Real Madrid her zaman ki gibi Barça karşısında hiçbirşey yapamadı.Messi'ye yine çok sert oynadılar.Barça sonuna kadar haketti.Barça'yıda yenen olursa anca şansıyla balıyla yener.Bu takımı öyle top oynayarak zor yenersiniz.
Printable View
Real Madrid her zaman ki gibi Barça karşısında hiçbirşey yapamadı.Messi'ye yine çok sert oynadılar.Barça sonuna kadar haketti.Barça'yıda yenen olursa anca şansıyla balıyla yener.Bu takımı öyle top oynayarak zor yenersiniz.
Real Madrid beklemediğim bir yenilgi aldı. Barcelona maçı haketti. Real Madrid'in ciddi 2 tane pozisyonu var; Alonso'nun kafası ve van der Vaart'ın karşı karşıya kaldığı pozisyon. Fakat Barcelona daha ciddi pozisyonlarda Casillas'ı geçemedi.
Ercan Taner Mess'nin golüne methiyeler düzerken ben hala Xavi'nin asistinde kalmıştım. Dünya'da topa emir verircesine istediği noktaya her şekilde atabilen nadir oyunculardan.
Messi'nin maç sonunda Ronaldo'yla tokalaşırken '' (::) '' bu ifadeyi kullanması güzeldi. Ama tabi Messi bunu içinden aha da söndürdük yine havanızı tarzında yapmadı, yani en azından bana öyle geldi.
Dün gece 90 bin kişi hayal kırıklığına uğrayarak döndü evine. Bir de bu statta Barca'nın elinde ŞL kupası olursa Real Madrid taraftarı herhalde çıldırır.
Maçın başında tokalaşırken de aynı hareketi yaptı. "Bak nasıl alacağız gazınızı" der gibiydi. :DQuote:
Messi'nin maç sonunda Ronaldo'yla tokalaşırken '' (::) '' bu ifadeyi kullanması güzeldi. Ama tabi Messi bunu içinden aha da söndürdük yine havanızı tarzında yapmadı, yani en azından bana öyle geldi.
Sadece ilk yarıyı izledim.Eski El Classico'lardan kötüydü.Bi kere üst bitmedi maç :D:D.
Benzema gibi adamı 80.dakikada alan hocadada var birşey.Böyle maçta Benzema oynamassa kim oynayacak.Messi gene attı golünü.Bu senede Real Madrid bir başarı elde edemedi.
Barcelona'nın kalitesini bir kez daha anladık. :) İddaa'da parayı kazandım. Rahattım, tek maç açmaları güzel oldu.
Barcelona'nın kazanacağı ve Messi'nin gol atacağı haftalar önceden belli olmuştu. :D
Real Madrid gerçekten aciz kaldı Barcelona karşısında. Van der Vaart, Gago, Marcelo'dan oluşan bir orta sahanın pek de ''Galacticos'' olmadığı zaten daha maç başlamadan belliydi.
Alt bitebilir demiştim, keşke korkmayıp iddaa oynasaydım :))
Maç adını haketmedi biraz zevksiz bi maçtı bence :) bi kaç kez Barça resmen dalga geçti Real'le zaten pas yaparak oynattılar resmen Real'i ortada :D
Bu arada Tolga sana alt biter demiştim demi :n::n:
Xavi=Real Madrid orta sahası.. :D
Real Madrid'in Barcelona'yı yakalayabilmesi için kadrosunu biraz daha güçlendirmesi ve bir takım olabilmesi lazım.Sanırım daha en az bir kaç seneleri var önlerinde.
Xavi Hernandez..
Maç için söylenecek başka bi şey yok.
Real Madrid,Barcelona karşısında bu kadar ezilemezdi 2 senedir Real Madrid'e acıyorum.Şemsi'ye katılıyorum Real Madrid'in Barca'ya yetişmesi için en az 1 senesi daha var.
Bu arada Xavi hakikaten müthiş bir adam.Adam geleceği görüyor resmen :D
bu hareketi ronaldo yapsaydı eminim yine burada artist şu bu diye sözler sarfediyordu herkes.
herkes xavi'ye takılırken bende guti'ye hayran kaldım. oyuna girdiği gibi r.madrid için itici güç oldu. büyük oyuncu gerçektende baştan beri oynatmaması pellegrininin akıl alır gibi değil.
ronaldo bence daha iyisini yapamazdı. kendisini müthiş paslarla besleyen bir ortasaha yok maalesef. bu yönden kaka'yı çok aradı real madrid. van der vaart'tan beklediler bunu fakat oda en kötü maçlarından birini çıkardı.
sonuç olarak, real madrid beni hayal kırıklığına uğrattı ...
Guti'nin ilk 11de olması çok şey değiştirebilirdi bence de.
Oyunda öne çıkan oyuncu yoktu. Xavi'nin pasları bjk-ts maçındaki beşiktaş orta sahasını hatırlattı. Bjk-TS maçı daha zevkliydi ya :D
http://www.yukleresim.com/images/h2d...5isdfa4sau.jpg
http://www.yukleresim.com/images/lug...yqhjq1wt5l.jpg
Her geçen maç daha da "Maradona" oluyor :)
Barca şampiyonluğunu ilan etmiştir, hayırlı olsun. :) Barca taraftarı olarak çok mutlu oldum. Maçın adamı Xavi'ydi dün, ama Pedro'yu da göz ardı etmemek lazım. Barca'da Messi'den sonra çıkan 2. yıldız olacaktır Pedro.
beklemediğim bir yenilgi aldı Real.Sezon başında Sineijder ve Robben gibi 2 kanat oyuncunu satarsan marcelo-gago gibi bir orta sahayla çıkmak zorunda kalırsın.Guti'yi kurtarıcı olarak değil van der vaart'ın yerine 11'de başlatması daha mantıklı olurdu.Ne olursa olsun Barcelona haketti, kazandı..Ronaldo bu sözümde sana o kadar güvendik sana bi çalım atamadın be.Git o saçlarını da düzelt.Çok tipsiz olmuşsun..:D
Ben Raul'u özlemişim.
Maç bitti gibi olurken sahaya soktu ama ne Ronaldo ne başkası.Hatta Raul girince gidenlerden bazıleri yerlerine oturdu. Maç çoktan bitmişti ama sahada Real Madrid olduğunu o zaman algıladım.
Hayran olduğum oyuncuların başında gelir.
Gol de attı abi ama zeki Benzema ribaund almaya çalışınca güme gitti golü :)
Çok büyük hayal kırıklığına uğradım Real adına...Tebrikler Barca,ayrıca dün yazdığım ''Messi çok büyütülmüş'' lafımı yutmuş bulunuyorum :D Gerçekten çok büyük oyuncu Messi.
"Messi'ye teşekkür ediyorum"
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian takımının son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi'ye de övgüler yağdırdı.
Cristian, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın toplantısı düzenledi.
Türkiye Ligi'nin çok zorlu olduğunu ifade eden Cristian, ''Zorlu olduğunun en güzel örneği de bu sene yaşanıyor. Ligin bitimine 6 hafta kalmışken, 4 takımın şampiyonluk şansı var. Brezilya Ligi'nde bu kadar hafta kalınca 1-2 takım şampiyonluk için mücadele eder. Türkiye Ligi çok kaliteli ve zorlu. Biz de zorlu ligde ne kadar kupa varsa almak istiyoruz. 2 kupa için de oynayan ve almak isteyen tek ekibiz'' ifadelerini kullandı.
''GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ TA YARIŞIN İÇİNDE''
Beşiktaş ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından kopup kopmadıkları sorusuna Cristian şöyle yanıt verdi:
''Bu fikre katılmıyorum, Galatasaray ve Beşiktaş ta şampiyonluk yarışının içinde. Bundan birkaç hafta evvel bizi şampiyonluk yarışının dışında gösteriyorlardı. Ama aldığımız sonuçlar ve rakiplerimizin puan kayıpları ile en kuvvetli aday olduk. Ayaklarımız şu anda yere sağlam bir şekilde basıyor. Onlardan önde de olsak tökezlediğimizde bize yetişecekler, bu nedenle dikkatli olmalıyız.''
''KUPA HASRETİNE SON VERMEK İSTİYORUZ''
Cristian, Fenerbahçe'nin uzun yıllardır Türkiye Kupası'nı kazanamadığının hatırlatılması üzerine, ''26-27 senelik hasrete son vermek için oynuyoruz'' dedi.
''Fenerbahçe'nin 26-27 senedir bu kupayı alamaması şaşırtıcı'' ifadelerini kullanan Cristian, ''Şu ana kadar kazanamamıştır ama bu sorun değil, biz oyuncu grubu olarak bu sene kupayı kazanmak istiyoruz. Hem camiamıza hem taraftarımıza uzun yıllar sonra verdiğimiz bir hediye olacak'' diye konuştu.
''TAKIMIMA KISA SÜREDE DÖNMEK İSTİYORUM''
Sakatlığı ile ilgili bir soruya Cristian, ''Şu anda iyi durumdayım. En kısa zamanda takımıma dönmek istiyorum, bu nedenle de sıkı bir şekilde çalışıyorum'' yanıtını verdi.
Artık bu dönemden sonra takımın yüzde yüz mücadele edecek oyunculara ihtiyacı bulunduğunu anlatan Cristian, ''Artık hata kaldırmayacak haftalara girdik. Ben de yüzde yüz dönmek istiyorum. Zaman söylemek bu nedenle yanlış olur. Tam hazır olarak dönmek istiyorum'' şeklinde konuştu.
''BURADA ÇOK MUTLUYUZ''
Fenerbahçe'de mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği yönünde çıkan haberlere üzüldüğünü anlatan Cristian, ''Ben ve ailem bu haber çıktığında çok şaşırdık. Bu haber gerçek değil. Biz burada olmaktan çok mutluyuz. Her şey bizim için çok iyi devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
Haberi kimin yazdığını bilmediğini belirten Cristian, ''Takımın tüm bireyleri, tamamen şampiyonluğa odaklanmışken bu tip haberlerin çıkması doğru değil'' dedi.
''MESSİ'Yİ İZLEMEK BÜYÜK ZEVK''
Barcelona'nn yıldız futbolcusu Messi ile ilgili bir soru üzerine de Cristian, ''Barcelona'yı saha içinde izlemek büyük zevk. Futbol seyretmek isteyenlere hediye gibi. Messi hakkında çok fazla söyleyecek bir şey yok. Öyle şeyler yapıyor ki, zaman zaman kendinin bile yaptığına inandığını sanmıyorum. Onu izlemek büyük bir zevk. Bize yaşattığı şölen için kendisine teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
LigTv
"En iyi olan kazandı"
Barcelona'nın deplasmanda Real Madrid'i 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturması İspanyol basınına "Barça'nın futbolu tartışılmaz, en iyi olan kazandı" diye yansıdı.
İspanyol gazeteleri genel görüş olarak, Barcelona'nın Real Madrid'in 3 puan önüne geçerek, lig şampiyonluğuna çok yaklaştığını savundu. Madrid basınından Marca, "Barça göz kamaştırmadı, ama El Clasico'da açık bir şekilde üstündü" derken, alınan yenilgi sonrasında "iki ayağı birden dışarda" diye yorumladığı teknik direktör Manuel Pellegrini'nin sezon sonunda gönderileceğini ileri sürdü. "Xavi'nin gözü, lige karar veriyor" başlığını atan Marca, Barça'nın orta saha oyuncusunun futboluyla herkese ders verdiğini yazdı. Diğer spor gazetelerinden AS da "En iyisi kazandı" başlığını atarken, özellikle ikinci yarıda Barça'nın sahadaki üstünlüğünün belirginleştiğini kaydetti. İspanya'nın en yüksek tirajlı siyasi gazetesi El Pais gazetesi de maçla ilgili olarak "Bordo mavililer, hiçbir iz bırakmayan Madrid karşısında ekolünü kanıtladı. Guardiola'nın ekibi, olağanüstü kolektif futbolunu ortaya koyarak, yetersiz bir Real Madrid'e karşı üstünlük kurdu ve liderliği tekrardan ele geçirdi. Barça'nın sonu yok" değerlendirmesini yaptı.
Sport ve El Mundo Deportivo gibi Katalan spor gazeteleri ise "Şampiyon vuruşu", "Duş!" başlıklarını atarak, "İlk kez üst üste Bernabeu'da kazanan Barça, Real Madrid'den çok üstündü. Hemen hemen ligin sonu geldi ve Barça, Real Madrid'e verdiği darbeyle ilk kupasını kazandı" şeklinde yorumlarla, Barcelona'yı şimdiden şampiyon ilan etti.
Bu arada İspanyol basını, Barcelona'nın iki golünün asistini veren Xavi'yi sahanın en iyisi, Real Madridli Higuain'i de sahanın en kötüsü olarak seçti. Maç içinde Messi, Ronaldo karşılaştırılmasında ise üstün gelen taraf olarak Arjantinli yıldız oyuncunun seçildiği görüldü.
PELLEGRİNİ: ''BİZDEN DAHA ÜSTÜN OLAN BİR TAKIM KAZANDI''
Öte yandan, maç sonrası yapılan açıklamalarda, Real Madrid Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, samimi olarak, "Biz her zamanki maçımızı çıkardık, ancak futbolcuları çok endişeli gördüm. Eksikliğimiz, rahat olamamamız ve oyunun süratini istediğimizde durduramamızdı. Birinci gol, maçın kilit anı oldu. Bugün itibariyle bizden daha üstün olan bir takım kazandı" şeklinde konuştu. Şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Şilili teknik adam, "Çok önemli bir maçtı, ama Barcelona kendini şampiyon hissedemez. Daha önümüzde 21 puan var" dedi. "Göz kamaştırıcı bir maç çıkardık" diyen Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola da şampiyonluk yarışında henüz hiçbir şeyin belli olmadığını, önlerinde 7 maç daha bulunduğunu vurguladı.
Futbolculardan Lionel Messi, "Herhangi birinden daha üstün olduğumuzu gösterdik. Barça, Madrid'den üstündü, Messi, Ronaldo'dan değil. Tarih yazmaya devam etmek zorundayız. Önümüzde zor maçlar olsa da şampiyonluğa daha yakınız" derken, Cristiano Ronaldo da "Barcelona'ya yenilmek bir başarısızlık değil.
Bizden çok daha üstün bir takım olduğunu sanmıyorum. Biz genel anlamda iyi oynamadık, Barça daha etkiliydi. Biran önce başımızı dik tutup, lig şampiyonluğu için mücadeleye devam etmeliyiz" açıklamalarında bulundu.
LigTv
Guti dün hareketlendirdi Madrid ortasahasını,evet.Özellikle Vaart'a attığı pas mükemmeldi.Daha önceki maçlardan birinde bakmadan topukla klas bir pası vardı.Gerçekten çok klas bir oyuncu Guti.
Bu 2.resim dünkü maça ait değil yalnız.Sanırım ilk devredeki maçtan bir kare.
Riberry ve Villa'yı alarak daha da güçlenebilirler mesela.
Ronaldo'nun her türlü çirkeflik denemesine rağmen Messi'nin ve Barça'nın sürdürdüğü gelenek bozulmadı.
Yalnız Barça'da anlamıyorum nasıl bir sistem varsa kimi koysan oynuyor.Iniesta gibi bir dinamo ile Yaya Touré gibi bir etten duvar yokken Busquets ve Pedro ile, bu işi başarabiliyorlarsa, ve rakipleri de Madrid'ken bunu yapıyorlarsa..Takdir edilir, tebrik edilir ve maçtan önce türettiğim ve maç sonunda işe yaradığını gördüğüm formülüm söylenebilir;
Messi > Ronaldo, Messi=Barça - Ronaldo=Madrid, Barça > Madrid; BARÇA.
"barça"ladı:)