Ribery United'a mı gidiyor?
News of the World gazetesinin haberine göre Manchester United, Bayern Münih’in Fransız yıldızı Franck Ribery’ye imza attırmak istiyor.
İngiliz gazetesinin haberine göre Premier Lig Devi, 25 yaşındaki Fransız yıldızı transfer etme yarışında Barcelona ve Inter ile kapışacak. Haberin detayında verilen bilgiye göre, Barcelona yöneticileri, Kırmızı Şeytanların Ribery’ye gideceğindne öylesine emin ki şimdiden Fransız yıldız ile görüşmelere başladılar bile.
2007’de Marsilya’dan Bayern’e katılan Ribery, Bundesliga’daki formuyla dünya devlerini peşinden koşturuyor. Geçtiğimiz günlerde sponsoru Nike ile sözleşmesini uzatan Ribery’nin Adidas ürünleri kullanan Bayern’den ayrılabileceği söylentileri ortaya çıkmıştı.
Barca’nın Ribery yarışında favori olduğu düşünülüyordu ancak Cristiano Ronaldo’nun bu yaz Real Madrid’e gidebileceği haberlerinin gündeme düşmesiyle United’ın Ribery yarışında bir adım öne çıktığı iddia edildi.
Ronaldo’nun İspanyol devi ile olan flörtü belgelendirilmesi üzerine Portekizli yıldızın bu yaz La Liga’ya gitme ihtimali daha da kuvvetlendi. Ronaldo’nun Old Trafford’dan ayrılması üzerine, Real’in United’a yaklaşık 75 milyon avro vereceği söyleniyor
Goal
Hiddink Ivanovic’in azmine hayran
Dün Liverpool ile oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında iki gol birden atan Sırp milli oyuncu Chelsea’ye geldiği günden beri forma şansı bulmak için elinden geleni yapıyordu.
Chelsea menajeri Guus Hiddink dün Anfield’da Liverpool filelerini iki kez sarsan Branislav Ivanovic’e övgüler yağdırdı.
2008’in ocak ayında Lokomotif Moskova’dan transfer edilen futbolcu şu ana dek sadece 17 kez forma şansı bulmuştu. Bu sezon ara transferde Chelsea’den ayrılmayı düşünen 25 yaşındaki futbolcuya hocası Hiddink, Liverpool maçında ilk on birde şans tanıdı ve pek de uyumlu olmadığı sağ bek mevkiinde görevlendirdi.
The Sun’a açıklamalarda bulunan Hollandalı menajer: “O çok azimli bir futbolcu. Chelsea gibi bir takıma geldikten sonra düzenli forma şansı bulamazsanız işiniz zordur. Ancak o devamlı oynamasa da antrenmanlarda çok iyi çalışarak kendisini formda tutmayı başardı” dedi.
Ivanovic’i Rusya’dan da tanıdığını belirten Hiddink sözlerine: “Onu mevkisinde oynatmamama rağmen çok iyi bir performans sergiledi. Ivanovic’i azminden dolayı tebrik ederim” diyerek son verdi.
Ferguson: "Kupa almadan bırakmam"
Sir Alex Ferguson, ne zaman emekli olacağı sorularına uzun zamandır net bir cevap vermiyordu. Bugün erken saatlerde Goal.com’a düşen haberlerde, İskoç teknik adam iki Avrupa Kupası aldıktan sonra kariyerini sonlandıracağını söyledi.
Ferguson futbola veda ettikten sonra yerine kimin geçeceği ise merak konusu. Ancak eski Manchester Unitedlı oyunculardan; Mark Hughes, Roy Keane ve Steve Bruce'un adları geçiyor. Konuşulan bir diğer isimle Aston Villa teknik direktörü Martin O’Neill.
Bu arada iddialara göre ise eskiden Chelsea’nin başında olan ve şu anda Inter’i çalıştıran Jose Mourinho, İskoç teknik adamdan sonra takımın başına geçeçek isim olarak anılıyor.
Bu konuda CNN’e açıklamalarda bulunan Ferguson, “Buna karar verecek kişi ben değilim. Ama her kim yerime geçeçekse, o kişi mutlaka tecrübeli birisi olmalı” diye konuştu.
Mourinho hakkında da fikirlerini belirten başarılı teknik adam, “Jose Mourinho’yu severim. İyi bir insan ve onunla iyi anlaşıyoruz. Ama futbol çok değişken bir oyundur. Dünyanın en iyi takımısınızdır ama iki mağlubiyet aldıktan sonra dünyanın en kötüsü olursunuz. İki ya da üç sene daha görevimin başında olmayı umuyorum. O zaman neler olacağını şimdiden tahmin edemeyiz” diye devam etti.
Kendisi hakkında da konuşan Sir Alex Ferguson, sözlerine şöyle son verdi: “Şu an 67 yaşındayım fakat hala sağlıklıyım ve işimi severek yapıyorum. Zaten böyle bir durum olmasaydı hemen işi bırakırdım. Kulübümü çok seviyorum ve United ile birkaç kupa daha kaldırmak istiyorum. Ama bunca yıllık tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki, bunu yapmak hiç de kolay değil”
Goal
Wenger transfer politikasını savundu
Arsenal'in hocası, büyük transferler yapmak yerine, genç oyunculara şans tanımaktan dolayı pişmanlık duymuyor.
Arsenal menajeri Arsene Wenger, büyük isimleri büyük miktarlar karşılığında Emirates'e getirmektense, genç oyunculara kendilerini kanıtlama fırsatı vermesini savundu.
Fransız teknik adamın, geçen yaz Liverpool'dan Xabi Alonso ve İngiliz milli futbolcu Gareth Barry'yi takıma katacağı konuşulmuştu. Ancak, bu iki isimde transfer edilmedi. Arsenal'in orta sahası sakatlıklar yüzünden Alex Song ve Denilson'a bırakıldı. Bu da transferleri gerçekleştirmeyen Wenger'in sık sık eleştirilmesine neden olmuştu.
Ancak, Wenger büyük miktarlar harcayıp transfer yapmama politikasını savunarak, News of the World'e yaptığı açıklamada "Flamini, Hleb ve Rosicky'yi kaybettik. Orta sahayı yeniden yapılandırmamız gerekiyordu. Ancak, ben takımıma güvenmeyi sürdürdüm. Barry veya Alonso'yu getirsem, Song, Denilson ve Diaby'yi harcamış olurdum" diyerek transfer politikasını savundu.
Liverpool Keirrison'un Peşinde
Brezilya ekiplerinden Palmeiras'ta forma giyen 20 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Keirrison de Souza Carneiro'nun ünü gün geçtikçe atıyor.
Süper yetenekli oyuncu için birçok takım transfer fırsatı kollarken Ada temsilcisi Liverpool'un Palmeiras'ın Copa Libertadores Kupası'nda grup maçlarında turu atlayamaması durumunda transferi erkenden bitireceği öne sürülüyor.
Son aylarda Keirrison'a müthiş bir ilgi duyan Liverpool'da yöneticiler gösterdikleri çaba ile Palmeiras kulübüyle prensip anlaşmasına kadar bu transferi ilerletmişlerdi.
Copa Libertadores'te takımının istediklerini henüz yapamamasına rağmen attığı 6 gol ile gol krallığı yarışında zirvede bulunan Keirrison için daha henüz 17 yaşındayken 22 milyon avroluk bir bonservis bedeli belirlenmişti. Keirrison toplamda ise bu sezon Palmeiras forması altında çıktığı 21 maçta 19 kez fileleri havalandırdı.
Barcelona, Lyon, Real Madrid ve AC Milan'ın da transferi için çaba verdiği isim Palmeiras'ın kupaya erken veda etmesi durumunda sürpriz bir şekilde Ada yolunut tutabilir.
Copa Libertadores'te Palmeiras 1.grupta yer alıyor ve oynadığı 4 maç sonunda 4 puan toplayabildi. Grupta liderliği 7'şer puanla Colo Colo ve Sport Recife paylaşıyor. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar kupada yoluna devam ediyor
mynet.com