Tomas Ujfalusi'nin çıplak fotoğrafları çıkmış :)
Printable View
Tomas Ujfalusi'nin çıplak fotoğrafları çıkmış :)
Blesk gazetesine konuşan Ujfalusi, ‘Bu fotoğraflar 2008'de Madrid'de olduğum ve Atletico Madrid'de oynadığım dönemde ben duştayken çekildi. Kimden geldiğini de biliyorum. Gerçekten utanç verici bir durum' dedi.
Galatasaray.com'u hacklemişler
FBTV yayını var sitede.Allah akıl fikir versin.İşte sahada kazanamayınca bazıları böyle tatmin ediyor kendisini.
su an site duzgun sen yanlislikla fbtvye girdin galiba :D
Düzelttiler de ondan.
4 maç geleceği belliydi ancak hakemle arasına girip iten ve ne söylediyse işte Melo'yu tahrik eden Oğuzhan'a bir gram yaptırım yok.Neyse artık yapacağımız itiraz da reddedilir zaten.
PFDK hakem raporuna göre ceza veriyor ki bunda bile alt sınırdan vermişler. Tahkim 1-2 maça düşürür. Rahat olun.
Muhtemelen itiraz edip 2 maça düşer.2 telefon çakarlar şimdi merak etmeyin.Nasıl olsa böyle bir sistem işliyor.
beşiktaşlı oyuncular durduk yere kavga çıkardı necip oğuzhan başrolde.
Zaten ortada tükürme yok. Tükürmeye teşebbüsten tükürdü diye ceza alıyor bence.
Yahu maçı sende izledin bende izledim. Yani orda Oğuzhan'ın gergin olan ortamda gidip tansiyonu en yüksek olan adama el kol yapıp tahrik etmesi provake etmesi Melo'yu ateşlendirmeye yetti zaten.
Melo'yu direk atıp Oğuzhan'a kart vermemek saçmalık. Ki tükürdü diye geçiyor PFDK'da cezanın nedeni. Tükürdüğünü nası bu kadar rahat söylüyolar ilginç.
Necip ve Oğuzhan'da sütten çıkmş ak kaşık değil zaten. Dentinho'nun yaptığı bi hareket falanda varda işte.
Yan hakem hata yaptı.Orta hakem zaten görmedi.O yardımcı nasıl öyle net tükürdü dedi gerçekten ilginç.Oğuzhan'ın oskarlık performansı etkili oldu sanırım.Ligtv'de maç sonu yayınını izledim.Şansal Büyüka önemli bir şey dedi.Kar taneciklerini bile net görürken Melo tükürse onuda görürdük dedi.Net olarak tükürmedi Melo.Ha teşebbüs yada kötü sözden ceza yerse bir şey denilmez.
Sanki futbol tarihinde rakip oyuncuyu tahrik eden ilk oyuncu Oğuzhan gibi konuşuyorsunuz. Sanki daha önce derbilerde faul sonraları sarmaş dolaş mutluluk şarkıları söyleniyordu. 2 yıl sonra adını bile unutacağınız geçmişi kötü olaylarla dolu bir oyuncuyu korumak için bu kadar çabalamanın anlamı yok. Hadi diyelim tükürüp tükürmediği netleşmemiş olsun, yani hiçbir kamera bu anı yakalamamış olsun. Burada ilk olarak kendi takımının oyuncusunun niye bu işe kalkıştığını, niye oralı olduğunu söylemek gerekirken; daha kolay olanı rakibe çamur atmayı tercih etmek doğru değil. Neymiş, kışkırtmışmış. Melo 10 yaşında çocuk mu hareketlerinden başkaları sorumlu oluyor?
Oyuncunuzun sergilediği bu oskarlık performanstan sonra siz gocunmuyorsanız bizim yapacağımız bir şey yok zaten, boşverin geçer. :)
-Başta olayın muallakta olduğunu düşünüyordum ama olay apaçık tükürme filan yok.
Arkadaşım bu söylediklerimi belki de yanlış anlayacaksın ama ne tartışma yaratmak için ne de direkt seni göstererek yazıyorum bunları.
Öncelikle tükürme olayı netleşmemiş olsun, hiçbir kamera bu anı yakalamamış olsun yorumuna hiç bir şekilde katılmıyorum. Onlarca kamera o anda gelişen o olayı çekti arada kaçma yakalamama falan yok. Melo benim bir Galatasaray'lı olarak sevmediğim bir oyuncu. Şahsen sene başında gelmesini de istememiştim. Onun yerine Fatih Hoca elbette daha düzgün ve aynı yetenekte bir oyuncu bulabilirdi ama taraftar baskısı işte almak durumunda kaldılar. Sene sonunda da ise büyük bir ihtimalle yollar kesin olacak bir şekilde ayrılacaktır. Bu sezon ne performans verdi, ne de liderlik gösteremedi takımda. Bu takımın lideri olacak oyuncu o pozisyonda güler geçer Oğuzhan'a ve uzaklaşırdı. Bu hareketi ile de yıl sonu gidiş biletini kesinleştirmiş oldu kısacası ve hareketinin de bedelini bu şekilde ödeyecek.
Yine de burada senin(beşiktaşlıların) ise yapman gereken bir gerçeği kabul etmek olacaktır ki de bu Oğuzhan bu pozisyonda hakeme oynadı ve maç sonu yalan açıklama yaptı. Kendisini kişisel olarak tanımadığımdan ve saha içindeki davranışından ve maç sonu açıklamalarından benim kendi olarak belirleyeceğim tek şey ise onun da Melo'dan aşağı kalır bir yanı yok. İlk maçta kendisini attı diyerek Burağa aylardır laf atan BJK'ın büyük taraftarı ise sırf Oğuzhan BJK'lı diye ortada olmayan bir olaya var demesi gerçekten de ilginç bence. Oğuzhan'ın maç sonunda yada hafta içinde delikanlı gibi çıkıp işte şöyle oldu böyle oldu diye orada gerçeği anlatması gerekirdi ama yapmadı. Demediğinizi bırakmadığınız Burak belki geçte olsa çıktı hatasını kabul etti ve daha dikkatli olacağını bile açıkladı. Bu tip oyuncular her zaman vardı ve bütün camialarda da top koşturdu. Bunlardan kaçı çıkıpta böyle dobra dobra açıklama yapabildi merak ediyorum. Ama hala ona bile laf atılıyor bunun üzerinden.
Benim şahsi fikrim derbi deki olay ya karşılıklı küfürleşme ya da Melo Oğuzhan'ın el kol hareketlerine sinirlendi ve küfür ettiği yönündedir. Yok ağzını büzmüş sonra vazgeçmiş falan değil. F ile başlayan ve off ile biten İngilizce küfürü de ettiğinizde ağzınız o hareketi yapıyor. Zaten maç sonunda da Melo'nun yaptığı açıklamalar o yöndeydi.
Ben Oğuzhan'ın Melo'yu tahrik ederek doğru bir şey yaptığını söylemiyorum. Benim demek istediğim ne olursa olsun Melo dönüp arkasını gidecek. Zaten geçmişi kabarık, önyargı üst düzeyde, bulaşmayacak böyle işlere.
Şahsi fikri mi de söyleyeyim. Ben Melo'nun istemli bir biçimde tükürdüğünü düşünüyorum. Hatta Oğuzhan'ın irkilmesi, Fernandes ve Necip'in hemen aynı anda itiraz etmesi bunu destekler yönde. Oğuzhan'ın yalan söylediğini de düşünmüyorum.
Meireles'in de ilk başta tükürdüğünü düşünmüştüm ancak arka kamera açısını gördükten sonra tükürmediğini gördüm. Mevcut kamera açısıyla Melo tükürüyor. Aksini ispatlayacak başka görüntü varsa izler söylediklerimi geri alırım.
Ayrıca netleşmeme olayını söyleme sebebim burada kimi önce suçlu ilan edileceğini belirtmek içindi. Yani görüntü olmasaydı önce Oğuzhan'a mı suç atılmalı yoksa Melo'ya mı sorusunu sormak içindi.
Yazdıkların arasından bir kelimeyi koyulaştırdım. Aslında buradaki söylediklerimizin hepsi düşünce ama bu konu hakkında düşünerek yargıya varmak çok büyük bir suç olmalıdır şahsımca.
Adamın vukuat karnesi uzun nasıl olsa bu kesin tükürdü diye düşünmemelisin bence. Zira bu mantığa gelirsek o zaman Emre Belözoğlu bundan sonra zenci oyuncular ile konuşmamalıdır. Çıkar da biri işte ırkçı laf attı derse ilerde asıp kesmeliyiz onu. Nasıl olsa daha önceden yapmıştı bir defa. Görüntü izlemeye, şahit dinlemeye gerek yok. Ya da daha önce hayatında herhangi bir suç işlemiş ama hayatını düzeltmiş bir adam bir suç gerçekleşen yerin yakınından geçti diye alalım direkt içeri hiç olayı sorgulamayalım. Hapse girsin nasıl olsa daha önceden yapmıştı yine yapar.
Ben kesinlikle Melo'nun hayatında daha önce yaptığı hataları savunmuyorum. Yukarda da paylaştığım üzere kendisini sevmem de. Galatasaray'a yakışmayan bir oyuncu olarak görüyorum kendisini. Kaliteli bir topçu olabilir ama saatli bomba adam. Yine de yapmadığı bir olayı yapmış gibi gösterirlerse adamı savunurum. Sonuçta haksız bir suçlama kadar kötü bir şey yoktur bence. Çamur atmak çok ağır bir davranıştır bence. Bu tarz olaylarda sonradan suçsuz görülsen bile izi kalıyor ve hep birileri acaba diyerek mide bulandırıyor.
Oğuzhan, Fernandes ve Necip'in olay anındaki davranışları ise sadece tükürük kaynaklı olmayabilir. O görüntüler tek bir açıdan çekilmedi o gün. Canlı izledim ben maçı ve net olarak söyleyebilirim ki gösterdikleri açıları saymadım ama nereden baksan 2-3 pozisyondan gösterdi LigTV o pozisyonu. HD de ben hiç bir tükürük yada tükürümsü bir şey görmedim. Varsa farklı bir açı yaptığını gösteren yayınlasınlar bence. PFDK ceza vermiş 4 maç tükürme için. Onlarda varsa onlar yayınlasın. Emin ol ki memnun olurum. Ulan bunu da yapmış bak derim. Sene sonunda giderken arkasından ağlayan Galatasaraylı kalmaz böyle bir durumda. Ama yok işte. Olsa ortaya şimdiye 10 kere çıkardı fikrimce. PFDK 'da tamamen yan hakemin hakeme ilettiği sözlerin raporuyla ceza vermiştir.
Melo'nun geçmişi, tükürdüğünü düşünme sebebim değil. Geçmişinden dolayı artık bu olayların içinde bulunmamasını, arkasını dönüp gitmesi gerektiğini söyledim. Vukuatlı olduğundan dolayı kesin tükürmüştür gibi bir şey yazmadım zaten.
Daha da yazmak istemiyorum, gereksiz uzamasın.
Oyuncuya tükürmenin cezası 4-6 maç iken Melo total 4 maç ceza alıyor. Tükürdü diye 4 maç verdin kırmızı kart cezası nerde ?
O ceza kalkar rahat olun.
Arkadaşlar seviyeyi düşürecek yorumlardan kaçınalım.
Önce fikrimi yazayım; Meireles'in tükürmediğini, Melo'nun ise tükürdüğünü düşünüyorum.
Buna karşın PFDK'nın kararları çifte standarttır, çünkü her iki olayda da ortada görünen bir tükürük yok. Meireles'in cezası tükürük görünmüyor diye kaldırılırken Melo'ya görünmeyen tükürükten ceza vermek çifte standartın daniskasıdır.
Burada Melo'nun ceza almaması gerektiğini falan savunmuyorum. Savunduğum şey iki olayda varılması gereken tükürdü veya tükürmedi kararının aynı olması gerektiği. Eğer görüntülerden Melo tükürdü kararı veriliyorsa Meireles olayında da aynı karar verilmeliydi. Ya da Meireles olayında görüntülere bakılıp tükürmedi kanaatine varılıyorsa Melo olayında da aynı sonuca varılmalıydı. Çünkü her ikisinde de ortada görünen bir tükürük yok.
Ceza ve indirim hakkında ezbere yorum yapanlara da şu 2 maddeyi hatırlatayım:
Quote:
MADDE 40 - HAKARET
(4) Bir futbolcuya ya da müsabaka görevlileri dışında kalan kişilere tükürenlere en az dört müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya süreli hak mahrumiyeti cezası verilir. Bu fiilin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise en az sekiz müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
Özetlle; PFDK Melo'nun tükürdü diyorsa ceza 4 maçtan az olamaz bunun indirimi falan yok. Ama Meireles olayındaki gibi tükürdü kararını sonradan tükürmediğine kanaat getirilerek bozarsa iş değişir. Eğer başka bir hareketten kırmızı görmüş olsaydı ve tükürük eylemi de bunun sonrasında gerçekleşmiş olsaydı tükürükten aldığı 4 maç ceza kaldırılıp kırmızı kartın cezasını çekecekti. Ancak tükürükten kırmızı görünce olayın boyutu değişiyor. Tükürmediğine kanaat getirirlerse o zaman cezanın tamamen kalkması gerekiyor.Quote:
MADDE 14 - TAKDİRİ İNDİRİM NEDENLERİ
(1) Kulüpler veya kişiler lehine cezayı hafifletici takdiri nedenlerin bulunması halinde, öngörülen ceza yarısına kadar indirilebilir. Cezanın alt sınırının kesin bir şekilde belirlendiği doping ve tükürme ihlallerinde takdiri indirim nedenleri uygulanmaz.
Temennim kulüp PFDK'ya karşı Melo'nun arkasında dursun ve bu çifte standarta karşı savaşsın ancak Melo'ya da gerekli cezayı kessin. Rakip oyunculara ve rakip takım otobüsüne çekiçle saldıran Serhat Akın 8 maç, hakeme her türlü ahlak dışı hareketi yapan Meireles 5 maç ceza alıyorken hakemin yakasını tutan Engin 11 maç, rakip oyuncuya tüküren Melo 4 maç ceza alıyorsa ortada kurallarla ve kararlarla ilgili ciddi bir dengesizlik var demektir.
https://pbs.twimg.com/media/BB9z7sZCEAA-OMY.jpg
Yok abi bu büyük bir iş Türkiye'de bir Türk kulübünün mağazasının önünde bu isimlerin forması varsa. :)
Değerini iyi bilelim ülkece.
Gabi Abi sen bile diyorsun Meireles'in tükürmediğini, Melo'nun tükürdüğünü düşünüyorum diye, pfdk nın da bunu düşünmesi normal değilmi? Ben bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum sadece senin yorumunu değerlendirmek açısından yazdım.
tutarsızlık yok ki Gabi abi. Meireles'in cezasını tahkim bozdu , pfdk değil. görüntüler orada incelendi. Melo'nunkini de incelerler. tükürük yok kararı çıkarsa ceza kalkar zaten. sıkıntı ne ki burada ?
Tükürme gözükmediğine göre görüntülere bakıp, 3D falan artık nasıl isterlerse, cezayı kaldırmaları gerekiyor. Tahkim kararı Bursaspor maçından önce açıklanmaz, bu nedenle 1 maç cezayı kafadan almış oluyor. Ali Dürüst açıkladı zaten gerekenler yapılacakmış, çifte standart olursa gerekli yerlere taşırız konuyu dedi. Antalya maçında Melo'nun sahada olmasını bekliyorum, aksi halde ciddi bir haksızlık olacak. (Yeni görüntüler ortaya çıkıp, tükürme gözükürse tüm söylediklerim taca çıkar elbette)
meloya sahada agir tahrik var bu 1 melo arkasini donup giderken necip laf atti tekrar açip bakabilirsiniz + sonrasinda oguzhanda olaya karisinca melo uzerine yurudu tukurdumu bence hayir agizdan tukuruk vs cikmiyor ayni meireles gibi. rakip oyuncunun tahrik"i ve melonun tukurmedigi belli olursa 2 maça iner.
Tükürmediği belli olursa ceza kalkar.