olmuştu. Tablo futbolun ne kadar enteresan bir oyun olduğunu yansıtıyor. Doğrusu o finalden daha iyi bir örnek de bulamazlardı.
ŞENES ERZİK'İN FOTOĞRAFI DUVARDA
Bu duvarda da fotoğraflar var. Ama bunların tümü portre ve UEFA yöneticilerinin fotoğrafları. Platini ve Şenes Erzik'in fotoğrafları hemen göze çarpıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tam bu salonun karşısında oturdu. Kapı açıldı ve önce Serdar Kulbilge içeri alındı.
Dakikalar sonra dışarı çıktığında, Serdar rahatlamıştı. İçerideki soruları kısaca anlattı:
- Konuşmaları duydun mu?
- Teknik Direktörle ilişkilerin nasıl?
Sonra diğer tanıklar içeri girdi.
TANIKLIK YAPTIM DIŞARI ÇIKTIM
Sivasspor maçı kurulun dinleyeceği son maçtı. Ve benim tanıklığım da burada başlayacaktı. Az sonra benim ismimi okudular. İçeri girdim. Masanın bir yanında Müfettiş Palacios, diğer tarafında da avukatlar oturuyordu. Sivas maçına dair, Hürriyet Gazetesi'nde o dönem yazdıklarımı kurula da anlattım.
Çantada para değil bilet getirildiğini vs vs. Teşekkür ettiler. Ne kurul üyeleri, ne de müfettiş hiç soru sormadı. Tanıklığımı yaptım ve salon dışına çıktım."
sporx.com
Sevk işlemini gerçekleştiren müfettiş Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği 2+1 yıllık men cezasına karşılık Tahkim'e aleyhe temyizde bulunmaması sarı-lacivertlileri mevcut cezanın artma tehlikesinden kurtarmış oldu.
Talilmatlar gereği, UEFA Tahkim Kurulu tarafından cezanın artması, Disiplin Kurulu'nun verdiği kararın disiplin müfettişi tarafından aleyhine temyiz ettirilmesiyle mümkün.
Disiplin müfettişi Palacios'un Disiplin Kurulu'nun verdiği 2+1 yıllık cezaya itiraz etmemesi F.Bahçe'yi sık sık yaşanan Tahkim Kurulu'nun mevcut cezayı artırma tehlikesinden kurtarmış oldu.
Sporx
Çok kesin konuşmuşlar.
http://www.fanatik.com.tr/fenerin-ce..._34_321165.htm
Birde dedikleri gibi karar yarın açıklanmazsa , yarın gece uyuyamam ben.
Fanatik'in yaptığı haberi işkembeden salladığını düşünüyorum, tıpkı Ahmet Çakar'ın bize erteleme geleceği konusunda kesin bir dille konuştuğu gibi.
En geç salı ya da çarşamba günü karar açıklanacak zaten. O günü beklemekte fayda var şimdilik.
19'unda kuralar çekiliyormuş, o zamana kadar açıklarlar.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23732507.asp
Hürriyet kararlar kulüplere bildirildi diyor.
Tahir Kum @mtahirkum 3m
Uefadan gelen karar filanyok
Tahir Kum'un haberi yoksa birsey yoktur
Yarından önce herhangi bir gelişme beklemiyorum.
Çıkan haberlere göre 20.00'da açıklanacakmış kararlar,Hürriyet yine timsaha getirdi beni.
Edit:
Beşiktaş'ın cezası onandı,Fenerbahçe'nin cezası 2 yıla düşürüldü.
http://www.uefa.com/uefa/disciplinar...d=1971905.html
+1 gitmis
2 kalmis.
Besiktasin cezasinda degisiklik bekliyordum ama yaniltti tahkim.
Malesef dalga geçici bir sonu. 2+1de ki +1 kalkmış Beşiktaşta değişiklik yok.
Böyle bir karar bekliyordum. Sürekli olarak tweetler atılıyordu, FB'nin cezası düşecek, BJK'nin onaylanacak diye. +1 de olsa azaldı FB'nin cezası sonuç olarak.
Ne diyelim, Allah'ından bul UEFA! CAS'a da gidilmesin bence.
Ertelense daha kötü olacaktı böylesi daha iyi.
Fenerbahçe'nin de cezasında bir değişiklik yoktur bana göre :)
Uefa kafası estikçe ceza verecek potansiyelde olduğundan +1 gitse de gitmese de bişey ifade etmez :icon_confused:
sikeden olmasa da saha olaylarinda 2 yil men alicaktik zaten :n: simdi ilk macimizda bir de olay cikaiririz ceza bitiminde, bir de ordan 2 yil yeriz temiz :zuhaha
Şimdi ne olacak, Bursa şampiyonlar ligi elemesine, Kayseri ve Kasımpaşa uefa'ya mı gidecek?
Şimdi hem Serdal Adalı hem Tayfur Havutçu'da büyük ihtimal ceza alacak.Hadi bunlar bir işe kalkıştı diyelim,yahu kulübün başkanı olmadan böyle bir şey mümkün değil.Demek istediğim onların adı varsa Yıldırım Demirören'in adının da olması gerekirdi.Birileri fena kolluyor bu adamı.
Bu ''işe kalkıştı'' lafı varsayım şimdi yanlış anlaşılmasın.
o takimlar da kotu degil, bari gruplara tutunabilseler. ordan iyi puan toplariz gibime geliyor. yeter ki elemelerde dusmesinler :/
beklenen kararlardi zaten, gecmis olsun. bizimki cok agir oldu, 2 yil cok uzun sure :/
Her şey tamam da, Avrupa Kupaları'na gitseydik hem prestijimizi kurtaracaktık hem de ceza almadığımız için aklanacaktık. Bununla birlikte gidilecek Avrupa Kupası'ndan (uefa veya şl) gelir de elde edilecekti.
UEFA'nın, kişilere ne ceza verileceğini de açıklaması lazım, madem cezalar onandı!