önceki sayfada verilmiş bi video da bu çok net gözüküyo adamlar bomba atar silahları dik nişan alarak tutuyolar resmen oysaki onları kullanıyolarsa bile yere doğru ateşlemeleri lazım artık nasıl emir aldılarsa yazık valla ya
Printable View
Şu söylentilerden artık bıktım. Şimdi de elektrikler kesilecek, telefonlarınızı falan şarj edilecek deniyor.
3'te elektrikler kesilecek. 2'de 20000 polis gelicek felan pek gerçekçi gelmiyor bunlar banada. Sivil polislerin gezip insanları kandırdığı olayları doğru olabilirde diğerleri sanmıyorum doğru olduklarını.
Umut Özkırımlı duygularıma tercüman olmuş. Paylaşayım sizle:
Quote:
"biz", "onlardan" hizli davranalim, lafi egip bukmeyelim. chp'nin, solcu/provokatorlerin bu firsati kacirmayacagi belliydi. bunda sasilacak bir sey yok. ama gostericilerin polise verdikleri tepkinin aynisini bu firsatcilara da vermesi gerekiyor. onlarla yataga girmemeleri dusmanimin dusmani dostumdur dememeleri.
1. irkcidan, ulusalcidan, oportunistten dost olmaz (bugun size yapilani yillar boyu onlar baskalarina yaptilar),
2. siddeti mesru kilacak hicbir sey yoktur. hakli siddet yoktur. sana saldiran polise direnirsin. ama saldirmayan polise dokunamazsin. vandalizme kalkisamazsin. kalkisirsan devlet siddetini hakli kilar, bir teror bicimi olmaktan cikarirsin!
3. ha bir de polis siddetini mesrulastirmak isteyen hukumete ve yeminli musavirlere "biz demedik mi" deme firsati verirsin! nokta..
su da var. eger bu eylem mustafa alabora gibi (baskalari da var tabii) oportunistlerin eline duserse, polis siddetine isyan etmekten baska amaci olmayanlarin ya bu grubu "siddete basvurmadan" kovmalari ya da o alandan cekilmeleri gerekir. kendi adima iki gundur cok yogun muhalefet yapiyorum. olaylari uluslararasi kanallarda da duyuruyorum. kesinlikle pisman degilim. bu ugurda ikigunlugune akademisyen kimligimi bile askiya aldim. ama 20 senedir mucadele ettigim kemalistlerle, ulusalcilarla, temelkurangillerle ortak tek adim atmam. bunu yalniz kalma pahasina da yaparim. iki gundur beni hayalkirikligina ugratan cok oldu; beni, benim gibi dusunenleri yine yalniz birakabilirler. olsun, farketmez. ben ilkelerim icin mucadele ediyorum. o sayede gece rahat uyuyor, 2.5 aylik ogluma sarilabiliyorum
gözüme uyku girmiyor,olanları gördükçe deliriyorum..
http://www.youtube.com/watch?v=WaDT1...ature=youtu.be
Bu turuncu gazı bilen ?
Hayır arkadaş ben istemesem de zorla adamı siyasete sokacaklar, rahat olun gençler 2-3 seneye kadar iktidarı ele geçiriyorum. Tüm dertlere son.
Şu Twitter'ı kim icat ettiyse... Bilgi kirliliğinin ve cahilliğin göstergesi, bir ülkenin ne kadar cahil olduğunu görmek istiyorsanız, buyrun Twitter'ı ve orada yapılan goygoyları izleyin. Bir insan gördüğü veya işittiği bilginin doğruluğunu hiç mi irdelemez ? İnciciler falan resmen olayları tiye alıp asparagas bilgi ışığında haber yapıp yayıyolar ve ne yazık ki ünlüsünden ünsüzüne, okumuşundan cahiline herkes atlıyor.
Bugün bu direnişi kazanabilirsiniz veya kaybedersiniz hayat yine devam eder ama bu cahilliği yenmedikçe semer vuran çok olur.
Yine genelleme yapıyorsun. İzlediğim görüntülerde bir araya gelmiş, gerçek amacının ne olduğu belli olan insan toplulukları gördüm. Ama onların içine girmiş içinde nefret dolu, şiddete meyilli karakterlerde gördüm. Kendilerini açık şekilde belli ediyorlar; yerde ne bulursa -taş-sopa- polise atıyor, hareket çekiyor, küfürler ediyor. Bu insan.
Geç diğer tarafa: aynı karaktere sahip polis de var. Fazla mesaiye kalmış, eve gidememiş, sinirini karşısındakinden çıkaran cani. Bu da insan.
Ayırımı iyi yapmak lazım.
https://pbs.twimg.com/media/BLtAKWWCAAA021W.jpg
İtiraf edeymiş :)
Bayrampaşa...YETER DURUN ARTIK YETER
http://r1306.hizliresim.com/1b/2/nq41d.jpg
bu işin sonu nereye gidiyor kesitiremiyorum. illaki bir felaket mi olsun. polisin amacı ne allah aşkına ne istiyolar. bırakın insanları kendi haline napıcaklar sanki. nedir bu öfke gecenin şu saati olmuş tüm şiddetiyle müdahale devam ediyo
polis en başında müdahale etmeseydi bunlar olacak mıydı ? kameraların sökülmesi iş yerlerine atmlere saldırmak bunların hepsi fazla mesaiye kalmaktan mı kaynaklı? zaten o taş sopa atan bir kaç kişiye halk müsaade etmiyor hemen engellemeye çalışıyor arada elbette karışan olacaktır ama görüldüğünde durduruluyor.
Bir taraf yeter durun diyor, diğer taraf desteğe ihtiyacımız var yardıma gelin diyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Şu çatışan iki tarafında iyi niyetli olmadığını açıkça söyleyebilirim gördüklerimden. Buradan kalkıp giden arkadaşlarım var, giderken 2 sopa atsak kardır diyip gittiler. Görev yapanlar da 2 kapsul gaz atar 2 de cop sallar evimize döneriz diyolardır içinden.
Panzerin ezip öldürdüğü gencin o anki görüntüsünü daha net şekilde izledim az önce. Buraya koymaya elim varmıyor. Çok kötü oldum şu an, yürek dayanmaz. Hâlâ gözlerimin önünde o an. :icon_frown:
Kesinlikle. Bu konunun kapatılması talebim reddedildi. Sebebi de konudaki iddia veya olan olayların doğru olduğu, hakaret içermediğiydi. Kimse yayın yasağı istemiyor. Herkesin konuşmaya hakkı varsa, 350.000 kişilik (aileleriyle birlikte) milyonlarca kişilik bir teşkilatın da hakaret işitmemeye hakkı var. Eğer derdi olan varsa çıksın "halk" gibi eyleme katılsın. Kimse gözümüzün önünde bize hakaret etmesin.
Masum bir vatandaşa yönelik bir polis tarafından yapılan herhangi bir dayak, tekme tokat varsa yapanın Allah belasını versin. Ama bu masum vatandaş herkes tarafından farklı algılanan bir şey.
Bu kararın duygusal davranılarak verildiğini, daha önceki bir çok konunun kapatıldığını ve o zamanlar "yasaklama" sayılmadığını hatırlıyorum.
Bir çok platformdan takip ediyorum. Açıklama gereği duymasam da savuduğum şeylerin daha açıklayıcı olması bakımından söyleyeyim, hiçbir siyasi partinin destekçisi değilim. Milli ve manevi değerleri ön planda tutan bir anlayıştayım. Kimin ne hatalar yaptığını biliyorum. Polis de hata yapmış olabilir. Belki yere düşen masum birini tekmeledi bir polis, belki 2 tane jop vurdu. Beni ilgilendirmez. Bu benim imajımı zedeleyecek şekilde medyada veya buralarda işlenemez. İstanbul'da hırsızlıktan dolayı gittiğimiz evde hükümetin polisleri gibi bir laf işitiyorsak kusura bakmayın bu itham bu olayla başlamadı. Hangi hükümetse o 1865'ten beri ayakta demek ki!
WASHINGTON - Beyaz Saray, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Türk yetkililere "itidal" çağrısında bulundu.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Laura Lucas tarafından yapılan açıklamada, barışçıl halk gösterilerinin demokratik ifadenin bir parçası olduğunu belirtildi.
Açıklamada, "kamu otoritelerinin sorumlu ve itidalli davranmalarını bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.
NTV
halkın en başında amacı sadece hakları olan eylemi gerçekleştirmekti.. Ancak polisin kullandığı orantısız güç ve martıya simit atar gibi sürekli gaz bombaları atması sonucunda desteğe giden insan hadi gidelim 2 gaz yer biraz jop yer geliriz diyecek hali yok. elbette kendini savunmaya geçecek. Polis uzlaşmaya yanaşsaydı şiddete başvurmadan çözüme gitseydi ve halk uzlaşmayıp saldırsa, taş atsa sopa atsa tamam da öyle değilki ...
http://www.youtube.com/watch?v=0oNR1JSReEg
Şu görüntülerin, sosyal medyadaki orantısız güç resimlerinden/videolarından hiç bir farkı yok. Tam da bunu anlatmaya çalışıyordum.