Tevez, Manchester'da kalamıyor
Özel izinle Manchester'da kiralık olarak oynayan Tevez'in Manchester United'daki kiralama sözleşmesi yenilenemiyor. Manchester, ya Tevez'in bonservisini alacak ya da güle güle diyecek.
Manchester United, sezon sonunda Tevez’i bonservisi ile alacak veya yollarını ayıracaklar.
Arjantinli oyuncu Old Trafford’da, kiralık olarak oynuyor. Fakat Tevez, kulüpten değil de başka bir üçüncü şahıstan kiralık olarka forma giyiyor. Haziran 2008’de alınan karar ile Premier Lig kulüpleri, oyuncuları bu koşullar altında kiralayamıyor.
25 yaşındaki oyuncunun Manchester’daki iki yıllık kira anlaşması sezon sonu bitiyor. Bu durumda Manchester, ya Tevez için iddia edilen 32 milyon avroyu ödeyecek, ya da oyuncuyu bırakmak zorunda kalacak.
Premier Lig yetkililerinden biri, The Sun’a şunları söyledi: “Yeni kurallar altında üçüncü bir şahıstan kiralık olarak oynayamaz. Ama yine de United’da iki yıllık kiralık süresini doldurabilir.”
Tevez’in sahipleri oyuncuyu Manchester’a satmayı düşünüyor, ama Manchester, Arjantinlinin yüksek bonservisi nedeniyle bu transfere pek sıcak bakmıyor.
Henry: “Walcott’un zamana ihtiyacı var”
Arsenal’in sembol isimlerinden Thierry Henry, kırmızı beyazlıların genç golcüsü Theo Walcott’a sabır ve zaman tanınması gerektiğini ifade etti.
Patrick Vieira, Thierry Henry ve Nwankwo Kanu üçlüsü, Arsenal taraftarı için ayrı bir önem taşıyor. Abou Diaby, Emmanuel Adebayor ve Theo Walcott’un, bu önemli üçlünün yerini dolduracağı düşünülüyor.
Emmanuel Adebayor geçen seneki performansıyla göz doldururken, Abou Diaby ve Theo Walcott ikilisinin, eski oyuncuların yerini tam olarak doldurduğunu söylemek doğru olmaz.
"Sabır gerekli"
Barcelona’da orta sahanın soluna yakın oynamasını rağmen gollerine ve iyi performansına devam eden Fransız tecrübeli golcüden, Walcott’a destek geldi.
Walcott’un gelecekte çok önemli bir oyuncu olacağına inandığını ifade eden 31 yaşındaki golcü oyuncu, Arsenal taraftarının genç İngiliz’e karşı biraz daha sabırlı olması gerektiğini belirtti.
“Theo daha çok genç. Kalitesini ve potansiyelini kimsenin sorgulamadığını biliyorum. Ama gelişmesi için zamana ihtiyacı var.100 maç barajını aşması ve kendine olan güvenini arttırması lazım. Arsenal ve İngiltere için çok önemli bir oyuncu olacak”
Theo Walcott’un Arsenal’e gelmesinde, Arsene Wenger’in transfer politikasının yanı sıra, genç oyuncunun Thierry Henry’nin yerini alacağının düşünülmesinin de yattığı biliniyor.
Hughes: “Bojinov yeni transfer gibi”
Sakatlıktan dönen Bulgar oyuncu ile ilgili konuşan Mark Hughes, sanki Valeri Bojinov’un takıma yeni transfer olan bir oyuncu olduğunu söyledi.
2007 Ağustos'unda, 6 milyon pound karşılığında Fiorentina’dan transfer edilen Valeri Bojinov, iç çapraz bağlarından ve aşil tendonundan yaşadığı önemli sakatlıklar sebebiyle takımdan oldukça uzak kalmıştı.
Pazar günü yeniden yeşil sahalara dönen oyuncu, Manchester City’nin Sunderland’i 1-0 yendiği karşılaşmada 65 dakika oyunda kaldı. Teknik direktör Mark Hughes, Bojinov’un dönmesine çok sevindiğini belirtti.
The Manchester Evening News’a konuşan Hughes, “Valeri topa oldukça hakim ve giderek daha da güçlü hale geliyor. Sunderland karşısında oldukça hevesliydi ve bu da beni çok mutlu etti. Bence Bojinov’un en iyi oynayacağı mevki; sağ açığın, rakip ceza sahasına yakın olan kısmı. Yüksek top kabiliyeti ve futbol bilgisiyle, o bölgede başarılı olacağını düşünüyorum” dedi.
Sözlerine devam eden teknik adam, “Kalan maçlarda bizim için önemli bir alternatif olacağı kesin. Onun yeteneklerinden yararlanmayı çok isterim. Haftalar geçtikçe takıma daha da faydalı olacaktır” diye konuştu.
Manchester City hakkında sürekli transfer haberleri çıktığını belirten Hughes, Bulgar futbolcunun dönüşünü, takıma yeni bir forvet oyuncusu gelmiş gibi gördüğünü belirtti ve ekledi: “Bojinov, şu anda tam olarak oynamaya hazır. Sanki takıma yeni bir oyuncu gelmiş gibi olacak. Ondan çok şey bekliyorum”
Gerrard,"Zizou Sanırım Messi ve C.Ronaldo'yu unuttu"
Gerrard,"Zizou Sanırım Messi ve C.Ronaldo'yu unuttu"
Liverpool’un başarılı kaptanı Steven Gerrard, Zidane’ın övgülerini kabul etti ancak; dünyanın en iyisi olduğunu kabul etmedi.
İngiltere Milli Takımında 71’inci ve 72’inci maçlarını Slovakya ve Ukrayna’ya karşı oynayacak olan futbolcu, BBC Radio 5’e yaptığı açıklamada “Zidane’nın söyledikleri benim için çobanın tuzu oldu. Ancak yine de dünyanın en iyisi olduğumu düşünmüyorum” dedi.
Zidane’nın dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olduğunu söyleyen Gerrard, sözlerini “Sanırım Messi ve Cristiano Ronaldo’yu unuttu” diyerek sürdürdü.
Milli takımın son iki maçında yer alamadığını sözlerine ekleyen Liverpool kaptanı, açıklamalarına “Umarım Dünya Kupası’na katılırız. Şu an bundan daha çok istediğim bir şey yok” diyerek son verdi.